Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 255
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Нани, да, но след няколко дни.🙂
Ето и някои от моите любими упражнения (аз ги имах на хартия, заедно с още доста упражнения за дупе, крака и корем, майка ми ми ги беше преснимала от някаква книга; не знам къде ми са сега листовете, но правя по спомен).🥰
https://www.mila.bg/article/8910230
Пикаещото кученце е много готино и за зоната на бричовете.😅 Може да се прави и със сгънати лакти (в смисъл, лактите на пода, не просто сгъвка от изпънати ръце), а също е доста ефективно и да се изпълнява по-бавно и да се задържа кракът настрани и нагоре. Пикаещото кученце също така може да се изпълнява и с изпънат крак (стъпалото да е с ъгъл 90% спрямо крака).🙂
А вариант на упражнението с повдигане и изпъване на крака нагоре (мисля, че е номер 3) е първо да се свие крака към гърдите- в същото време се навежда и главата към гърдите, после да се изпъне крак назад и нагоре.😉
Ядох салата от домат, краставица, печени моркови, червени и зелени чушки и тиквички със зехтин и сол. Добавих и едно варено яйце. Печените зеленчуци бяха около 100 грама, преобладаваха тиквичките.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 16:26 от dolce miele

# 526
Долче, всички тези упражнения са ми любими! Казвала съм, че тренирам с една американска фитнес платформа тук и въпросния твой списък с упражнения е страшно актуален и базов, явно и ефективен. Супер статии! Благодаря! 😘

# 527
Нани, неслучайно присъстват тези упражнения.🙂 И на мен са ми любими, от една страна са ефективни, от друга са някак забавни (може би, защото не отнемат много време). А и бонус е, че е малко вероятно да се контузи човек точно с тези упражнения.😃
Имаше и много готини упражнение при диастаза на корема на една българка, но са чудесни упражнения за корем и без да има диастаза.
Друго упражнение от пресниманата книга, за което се сещам, е: ляга се, краката изпънати, ръцете изпънати настрани на земята. Вдига се единия крак нагоре (пак стъпалото под прав ъгъл спрямо крака) и после се спуска вдигнатия крак настрани бавно (десен крак надясно, ляв крак наляво), задържа се, после се повдига бавно.

# 528
Шарпи, я кажи патладжаните в споменатата мусака правиш ли ги нещо, или направо сурови в тавата?
Ще я правя твоята мусака с кашкавал.
Иначе аз като готвя мусака половината е с картофи за домашните, останалата слагам тиквички вместо тях. Правя заливка, но брашното е чаена лъжица, главно яйца и мляко.
Тъкмо съм на половината ритуал и включих фурната /ако дося не умрях, сега със сигурност/ и ще я забивам в нея.
На сурово ги слагам, пиле, всичко слагам на сурово. В голям уок тиган първо запържвам лук, добавям каймата да стане на трохи. Като стане на трохи, добавям заедно гъби, суров патладжан и печени чушки. Днес съм турила 500 гр кайма, един голям патладжан /може би около 800 грама/ 1 буркан 500 гр нарязани гъби/че ме мързеше да ги мия и режа/ и 1 буркан печени чушки. Тва всичкото го задушавам хубаво на уок тигана и като е полуготово мятам в тавата и във фурната. Малко преди да го извадя, настъргвам отгоре кашкавал и го оставям да се запече още 5 минути. Съжалявам, ако късно отговарям.
Ето до момента процеса

После ще добавя снимка като е запечена с кашкавал.
Мале пак много сте писали, аз нямам време да си обърша сопола. Баси, 150 неща трябв да оправя преди
да тръгна от утре на работа и съм до кривата круша. А седмицата ми се очертава да е супер натоварена, щото ще замествам и главния касиер, който е в отпуск. Ще се гръмна!

# 529
Долче на земя и аз правя тези точно за крака  и коремни преси и гирички за ръце и клекове. Днес пробвах клек с подскок. Много ефективни били . Едвам.10 броя . Така ми се разхлопа сърцето ,че чак ми причерня и седнах на дивана😃
Ама смятам утре пак и постепенно да ги увеличавал. Утре 15
После 20 или 2 серии по 10 нещо такова.  Аз хапнах домати сирене краставици ш малко шунка.
Направих си зеленчуков микс Азия на уока. Това мисля по-късно да хапвам. Месо няма днес 😃
Накиснах си чия за утре сутринта . Нещо добре ми действаше на перисталтиката .
Мусасата вкусно изглежда. Аз патладжан не ям обаче страх ме е , нали имам проблими с жлъчката . Ох още някорко дни и море здравей 🥤🌞
Ще си видя и родителя ❤
Нямам търпение 😃

# 530
Дара, кога пътувате?🙂
Шарпи, след отпуска често е така.😒
Може би и моята мусака /като се наканя да я направя в тази жега🤪/ ще е подобна, че имам тиквички, патладжани и гъби. Аз добавям и лук и морков също /по навик/ и заливка от кисело мляко и яйца, кашкавал слагам отгоре, ако имам.

# 531
То па сега къде броколи има?
И аз мисля това да правя, че ми хареса с тиквички и мисля зимата като тръгнат броколи и карфиол да се позабавлявам Grinning
Ооо, има, има. Само че 9,90 лв килото! Аре нЕма нужда. Засилих се и аз сутринта да купя 2 глави броколи, че много ги обичам, но като видях цената и получих едра шарка.
Мойта мусакичка е готова - отгоре турих настърган кашкавал и 3-4 слайса топено сирене.
Ето я готова

Нещо хич не ми действат добре на сърцето тия жеги, дали щото и рязко преминах на супер жега и още не съм се климатизирала, но сърцето ми се разлупка днес, докато бях набързо до пазара и магазина да купя малко зарзават. Беше 11,30 часа, но въздуха пареше направо. Искам си на морето Tired Face
Мусаката с тиквички се получава много вкусно и бързо. По принцип не правя заливка и на стандартната (не я обичаме вкъщи)
И ние не обичаме заливката и затова си правим без.
Тайс,позна за кантара Laughing Я кажи числата от тотото, плийс Yum

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 18:46 от sharpy

# 532
Мусаката какво има?

# 533
Лук, кайма, гъби, печени чушки, малко домат и патладжани. Отгоре настърган кашкавал.
По-горе има снимка в суров вид
Ето

# 534
Аз ги купих броколите на 5 и нещо.

# 535
Благодаря, не е късно, за утре съм я предвидила.
Питам, защото на много места чета, че патладжана трябва да се запържи. Вероятно е по-вкусно, но много играчка.
Скоро ядох навън  мусака с картофи и патладжани, много беше вкусна.
Моята ще е с тиквички.

# 536
Благодаря, не е късно, за утре съм я предвидила.
Питам, защото на много места чета, че патладжана трябва да се запържи. Вероятно е по-вкусно, но много играчка.
Скоро ядох навън  мусака с картофи и патладжани, много беше вкусна.
Моята ще е с тиквички.
Ами той се задушава много добре преди това в уок тигана, така че няма нужда от пържене. Ползвам масло аз запържване на лука. После като добавя каймата, тя пуска още мазнина, а гъбите пускат пък водичка.

# 537
Аз я правя като стандартна мусака тази с тиквичките. А то сега разбрах, че може и да не се слага вода, аз винаги слагам много 😂 и докато изкипи минат час и половина 2😂

# 538
И аз мисля да направя яйчен фаст, ама не от утре, а след следващия понеделник.

# 539
Как правите яйчен фаст?

Общи условия

Активация на акаунт