Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 055
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Извинявайте, ама 60 евро е платил колегата ми за хостел в Испания. Стая пълна с хора- мъже, жени, легла на по няколко етажа, които се затваряли със завеси. Това на човек.

# 526
Тъй като някой спомена, ч е ще ходи в Парадайз бийч - ние тъкмо се върнахме от там и точно с него заменихме Албена. Със сигурност е по-добро съотношение качество-цена. Освен това плажът е много спокоен и хубав, няма подводни течения и неравности по дъното. По-лесно се стига от София , което също. Има нощен бар и боулинг зала с игри  на територията на комплекса, изобщо повечко забавления. Алкохолът е вносен, стаите големи и комфортни. Огромен минус е храната и контингентът някак си Simple Smile)

# 527
Миналата година платихме за 2 стаи 890 лв, 3ма възрастни и 1 дете за 6 нощувки в Орхидея, гази година за 5 нощувки за 3ма възрастни и 1 дете 1184 лв в Магнолия, което е под 80 лв на човек.
Доволни сме и пак ще идем там догодина.  В хотелите на плажа ни е скъпо.

# 528
И миналата, и тази година на първа линия, десет нощувки, само че това лято не можехме да си позволим Калиакра Маре и затова бяхме в Елица, горе долу на цена като миналогодишната.
Албена е рай за семейства с малки деца, моето дете например не обича да се храни в ресторант и трудно чака да му донесат ястията, затова ОИ ми е опция. Почивка, където аз готвя и пазарувам - не, благодаря.
Живи и здрави, догодина вероятно пак сме в Албена, пак на първа линия.

# 529
Отзиви за хотел "Боряна"-приличен като за 3 звезди и по-добре от също три звездния "Калиопа". Храната е сравнително еднообразна, махнах надматрачната постелка, изглеждаше замърсена. Но като цяло съм доволна. Бих дошла отново в този хотел. Поне видимо няма румънци, немците преобладават и българите

# 530
Отзиви за хотел "Боряна"-приличен като за 3 звезди и по-добре от също три звездния "Калиопа". Храната е сравнително еднообразна, махнах надматрачната постелка, изглеждаше замърсена. Но като цяло съм доволна. Бих дошла отново в този хотел. Поне видимо няма румънци, немците преобладават и българите
Сподели, моля те, мнението си за Калиопа. Кога почивахте там? Моля за повече подробности.

# 531
Нашата почивка в Ралица акваклуб приключи. Оставям отзив, който е по-скоро съпоставка с почивката ни през същия период там миналата година. Относно чистота сме доволни-ежедневно ни сменяха кърпи и чистеха кошовете. В общите части постоянно някой нещо чистеше. Топла вода във вилите има постоянно (някой бе споменавал по-назад, че липсва из хотела в определени периоди). Шатъл-вечно пълен, но това не е нещо ново.. Анимацията беше супер-стараеха се да има за всеки по нещо интересно. Относно алкохола-Савой навсякъде. За целия период в лобито само имаше розов джин Gibson's и веднъж в ресторанта водка Собиески.. Храната в сравнение с миналата година беше компромис.. Не, че не е имало какво да ядем, но качеството и разнообразието са силно паднали, което за мен, не е окей, в предвид цената. Някак безвкусно беше..а готвачите са същите. Аквапарка през седмицата беше окей, в неделя беше лудница. В общи линии нищо фрапантно не мога да кажа за там, но сравнявайки с миналогодишната ни почивка там, по-скоро няма да се върнем, поне не и в същия хотел. 🙂

# 532
Сподели, моля те, мнението си за Калиопа. Кога почивахте там? Моля за повече подробности.

# 533
Цитат на: Lady B
link=topic=1572131.msg46863362#msg46863362 date=1693084292
В "Калиопа" бяхме през 2021 г. И 2022 г. Стаите са за реновиране, по балконите има ръжда. Липсват комарници на стаите в крилото с откритите коридори, в баните също няма, а светлината от коридора привлича гадинките. Но може би един от най-съществените минуси на "Калиопа" е липсата на собствен ресторант - пакетите са само със закуска или закуска и вечеря. Миналата година можеше отделно да се заплати 19 лв за 1 брой обяд. Изхранването става в ресторанта на съседния "Малибу" ,който не е от най-големите и във висок сезон често трябва да се чака за свободна маса. Чистотата в стаите се изразява главно в изхвърляне на кошчетата. Плюс на хотела, разбира се е местоположението, на самата крайбрежна алея. Не се налага човек да ползва шатъли и ескалатори.
Има басейн, но аниматори и някакви забавления за деца в "Калиопа" липсват. Главно българи са почиващите там по мои наблюдения. В общи линии, това мога да кажа.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 18:16 от Lady B

# 534
Здравейте,

и ние се завърнахме от Албена. Бяхме в "Магнолия". Ходим там от близо 10 години. Като пропускам 2021, когато бяхме в "Добруджа" и 2022 когато ни изместиха резервацията от "Орхидея" в "Ралица Супериор", за което ама хич не се оплаквам Simple Smile
Та "Магнолия" и "Орхидея" не работят с пълния си потенциал, ползват тази година общ ресторант, но пък храната не беше никак лоша. Общо взето манджите се повтаряха, ориз, макарони, картофи, но от всичко предлагано имаше в достатъчни количества и не се е чакало, нито за скара, нито за палачинки /а това си беше практика преди 2-3 години/ висиш на едни опашки ....  Нямаха обаче аниматори, останах с впечатлението, че такива има само в 4 и 5 звездните хотели и в крайните 3 звездни на брега.
Откакто има ескалатор пък са супер удобни директно на свободната плажна ивица.

Единственото по-неприятно беше, че имат лагерници /детски футболни отбори/ част от които са мега малки децата и създават лек хаос в ресторанта като се изсипят наведнъж 40 дечица, някой даже не стигаха да видят яденето в тавите Simple Smile

Като цяло сме доволни.

# 535
Не знам по каква причина, но гледам, че "Нона" е почти празен. Има десетина заети стаи горе-долу. Да кажа,ако някой се интересува.

# 536
Мисля утре да прескочим за един плаж до Албена, може ли някой да сподели как е водата, вълни има ли, флага какъв е тези дни Wink

# 537
  • Русе
Момичета, дайте мнение кой хотел да избера Мура или Арабела,чистота и храна, някой ако е бил това лято.

# 538
Мисля утре да прескочим за един плаж до Албена, може ли някой да сподели как е водата, вълни има ли, флага какъв е тези дни Wink
Днес нямаше вълни, зелен флаг. Водата беше чиста, нямаше водорасли, боклуци, тук там някоя медузка се виждаше.

# 539
Днес беше идеално време за плаж, предполагам и утре,като гледам ясното небе и спокойно море. Предните дни само червено знаме и големи вълни.

Общи условия

Активация на акаунт