На море в Гърция 2023 - III

• 59 272
  • 785
  •   1
Отговори
# 630
От 6 години почиваме в северна Гърция и не съм срещнала лошо отношение, даже напротив
Нищо общо няма с България, камо ли с Китен и Приморско
Дори и тук може да ти е спокойно и тихо
Не ходиш на бийч баровете, а в свободната зона
Не взимаш апартамент в центъра, а в покрайнините , в тиха уличка
В пекарната винаги добавят комплимент, по заведенията също

# 631
  • Там където
Почивката ни на Самотраки завърши и съм възхитена от острова.
Пристигайки вкъщи, установих, че съм забравила зарядното на телефона си в хотелската стая.
Има ли смисъл да пиша мейл на рецепция и да ги ангажирам с изпращането му или направо да си купя ново?

Mateah, Самотраки ми е в ту ду листата Simple Smile Сподели повече (ако то се пише де) за плажове, атмосфера, забележителности.... Може ли да се обикои острова за ден примерно. Как са пътищата?

# 632
https://www.ferryhopper.com/bg/#results?itinerary=CFU%2CSAR&dates=20230823
Правилно ли гледам тук за ферибот без автомобил от Корфу до Саранда. Ясна ми е разликата в часовото време, 1 час.
Резервирах вече 7 нощувки, но и това ме интересува. Основно пътувам със самолет където е възможно и феритата са ми малко извън полезрението. 30 минути, 30 евро на човек. Да търся ли през самите дружества, както е за самолетни билети?

През юни си взехме пакет от Ioanian Cruises и до Саранда ни излезе по 25 евро на човек в двете посоки + транспорт от Сидари до Керкира. Отпътувахме в 9:30ч и в 17ч навръщане. Пътувахме около час и половина в посока.

# 633
  • София
Здравейте,
Знам, че доста е коментирано за Корфу, но все пак - някое заведение с прясна риба да ми препоръчате? Южната част, по-конкретно. Порових из темите и намерих отзиви и препоръки  за таверни в планинските селца в средата на острова, но повечето са за скара, гироси и меса. Имаше препоръка и от Параход за едно заведение с хубави морски ястия, но то е затворено за постоянно.
Благодаря предварително, ако някой се включи Simple Smile

# 634
  • СОФИЯ
Добре. Мен ме интересува само Корфу-Сидари. На пристанището север ли са?
Няма да взема над час, предпочитам 20 минути, виждам разликата.

# 635
  • София
За Албания тръгват от най-северният край на пристанището, то си личи по металните огради и граничната полиция.
Билети продават и на доста места срещу главният вход на пристанището.

# 636
  • СОФИЯ
Билети ще купя онлайн, прист ясно че е северно. Някак за извън ЕС ми се искаше да е различно. Керкира ми е голяма любов от 11 години и този юни също. Мразя обаче сухопътно всичко, или поне подценявам значително.

# 637
Здравейте. Досега не сме почивали в Гърция. Като за начало сме харесали близки дестинации, за 2-3 дни - Кавала, Керамоти, Нека Ираклица. Дайте насоки как и къде да търсим свободни дати за нощувки. Ако вие сте ходили във вила, хотел, къща под наем - споделете отзиви, контакти. Къде гледате за дати last minute?...

# 638
Здравейте. Досега не сме почивали в Гърция. Като за начало сме харесали близки дестинации, за 2-3 дни - Кавала, Керамоти, Нека Ираклица. Дайте насоки как и къде да търсим свободни дати за нощувки. Ако вие сте ходили във вила, хотел, къща под наем - споделете отзиви, контакти. Къде гледате за дати last minute?...
И в ОЛХ българи предлагат места за нощувка в изброените от вас места. Коректни са.

# 639
  • София
Здравейте,
Знам, че доста е коментирано за Корфу, но все пак - някое заведение с прясна риба да ми препоръчате? Южната част, по-конкретно. Порових из темите и намерих отзиви и препоръки  за таверни в планинските селца в средата на острова, но повечето са за скара, гироси и меса. Имаше препоръка и от Параход за едно заведение с хубави морски ястия, но то е затворено за постоянно.
Благодаря предварително, ако някой се включи Simple Smile
Нашият хост ни препоръча за южната част на Корфу да избираме таверните в източната или средната част. Та за крайбрежна таверна препоръчвам Savvas (на изток), а за планинска, в която има и морска храна - Archontiko в Хломатиана, но е по-скъпа. Храната обаче е перфектна, гледката и обслужването също.

# 640
Здравейте!
След няколко дни потегляме към Керамоти.
Искам единия ден да отидем до Тасос.  Питането ми е - ако отидем без кола, има ли някаква опция да разгледаме острова с водно такси? Предлага ли се подобен тип услуга?
План Б е да отидем с кола и да комбинираме  Мраморния плаж и Голдън бийч.
Приемам и други предложения за еднодневна разходка.
Благодаря предварително!🌞

# 641

От мен едно включване от Лимнос. След лудницата около Кавала тук ми се вижда направо приказно Simple Smile

# 642
  • here and now
Здравейте!
След няколко дни потегляме към Керамоти.
Искам единия ден да отидем до Тасос.  Питането ми е - ако отидем без кола, има ли някаква опция да разгледаме острова с водно такси? Предлага ли се подобен тип услуга?
План Б е да отидем с кола и да комбинираме  Мраморния плаж и Голдън бийч.
Приемам и други предложения за еднодневна разходка.
Благодаря предварително!🌞
Препоръчвам ви план Б, като мраморния плаж замените с Порто Вати.
Има лодки, яхти, които обикалят острова, аз цяла обиколка не съм правила. Ползвала съм само от Лименас през Порто Вати до Голдън бийч и обратно, имаше 2 спирки за гмуркане, до самия плаж плувахме и се върнахме. Целодневните, мисля спират за обяд и плаж някъде, но са с продължителност около 10-12 часа. Ако не се лъжа, може да наемете директно от Керамоти и да си спестите ферибота.

# 643
  • София
Deviant Art, разминахме ли се?
Ние вчера се прибрахме от Лимнос!
Какво да кажа, разкошен остров. Достъпен с плажове подходящи за деца. С кайт училища ако се търси и такава занимавка.
Обиколихме плажовете Микро Фанараки, Хавули, Агиос Йоанис, Коцинас, Танос, Евгатис. Всичките са урбанизирани, чисти, с плитка вода, с бийч барче.
Мирина беше изключително приветлива със симпатична търговска улица, тавернички.

# 644
Игривата слива, ние от петък сме тук, но преди това тръгването беше под въпрос и до последно се чудех дали ще успеем. Въпреки че за втори път сме тук, много ми харесва. Дори събота и неделя беше спокойно на плажовете, само в Мирина се усещаше че има повече хора, но не беше претъпкано в никакъв случай.

Някой беше препоръчал таверна Андреас в Каливия, не се сещам кой, но я пробвахме и всичко беше много вкусно, а атмосферата много приятна. Само ако някой ходи там да има предвид, че порциите са гигантски, а гръцката салата пристига в чиния с размерите на малко легенче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт