На море в Гърция 2023 - III

• 59 298
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Прекрасен е Лимнос!
Очарователен, гостоприемен, достъпен!
Ще разказвам подробно като се приберем!

# 541
Здравейте!Заминаваме за Лимнос на 16.08.Попрочетох доста за ветровете и чукарите, но като цяло кои са най-малко ветровитите пясъчни плажове и кои местенца за хапване бихте препоръчали?Изобщо някакви насоки от първа ръка?Иначе нощуваме в Мирина, но ще го обиколим целия 🙃Имаме база за сравнение, но няма да го правим, тъй като гръцките острови за мен си имат собствен уникален чар☀️

# 542
Северните плажове са най-ветровити, както и всеизвестният Керос, който е на североизток. Те не се и ползват много по тази причина, но ако случите напълно безветрено време, някои от тях като Гомати и Фаракло са интересни.
На юг - пак зависи от посоката и силата на вятъра. Ако на Плати и Евгатис духа, на Фанараки и Хавули е тихо, и обратното. Ползвайте meteo.gr или windy.com за справка в реално време.

# 543
Здравейте! Мислим да отидем в Александруполис през август, бихте ли изказали мнение - как са плажовете в околността, хубави таверни?

# 544
Давайте координати за апартаменти в Офринио. Става въпрос за 06-10.09.2023. Благодаря

# 545
Лейси, плажът в Александруполис е много тесен и каменист. Освен на плажа, камъните продължават и навътре в морето. На мен не ми хареса и специално за плаж, не го препоръчвам.
Заведения има много по пешеходната улица до морето и са хубави. Отдавна съм ходила и не мога да препоръчам конкретно.

# 546
Давайте координати за апартаменти в Офринио. Става въпрос за 06-10.09.2023. Благодаря
Сериозно? А вие давайте малко по-възпитаничко и по-малко нахалничко?!

# 547
  • София
Днес на Хавули в Лимнос духаше много. Изкарахме два часа там.
На Танос нямаше изобщо вятър. Прекрасен пясъчен плаж.
На Микро Фанараки бяхме вчера, също нямаше никакъв вятър, но са го пренаселили доста.
Навсякъде има бийч барове и никъде не се заплаща чадър и шезлонг.
Само на Танос ни искаха минимална поръчка 10 евро.

# 548
Благодаря,Параход и Игривата☀️Така и предполагах-ако някъде духа силно, на друго място би било по-добре, така или иначе ще обикаляме! Благодаря ☀️

# 549
Здравейте! За първи път ще ходим в Гърция. Спряхме се на Аспровалта. Гледам на картата за плаж versus beach bar ? Правилно ли се ориентирам?

# 550
Здравейте, днес пристигнахме на Скиатос. Беше жега, което за мен беше по-добрият вариант,но и аз се присъединявам към групата на вятъра. Духа със силата на Лили Иванова. Отмениха ни круиза за петък.
Бяхме на плаж Сифери, на мен ми хареса, но другите останаха недоволни, но в крайна сметка се спряхме на него като вариант,защото нямахме време и беше единствена опция.
На всеки почти 4 минути има автобус до Кукунарис и все пълен с хора. Притеснявам се дали има смисъл въобще да стъпваме там, но око да види, ръка да пипне.
Отседнали сме далече от центъра на столицата, но за сметка на това домакините са страшно мили хора. Останах в шок, щом нашият екскурзовод сподели как гости от миналата група българи са си гасили фасовете цигари в кандилата на главния вход на хотела. Мен ме хвана срам за тях.
Скиатос го видяхме на две на три, приятно градче, цветно , с мили хора.

Включвам се и с препоръка за хапване. Много вкусно, за мен поне на приемливи цени. Bakaliko https://maps.app.goo.gl/bGiADeFFibpcSvWX8

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 20:48 от anitaxx

# 551
Като сте в Гърция използвате ли някакво приложение за храна, забележителности и други ? Подобно на tripadvisor...

# 552
  • София
Аз ползвам самия TripAdvisor. Simple Smile Понякога. Ако не съм питала тук. Simple Smile

# 553
Tripadvisor не ползвам отдавна, със затихващи функции е. Съветвам се с оценките и снимките в Google Maps.

# 554
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Плажа е каменист, ама много, и е пълно с българи.
 Иначе, аз си намерих двете места за  за престои през booking и една група във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт