На море в Гърция 2023 - III

• 59 270
  • 785
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Първото, което ми мина през ума е, че след месец и половина такава ваканция, сигурно ще ми трябва поне половин месец, за да се събера и да си приведа мозъка в работен режим. 😀
Страхотни снимки и впечатления, пожелавам на всички в темата ваканция поне на половината на вашата.

# 616
Здравейте!  В момента почиваме в Ставрос, но обикаляме и съседни градове. Синковеца обожава историята и различни исторически обекти. Аз не намерих в нета, явно района е такъв, но за всеки и случай да попитам някой компетентен тук. Ако нещо се сетите, ще се радвам да споделите.

# 617
  • София
Филипи до Кавала, Стагира до Олимпиада, Лъвът от Амфиполи

# 618
Mateah, може ли инфо къде бяхте позиционирани на острова и добре ли е това място за изходна точка? Ферибота долу-горе колко ви излезе?

# 619
deizy13, толкова зле в Неа Врасна? Мен ми предстои там ходене средата на август и се плаша от коментарите хаха

# 620
Здравейте!  В момента почиваме в Ставрос, но обикаляме и съседни градове. Синковеца обожава историята и различни исторически обекти. Аз не намерих в нета, явно района е такъв, но за всеки и случай да попитам някой компетентен тук. Ако нещо се сетите, ще се радвам да споделите.

Ами то зависи колко наоколо. Но принципно в региона са Филипи и Амфиполи(има музей). Парка на Аристотел в Стагира.

# 621
  • София
deizy13, толкова зле в Неа Врасна? Мен ми предстои там ходене средата на август и се плаша от коментарите хаха
Пренаселено ми се видя на плажа, също като на Приморско примерно, но вероятно има плажове до които да ходите с кола и да не е толкова комерс. Там плажове да искаш 😁
Имайте предвид, че всяко мнение е субективно и не бива да ви плаши. Идете, вижте и се забавлявайте😊

# 622
Момичета, необходимо ли е да се купуват предварително фериботни билети за Закинтос или може да се купят няколко часа преди плаване или на място? Ако е необходима предварителна покупка, колко време по-рано е достатъчно да се направи? Става въпрос за средата на август. Питам, защото още не знам кога точно ще можем да тръгнем към Килини и не ми се иска да се връзвам отсега с конкретен час.
Нашата почивка на Наксос и Парос приключи. Не беше любов нито от пръв, нито дори от втори поглед, но беше хубава почивка, макар и изобщо да не беше в наш стил, и си тръгвам оттам с носталгия. Ще се опитам скоро да споделя повече впечатления - докато са ми пресни Simple Smile

# 623
Здравейте, и нашата почивка в Корфу скоро приключва. На връщане ще минем за разходка и бързо хапване в Парга.
Има ли някой с препоръка за място за вечеря?
Благодаря и хубава ваканция на всички! ❤️

# 624
  • Sofia
Има ли някой с препоръка за място за вечеря?

Това местенце ни беше допаднало на нас. Simple Smile

# 625
  • София
Здравейте,
Обмисляме пътуваме до Атина в края на септември за културен туризъм. Ще бъде ли по-малко лудницата тогава?
Удобен ли е градският транспорт, ще опитаме пеша, но ще целим Акропола и всичко, до което успеем да стигнем.
Може ли препоръки за ресторантчета и за плаж евентуално - на предната страница четох за о. Евия?
Благодаря предварително!

П.п. Досега за 10 г. никога не сме получавали лошо отношение от гърци, но не сме и посещавали Северна Гърция за почивка ( само тази година спряхме за малко в Аспровалта и не, не е типа място, който търсим).

# 626
  • софия
Тъй като от години не сме ходили в Северна Гърция в сезон, не мога да твърдя със сигурност, но четейки отзиви и впечатления, не мисля, че там можеш да очакваш нещо различно от Китен, Приморско, Равда. Ако имаш подобни очаквания, оставаш разочарован.

# 627
  • София
Да попитам: по пътя за Парга къде последно можем да заредим гориво без да слизаме от магистралата с тунелите? А и да разходим кучето, да си починем малко. Верия как ви се струва? Последно в Парга бяхме преди 11 години и не си спомням много подробности.

# 628
  • СОФИЯ
https://www.ferryhopper.com/bg/#results?itinerary=CFU%2CSAR&dates=20230823
Правилно ли гледам тук за ферибот без автомобил от Корфу до Саранда. Ясна ми е разликата в часовото време, 1 час.
Резервирах вече 7 нощувки, но и това ме интересува. Основно пътувам със самолет където е възможно и феритата са ми малко извън полезрението. 30 минути, 30 евро на човек. Да търся ли през самите дружества, както е за самолетни билети?

# 629
Май само тук
https://maps.app.goo.gl/BS8gjVsncjHPLvoA8?g_st=ic

Но има бездомни кучета и не знам дали ще ви е удачно
Като че ли не си спомням за друга отбивка

Общи условия

Активация на акаунт