На море в Гърция 2023 - III

• 60 122
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
Вчера ходихме до Куфониси и се влюбихме - много ни хареса. Вече започнахме да обмисляме почивка с настаняване там 😊 Морето има невероятен цвят на "градския" плаж.

След това се настанихме в Халкио. Селото е отлично попадение. Около него е по-зелено, а селото е много приятно. Вечеряхме в таверна Гианис - най-доброто и най-евтино ядене на острова до момента. Менюто е написано с тебешир на черна дъска и не е богато, но храната е страшно вкусна и евтина. Останахме много доволни. Тази сутрин закусихме в пекарна близо до пожарната и закуските бяха чудесни.

# 436
  • София
Ох, и на мен много ми се ходи на Куфонисия. Вчера гледах епизода на Happy Traveller оттам и направо се влюбих.
Divi_86, предполагам сте ходили до Ано Куфониси? По-малкият Като Куфониси също изглежда интересен.

# 437
Вече и на мен ми се ходи там 😂

# 438
  • София
Ако днес прочетете в БГ медии, че Гърция е забранила деца да посещават плажовете между 12 и 17 часа заради жегите, да знаете, че е пълна измислица.

# 439
Миленка_д, да, само Ано Куфониси
На пристанището може да се купят целодневни билети за 5 евро за хоп он хоп оф лодки, които се движат на половин час и обикалят плажовете, като май ходят и до Като Куфониси. Чудехме се дали да се възползваме, но после решихме, че ще изгубим повече време така и вместо това се разходихме в градчето, ходихме до скалния басейн Angel's Eye и плажувахме на плажа в селото. Беше прекрасно! Вече си мечтая да се върнем Heart

# 440
Divi86,
как беше откъм хора? Вие ходихте с дневно трипче с лодка от Наксос, нали?

# 441
Откъм хора е лудница в Куфониси. Ходихме на еднодневна екскурзия от Наксос, като е много удобно с тези малки корабчета да се придвижваш от плаж на плаж. За жалост плажовете на които спират тези корабчета, а те са няколко и разписанието им е през 30 Мин. са пълни с хора. Все едно си в пренаселен БГ плаж. Иначе е ужасно красиво и водата и природата. Нашата цел беше плажът Пори. Много е красив, но може би трябва да се ходи преди 10 и след 19. Преди това има толкова хора, че си застъпвахме хавлиите.
И ние се влюбихме в това островче и планираме ходене до там за следващата ни кръгла годишнина, като задължително трябва да се избягват плажовете от разписанието на корабчета.

# 442
Параход, отидохме с корабчето на Kerras cruise, като се качихме от Агия Анна. На мен не ми се видя толкова пренаселено - може ни защото не хванахме лодка, а си останахме в селото. По улиците имаше малко хора, а често дори нямаше, а на плажа в селото беше пълно най-вече под дърветата. Следобяд имаше повече хора от сутринта, но беше приемливо. Като цяло на Наксос не плажуваме в наш стил - по принцип предпочитаме малки сгушени сред скалите заливи и по-уединени плажове, но тук се съобразяваме най-вече с това къде е по-малко ветровито и/или къде може да сме под естествена сянка, а на тези плажове обикновено има повече хора, а и тук най-тюркоазена е водата на някои от големите плажове, а малките не са толкова живописни като на други места, защото са заобиколени от кавяф камъняк. Въпреки това си изкарваме супер и се наслаждаваме ☺️
Сега сме на Микри Вигла/Кастраки и водата е прекрасна.

Обядвахме в таверната на плажа - мисля, че се казва Микри Вигла, и беше много вкусно, а цените - прилични.

# 443
Divi_86, през Ираклия не минахте ли преди това с Керас? Аз бих отишла отново в този участък някой ден, но тълпите на Куфонися са наистина отблъскващи. Синьото на градския плаж е действително за отбелязване.Blue Heart

# 444
Молец, не, не ходихме. Ние пътуваме с малко дете и съответно не сме особено бързи в разходките и избягваме многокомпонентни екскурзии - предпочитаме да видим едно място (относително) добре, отколко да не видим почти нищо от много места Joy
Това, което казваш, за Куфониси няма нищо общо с това, което ние видяхме. Явно сме нацелили различна (не)натовареност.

# 445
  • София
.....
Поздрави от Елафонисос
Скрит текст:
Къде сте отседнали? И ние в началото на септември сме там. Много ми беше трудно да резервирам,че сме голяма компания.

# 446
За някои лекарства се запъват и не ги дават без гръцка рецепта.

Точно днес ни отказаха в аптеката да ни дадат антибиотик,защото без гръцка рецепта не могат. Мъжа ми е лекар и има европейска лекарска карта,с която в цяла Европа купува лекарства без рецепта,разбира се без опиати и тем подобни...Тъй като е петък,а щерката вдигна температура снощи и решихме да вземем антибиотик да имаме за всеки случай,ако се развият нещата,да не търсим в събота и неделя аптека. Та извини се човека и рече,че за да печелят лекарите от туристите,трябва задължително да минат през лекар...как пък не. Добре ,че имам наблизо приятелка женена за грък, та ако се наложи техния лекар ще ни даде рецепта като на колега.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 18:40 от Stelyana Treneva 617298

# 447
  • софия
Петъчно виртуално ще отида до Цикладите (Аморгос) - Two Tickets to Greece. Хем френски филм, хем Гърция 💖

# 448
Някой може ли да препоръча откъде и какъв зехтин да си купим, утре се прибираме от района на Нея Мудания към София.
Миналата година си взех от производител от стрийт пазар, но сега тук няма такъв.

Много благодаря за споделеното за плаж Сахара, не помня от кой беше. Посетихме го и много ни хареса.

# 449
  • Немция
Свърши ми Рупафин-а, това е за алергии, с антихистамин, давам го на детето.
Някои с информация за гръцки сироп?
Нещо като Ериус?
В Германия ползваме Cetirizin (антихистаминов сироп) за едното дете, без рецепта.
Най-добрият еквивалент (според Гугъл) на Cetirizin в Гърция е Agelmin. Има същите компоненти, същата фармакологична група, същите възможности за лечение.
Тоест попитайте за него като алтернатива. Би трябвало да е без рецепта.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 00:37 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт