Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 264
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Дара, и таз рецепта ще я правя скоро.
За Филпса в бг сайтовете пише, че има и друга съставка - белина.
Малко ме е страх.
Друга в бг няма.
Сигурно и тази в този сайт е същата работа.

Белина ли?
Хич не съм чела състава честно.
В Амазон има май и други видове

Шарпи идея за фрапе 😃

Това със замразени настъргани тиквички е страхотна идея. Веднага я прегръщам. Супер ястшя режимни с тях. Прш нас инаме ги има мисля целогодишно но друго си е да си ги приготвиш за 10 минути има няма като са ти замразени.

natka много благодаря ❤

# 481
natka, правих на спагети и директно замразен и не ми допадна как има мн вода. Сега са на кубчета- имам вече бланширан и леко сотиран формат и 2 начина изглеждат добре. На зима ще ги видя как ще е в реалност.

А на кубчета ги правя, че най-често ще са на мусака. Пък дори да са с яйца, пак ще стане, или крем супа за децата

ПП: може да направ на “кюфтета” и да пробвам да замразя и след 2-3 дена да размеазя и да ги вкусам.. би следвало да стане🤔

# 482
А как я пршготвяш тази мусака от тиквички?
То е ясно ,че сама ще си я, ям 😃
Ама, може са си направя в малка тавичка за 2 пъти нещо такова .

# 483
Eлора, това пише: 1 ч.л. във водата и да пиеш през деня на глътки...Като се пие през деня на глътки и с вода, се усвоява повече магнезий и е по-малко вероятно да има загуба на вода или "експлозивни ефекти":

Направо щях да се затъркалям по земята от смях, когато снощи стигнах до забавната част със зеленият трол, броящ калориите, които ядем.. 🤣🤣🤣

Ето и една графика за изядените калории и количества вгх при различни видове хранене (стандартно американско хранене, кетоза, диета с ежеседмично намаляване на калориите, ако не си отслабнал за предходната седмица) и отслабването и нивата на инсулин:

Тези 3000-5000 калории при кето с 5 грама вгх ми допаднаха...ха ха.😄
Шарпи, днес е по-добре откъм жега. Горещо, но не чак като вчера. Но на вас ще ви се стори по-топло, като идвате от морето...
Woman in red, честит рожден ден!
Тайс, много се забавлявам с това, което пишеш!🤗😄
Днес излязох сутринта и се прибрах следобеда. И легнах да поспя малко, че хем слънчасах, хем спах само някакъв мижав час тази нощ.🤪 Като се събудих, то ме напекло през прозореца и едва се освестих, нос и гърло пресъхнали, аз изпотена.🤣 Още не ми е съвсем добре от последните дни и малко сол под езика, маслини или газирана вода с лед ме оправят, като се почувствам отпаднала. Та не подценявайте магнезия, по-добре да се мариноваме с киснене във вода, отколкото тази "прекрасност", която изживявам през последните дни...🙈 Иначе продължавам да се отводнявам и с налагане на таван на изпитата вода (т.е. гледам да е до 3 литра).
Днес малко по-различна схема на хранене- закуска с чия, сметана, вода, кокосови стърготини и семена+ кафе със сметана и mct и чаша вода. Хич не обичам да излизам веднага след такъв тип закуска, реално не съм гладна, но като знам, че ще излизам и не се знае кога ще се яде, ям. Следобед /късен обяд/ пушени коремчета от сьомга, маслини, салата от домат, краставица, зехтин, босилек и пак добре посолена. Сега ще имам даже и трето леко хранене, още не съм решила какво, но трябва да наваксвам с белтъчините...
Дара, мусака от тиквички приготвям, както мусаката с картофи, просто заменям картофите с тиквички и понякога добавям и други зеленчуци (не е задължително). В заливката пропускам брашното- вкъщи така им харесва повече.😃 Режимните манджи добре се котират вкъщи.😅

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 22:07 от dolce miele

# 484
Дойдохме си хора! Току-що акустирахме, еб@си жегата, това не е истина!
Първата работа разбира се беше да се кача на кантара и.... доволна съм! Нито надолу, нито нагоре! При цялото тва плюскане, съм вери хепи.
Отивам да пускам перални, да се къпя, че съм с пясък в гъзО и да оправям багаж, и после ще ви чета.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 23:46 от sharpy

# 485
Шарпи, защо се мериш вечер? Трябва сутрин след тоалетна.
Аз си купих колело 😂 Ще карам в парка и по квартала.
Аз имам още 2 кг да свалям.

# 486
Шарпи, защо се мериш вечер? Трябва сутрин след тоалетна.
Аз си купих колело 😂 Ще карам в парка и по квартала.
Аз имам още 2 кг да свалям.
Ако съм ок с килата, вечер преди вечеря съм с килограмите сутрин след тоалетна. Утре сутрин, разбира се, отново теглене.

# 487
Добре си си дошла !
Утре ще си с кило надолу, сигурация 😀.
Айде, от мен да мине, половин килце.

# 488
Забравих, че снимах следобедния обяд.😅 Цък:

Имаше още салата в купа.😉 Като се събудих (към два часа след храната), КЗ беше 5,0.🤩
Ураганче, честито колело! И аз много искам колело, но няма къде да го съхранявам, за съжаление...
Шарпи, бях сигурна за кг.😉

# 489
Тук писах Дара
https://www.bg-mamma.com/?topic=1571690.msg46702479#msg46702479

Ето
https://galen.bg/magnezievo-mlyako-filips-340ml

а тук натриев
https://bilki.bg/magnezievo-mlyako-filips-340ml.html

Та много съм объркана и се чудя за този магнезий.
На Филипс е. Виж при теб  какво пише.

Долче, благодаря.
Все още не съм сигурна дали ще взема, обмислям.
Само на Фрамар уж не пишело такова нещо, от Гърция било, и в коментарите отговарят, че нямало белина. Ама пък хич не ми се плаща доставка 7-8 лв за 10 лв добавка.
Диария не ми се иска. Не че не е хубаво и освобождаващо, просто е дехидратиращо.
И се чудя ако пия по-малко от тази вода е ясно, че няма да ме прокара, но дали  ще ми помогне за нормално изхождане.
Иначе е чудничко човек ако има запек, пийне едно такова и след 30 минути роди Joy
Ех, жалко, че в бг има само този.

Днес си джурнах мст на две дози. Пих си инулина, чията.
Ще видим.
Макар че ми писна да следя и да пия толкоз неща за тия черва. Даже си мисля вечерта като кисна чията да туря солта, да туря инулина и накуп утре сутринта да гаврътна.

# 490
Долче, тези коремчета имат ли месце ?
Днес ги гледах, гледах, пък ги подминах. Видяха ми се неблагонадеждни.
Елора, кога ги пи тези две дози мст, през какъв интервал ?
Аз още му се чудя на това масло точно кога да го пия през деня. Иначе ми харесва чисто. Доста е мазничко, едва си измивам лъжицата.

# 491
Два пъти се сетих.
Имахме скумрия с доматен сос. Това обядвах и вечерях.
И 10 минути преди обяд и 10 минути преди вечеря. На обед чаена, преди вечеря почти пълна супена.
О да, наистина е мазничко Grinning
На мен днес ми е отпаднало, кръвното нещо се заяжда. Ама вчера се надумках с чесън яко. Та нормално. И жегите.
Чак не вярвах как успях да карам Дзверо, ама успях. Викам си белким живна. Не живнах, ама поне спортувах.

# 492
Забравих, че снимах следобедния обяд.😅 Цък:
Скрит текст:
Имаше още салата в купа.😉 Като се събудих (към два часа след храната), КЗ беше 5,0.🤩
Много вкусно изглежда, но непропорционално разпределено Smile

# 493
Tайс, имат си и месце.😃 Иначе щяха да са пушени кости или кожички.😅 Имат месце, кожа, мазничко (омега-3), някъде в средата на ивиците има и малко костички. Но те лесно се отделят. И на дъното на кутията се отделя мазнинка, която също обирам.🙂
Mct-то, поне моето, е хем мазно, хем някак не чак толкова гъсто като други мазнини и определено ми е много приятно да го приемам и натюр от лъжичката.
Аз измислих "вечерята"- 100 грама извара, 50 грама заквасена сметана, 10 грама сметана 30%, вода и половин доза протеин на прах ванилия
Скрит текст:
използвам го рядко в дни като днешния, когато доста изоставам с белтъчините- знам, че не е оптимално, но...🙈
.

Nevermoresleep, така е.😅 Но просто не бях много гладна след закуската с чия и ядки, а тези мазни пушени коремчета са си доста засищащи- това са 100 грама.🙂

# 494
Woman in red
Честит рожден ден.
Аз ти пожелавам здраве. Имаме ли го всичко друго е постижимо 💐

Elora
Виж фотнах ти през Google translate
Май не е ок.  Не повече от 14 дни да се пие също пише

Общи условия

Активация на акаунт