Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 19 557
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Шарпи, да ти кажа понякога си мисля дали въвеждането на консерванти, е-та не спомага за повечето окосмяване.
Със сигурност влияят тия работи хормонално.
Баба ми това казваше, като е била млада много жени били като нея.
Сега масово се бръснат, епилират.

Нани, много си хубаваааа HugHugHug

# 196
Благодаря, Нани! Прекрасна си!!! ♥️
Много свежарско излъчване!
Елора, вероятно е така, но аз съм си космата от малка. Като дете поне съм яла все домашни и истински неща от баба. Пак си бях космата.

# 197
Генетично е.
Нани, супер си Heart Eyes
И аз, като рових да си инвентаризирам дрехите, ейхехеее, какви "нови" тоалети си открих, сега само се чудя по колко пъти на ден мога да се преобличам, за да си ги разносвам. И като тръгна , и бам, пак все едни и същи обличам Joy

Долче, ко направи с лентичките, има ли ефект от мст? Ако още си на фаст, няма какво и да питам Blush

Елорка, снесе ли днес от хусолина ?

За заместители на захар не чета.
Тя и любимката на Шарпи, Енджи, която за мен е пълна лъжла, защото я гледах в Биг Брадър и още помня и как фъскаше по масата с едни дезинфектанци, вместо да вземе парцала как си требе ...Та. И тя спомена стевия и още нещо на развален български.
Ако ми дойде муза да подслаждам, вероятно ще питам тук, ние у нас дори захар нямаме. Брах срам веднъж с едни бучки, като дойде приятелка на кафе, а аз ги мислех за крутони .
После пак бях забравила какво е, та синът ми като нахълта инцидентно веднъж и за малко, предложих му крем-супа и за малко да му дам "крутони" . Старост-нерадост.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 13:39 от tays

# 198
Някой с повече информация за Monk Fruit  като подлсадител?
Натъквам се на много противоречиви мение, на едно място прочетох че стимулира секрецията на инсулин.
Аз бих стояла далеч от всякакви подсладители, особено ако не съм сигурна в ефекта им, а аз не съм сигурна в липсата на вреда, в нито един от тях.

# 199
Благодаря ви, момичета! 💛
Свежарка съм заради водата, която започнах да пия и заради фастовете. Резултат- цялостно избистряне и дори по-опъната чувствам кожата си. Започнах да си правя леки масажи на лицето, когато се присетя.
Аз също стопирах подсладителите временно. Сега има хубави сезонни берита, диня… Зимата ще посегна към тях отново. Чувала съм добри отзиви като вкус от монк фрута, но като ефект здравословен- нямам представа.
Скрит текст:
Разтребвам усилено… Намерих още една рокля на лимони… Та ще я поднося тези дни… 🍋

# 200
Нани, лицето е отражение И на душата! Имам познати жени (като колежката ми), които са със супер изгладени и чисти кожи, обаче като ги погледнеш в очите и негативизмът веднага те лъха. Та си е до излъчване според мен, а твоето определено е супер позитивно!
За подсладителя по-горе съм чела и хубави, и кофти неща. Спрях и да чета повече, тъй като в Бг мисля го няма на пазара. Един от негативите, които съм срещала е, че е точно инсулиногенен.

# 201
  • Бургас
Аз се пробвах да си направя сладко от ягоди със стевия, еми голяма отврат стана, таз стевия има много  странен, даже горчивичък вкус, а преди бях купувала от магазин някакво сладко уж за диабетици, без захар и на вкус ми беше супер сладичко, ама какво ли слагат в него не смея да се замисля...

# 202
За диабетици, често слагат фруктоза. Поне едно време де, сега не знам. Вероятно "по-модерни" подсладители. Пише ли без захар, 99% са бухнали някакъв подсладител. Трябва да се четат етикетите много старателно.

# 203
Хусолин Joy, харесва ми. Още не, сутринта го джурнах. Моето тяло е със забавени реакции. Утре сутринта чакам включване. Дай Боже.

# 204
Още си има сума продукти "за диабетици" и "без захар" които са само с фруктоза... Четеш и това е, няма начин. И по-гадни неща се намират в продукти предназначени за диабетици. То са аспартам, цикламат и какво ли не.
Стевия 1-2 пъти съм пробвала от любопитство, странен вкус е поне за мен и ми остави странен послевкус също, неприятен такъв. Има и хора които я харесват, радвам се че не съм от тях че май вдига и тя инсулина.

Нани, фастовете сами по себе си са много добри за състоянието на кожата. Особено по-дългите, където вече има и автофагия намесена. Стягане, прибиране, а на места съм срещала да казват че дълги фастове от по 3-5 дена чак белези направили по-малко забележими. А дано ако някога се наканя за такива, да ми се поскрие географската карта от стрии... надали, ама що пък да си живея без мечта нали Grinning Тя добре че кълката ми е толкова бяла, че не се открояват особено.
На мен винаги ми е било отпуснато под брадичката, пак не е както като бях на 20 години де, но сега е по-прибрано. Ама като знам че преди да мина на режим я имах не двойна ами направо тройна брадичка, сега нищо общо няма. А не правя толкова често удължен фаст, нито пък наистина дълги, имам по денонощие няколко пъти в месеца и това е. И постоянно ми казват че изглеждам по-млада, аз на практика нямам някакви съществени бръчки по лицето. Днес ден пак ми се офлянкваха някакви младоци, то ми стана смешно чак Joy
Водата е ясна, особено в жегите.

# 205
Аз днес още не съм яла.
Е, освен сутрешния плод и кафета. Диня апнах.
После хусолина, после тибетци , после малко смлени ядки.
Че трябваше да излизам. 2 часа навън.
Малко съм гладна, ама след малко, даже не знам дали ще вечерям.
На театро съм днес. Нещо като фаст, ама не знам какво ще ми щукне като се прибера.

# 206
Случайно ровейки се в нета, попаднах на тази статия, в която се припознах. Като се замисля, когато най - много ми се е ядяло сладко, точно тогава вратът ми е много схванат и боли. Имам точно диагноза шийна остеохондроза.
https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/d-r-aleksandr-shishonin … Ikd63J6MNXE7aoL30

# 207
Аз свалих едно килце от тия дето натрупах на морето 😂

По темата.. От косматите съм😂

# 208
Ох много пишете не смогвам да ви изчета 😃
Шарпи много си готина. Какъв интересен кораб в Поморие ли е ? Пиратския имам впредвид. Блъскащите колички са ми любими ама вече съм дърта за тях всички ще ми се смеят 🤣
Нани страхотна си. Лимоните са ми любими и на мен. В моята кухня доста неща в десен лимони имам😃

Хора и аз взех да се запичам😂
2 дни вече зор видях . Снощи ходих взех си кайсии те вкус никакъв ама поне на вид го докарват. Изядох 4 Боже свърших я тая работа . Мисля че проблема идва от това че вкл и месо не само пилешко. Снощи си правих на скарата телешка пържола. Не съм и фен. И една купа салата от тази зелената. Тук има едни миксове готова нарязана  от 2 или 3 вида айсберг и зеле червено   само овкусявам .
По темата и аз съм от тия без косми😂
Тоя проблем при мен на съществува.  Може би защото съм светла руса със сини очи обаче се явявам нещо като любимка на комарите 😂
За днес вечерята ще са бургери. Намерих едни страхотни овкусени в Aldi. Изпичам ги на грила. Халуми сиренце пак оттам също на грила.  За мм с питка като истински бургер. Аз само месото 😂
Десерта диня. Тези дни попаднах на някаква парка на ужасно сладки дини  всеки ден се прибирам с диня под ръка 😂

# 209
Шарпи, чак и аз се зарадвах като дете, като те видях колко си щастлива в блъскащата количка!😃
Упражненията на Шишонин за шията са много хубави, май ги бях споделяла тук преди...🤔 Препоръчвам.
Нани, лицето е отражение И на душата! Имам познати жени (като колежката ми), които са със супер изгладени и чисти кожи, обаче като ги погледнеш в очите и негативизмът веднага те лъха. Та си е до излъчване според мен, а твоето определено е супер позитивно!
Абсолютно съм съгласна! Мисля, че излъчването, това, което идва отвътре, е нещото, което прави човек да изглежда по-млад (или не). Познавам жени с опънати лица, но въпреки това изглеждат на повече от годините си. И обратния случай също...Нищо не състарява по-бързо от лошите мисли.
От умерено косматите съм (нямам мустаци, косъмчетата по ръцете са ми русоляви, на другите места не са твърде тъмни или гъсти, ама ме дразнят). Трябва пак да подновя процедурите с фотоепилатора (слънце не ги вижда моите крака и подмишници😆, та и лятото ми е подходящ сезон). Между другото, доктор Боз е споменавала, че по липсата на косми в долната част на краката диагностицирала пациентите. Става дума за такива, които преди са имали там косми и после са опадали.🙂
Нани, много си хубава!😍
От мен само снимка на маникюр.😆
Скрит текст:

Нашарих се снощи, но понеже забравих да си приготвя топ лака преди да се лакирам, имаше поражения, та хайде холо брокат отгоре, хайде и ваденки, после и с топ лака се омазах, където можах (гадна четка) и махах с клечка за зъби от кожата...😅 Като се погледнах, ми дойде too much, но днес сякаш започва да ми харесва. Нещо изчистено в синьо беше целта по принцип.☺️  
Момичета, пускам от книгата на доктор Боз един скрийншот. За shin bоne- не знам на български как се казва тази кост.🤔🤔 Та може да си направите теста- за първи път да прочета така добре обяснено как точно се прави този тест, къде се натиска, с каква сила, за колко време и т.н. Досега винаги съм си мислела, че не ми остава отпечатък- обаче по този начин ми остава и явно ще трябва да се взимат по-сериозни мерки (не съм натискала преди там, където трябва или за необходимото време).😒 Още събирам сили и вдъхновение за 8-те поредни седмици с по 72 часа фаст...😅😜

Като казахте "лимони"...аз напоследък се присещам за lemon curd и lemon curd сладолед.😁 За нещо такова вероятно бих използвала еритритол...
Монк фрут не знам дали има по нашите ширини, та малко съм чела за него.
Ето мнението на доктор Боз за подсладителите и въобще за храните- good, better, best:

Сега пия първото кафе с mct за деня, досега:

Тайс, Шарпи, mct-то ми понижава КЗ. При мен това е желан ефект всъщност. Но (поне вчера) не с много. С 0,1- 0,2 (това с 10 мл доза). По-важното обаче за мен е, че после КЗ се поддържа на това по-ниско ниво, не се качва, не пада рязко. Днес се събудих с КЗ 6,3, което обяснява защо нямаше никакъв глад- защото се "храня" със собствените мазнинки...😃 Не е необичайно по време на фаст. Някой път ще си направя експеримент с двойна доза mct, да видя дали ще понижи КЗ с повече (на повечето
mct масла- течни- дават доза 14-15 мл).🙂
Дара, голям съм заплес!🤣 Реших, че си яла кайсии, защото си включила и други видове месо. Чудех се каква е връзката, щях да те питам...сега чета, че си се запекла и затова били кайсиите....😄

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 16:09 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт