Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 235
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Като абсолютно начинаеща хич не ми харесва да чувам това. Не че не съм усетила сама, че като ям един ден пица и после цяла седмица трябва да спазвам сериозен режим, просто не знаех защо се получава така. Вече започвам да се плаша от срещата с ендокринолога. Аз наистина бих искала да се справя само с режим и без медикаменти  но не виждам как ще стане.

# 556
На коя фирма е чийз кейка?
На Fresh food

# 557
Като абсолютно начинаеща хич не ми харесва да чувам това. Не че не съм усетила сама, че като ям един ден пица и после цяла седмица трябва да спазвам сериозен режим, просто не знаех защо се получава така. Вече започвам да се плаша от срещата с ендокринолога. Аз наистина бих искала да се справя само с режим и без медикаменти  но не виждам как ще стане.
Ако става въпрос за това че трябва спазване постоянно, относително е. Веднъж вкара ли се човек в норми, от там нататък вече като се стабилизира, почва да си пробва докъде е толерансът. Някои действително веднъж да хапнат и качват, а други успяват да станат по-гъвкави и не се налага да са толкова строги.
Пък и спиране на режима ако означава да се ядат пици и торти често, нормално е човек да се бъгне по същия начин, то от такава храна никой не е прокопсал.
Донякъде и затова не съм фен на строго кето и за постоянно. Няма гъвкавост, просто се залита в другата посока.
Движението също е много важно, немалко зависи и от физическата активност как и какво се случва с поети въглехидрати. Но действително сме различни. Една потребителка изкарва една почивка и качва 5 кила и ги мъчи после. Друга няма да качи 5, ще задържи кило-две вода и ще ги изкара за нула време. Аз от началото на май си развалих храненето сериозно, но чак тия дни забелязвам че ми се е увеличила леко талията. Ако изобщо е от това, защото чакам и цикъл съвсем скоро, то ще си проличи. Но не се спирам на едно място, освен че съм на режим (по-либерален, не кето) от преди 5 години.

Никой не може да каже при теб как ще е и за колко време. Което не е причина да се отказваш, така или иначе.

# 558
Ураганче

и мен от това много ме е страх 🙄
Като знам там как се яде пък аз какво воля имам 0😃
Добре че са децата ще тичам след тях да изразходи калории. По ресторанти минимум смятам предимно в къщи и аз да ги приготвям съм решила.

Шарпи много вкусно изглежда верно.
Да ти е жива и здрава мама 💐❤🎂🍾🥂

Аз пък днес хич не съм го решила предварително ама съм на някакъв фаст. Вечерях снощи зеленчуците микс Азия и днес сутринта само кафе пих. Ако издържа до 2-3  сега е 13.00 при нас, пак ще е някаква форма на фаст. Значи мога 😃

Мануна ва какви медикаменти сте?

# 559
Шарпи много вкусно изглежда верно.
Да ти е жива и здрава мама 💐❤🎂🍾🥂
Благодаря ти Purple HeartYumKissing Smiling Eyes
Днес и аз имам повод хихихи - правя точно 2 години на режима. Започнах на 17 юли 2021 година и ей ме днес - свалени килограми, развита мускулатура, инсулин в норма /поне по последното изследване/и кръвна захар в норма (без да съм получавала и хипогликемии, да чукна на дърво)
На същият този ден тогава, преди 2 години, отиваме на гости у мама и тя ме чака с обичайната ми манджа - кило пържени картофи + пържола + прясно изпечена багетка с чесън. Точно тогава казах КРАЙ!

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 15:20 от sharpy

# 560
Не знам, все си мисля че тегло дето е качено за броени дни е основно вода, не е като да се омазни сериозно човек за това време. Но да кажем че аз съм малко по-ларж в това отношение и не само че не се тегля ежедневно, ами и изобщо нямам кантар Grinning Огледалото и дрехите са ми достатъчен ориентир, особено както почти всичко нося с колан и не с ниска талия - той не лъже, дупките се виждат много добре...

# 561
natka, категорично, права сте, в никакъв случай не искам да се връщам към тъпчене с пици, ще видим при мен как ще се получи. Надявам се да е обратимо или поне да успея за себе си да го вкарам в норма.
 Dara20 още на никави, ендокриноложката ме прати на обременяване, видях си резултатите, а те са доста неприятни, скоро е ми е часът за разчитане на изследването и насоки.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 15:38 от Мануна

# 562
natka, категорично, права сте, в никакъв случай неискам да се връщам към тъпчене с пици, ще видим при мен как ще се получи. Надявам се да е обратимо или поне да успея за себе си да го вкарам в норма.
 Dara20 още на никави, ендокриноложката ме прати на обременяване, видпх си резултатите, а те са доста непритни, скоро е ми ечасът за разчитане на изседването и насоки.
Сега ги видях, пропуснала съм от телефона
Цитат
Глюкоза 0 - 5,68
Глюкоза 60 - 6,80
Глюкоза 120 - 5,79
Инсулин  0 - 9,6
Инсулин  60 - 62,6
Инсулин  120 - 49
Ако за тези резултати говорим, поне на мен не са ми някакви толкова пък страшни, ако е само за тях със сигурност бих се захванала с режим и движение а не направо с хапчета. Че има накъде подобрение - има, но не е краят на света, доста има в темата започнали от много по-лоши резултати. Ама много. Живи и здрави сме все още.
Тоя витамин Д обаче трябва да се наваксва, не знам по колко и как сте приемала но очевидно не е достатъчно. Като знам какви хомеопатични дози дават понякога на хора с голям дефицит... вече не се и изненадвам май.
Холестеролът пишете че е висок ама това само с общия не казва много. Триглицеридите как са?

# 563
Аз не съм критерий, защото имам проблем със задържането на вода много преди да знам за ИР. Просто тялото си ми е такова. Подувам си се при повече ядене, после бързо се оправят нещата. То това хранене на морето, или по празници са си изключения. Със сигурност не консумирам редовно, за да натрупам мазнини. Просто вече съм на принципа "и аз съм човек" и се отпускам чат пат. Все пак отчитам яденето на морето за голяма грешка. Едно е 1 2 пъти в месеца, друго е цяла седмица 🙆

Шарпи, аз направих на 1ви юни 2 години. Ще се борим и това е. Ще си върна дисциплината.

# 564
Шарпи, честит празник! 🌷
Всеки труд и последователност се отблагодаряват при някои по- рано, при други по-късно. Но и аз мисля като Натка, че движението и спорта са задължителни.
Наблюдавам невероятно подуване и задържане на вода при мен също и само спорт, свеждане на Вх до минимум и сауна ме  спасяват.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 16:21 от Анонимен

# 565
Цитат
natka,
Холестеролът пишете че е висок ама това само с общия не казва много. Триглицеридите как са?
Холестеролът е 6, триглицеридите са в норма - 0,89 при референция до 1,73. Аз не ям мазно, или поне имам строг контрол върху мазното, поради други проблеми с панкреаса.
Витамин Д сте права, изписани по 30 капки на седмица, аз приемам поне 50.

# 566
Шарпи, честит празник! 🌷
Всеки труд и последователност се отблагодаряват при някои по- рано, при други по-късно. Но и аз мисля като Натка, че движението и спорта са задължителни.
Наблюдавам невероятно подуване и задържане на вода при себе си също и само спорт, свеждане на Вх до минимум и сауна ме  спасяват.
Благодаря ти, Нани Purple Heart
Аз задържам вода при жеги. Ето от вчера съм толкова надута, дето седмица на морето при толкова плюскане не можах да се надуя така. Прасците ми ще се пръснат. Шкембето също. А до преди ден корема ми беше абсолютно плосък. Зимата, когато и повече се яде, щото е студено, не се надувам така, както сега лятото. Убедена съм, че кантарът ще покаже поне + 1кило от тая работа. Ама ми е кофти така, щото дето се вика нищо може да не съм яла, а така като се подуя се чувствам като слон.

# 567
Това +1 кг. не е нищо, ела да видиш мен, как се събуждам +3. 🙄🙄🙄 Неприятно е- хем физически човек се чувства тромаво и дискомфортно, хем психически го мисли и се натоварва + бонус, някои от околните отнася кавгата от това напрежение. 😁

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 16:20 от Анонимен

# 568
Цитат
natka,
Холестеролът е 6, триглицеридите са в норма - 0,89 при референция до 1,73. Аз не ям мазно, или поне имам строг контрол върху мазното, поради други проблеми с панкреаса.
Витамин Д сте права, изписани по 30 капки на седмица, аз приемам поне 50.
На холестерола по-важното е разбивката, не толкова общият. А и той не е от ядене на мазно по принцип, повече му влияят възпалителни процеси в тялото. Мазнини от сорта на слънчогледово олио или пък други провъзпалителни храни повече вдигат холестерола отколкото примерно хубаво масло или вратна пържола или пък яйцата дето толкова се плашат хората от тях.
Витамин Д трябва с храна да е, за предпочитане поне малко мазнина да има също в това хранене - казвам го понеже се споменава "аз не ям мазно". Това за всекиго значи различно нещо де. Евентуално и магнезий може да се включи като ко-суплемент, магнезият вечер а не заедно с Д-то.
Триглицеридите са супер, при ИР често са завишени ако не е под контрол и човек може само да си мечтае за такава стойност.

# 569
Това за възпалителните процеси и холестерола изобщо не го знаех... разбивката е
Холестерол - 6,03
LDL - 4,46
HDL - 1,62

За "не ям мазно" наистина е различно при всеки, но наблягам на качествени животински и не на всяко хранене, за сметка на всякакви растителни.
Много Ви благодаря, наистина

Общи условия

Активация на акаунт