Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 291
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, аз ви следя тайно от известно време.
Я, детектив! 😁😁😁
Добре дошла Little evil 🍀

# 436
Брях, ново нещо научих посреднощ Grinning Не знаех че магнезиевото мляко се и пие, мислех че е само за мазане...
Магнезиевото олио е за мазане Smiley

# 437
  • София
Момичета, аз ви следя тайно от известно време.
Я, детектив! 😁😁😁
Добре дошла Little evil 🍀
Добре заварила 😁
Ще споделя тези дни моите драми с инсулиновата резистентност хаха.

# 438
Натка, магнезиев хидроксид пише, не оксид...не знам дали е същото...🤔🤔 Така или иначе, препоръките на доктор Боз започват от магнезиевото мляко като най-лесно за откриване, а и евтино. Казва, че при дефицит на магнезий най-важното нещо е първо да се започне възможно най-бързо с добавянето на магнезий, веднага след това човек може и да се информира по-добре къде по колко магнезий има и в каква форма. Оттам нататък (след магнезиевото мляко) са по-висшите опции. Epsom salts (oх, и това не го знам как е на български😅) за вани за краката или тялото (има съотношения и там, както и колко време да се стои във водата). Също да се влиза в едни кабинки/вани с капак, в които има добавен магнезий във водата. Т.е. седиш на тъмно, отпускаш се, "плуваш" (не можело да потънеш), изолираш се от света и релаксираш за един час. Не знам тук има ли някъде нещо такова.🤔🤔
На мен английската сол ми действа доста бързо.🤣 Но е гадна на вкус, чак тръпки ме побиват. Сигурно от поне десет години не съм я използвала.😃

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 21:52 от dolce miele

# 439
Epsom salts (oх, и това не го знам как е на български😅) за вани за краката или тялото (има съотношения и там, както и колко време да се стои във водата).
Имам цял пакет от това и не знам какво да го правя. Приемам всякакви идеи.
Май го купувах за нещо свързано с домашните цветя, но беше толкова отдавна, че не помня. Не съм го и ползвала.

# 440
  • Бургас
Epsom salt е точно английска сол, демек  магнезиев сулфат, Епсом е град в Англия, където са я открили тази сол  и затова се нарича английска или епсом сол

# 441
Да, тъкмо идвах да кажа, че Epsom salts е английска сол.😅 Видях, че пише, че е магнезиев сулфат и направих 2+2 с това, което беше написала Натка за магнезиевия сулфат.😃

Float Spa/Therapy е най-мощният начин за абсорбиране на магнезий. Само него не сме го разкодирали как е на български...😂

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 06:37 от dolce miele

# 442
Като гледам, кисненето на краката в легенче, ми изглежда най-практично. Мерси за рецептите. Олеле, сега видях, киснене 60 минути Scream

# 443
Може и по-малко от 60 минути, но така се намалява и абсорбирането на магнезий.

# 444
Долче има такава процедура в България, казва се флотация и се прави във флотационна капсула.
Ето снимка от салон в София:

# 445
Аз следя другата тема, откакто разбрах за нея, от чист изследователски интерес.
Коя е другата тема?
Благодарение на Елора се вписвам пак тук ... Няма да споделям затруднения, тъй като всякакви потребители започват да ми дават съвети.

Понякога се чудя дали съм в правилната тема. Тази не е ли за НВ-ВМХ? Няма ли друга за инсулинова резистентност и други начини за справяне с нея? Отдавна ми се иска някой да направи, но за съжаление не мога да поема тази отговорност за момента, така или иначе бих я ползвала само за сведение, не е моето...

Висока КЗ се получава от прекомерно висок прием въглехидрати с храната, така че за мен решението е намаляването им. Идеята да пъхам нещо в тялото си, което след това да неутрализирам по друг начин, ми е доста чужда. Принципно не желая да приемам лекарства и затова действам с храненето. С огромни резерви съм относно фармацевтичната индустрия. Приемала съм други медикаменти, антидепресанти. Доста помогнаха за качване на кг и ИР. Моят опит с лекарствата е, че едно оправят, друго развалят и не мисля, че са подходящи за млади хора.

Напоследък много ми се яде боб. Та - ям си. 4-5 пъти съм правила в последните 2-3 седмици.

Чийтвам с по някоя филия хляб и за съжаление с по някоя бира, картоф. Това са ми въглехидратите (освен зеленчуците и тук там някой плод 2 пъти седмично), но са ми много, тъй като не отслабвам така.

Започнах от КЗ 6 и инсулин 12 преди година и половина. За месец смъкнах до КЗ 5 и инсулин 9 със строг режим и -4 кг. После 5 месеца на почти същия строг режим + фастове няколко пъти месечно стигнах до -13 кг. След това лека полека започнах да вкарвам въглехидрати, счупих крак и намалих движението драстично за следващите 4-5 месеца и качих 8. Та в крайна сметка резултатът ми от 6 м. режим е -4 кг. Последните 8 м. задържам, като се опитвам да намалявам, но признавам си, че не съм много старателна. Отвреме-навреме придобивам решителност, но ме занимават и други неща и ми липсва постоянство, определено, но не се отказвам!

Последно КЗ ми беше 5,5, обаче инсулинът - 20. (Преди 5 месеца КЗ 6.4, инсулин 12 - нямаше качване на килограми обаче). Отново набеждавам антидепресанта, който приемах един месец, изследването беше точно след това. Ами, спрях го и минах на билкови и добавки, скоро ще се боцкам пак и ще кажа резултат. За тази година и половина не съм взимала метформин или производните му, намерих си ендокринолог, който настоява да се опита всичко без медикаменти. Леко отклонение на щитовидните хормони имам с хипо и ми е дала хормон, това е единственото, което приемам, но честно казано не виждам резултат, от 2-3 месеца съм на него.

Няма я Азара в темата, Миоки /да, знам, че я баннаха/, както и Невена. Някаква информация от тях имате ли?
Спирам, че ви залях.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 06:52 от Минерва

# 446
  • На север
Добро утро, момичета. Днес имам рожден ден и ще ви почерпя с една виртуална кето торта:

Извинете ме ако е коментирано, но скоро бях на козметичка и жената се оказа с ИР и тя като мен закусва плодове и не може без тях лятото. Тя ми сподели, че пие чаша вода с лъжица ябълков оцет преди плодовете и така не вдигала захарта. Има ли такова нещо? Чували ли сте?

# 447
Woman in red, Честит Рожден Ден! Пожелавам ти страхотен ден, изпълнен с много изненади и хубави моменти! Както и да постигнеш това, за което си мечтаеш!

# 448
Nevermoresleep, ми прави си бани. Ако имаш вана се кисни, ако нямаш, само крачката.
Може като гледкаш филм. Някой само да ти донася вода топла ако ти стане студенко.

И  аз съм пила инглиш сол. Голяма гадост. Ефект има.
От формата хидроксид има и таблетки.
А епсома било същото.
То наистина за краката е супер идея.

# 449
Добрютрю! Дойдохме на плажа като за последно днес от почивката. Изобщо не спах добре тази нощ. Първо, че легнах късно към 1.30, второ, че станах рано в 7.00 с аларма, за да си събера тоалетните боклучки, фраери и сие. Тъкмо се бях унесла през нощта и към 2.30 започна някаква много продължителна заря. И после нямаше заспиване. Уж мижа с очи, ма не мога да заспя дълбок сън. И ето днес резултата - първо във ВЦ-то супер мижава работа, корема ми е надут и се чувствам като слон. Та качествения сън определено си допринася за състоянието на идния ден. Довечера като се кача на кантара ще видим - ще се гръмвам ли или ще си режа вените.

Общи условия

Активация на акаунт