Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 19 522
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Този турския шампоан съм го виждала тук ( в Пловдив имам предвид) по магазините с турска стока. Ще го купя да го пробвам, макар че не вярвам нещо да стане.
Миноксидил съм ползвала преди, когато имах огромен проблем с косопада, но освен по-засилено падане, друго нямаше. Те го дават първоначално да се засили падането и после да се нормализира, но аз го спрях на третия месец, щото беше страшно.
Абе на тая тема мога докторантура са напиша, ама не искам да спамя. Точно преди години, търсейки причината за зверския косопад, направих обременяване с глюкоза и тогава цъфна високия инсулин на първи час.
Да, така е и отнема много време да се види ефект, но съм виждала резултата с очите си. Обаче ако има засилен косопад, не се ли открие и отстрани причината, никакви козметични препарати няма да имат траен ефект. Писах, защото смятам, че такива шампоани, изобщо ако имат някакъв фекет, са за замазване на положението, не решаване на проблема, а тук като гледам, търсите/търсим решение на проблем.
Да, трябва да се открие причината. При мен обаче не се откри. 5 години ходене по мъките, лекари и изследвания. Писала съм назад, а и не искам да спамя темата. Повярвай ми, много повече знам за косопада от личен опит и много пари назад. Миноксидил действа за андрогенен косопад и то НЕ на всички.
Обедната ми плажна кутийка днес

Долче, ей го Мишо, моя прЕател

# 286
привет!

sharpy и sladko са две виртуално сестри Simple Smile като от един клъп изляти Simple Smile

аааа, sharpy,  аз съм яла дървото на форума и за това пиша , запазвам, редактирам…

моята манджа днес така 😆😆😆тиквички и кайма.. да го нарека мусака хахах

С детето сме на басейн и гледм да не се разсейвам, но.. преди 10-12 г на едно пъруване до Гърция една жена от групата каза, че от как ползва сапун зехтинов, се е справила с косопад. Купихме и ние и от тогава коса мия само с такъв сапун, инцидентно със шмпоан. Дори сега с режима нямам проблем с косата. Ако искате, опитайте.. 2-3 лв сапун ще го ползвате дълго.

Леко раждане на мамчетата. И моята финална прав е била лятото и знам каква е мъка, жега..🍀

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 16:29 от fotokod

# 287
От всичкото подстрекаване тук, поръчах тоз голям пакет магнезиев цитрат, да не остана назад и аз. И желатин добавих, зер само такова не съм пробвала да си джуркам Grinning Телешки. Поне от него малък пакет взех, 100 грама само. Хич не съм убедена че ще го изям, да не да го  подмятам само и да ме е яд.
И електронна мерителна лъжица, че сал такава джаджа нямах... аз кухня нямам иначе, ама що пък да си нямам и такава мерилка. Ще си меря цитрата за сега, ако не друго. Инженер човек на уреди се радва, детска радост е това нашето Joy
Добре че нямах време да разглеждам и повече сайта на Тримарт, че кой знае още колко щуротии щях да нахвърлям в кошницата, а стягам и поръчка в iHerb дето почти запълва лимита за сума наведнъж... и това след като махнах магнезия щото нали поръчах този на прах.
Хората заделят пари за почивки, а аз пазарувам добавки като луд с картечница Grinning
Ама почти всичко ми е на привършване, сега като се заредя ще мирясам и ще търся пак по някое време догодина.
Едит: Те тия сладури ми били на пешеходно разстояние, обадиха се да питат дали искам да плащам доставка или искам да си ги взема аз нещата. Още по-добре значи.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 15:28 от natka

# 288
Едит: Те тия сладури ми били на пешеходно разстояние, обадиха се да питат дали искам да плащам доставка или искам да си ги взема аз нещата. Още по-добре значи.
Разконспирирана си, че си във Велико Търново 😉

# 289
  • София
Добре че нямах време да разглеждам и повече сайта на Тримарт, че кой знае още колко щуротии щях да нахвърлям в кошницата, а стягам и поръчка в iHerb дето почти запълва лимита за сума наведнъж... и това след като махнах магнезия щото нали поръчах този на прах.
Хората заделят пари за почивки, а аз пазарувам добавки като луд с картечница Grinning
Не се безпокой, и аз съм така - днес дори поръчвах от iHerb омеги и магнезий, че и други пият, и след като пуснах поръчката, явно още спейки сутринта - установих, че съм забравила да поръчам и инулин, който ми привършва и тук същият е с 10-20 лв. повече. Търсих, ама не открих, как да допълня току-що направен ордер, как беше вица за голямата бяла птица Joy

# 290
Разконспирирана си, че си във Велико Търново 😉
Хич не съм се и конспирирала аз Grinning
Шоурум ще отварят иначе, ако някой проявява интерес, тамън го стягат. Отидох набързо, че утре ще е и по-горещо. От 9 до 5 могат и сега да се вземат покупки от тях, но не е магазин та се пуска поръчка през сайта.

За iHerb много внимавах да не пропусна по-съществените неща, нов акаунт и съответно доста тлъста отстъпка за първата поръчка - исках да си я изцедя че 20% ми покриха цялата поръчка от Тримарт и даже и остана ресто Grinning

# 291
Натка, да кажеш мерителната лъжичка какво количество побира.🙃
Тук е 36 градуса на сянка в момента...🥴

# 292
Ще пиша задължително, ако действително има вътре. Не съм се прибрала още и поне така през пакета не напипвам нищо освен прах. Може пък да е някаква много мъничка, ще видим. Докато разуча и електронната лъжица, ще пада игра довечера Joy

# 293
В калиевият цитрат така и не съм напипала досега мерителна лъжичка. А къде съм сложила мерителната лъжица (дигиталната) изобщо не се сещам😅, търсих, ама цъ...Та взимам на върха на обикновена лъжица колкото хвана...😆

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 18:11 от dolce miele

# 294
И аз имам лидълска, стои си в кутията, а къде е кутията, е пълна загадка за мен .
Все ще излезе някой път от някъде.

Оф, да ви кажа това розе , дето снощи го пих, ми вдигнало кз, то верно, че е полусухо, няма как да е друго,  ама приключвам с тая марка от изба " Минкови". Довечера съм на пицария, ще пия бяло. А хич не го обичам.
И от утре пак по график, трезвотревопасна 😎

Юпитерче, и на теб малко ти остава , стискам силно всички палци 🩷

# 295
Ох завиждам ви за градусите тука се излива дъжд 😃
Много ясно че нямам чадър нали ама пък съм с диня под ръка 😃
Отивам да взема децата от градинка днес не даваха да вали ама на. Късмет.  Сега съм мокра кокошка с диня под ръка 😃
Още не съм търсила тези добавки тук  смятам от Варна да си ги поръчам и взема а после ще им търся алтернативи и тука. Между другото днес разбрах че някои колеги също си поръчват добавки от IHerb . Трабва да разгледам и аз. По принцип от Амазон взимаме разни ние но доста им вдигат цените и някак не са много изгодни вече. Детските например от 2£ вече са 6£ малко по-малко всеки месец се вдига къде с 1£ къде с 2
Моя позната ми похвали някакви Марсианци пак такива гумени ще взема да ги разума и тях във Варна.
Дъщерята  прояви разум но и обещах , като се роди princess да ги водя на морето😃 та отдъхнах си.
Много ми беше притеснено в това състояние да пътува. Ни лекар ,там ни идея  ,какво да се прави .
Ау natka  Велико търново е един от моите любими градове в България. Класацията води любимия Пловдив следван от София 😃
Та завид де.
Ау Шарпи 500 клека ти ме разби 😃
Аз 120 и това е. Обаче забелязвам страшно че извайват тялото . Направо мм вика такива чупки и извивки, не помня да си имала 😃😂
Косата забелязвам и у мен лек косопад. Не знам на какво да го отдам на лекия covid който прекарах или на режима.  Аз се оправих предния път като пих едни бг таблетки Priorin мисля че бяха. Просто от 3то хапче косопад ми спря.

# 296
  • София
Оф, да ви кажа това розе , дето снощи го пих, ми вдигнало кз, то верно, че е полусухо, няма как да е друго,  ама приключвам с тая марка от изба " Минкови". Довечера съм на пицария, ще пия бяло. А хич не го обичам.
И от утре пак по график, трезвотревопасна 😎
Бялото дори сваля КЗ, аз свикнах и вече 2 год. зиме и лете само такава напитка пия (и просеко, де, което е разновидност Blush). Но за бар още не съм открила подходящото питие Joy

# 297
Днес ми излезе пак във ФБ темата на АУ, забранени, разрешени, та и там, дори в неговия режим, е позволено единствено вино. Не е уточнил какво обаче.
Ще пробвам с бяло, толкова отдавна съм пила вече, че не помня последния път от какво вино осъмнах с 4, 8 кз.

Дара, добре, че проявила разум твоята дъщеря, аз много бих се притеснила. Макар че, преди няколко години, едни наши Ора, живеещи в Германия, бяха дошли с новородено, то нямаше и 40 дни бебчето, доведоха го в едно заведение за среща с мен, изпаднах в пОтрес колко е безпомощно и как го мятат 😆

# 298
Значи рових и ръчках в тоз пакет много, мерителна лъжичка не открих вътре. Не знам колко трябва да е ситна че пък хич да не я срещна...
Бързо да си признава който писа че има и да казва колко е голяма Grinning

Дара, за градусите не завиждай - до тук имам над 8к крачки в жегата и все на открито, за повече ще изчакам да слезе слънцето че не е работа. Езикът ми до коленете ще висне вече.
Превъртях метъра на гривната, туй нещо изтрещЕ Joy Уж до 100 точки за активност а пък пише 107... Аз кога ли съм била с хората, ама чак толкова не мислех.
А за утре хептен грозни температури са писали, от сега се настройвам и планирам минимум излизания навън.

# 299
Ау natka аз на повече от 30 не вирея 😂
Надявам се и другата седмица да са толкова и във Варна и без дъжд че аман от дъждове 😃
Да се похваля в 2 номера по-надопу се намърдах в панталон. Е опнат ми е, ама идеята е да свалям още 😃
Похвал😃

Отивам да праня вемерята днес че чакам и свекърите . Мм отиде на летището да ги взема дано всичко е наред.
За днес съм замислила свински пържоли (сутринта ги метнах в една марина с бира) дано станат идея ро-сочни.  Ще ги пека нй скарага Tefal
В допълнение към тях взех малко тарелка гъби тъкмо ще чета как най-бързо пък вкусно с масло на уока.  И салата . Десерт диня.  Още не съм почнала да броя калории май май трябва и аз

Общи условия

Активация на акаунт