Не иска да имаме общо дете?

• 10 666
  • 332
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Абе, това писане ми лъха на Даскалка. Само аз ли имам дежа вю?

# 226
Тя не е ли с бан? Или е феникс?

# 227
Колко пъти ти заведе децата му на училище, школо или спорт?
Ох, и аз съм мащеха, ама поне не мисля по тоя начин.
Даже и картофи не съм му пържила.

# 228
  • Варна
Нямам представа. Но един бан не пречи да се появиш с нов ник и нов казус.

# 229
  • София
Спокойно, аз и в училищна възраст не съм купувала газирано и консервирано. Големите почнаха да пият газирано чак в студентските години на 1500 км от мен. И покрай половинките си. В резултат - не им хареса и вече и мъжете им не пият газирано. Wink

# 230
О, ако е тя, вече е еволюирала в сценария - тук има лично дете. И пържи картофи Mr. Green

# 231
Успокоих се, че и моите не го харесват особено. Не са някакви weirdo.
Спокойно, аз и в училищна възраст не съм купувала газирано и консервирано. Големите почнаха да пият газирано чак в студентските години на 1500 км от мен. И покрай половинките си. В резултат - не им хареса и вече и мъжете им не пият газирано. Wink

# 232
Как само се хващате за думи и изрази. Смешно е и жалко. Още веднъж си доказвам, че не вървим към добро. Любовта момичета, тя е нужна на децата за да бъдат добре възпитани. Нито бюрата, тротинетките или газираното с пържени картофи, нито частните училища и курсове... Материалното ще ни съсипе в най-скоро време. Блъскайки между работа, уроци, училища, тренировки, готвене на здравословни храни и опитвайки се да отговорим на очакванията на модерното време ще се обезличим, ще видите.

# 233
Темата винаги загрубява, когато има деца от предни бракове. Иначе умният човек си избира приоритетите. Ако съм 30 годишна жена, разведена и с едно дете и желая второ, няма да съм с този мъж, да се съобразявам с децата му, да му се подмазвам, че дано ми направи дете. Това е унизително. Бих поговорила сериозно, без детински намеци и после всеки по пътя си. Светът не свършва с тоя мъж.

# 234
Баба ми едно време все ми казваше - когато парите свършат, любовта излита през комина! Чета някои коментари и направо незнам в кой свят живеят тези, които ги пишат!
Интересно ми е в тинейджърска възраст, как ще нахранят едно момче с един черпак супа повече? Като на едно ядене изяждат по 5-6-7 кюфтета и купа салата, или 6 яйца със сирене или шунка! Едно дете освен огромна радост е и отговорност! При цените на хранителните продукти и огромната инфлация в момента един наистина разумен човек би се замислил за още едно дете. При положение, че има вече две свои и едно на жената с която живее!

# 235
Зладейда, до някъде си права. Но доброто възпитание не осигурява добра работа. Ако детето има заложби ще е по добре да могат родителите да си позволят допълнително занимания. Те не са задължителни, но много по добре е ако ги има. Не разбирам защо ако си тръгнал от нищото и сам си стигнал до точка Х те прави по добър от този, който е тръгнал от по високо и пак е стигнал до точка Х. В крайна сметка сте на едно ниво, правите едно и също и сте еднакво добри.

# 236
Добре, де. Авторката да седне с мъжа си и да проведат един откровен разговор. Мъжът да си каже иска ли дете, не иска ли, защо не иска. Щом общото дете не е най-важно за авторката, тя може да прецени дали да остане с този мъж. Тук проблем не виждам.

# 237
На 15-16стр от темите по традиция става въргал Satisfied
Не е задълъжително да е заради пари. Може мъжът просто да иска цялото й внимание за себе си след като вече е видял как преди децата са го изместили от центъра на внимание на жена му. Може би просто иска да има повече време за взаимност и меракът за деца вече е задоволен от наличните. И въобще един мъж може да има по-различно мислене и логика за събитията от една жена. Авторката, защо просто не приемеш нещата каквито са, ако този мъж няма феноменално дар слово може да не успее да ти обясни точно какво и защо не иска, най-много да каже нещо накриво и да влоши нещата още повече ако тръгне да се обяснява. А да възприемеш подхода "виж чуждите мъже какво правят, а ти!!" е доста кофти отношение в една връзка.

# 238
Съвсем нормално е на тази възраст да не му се занимава с памперси и колики, при все, че вече е минал два пъти от там. Аз макар, че съм жена, на 40 няма да ми се занимава с бебета. То да имаш много деца и особено в по-късна възраст не е за всеки. Не че е нещо лошо, просто всички сме различни. Даже това му е хубавото Simple Smile

# 239
Майка им не им била изпържила картофи. Не е ли малко прекалено това вече? Каквато и да е - майка им е. Няма смисъл да се съревноваваш с нея точно. Това, че готвиш е плюс за някои хора, за други е без значение. Въобще обсъждането каква е майката на децата на приятеля ти какво общо има с темата? Готвачка си, другата жена не е. Много страшно.

Много погрешно разбираш нещата. Нямах предвид съревнование с нея по пържени картофи или дали аз готвя, а тя не. Имах предвид, че аз също полагам грижи за дечицата, приела съм ги, мила са ми, помагам им, съветвам ги, ако поискат и т.н. Защото много често се изтъкваше как партньора ми имал свои 2 деца, за които се грижел, че приел и моето и се грижел за него. А от моя страна не е ли същото? Аз според вас стоя с вдигнати крака и го гледам как дундурка 3 деца и издържа тях и мен финансово. Звучи малко сякаш съм отишла да гледа мен и детето ми, а аз нищо не правя за него и неговите деца. Не е такъв случая. Това, че имам желание да имаме общо дете, не означава, че забравям другите и искам те да страдат. И да не кажете, сега върви му ги кажи тея неща на него. Той много добре ги знае, може би затова е избрал да бъде с мен.
Интересно ми според вас, винаги ли когато мъж има деца от жена, с която се е разделил, ако се събере с друга жена (без значение дали има тя дете или не) новата е лоша и по презумпция мисли лошо за децата му и майка им?
В крайна сметка, за да са се разделили с майката, значи е имало причина за това.

И още, относно коментар по-горе, колко пъти съм завела децата му на школо или спорт. Понеже наистина се изнервих на тая глупост, ще отговоря и ще се обяснявам тук, да. Защото е много лесно да приказваш, но да не знаеш. Водила съм ги. Освен това, когато веднъж майката трябваше да забере едното едното дете  в 20 ч от танци, но тя сметна, че е по-важно първо да се изкъпе и нагласи косата и тогава да го взима, въпреки, че часът минаваше 20 и 30 и треньорката просто не можеше повече да стои и да я чака, аз отидох да я забера и да я заведа при майка ѝ. Бащата беше извън града, не можеше да реагира. И да не кажеш още нещо, просто ще кажа, че не е единичен случай. Просто ще спра до тук. Може да е забравила жената, че има дете за прибиране? Да, случва се. Само че след 5 позвънявания и не вдигане на телефон, малко този сценарий отпада. За мен майката си е майка, каквато е, такава. Не съм искала да бъда нейн замесник за тях. Напротив, по-добре да не гледат на мен като на майка им, а като на приятел, а тя си е тяхната майка и аз нямам проблем с това.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 14:56 от dreamy07

Общи условия

Активация на акаунт