Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 262
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Цитратът и на мен не ми горчи, отвратително блудкав е просто. Чак се изумявам как може хептен на нищо да не мяза значи... Има лек дъх като на някакво лекарство и толкоз.

Може по-нататък и нигари да пробвам. Ама пък искам и цитрат... Долче, калиевият и той ли е такъв отврат?

# 511
Минерва, витамин Д много трудно се наваксва от слънце, да не кажа невъзможно ако дефицитът е голям. Имаше нещо че при много голям дефицит дори не мажем да си произведем този витамин. Много мразя така като не мога да се сетя къде съм прочела нещо, беше обяснено подробно как и защо, което аз естествено не мога да възпроизведа.
Да добавя, че UVB лъчите са витамин Д образуващите , а изгарянията са от UVA. Първите почти не минават през облаци, докато вторите, с по-голяма дължина на вълната, минават.

# 512
Много ми се ядат броколи със сирена и сметана, но съм спряла млечните, нали отслабвам сега. Направо криза 🤣

# 513
То па сега къде броколи има?
И аз мисля това да правя, че ми хареса с тиквички и мисля зимата като тръгнат броколи и карфиол да се позабавлявам Grinning

# 514
То па сега къде броколи има?
И аз мисля това да правя, че ми хареса с тиквички и мисля зимата като тръгнат броколи и карфиол да се позабавлявам Grinning
Във Фантастико имаше пресни. То щом карфиол има🤣
В крайна сметка ги ям задушени. 🤣

# 515
В Кауфланд има карфиол замразен. И е евтин. И броколи замразени има по веригите. То извън сезон само замразени вземам, иначе гледах последно едни смармальоцани карфиоли в нашия супер, 8 лева килото , е, мерси.
Сега съм на чушки, пресни тиквички и сладки доматки аз. Макар, че доматите не ми влияят добре.

# 516
Взимала съм, ама много вода. Не е като пресен.

# 517
Шарпи, я кажи патладжаните в споменатата мусака правиш ли ги нещо, или направо сурови в тавата?
Ще я правя твоята мусака с кашкавал.
Иначе аз като готвя мусака половината е с картофи за домашните, останалата слагам тиквички вместо тях. Правя заливка, но брашното е чаена лъжица, главно яйца и мляко.

# 518
Долче, калиевият и той ли е такъв отврат?
Ами, не бих казала чак отврат...Тръпчиво горчиво-солен е вкусът. Аз "разтварям" с малко вода в устата, задържам за малко да се разтопи и усвои подезично (поне някаква част) и гълтам с още вода. Не съм го разтваряла в чаша с вода...😃
Аз обаче се бях информирала предварително за вкуса и не съм очаквала да има вкус на лимонада.🙂

# 519
Че горчиво-солено не звучи зле, може да пробвам по-нататък.
Аз и магнезиевия не в цяла чаша вода, почнах с половин и намалявам по малко да видя с колко най-малко за преглъщане мога да мина Grinning

# 520
Sharpy, и аз вече съм фен на мусаката с тиквички. Назима мисля да правя 1/2 тава класика и 1/2 с тиквички 🤣ММ ще яде от средното , децата - с картофи.

Днес съм на скумрия и салата домат краставици. Няма снимка, щото не енещо спешъл 🤣🤣Тиквичките днес- пауза.

Патладжан гледах една рецепта.. ще видя, дали съм я запазила. Но се режи на филии (дълги), маже се със звхтин и се реди в тава с хартия за печене, така че да се позастъпват и се получава един цял “патладжанен лист”. Пече се до зачервяване. После се ръсят суренца, кръгчета домат и каквото там си изберете- кашкавал..примерно и се завива на ръло. Отгоре пак леко св мацва стс звхтин и поръсва с кашкавал и се връща във фурната за малко.

Направиха и разядка с чесън 🤔ама не помня какво още и я завъртяха във чопър.

Отивам да я търся тази рецепта. Ето я https://fb.watch/lPwBnTXMbE/

Ура! Намерих и сладоледа с банан https://www.facebook.com/reel/560162932728225?fs=e&s=TIeQ9V

ПП: имах един пакет хималайска.. от днес на масата само такава 🤣 https://www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/211777-himalayskata-sol- … chite-poveche/amp

# 521
Аз по някое време ще правя режимна шоколадова торта, че утре имам повод (то и вчера имаше повод, но реших, че ще отбележим двата повода с една торта😅)...🙂
Още не съм яла нищо, сега ще си пия кафето. Иначе мислех вчера да правя мусака с тиквички, но плановете се промениха. За днес по-скоро може да направя кюфтета с тиквички.🙂

# 522
Мусаката с тиквички се получава много вкусно и бързо. По принцип не правя заливка и на стандартната (не я обичаме вкъщи),рецептата е леко запържена кайма или парченца нарязано наситно месо (него не го пържа), нарязани тиквички, лук,сол, това се  вари в мултикукър под налягане 10тина минути (в случая instant pot), пуска си вода,но.на мен ми е страшно вкусна и тя... ако се пасира,става крем супа, а малкият, дето не обича тиквички и не ги яде,излапа 2 купички от нея.

# 523
Аз съм си , вечв мн пъти казах, джаста праста. Режа на кубчета. Сотирам леко 1/2 от количеството тиквички- изсипвам в тавата,. Запържвам каймата с лук и подправки, малко дом сос. Изсипвам в тавата. Останалите тиквички сотирам , като прибавям копър. И нареждам горния слой. Вода не добавям - те си пускат. Слагам алуминиево фолио и мятат във фурната. Полив не правя- не го обичам .. А и да направя, обикновено ще е в единия ъгъл като за двцата.. аз не съм му фен 🤔

ПП: хайде на вакумкииии-тееее 🤭 https://sport.framar.bg/вакуумки-просто-упражнение-за-тънка-талия-и-плосък-корем

ПП: преди време се сетих за детоксикиращите пластири 🤔преди 15г бяха голям хит, а свга обиколих мн аптеки, докато ги намеря 🙄както и да е .. вчера лепнах 1 транш 🤭

А иначе от режима мога да се похваля с по-свежа кожа на тялото и по- изчистен и сияен  вид на лицето 😌доволна

Мерки не съм проверявала.. само бедрото обиколих преди 2-3 дни. Не е мръднало от предното замерване, което ме устройва. Поне не се връщам “назад” 🤭 Чакам си търпеливо да ме сполети някой уош ефект

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 15:35 от fotokod

# 524
Много изкушаващо звучи тази мусака с тиквички и патладжан... Патладжанът придава особен аромат и вкус към всички ястия.
Има ли желаещи да направим яйчен фаст заедно за 3дни? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт