Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 278
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Сега като се сетя си кисна краката в морска сол. Ама това да омекотя ноктите, като трябва да ги режа.
Приятно действа. Може да взема и английска сол и да кисна, колкото мога.
Едно време беше стотинки, сега над левче. Някъде дали няма по-изгодно? Трябва да търся.

Шарпи, не можеш вени да кълцаш и режеш, новото кафе кой ще го пие? Съседката Joy

# 451
Шарпи, не можеш вени да кълцаш и режеш, новото кафе кой ще го пие? Съседката Joy
Ше възкръсвам, душо 😁
Ааа кафенцето си го чакам с нетърпение и като се замисля, то ще е единственият ми стимул да отида на работа в понеделник 😐

# 452
Долче, а д-р Боз пише ли дозите за пиене на млякото от магнезий. И пише ли дали дълго време може да се пие.
Да не се получава дехидратация нещо?

# 453
Nevermoresleep, ми прави си бани. Ако имаш вана се кисни, ако нямаш, само крачката.
Може като гледкаш филм. Някой само да ти донася вода топла ако ти стане студенко.

И  аз съм пила инглиш сол. Голяма гадост. Ефект има.
От формата хидроксид има и таблетки.
А епсома било същото.
То наистина за краката е супер идея.
Eлора, мислех си, дали ако се кисна по половин час примерно, но по-често пак ще има ефект или пък по-висока концентрация на солите Thinking

# 454
Аз следя другата тема, откакто разбрах за нея, от чист изследователски интерес.
Коя е другата тема?
Скрит текст:
Благодарение на Елора се вписвам пак тук ... Няма да споделям затруднения, тъй като всякакви потребители започват да ми дават съвети.

Понякога се чудя дали съм в правилната тема. Тази не е ли за НВ-ВМХ? Няма ли друга за инсулинова резистентност и други начини за справяне с нея? Отдавна ми се иска някой да направи, но за съжаление не мога да поема тази отговорност за момента, така или иначе бих я ползвала само за сведение, не е моето...

Висока КЗ се получава от прекомерно висок прием въглехидрати с храната, така че за мен решението е намаляването им. Идеята да пъхам нещо в тялото си, което след това да неутрализирам по друг начин, ми е доста чужда. Принципно не желая да приемам лекарства и затова действам с храненето. С огромни резерви съм относно фармацевтичната индустрия. Приемала съм други медикаменти, антидепресанти. Доста помогнаха за качване на кг и ИР. Моят опит с лекарствата е, че едно оправят, друго развалят и не мисля, че са подходящи за млади хора.

Напоследък много ми се яде боб. Та - ям си. 4-5 пъти съм правила в последните 2-3 седмици.

Чийтвам с по някоя филия хляб и за съжаление с по някоя бира, картоф. Това са ми въглехидратите (освен зеленчуците и тук там някой плод 2 пъти седмично), но са ми много, тъй като не отслабвам така.

Започнах от КЗ 6 и инсулин 12 преди година и половина. За месец смъкнах до КЗ 5 и инсулин 9 със строг режим и -4 кг. После 5 месеца на почти същия строг режим + фастове няколко пъти месечно стигнах до -13 кг. След това лека полека започнах да вкарвам въглехидрати, счупих крак и намалих движението драстично за следващите 4-5 месеца и качих 8. Та в крайна сметка резултатът ми от 6 м. режим е -4 кг. Последните 8 м. задържам, като се опитвам да намалявам, но признавам си, че не съм много старателна. Отвреме-навреме придобивам решителност, но ме занимават и други неща и ми липсва постоянство, определено, но не се отказвам!

Последно КЗ ми беше 5,5, обаче инсулинът - 20. (Преди 5 месеца КЗ 6.4, инсулин 12 - нямаше качване на килограми обаче). Отново набеждавам антидепресанта, който приемах един месец, изследването беше точно след това. Ами, спрях го и минах на билкови и добавки, скоро ще се боцкам пак и ще кажа резултат. За тази година и половина не съм взимала метформин или производните му, намерих си ендокринолог, който настоява да се опита всичко без медикаменти. Леко отклонение на щитовидните хормони имам с хипо и ми е дала хормон, това е единственото, което приемам, но честно казано не виждам резултат, от 2-3 месеца съм на него.

Няма я Азара в темата, Миоки /да, знам, че я баннаха/, както и Невена. Някаква информация от тях имате ли?
Спирам, че ви залях.
Добре си се завърнала. Темата е за този препарат Сексенда, https://www.bg-mamma.com/?topic=1123914
Там по-скоро момичетата отслабват с него, аз се ужасявам от игли, но ми е любопитно дали има ползи и за здравето. То е ясно, че когато човек е с наднормено тегло, си има доста здравословни рискове и отслабването не е само естетически проблем.

Азара пишела във ФБ, Невена си почива от нас, събрали сме част от постовете и и при нужда ги вадим. Иначе се вихри в Семейни отношения и много ме кефи какви им ги пише там, голям образ е. Миоки ще ми липсва винаги .

Аз тук си се мъча като грешен дявол, без никакви лекарства, но още не съм ходила при ендокринолог. Само си подбирам в Супердок и ей така си стоя. Дори съм се примирила, че ако се доверя на лекар, АКО-голямо АКО, и ако и тук ме посъветват, мога да пия известно време конвенционално Апче, наред с режима, заради някакъв начален тласък, защото от две години кисна на определени стойности, ама съм се обезверила, че ще ми се случат кз и инсулин под 5.

Woman in red, Честит рожден ден, много здраве и късмет ти желая.
Като си даде храненето, не си на нашия режим изцяло и вероятно и инжекцията помага . Мислила ли си, когато ги спреш, как ще продължиш ?

Абе, момичета, ще ме уморите с тези накисвания в магнезий. Да не се мариновате Joy Ще ви следя с интерес .
Добре, че ваните по къщите вече са отживелица, че си представих Swimmer
People RowboatPeople Rowboat  как плацикате в магнезиев разтвор.

Шарпи, със сигурност ще си поне килце надолу, Nature Boom
Ще чакам и да си пуснеш кръвни, да видим прогреса. Дано си напълно излекувана.

# 455
Аз ги кисна в морска сол. То и там има някакъв магнезий уж.

Разрових се за това мляко. Има един във фрамар, не пишат да има друго освен магнезий, ама може да крият.
В този на филипс на едно място пише, че има калциев хипохлорид на друго натриев хипохлорид.
А сега де????
И го дават за пиене.
Проучих калциев хипохлорид, то нещо като хлор, белина. И го дават за пиене!!!
Този магнезий уж алкализира.
https://bg.thpanorama.com/articles/qumica/hipoclorito-de-calcio- … esgos-y-usos.html

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0% … D1%80%D0%B8%D1%82

А доставчика не мога да го открия да го питам нещичко Grinning

# 456
Аз мисля също, че ще имам разлика в килце, но то ще е нагоре. Бая плюскане тук ударих, независимо, че само режимно. Радвам се поне, че устисках и не се поддадох на нито едно изкушение. Нито торта, нито палачинка ,нито сладолед, нищо! Дори млечни не съм консумирала , един път си взех резен кашкавал и това беше. Е, малкото мляко в кафето не го броя, щото то си е константа при мен. Чакам с нетърпение новото кафе да ми пристигне и да го пробвам да го пия без мляко. Ще видим довечера и кантарът...
За изследванията и на мен ми е много любопитно какви ще са стойностите. Ще изчакам седмица да захлебя малко с кинти и ще ходя да пускам. Дори си мисля и майка ми да взема, да пусне и тя холестероли и КЗ, да видя и нейните стойности.
Не се обезверявай за нивата на инсулин и КЗ. Знаеш, имаме много примери с високи такива и с отлични резултати след режима. Аз се радвам много за инсулина, поне на последните изследвания беше топ. Сега не знам как ще е, но ще видим. Не съм получавала и хипогликемии, което ме радва, щото от тях много ме е страх.

# 457
А да ви попитам. Какви физически симптоми сте имали в най-критичните моменти? Например мигрени, па, главоболия и т.н

# 458
  • На север
Аз следя другата тема, откакто разбрах за нея, от чист изследователски интерес.
Коя е другата тема?
Скрит текст:
Благодарение на Елора се вписвам пак тук ... Няма да споделям затруднения, тъй като всякакви потребители започват да ми дават съвети.

Понякога се чудя дали съм в правилната тема. Тази не е ли за НВ-ВМХ? Няма ли друга за инсулинова резистентност и други начини за справяне с нея? Отдавна ми се иска някой да направи, но за съжаление не мога да поема тази отговорност за момента, така или иначе бих я ползвала само за сведение, не е моето...

Висока КЗ се получава от прекомерно висок прием въглехидрати с храната, така че за мен решението е намаляването им. Идеята да пъхам нещо в тялото си, което след това да неутрализирам по друг начин, ми е доста чужда. Принципно не желая да приемам лекарства и затова действам с храненето. С огромни резерви съм относно фармацевтичната индустрия. Приемала съм други медикаменти, антидепресанти. Доста помогнаха за качване на кг и ИР. Моят опит с лекарствата е, че едно оправят, друго развалят и не мисля, че са подходящи за млади хора.

Напоследък много ми се яде боб. Та - ям си. 4-5 пъти съм правила в последните 2-3 седмици.

Чийтвам с по някоя филия хляб и за съжаление с по някоя бира, картоф. Това са ми въглехидратите (освен зеленчуците и тук там някой плод 2 пъти седмично), но са ми много, тъй като не отслабвам така.

Започнах от КЗ 6 и инсулин 12 преди година и половина. За месец смъкнах до КЗ 5 и инсулин 9 със строг режим и -4 кг. После 5 месеца на почти същия строг режим + фастове няколко пъти месечно стигнах до -13 кг. След това лека полека започнах да вкарвам въглехидрати, счупих крак и намалих движението драстично за следващите 4-5 месеца и качих 8. Та в крайна сметка резултатът ми от 6 м. режим е -4 кг. Последните 8 м. задържам, като се опитвам да намалявам, но признавам си, че не съм много старателна. Отвреме-навреме придобивам решителност, но ме занимават и други неща и ми липсва постоянство, определено, но не се отказвам!

Последно КЗ ми беше 5,5, обаче инсулинът - 20. (Преди 5 месеца КЗ 6.4, инсулин 12 - нямаше качване на килограми обаче). Отново набеждавам антидепресанта, който приемах един месец, изследването беше точно след това. Ами, спрях го и минах на билкови и добавки, скоро ще се боцкам пак и ще кажа резултат. За тази година и половина не съм взимала метформин или производните му, намерих си ендокринолог, който настоява да се опита всичко без медикаменти. Леко отклонение на щитовидните хормони имам с хипо и ми е дала хормон, това е единственото, което приемам, но честно казано не виждам резултат, от 2-3 месеца съм на него.

Няма я Азара в темата, Миоки /да, знам, че я баннаха/, както и Невена. Някаква информация от тях имате ли?
Спирам, че ви залях.
Добре си се завърнала. Темата е за този препарат Сексенда, https://www.bg-mamma.com/?topic=1123914
Там по-скоро момичетата отслабват с него, аз се ужасявам от игли, но ми е любопитно дали има ползи и за здравето. То е ясно, че когато човек е с наднормено тегло, си има доста здравословни рискове и отслабването не е само естетически проблем.

Азара пишела във ФБ, Невена си почива от нас, събрали сме част от постовете и и при нужда ги вадим. Иначе се вихри в Семейни отношения и много ме кефи какви им ги пише там, голям образ е. Миоки ще ми липсва винаги .

Аз тук си се мъча като грешен дявол, без никакви лекарства, но още не съм ходила при ендокринолог. Само си подбирам в Супердок и ей така си стоя. Дори съм се примирила, че ако се доверя на лекар, АКО-голямо АКО, и ако и тук ме посъветват, мога да пия известно време конвенционално Апче, наред с режима, заради някакъв начален тласък, защото от две години кисна на определени стойности, ама съм се обезверила, че ще ми се случат кз и инсулин под 5.

Woman in red, Честит рожден ден, много здраве и късмет ти желая.
Като си даде храненето, не си на нашия режим изцяло и вероятно и инжекцията помага . Мислила ли си, когато ги спреш, как ще продължиш ?

Абе, момичета, ще ме уморите с тези накисвания в магнезий. Да не се мариновате Joy Ще ви следя с интерес .
Добре, че ваните по къщите вече са отживелица, че си представих Swimmer
People RowboatPeople Rowboat  как плацикате в магнезиев разтвор.

Tays, благодаря ти! Идеята ми е, че стомахът ми е много намален и ще се засищам бързо. Ще ги спирам плавно. Почвам пак спорт и минавам на Кето или Зоната. Ще подбирам по-добре храната. Аз и за това писах, че не спазвам диета в момента. Просто имам ограничения. Липсва ми спорта, но трябва да забравя за кардиото. Четох че не е добре за ИР. Искам да се храня както когато бях 50 кг.

# 459
Гергана, много симптоми и повечето поотделно не биха били кой знае какво всеки, но всичко на куп е съсипващо, особено като ти казват че нищо ти няма...
Мигрени имах дълги години наистина. Добре че не бяха чести, че за сметка на това пък бяха епични... След някое време на режим не съм имала, а май вече ги закръглих 5 години от тогава.
"Нормални" главоболия също си имах по-често от сега, но го отдавах на умора това. То уж хем не съм била болна, хем и баш наред не съм се чувствала. Съответно и енергия и мотивация за нищо не ми стигаше, а така и най-малкото нещо коства къде повече усилие...
Кожата ми беше в много лошо състояние, по-зле от пубертета май, яко акне имах. Много се радвам да пиша за него в минало време. Кожата под мишниците ми беше силно потъмняла, добре че не нося потници че направо мръсни изглеждаха.
Кръвното ми налягане отиваше вече към височко и то, не чак за лекарства ама за внимаване.
Месечният ми цикъл протичаше по-драматично и той, с крампи и болки и прочие, сега нямам такива дертове. А не съм била с кисти или от сорта и преди.
Сигурно и още неща мога да се сетя, дето чак впоследствие съм ги свързала с ИР, като се запретнах да чета и проучвам. А преди това минаваха в графа "то от стреса" и не ги мислех особено.

# 460
Цитат
А да ви попитам. Какви физически симптоми сте имали в най-критичните моменти? Например мигрени, па, главоболия и т.н

Когато прекалявах със захарта и не знаех как да я намаля, на следващия ден се чувствах все едно, че главата ми е в менгеме. Като блокирана. Не се сещам как да го опиша.  

tays, по-добре попитай за някой препоръчан ендокринолог. Аз ходих при 3-ма и когато кажа, че съм с диабет и не взимам лекарства, а добавки и престават да ме слушат.

# 461
Аз получавах схващания отзад на лопатката вдясно, много болезнени, че и , за да се обърна, се въртях с цяло тяло като в забавен каданс.Шия с тяло-слято.
Имах едни ситни бенки /израстъци кожни/ по врата. Границите на кръвното ми бяха близки. Запъхтявах се от ходенето и обилно се потях.
За глад, няма да описвам какъв, чак ме болеше душата, нахвърлях се в първи удобен момент, ако съм по улиците, на едни кръгчета от УЖ пълнозърнесто тесто, за да мога да рупам тайно в трамвая.
И глад, и мор, и кила нагоре. Tired Face Често и коремът ме болеше, подувах се.

# 462
Таис и моите лопатки имаха проблем преди. Ужас беше. Лопатки, врат, кръст. Какво ли не.
Много са факторите. От офисната работа също може да се получи това, не е само инсулина.
Обаче преди като съм опитвала разни упражнения, ефекта е бил мижав.
Сега след 8 часов ден, имам леко схващане, но като се прибера и направя малко силови и после йогата и един упражнения баш за тия неща и нещата заспиват.
Колежката ми е доста пълна, яде много, познайте какво.
Все я боли вратът, все я болят раменете, все е схваната някъде. Вика, че годинките се трупат.

# 463
Таис и моите лопатки имаха проблем преди. Ужас беше. Лопатки, врат, кръст. Какво ли не.
Много са факторите. От офисната работа също може да се получи това, не е само инсулина.
За жалост, да. Аз съм живият пример. Тоя врат много проблеми ми създава. Зарекла съм се като се прибера, да започна активно гимнастика за врата. Запазих си и линка, който Долче сподели.
Преди малко станах свидетел на следния разговор между майка и дъщеря.
- мамо, гладна съм, ще ида да си купя една овчарска салата да хапна.
- аа, не. Със салата няма да се наядеш. Отиди купи 2 парчета пица.
- не ми се яде пица, не искам тесто, искам салата.
- пица казах!
След 10 минути момичето ядеше пица 😕
Без коментар!
Аз току що хапнах, изпържих си сутринта последните яйчица.

# 464
Горкото дете. Но децата от малки инстиктивно често усещат кое е за тях. Но когато родителите ядат глупости, бабите и дядовците искат да поглезят, тези сигнали бързо се заглушават.
Шарпи, ако можех да ти обясня упражненията, ама не мога. То и ги няма в нета сигурно.
Но ще се опитам, ама по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт