Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 240
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Моите триглицериди са 1.79 и всички холестероли са ми завишени затова и ендото ми каза да спра въглехидрати и мазно. Но от всичко, което изчетох тук от вас разбрах, че не то е толкова проблем. А и съм сигурна, че не са ми високи от храна.LDL 5,52 Холестерол 6,86

# 571
E, триглицеридите са височки в този случай, това е често при ИР. Освен ако няма в момента активно сваляне на тегло де, тогава не са много релевантни. В идеалния случай са до към 1 или надолу.
За холестерола нямаше ли някакъв линк в първия пост на темата? Едната от книгите със сигурност, останалото си признавам че скоро не съм го преглеждала.

# 572
Да, да. Аз нямам кой знае колко излишни килограми. В момент съм 58 стремя се към 50-52, но здравето ме притеснява. Отключих замайвания, ПА. Иска ми се да си помогна с храненето и наистина полагам усилия. Вярвам, че ще се подобря

# 573
Мануна,
Ще споделиш ли с нас каккво ти е изписал ендокринологът?
Ти как си избра специалист. Аз си търся човек, който да се интересува от нашия режим и да не изписва хапове на кило, затова от две години само си търся Blush
Тъй като съм противник на всякакви хапове, при положение, че човек може да се излекува с режим, на твое място ако съм / а аз реално съм, макар и да не съм правила обременяване, то там кой знае какво е щяло да покаже/ . Та опитай с режим, не ти е толкова лошо положението. Аз свалих и холестеролите с по една единица всичките на режим, че знам какви бързаци са докторите да изписват статини за няма нищо.

Шарпи, честит и весел разник, хапни си на воля, мани го килото . Heart

То и аз с моите експерименти миналата седмица с три дни поред вино, първо розе, после бяло, в чудо се видях, метнаха ми се две кила отгоре ,малееее. Крачетата добре, шкембо щръкнал гордо . Ужас. Отвикала съм да пия и организмът ми никак не беше доволен от тази гощявка и прищявка.

Hurricane~,
Теб пък те изпуснах да ти видя фотката сутринта, докато си пих кафето, и ти си се показала и айдеееее.Laughing

И аз като тебе, сега си патя от тиквата, ти за една седмица махна три кила, аз засега за три дни едно и половина. Ама мойто го броя запой. Не съм пила големи количества, но ей го, тюленска работа.

И аз от две години съм на режим.

# 574
Мануна,
Ти как си избра специалист. Аз си търся човек, който да се интересува от нашия режим и да не изписва хапове на кило, затова от две години само си търся Blush

Ще споделя, само да мине.

# 575
За съжаление мисля, че няма да намерим ендокринолог, който да се нагърби с изготвянето на режим - повечето посочват в общи линии какво да се избягва и какво е ок да се яде. Аз лично посетих доктор диетолог, но пък според него нямам ИР (както и според ендото ми). Та диетологът наблегна на това колко е вредно да се кара на месце и салатки само, та режимът ми включваше и хумус, и бобче/леща и черно хлебче в два от дните...😄 Но може би е така, защото той не намери нищо смущаващо в резултатите от изследванията ми Simple Smile

Мануна,
Тъй като съм противник на всякакви хапове, при положение, че човек може да се излекува с режим, на твое място ако съм / а аз реално съм, макар и да не съм правила обременяване, то там кой знае какво е щяло да покаже/ . Та опитай с режим, не ти е толкова лошо положението. Аз свалих и холестеролите с по една единица всичките на режим, че знам какви бързаци са докторите да изписват статини за няма нищо.

Шарпи, честит и весел разник, хапни си на воля, мани го килото . Heart

То и аз с моите експерименти миналата седмица с три дни поред вино, първо розе, после бяло, в чудо се видях, метнаха ми се две кила отгоре ,малееее. Крачетата добре, шкембо щръкнал гордо . Ужас. Отвикала съм да пия и организмът ми никак не беше доволен от тази гощявка и прищявка.

Hurricane~,
Теб пък те изпуснах да ти видя фотката сутринта, докато си пих кафето, и ти си се показала и айдеееее.Laughing

И аз като тебе, сега си патя от тиквата, ти за една седмица махна три кила, аз засега за три дни едно и половина. Ама мойто го броя запой. Не съм пила големи количества, но ей го, тюленска работа.

И аз от две години съм на режим.

# 576
И според моето джипи си внушавам и нищо ми няма.
Кардиолог ми лепна диагноза дислипедимия, тя пак- що за кардиолог е това, нищо ти няма.
Два пъти ми дават препоръка за ендокринолог от профилактични изследвания, тя си знае нейното.
Екстра съм си Joy

Но тези дни ще ходя при нея, че малко се поосвободих от работа, да ми даде поне направление и да ми пусне по каса някои неща, че ми омръзна да си плащам, при положение че изобщо не ползвам здравни услуги , и като се наложи нещо, пак да си плащам. То така ще стане и с ендото, но още го търся.
Ако ми даде направление, ще си избера някой със свободни часове, да видим какво ще каже.

# 577
Tays, не съм пускала аз снимка. Друга форумка беше. Аз и да бях пуснала, нямаше да я изтрия 😂

# 578
Tays, не съм пускала аз снимка. Друга форумка беше. Аз и да бях пуснала, нямаше да я изтрия 😂
Ми мен мА напече, коя беше ходила с детето на Витоша вчера, да си признае Joy

Четох в метрото, щото все носът ми е в темата, пък после вече егенозата се прояви

# 579
За малко ви пускам моя милост и щерката, които вчера превземахме Витоша Joy

Скрит текст:
Blush
BFF пусна усмихната снимка с нейното красиво момиче 😊
При мен стана нещо като тик. Сутрин като стана, отварям веднага темата 🤣 Иначе не мога да смогна, ако изпусна нещата… 😁

# 580
Честито на всички ветерани в режима.  Шарпи и още хора имаше .
Възхищавам ви се момичета 💐

И аз задържам много вода . Като е жега цялата подпухвам до степен да ми се подуват ръце, крака, а в лице ставам като бухнала мекица 😃

# 581
Здравейте, влизам да ви почерпя по случай моя имен ден с една скромна нвх тортичка:

Не е стандартна торта с няколко блата и крем между тях- в средата има вишни с малко масло, какао и водата, която отпуснаха при леко задушаване. А отгоре е половината смес, запечена до 78 градуса на горния слой (за да не са сурови яйцата в него). Съжалявам само, че не се сетих да намаля градусите на фурната- щеше да е по-кремообразен горният слой. Но някой друг път...🙂 Нестандартното е, че отгоре е поръсена с какао, лют пипер и хималайска сол.😁 Не можах да се въздържа и сложих и малко от любимия ми ганаш🥰- сметана, шоколад J.D.Gross 70% с парченца карамел и капка олио (за блясък). Декорацията е от 22 грама кайсия и вишни. Не е особено сладка и най-много ми допада, че не ми се "замотава" главата, както от някои купешки накъртващи торти.
Шарпи, честит празник на адашката и тук!🤗 А на теб...честита годишнина на режима! Все така да се чувстваш добре и външно, и вътрешно, енергична, а високият инсулин и хипогликемиите да те заобикалят отдалече!😃
В жегата май и аз задържам повече вода- не помня миналото лято да е било така, но пък сега голямото ми пиене на вода съвпадна точно с жегите...🤔
Ураганче, дай примерни менюта за няколко дни какво ядеш, че ми стана любопитно?😃
BFF, изпуснах снимката аз...😥

# 582
Долче, нали знаеш, после разрез даваш Rolling Eyes

Изглежда страхотно.
Оф, защо не бях по-оправна и не толкоз мързелива жена, да си направя и аз.
Ама така ще е, ще гледам, ще си представям, че ти изяждам нещата и уж ще се наяждам.

Впрочем четох одеве малко Шиния. С някои неща съм съгласна, с други не.
Твърди, че човек ако пие повече вода, можело разстройство да получи.
Хм, тоз трбява да се запознае с мен. Какво чудо невиждано съм.

# 583
Честит имен ден, Долче! Здравичка и много, много щастлива бъди!
Тортата е супер, завиждам на почерпените с нея!

Здравейте, влизам да ви почерпя по случай моя имен ден с една скромна нвх тортичка:

Не е стандартна торта с няколко блата и крем между тях- в средата има вишни с малко масло, какао и водата, която отпуснаха при леко задушаване. А отгоре е половината смес, запечена до 78 градуса на горния слой (за да не са сурови яйцата в него). Съжалявам само, че не се сетих да намаля градусите на фурната- щеше да е по-кремообразен горният слой. Но някой друг път...🙂 Нестандартното е, че отгоре е поръсена с какао, лют пипер и хималайска сол.😁 Не можах да се въздържа и сложих и малко от любимия ми ганаш🥰- сметана, шоколад J.D.Gross 70% с парченца карамел и капка олио (за блясък). Декорацията е от 22 грама кайсия и вишни. Не е особено сладка и най-много ми допада, че не ми се "замотава" главата, както от някои купешки накъртващи торти.
Шарпи, честит празник на адашката и тук!🤗 А на теб...честита годишнина на режима! Все така да се чувстваш добре и външно, и вътрешно, енергична, а високият инсулин и хипогликемиите да те заобикалят отдалече!😃
В жегата май и аз задържам повече вода- не помня миналото лято да е било така, но пък сега голямото ми пиене на вода съвпадна точно с жегите...🤔
Ураганче, дай примерни менюта за няколко дни какво ядеш, че ми стана любопитно?😃
BFF, изпуснах снимката аз...😥

# 584
Eлора, знам, знам.😁 Набързо разрез:
Скрит текст:

Fyute, благодаря!🙂

Общи условия

Активация на акаунт