Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 272
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Шарпи, гледай клипчета за йога за врат, че и там си има правила. Ти каквато си динамична, малко трябва да се научиш на плаааавввннниии , бааавввнннни движения.

Добре, че беше Миоки в темата, тя споделяше, че си е оправила ставни болежки, за да си припомня и аз, че имах, и то чести рецидиви.
Че и на йога ходех, еййй, веднъж като ме схвана кръстарката и останах на ъгъл. А заминавахме на спа в Панагюрище. Леле, леле, ходех като патор, с ходила навън , с прави краци и прав гръб, абсолютен бастун със скръбна физиономия. Просто всяко движение ми беше адската болка. Че и една торба  хапове. Джипито ми тогава ми беше подготвил почвата, че все по-зле ще става. Тогава реших, че от йогата се парализирам, тъпанар виждали ли сте Joy СПрях йога, накупих си шиацу масажори, от Юск възглавнички за кръст, за врат,  и се  приготвих да се инвалидизирам.
Как тогава през ум не ми е минало, че всичко е до пустите въглехидрати и как тази захар  бавно ме  убива.

Нищо, важното е, че вече съм добре, няма как да не го свързвам с режима ни. Не съм била и много кила, де.

# 466
Дори и петте тибетци също са ми помагали за разкършване. Че почти всички са баш за врат и рамене,освен за останалите.
Таис е права Шарпи. Ти си тренираш, енергична си. Но е хубаво да се научиш на плавни движения.
Защото понякога и интензивното действие може да прецака човек.

# 467
Шарпи, гледай клипчета за йога за врат, че и там си има правила. Ти каквато си динамична, малко трябва да се научиш на плаааавввннниии , бааавввнннни движения.
😁😁😁
Виж как ме познаваш, хихи.
Баш в десетката. Като черната Златка : так-так. Няма шест, пет! 😆
Като ходих на физиотерапия и храс наляво, храс надясно и терапевтката: чакай, не така бързо , бавно и полека. Точно както и вие ми казвате сега. ♥️

# 468
Хм, сега се замислям че и дългогодишни болежки в ставите на китките не са ми се обаждали особено в последните години. Аз си се и пазя като знам че си имам проблем, разбира се. Ама пазенето го имаше и преди. Лекарят ми го обясняваше с накакъв шашав термин от рода на "стерилно възпаление", т.е. без да има инфекция с бактерия или от сорта но си имало възпалителен процес. Това преди 20 години се случва, сега ми е доста по-ясно какво и защо. Ама тогова само ми се каза "Тъй ще е то".

# 469
Таис и моите лопатки имаха проблем преди. Ужас беше. Лопатки, врат, кръст. Какво ли не.
Много са факторите. От офисната работа също може да се получи това, не е само инсулина.
За жалост, да. Аз съм живият пример. Тоя врат много проблеми ми създава.
Тя офисната работа усложнява проблемите, но не е главната причина, мисля аз. Просто съчетанието с еднообрана позиция и лошо хранене, се оказва неочаквано лоша комбинация.
Аз като офисен работник, смея да твърдя, че промяната в храненето, направи чудеса с офисните ми неволи.

# 470
Здравейте, момичета и момчета,
отдавна ви чета и доста хубави неща съм видяла и прочела, и въвела в живота си покрай вас. Сега, не че вие сте виновни, ама покай вас се сетих, че имам инсулинова резистентност. Имала съм и други проблеми с панкреаса, както и карцином на щитовдината, и един спонтанен аборт, акомпаниран от гестационен диабет (тука мисля. че всичко е навързано). След като намериха и тромбофилии (които май вече на всички намират):
MTHFR (A1298C, Glu429Ala) C/C  Хомозигот по мутантен алел
ACE ( Alu Ins/Del) I/D      Хетерозигот   
MTRR (A66G) G/G                  Хомозигот по мутантен алел
PAI-1 4G/5GХетерозиготен носител, генотип 4G/5G                                           ,
Намерих чудна ендокриноложка, която ме започна отначало, прати ме на всички хормони, и на обременяване, от което резултатите са неприятни. Нямам проблем със спазването на нищо, нито пък със спорта (щом се налага...). Идвам тук за подкрепа, да ми видите резултатите, както и да ми кажете дали е реалистично да очаквам скоро да мога да премина към бебеправене. Ето ги (естествено, имам час при ендокринолог за разчитане, отговорна съм):
Глюкоза 0 - 5,68
Глюкоза 60 - 6,80
Глюкоза 120 - 5,79
Инсулин  0 - 9,6
Инсулин  60 - 62,6
Инсулин  120 - 49
Преид съм го изследвала само на гладно, държал се е около 7-8, но съм и спазвама мой си режим без хляб и захар, и то само въз основа на съмненията ми покрай четене в тази тема.
Б12 е 368  след мсец прием на метилкобалмин
Вит Д е 53 (при норма 80 -250), пак сле дприем на Вигантол
Холестеролът е висок, разбира се, 6.
Та, ще ме бъде ли, според вас Grinning

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 19:03 от Мануна

# 471
Мануна, ще пиша повече, но като къщата кротне😊разбирай към полунощ.. Междувременно редактирай поста (не е нужно да е нов) и допиши какви са ти мутациите/тромбофилия

ПП: аз отивам да си набера пак смокинови листа и знам скоро с какво ще изневеря на режима 🫣🫣🫣🫣срам…срам..но обичам смокини..

🙄що така не ми стигат тез 24ч 🤪🤪
Сладолед с банан 2-ри път приготвен, като сложих лъжица мед и сипах съдържанието в кутия от купешки сладолвд, наръсих шоколадов чипс…ММММ ядат децата и им плющят ушите, даже не вдяват, че е правен вкъщи хаха

Видях рецепта, в която бананът беше малко пекнатвъв фурна - следващия път ще опитам така

ПП: сега съм “забъркала” един експеримент, да видим дали ще успея да получа заквасена сметана🤔

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 16:00 от fotokod

# 472
Лигите мииии...
Как го направи? Изглежда баш като купен.
Какво точно сложи?

# 473
Тук на село сметана купешка няма. За товс обирам от млякото, дето го вземам от фермата 🤭

Всичко ми е на око, ще видя в нета от къде беше рецептата, но тя се оказа и мн популярна..

3 банана- режа ги на шайби и замразявам фризер
После във чопър (нямам блендер), слагам бананите, сметаната, какао и 1 сл мед (оригиналната рецепта бе без сладко, но с фъстъчено масло- избягвам я, че не знам малкото ка ще реагира на вкуса)

Врътвам. То си става едно полу-замразено, защото бананите са замръзнали и връщам във фризера. Понеже сместа е студена, бързичко се “схваща”. Ако вече престои 1 нощ и е на камък, преди да се сервира, се оставя малко да се отпусне на стайна температура.

На снимката - аз слагам малко кака, но ако се сложи повече, още по -шоколадов ще е 😊

ПП: планирам да направя малко сладоледена торта, както и да измисля как да го застопоря между 2 бисквитки

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 16:23 от fotokod

# 474
Не става ли направо в чаши или купички да е?  Готов на порции и няма да го чакаш да омекне че да вземеш от него. Евентуално и за тип сандвич ако правилно съм разбрала - в купичка или кутийка с подходящ размер и няма къде да ти бяга. Абе ако покажеш какво искаш да направиш ще измислим нещо Grinning

# 475
Трябва да го мисля, че тая камера е доста пълна. Може би някакво малко количество да подготвя.

# 476
ами.. чарът е да загребеш с лъжица и да се оформи топка Simple Smile
по рецепта го пказват в плосък съд, явно целят по-бързо охлаждане

за бисквитките днес снимах една рецепта и там посочват трик за офирмянето.. ще тествам и ще ви кажа Simple Smile

ПП: очаквайте скоро сладолед от тиквички 🤔🤣🤣шегувам се.. просто мн тиквички в градината и вече.. се чудя на какво да ги правя хахабланширах, задушавах, фризеросвах 🙄🤪и пак откъснах поредните

# 477

За констипация.

Аз даже незнаех че съществува такова. За магнезиево олио съм чувала само😃

Елора
Онзи ден ми попадна рецепта за сладолед но който не яде млечни незнам
Замразен банан, котидж чийз и замразени боровинки  или друг плод по избор. Блиндират се и става перфектно . Тъкмо замразих 1 банан ще пржбвам.

И аз имам офисни неволи и болежки 😃

# 478
Фотокод, замразявала съм настъргани тиквички, по-малко място заемат във фризера и после и бързо се отцеждат че при размразяването им изтича водата. И са готови за запеканки, в омлети, в кюфтета, че и в супи съм слагала такива. Не знам дали ти помагам ама да кажа пък може да свърши работа на някого.

# 479
Дара, и таз рецепта ще я правя скоро.
За Филпса в бг сайтовете пише, че има и друга съставка - белина.
Малко ме е страх.
Друга в бг няма.
Сигурно и тази в този сайт е същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт