Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 259
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ти Дара, явно пък тук друго съдържа.
Значи не е хубаво повече време.
От друга страна е магнезий и ако се прави така както Боз е рекъл на Долче,може и да не е проблем.
А си мисля друго. Ако се ползва отвреме навреме при нужда.
Ама въпросът е след отваряне колко е срока на годност?
Четох само, че не бива да замръзва, май на стайна температура.

# 496
Доктор Боз е жена.🙃
И в хладилника няма да замръзне- все пак, там температурата не е под нулата. И аз мисля, че едва ли е проблем да се приема, както казва доктор Боз. Особено ако не е ежедневно...
Ох, мен ме е напекло слънцето днес повече, отколкото мислех. Уж по сянката се опитвах да ходя. Чак сега изби червено по ръцете, шията, добре че по лицето е по-малко.🙈

# 497
Аз се притесних за тия допълнителните дето четох. Излизаха ми белина, хлор.
Ама пък се дава за пиене уж.
Ще го мисля.
А дали примерно едно 3-4 месеца би оцелял в хладилник?

# 498
Това вероятно го пише на опаковката. Не виждам нищо в описанието...🤔

# 499
Като мина през ремедиум ще погледна.

# 500
А как я пршготвяш тази мусака от тиквички?
То е ясно ,че сама ще си я, ям 😃
Ама, може са си направя в малка тавичка за 2 пъти нещо такова .
Гарантирам ти, че за теб няма да остане от тази мусака. Толкова вкусна става. Сега дори да не съм на режим, ако ми предложат стандартна с картофи и зеленчукова, категорично ще заеб@ с картофите. Друг плюс е, че като престои една нощ примерно, не става твърда и суха като картофената. Аз лично освен тиквички, слагам и патладжан. Отгоре не правя заливка, а настъргвам кашкавал и запичам. Става убиец!
Благодаря за рецептата за фрапенцето, днес я видях във фейса, тъй като следя рецептите на Валерия.
Аз чак сега се оправих, много пране, много подреждане на боклучки. Този момент най го мразя. Поради липса на време пак си пържих яйца и в хладилника набарах на половинът някакъв салам и си отрязах малко. Нито ми се ходеше до магазина в тая жега, нито време имах да се правя на шеф Манчев. Та тва беше вечерята.

За утре точно и аз съм намислила вариант на мусака, но ще е кайма, лук, печени чушки и гъби. Ще покажа като го сътворя.
Половинът отиде с приятелите си да се разбират за заминаването им на Доспат, та аз си правих само за мен.
Оплаквам се и, че точно след 30 минути откак влязох в нас, прасците ми се надуха като бомби. Жегата винаги така им се отразява и ми става много гадно, защото краката направо ми тежат в тези моменти. На морето този проблем го нямах.
Утре ще ви покажа кви гоцки прибори си купих от там. Отидох на море да си купувам вилици и лъжици...😅
Елора, този магнезий го ЗАБРАНЯВАМ!!! Това е силно слабително средство, което се ползва в много редки случаи и за много кратко.

# 501
Да, май ще се въздържа към момента.
То ако опра до това, ще е трябва да съм в много тежко състояние.
Иначе ще го имам предвид.
Ама се сетих за Нигари магнезиев хлорид.
Невенчето ми беше казала за него. Много ми беше горчив обаче. Имаше обаче като че ли действие, но тогава бях и на чая.
Та сега червата са ми отвикнали. Вече ми влияят храните.
И този магнезий се чудя дали пак да не го напъна, нищо че е горчив.
Той вече е по-безопасен и тя го е хвалила.
100 грама е към 12-13 лв, ама открих 1 кг за 17.
Тук наблизо в мола даже има тоя магазин.
https://bio-market.bg/product/ah-table-nigari-sol-magneziev-hlorid-1-kg

# 502
Ама разбира се, че качественият сън се отразява.
Предишните дни бях с 4,5 часа, 5,5 часа, 4,5 часа и 4, 5 часа... никога не ми се е случвало такова нещо. Вчера след толкова малко сън се катерихме по Витоша - Златните мостове - вр.Камен дел и обратно, без кола, с гр. транспорт, 30 000 крачки, 20 и кусур километра, ще ви пусна скрийншот след малко.
Резултатът беше 7,5 часа сън. Ако щеш брате. А аз очаквам с къде-къде по-малко движение да докарам 8...
КЗ като се върнах от прехода беше 4.6 (от приблизително 5.5 по същото време на денонощението в други дни, а именно преди вечеря). За съжаление храненето беше сандвичи, 4 филии пълнозърнест хляб за деня, но поне съм ги изразходила за момента. Не ми стигна времето и въображението, за да мисля друго предишния ден, но за следващия ще проявя повече въображение.
Другото беше сутринта домат с много малко сирене, през деня 1 праскова, вечерта домат с много малко сирене.
Умишлено не сложих на мен и малката слънцезащитен лосион (заради вит.Д, и двете сме с дефицит), а и горе беше облачно, а повечето път така или иначе през гората, но съм зачервена малко. Ще се опитам да си спомня колко време съм стояла на слънце, за да преценя кога горе-долу все пак трябва да мажа. Малката не е изгоряла обаче, основното съм аз в областта на раменете и деколтето, тя беше с доста по-затворена блузка, по ръцете няма нищо, малко червени бузки и така. Можело и без фактори на кожата значи!

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 07:24 от Минерва

# 503
Благодаря ти Дара, явно пък тук друго съдържа.
Значи не е хубаво повече време.
От друга страна е магнезий и ако се прави така както Боз е рекъл на Долче,може и да не е проблем.
А си мисля друго. Ако се ползва отвреме навреме при нужда.
Ама въпросът е след отваряне колко е срока на годност?
Четох само, че не бива да замръзва, май на стайна температура.

Лорче
Виж намерих с повече снимки и разяснения отзад на бутилката
Да не се замразява. До 6 месеца след отваряни да се използва.

Шарпи
Много интересна идея за мусака и тази която и ти ще правиш 😃
Казвай и салама какъв е. Ние в къщи много обичаме бг колбаси 😃

# 504
Минерва, витамин Д много трудно се наваксва от слънце, да не кажа невъзможно ако дефицитът е голям. Имаше нещо че при много голям дефицит дори не мажем да си произведем този витамин. Много мразя така като не мога да се сетя къде съм прочела нещо, беше обяснено подробно как и защо, което аз естествено не мога да възпроизведа.

Спането е голяма работа наистина... ама вижте ме по кое време пиша, неделя сутрин е и даже вече и кафето ми е изпито. Без да ме кара никой, хептен се чалдисах вече Joy
Не съм се чак счупила от активност или спорт ама не е и като да лежа на кълка все. Според приложението на фитнес гривната и техния Activity Score излиза че активност си имам - напоследък рядко падам под 100 точки там. Не мислех че това е възможно без целенасочено кардио или мноого повече ходене.
И вчера се събудих рано ама то щото се бях наспала - 7 часа и половина качествен сън, то колко да спя повече. Днес пак рано, но след няма и 6 часа, много мразя така.

# 505
  • София
И ние днес сме планирали Витоша, вчера опекох една доза изварени питки за моите сандвичи, на децата купих хляба с много зърна от Лидл, нарязах го на филии там. Вчера правих и домашното пил. филе за сандвичи, охладено, та с него ще са приготвени. На децата взех вафли Хармоника, а за мен ще взема малко нарязана диня, все пак ще се изразходва енергия и малко повече В мога да поема. Варени яйца, ядки и много вода, това ще носим. Горе има хижи, ако се наложи нещо, ще допълваме. Слънцезащитен и аз мисля да не взимам - ще бъдем по сенчест маршрут така или иначе, но в планината жестоко се изгаря на открито при ясно време.

И аз съм от ранноставащите в неделя Joy, но като изведох кучето - имаше и други Stuck Out Tongue Winking Eye

# 506
Аз вчера много карах колелото, но седалката ми е малко неудобна, трябва явно да свикна. Хем си е женска 😂 направо се натъртих😂
Иначе се усеща голямо напрежение в краката. Предполагам и за корема е добре.

Елора, моята най-добра приятелка беше с лениви черва. Тука последните 6 месеца яде много манджи и супи и сега ходи всеки ден. Преди имаше рекорд от 15 дена без тоалетна 😕
Явно при нея този начин на хранене даде добър ефект.

# 507
Елора, много ли горчи тая сол Нигари? Замислях се за такава ама реших цитрат да е че с 1 куршум 2 заека нали. Това нещо е ужааасно блудкаво, не знам дали ще свикна с него и до края на това половин кило. Лимон му слагах, сол турях също - не го подобриха много. Е, пак има някакъв вкус, ако и да не е непременно приятен Grinning
Може и от мен да си е, рядко пия нещо различно от вода, кафе, билков чай и от сорта и това сега ми е хептен странно. Ще продължавам да намалявам водата в чашата да видя в колко най-малко мога да го разтворя. Поне да го глътна по-набързо там, иначе не съм се отказала аз Grinning

# 508
Добро утро!
Пусках фурната уж по хладно 😫
Сега в кухнята е дошъл Мистър Адскиградус.
Вчера пекох във фрайера тиквички , алабаш и малко чушки, ама остана доста, та запекох в тавата с патешка мас, после залях с 6 яйца, копър и една моцарела на парчета.
Мм продължава да стенкя по цял ден, нали падна и си удари трътката, толкова депресивно ми действа, че ми идва да му лепна устата с лепенка като по филмите.
Чудя се ние днес със сестра ми къде да се носим. Аз във Витоша знам само маршрута от центъра на Бояна до Драгалевци, манастира и обратно. Другите все с кола са били, ама аз съм се отказала да ходя с мм, той само търси кебапчета и сянка. А и зет ми , и мм, са на мнение, че Витоша е пенсионерско занимание, та ще сме с гртранспорт, ако ходим.

# 509
Благодаря Дара, има време, но пък ако е зверски ефекта, не съм сигурна, че искам такова нещо.
Иначе тук явно има на филипс други разфасовки. Мисълта ми е, че кутията е различна.
Мисля си със Нигари от 100 грама да опитам и ако стане, ще взема кило.

Ураганче, супи ежедневно не мога да ям, но пък майка ми имаше периоди цяла седмица правеше и нямаше ефект.
А това 15 дни без раждане е ужас. Чувството е ужасно, а съм била по-малко дни.

Нати, цитрата не ми горчеше на мен. Нигарито горчи, иначе се пие. Обаче цитрата не ми действа така.
Абе не съм от тая планета аз явно. На 1000 човека нещо ще им действа, на моя милост ще действа за три дни и толкоз или няма хич да действа.

Минерва, на планина взимам режимно. Или кюфтета с домати или нещо друго.
Понякога и баница съм носила, но не ми е драма, свалила съм и там я изгарям.
Иначе последните три пъти си правех един бърз огретен от тиквички. Нарязани тиквички и изтискани задължително с извара, яйца, сирене, чер пипер, копър се омесват и пекат. И става идеално за планина.
И домати носехме и моркови, че без зеленчук суров не мога.

Общи условия

Активация на акаунт