Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 317
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Седем дена сме в Калимера Ралица по програмата пише селекция от храни произведени в Албена - блек ангъс, ами няма сигурно е 1 път в месеца. Тая година голям маркетинг с тоя ултра олл инклузив всичко на хартия написано, на практика ти казват ще видим. Менюто с напитки на лоби бара постоянно го няма защото няма как да изпълняват неща от него и все го крият и казват, някой го взе и не го върна... Има напредък но не е нещо кой знай какво, че фа му сложиш утра олл инклузив отпред. Вън в парковата зона не се чисти, на входа на ресторанта имаше повръщано и стоя така цял ден. В стайте и в общите части на хотела се чисти всеки ден но навън, не. Днес обядвахме на ресторант Рай, ами няма нищо за ядене не си взех нищо, само чаках на една огромна опашка. Мини бара в стаята 3 дена на го зареждаха и като се обадих на рецепцията ми казаха, че съм получил каквото трябва, така казали камериерките, явно крадат напитките друго обяснение нямам. Очакванията ми са такива защото е описано така и защото е 1000 лева плюс от миналата година.

Говорих с едно от момчетата от баровете. Хигиенистките са напуснали. Няма кой да чисти отвън.  За първа година около хотела в парковата зона е толкова неподдържано. На нас мини бара не ни го заредиха нито ведъж. Само  при посрещането. В "Рай" се излагат с тази храна. По-добре да оставят само напитки и сладолед и да се знае изначално, че няма нищо. Пицата толкова смешно я режат на едни тънки ивички ...  И да, в услугата определено няма нищо "ултра" освен цената. Съгласна съм, че сами предизвикват такива очаквания, които не покриват.

# 271
Вчера си тръгнахме от Калимера Ралица. Аз като цяло съм доволна, ММ и детето също…. За ресторант Рай, няма да коментирам, не си заслужава в дадения случай, но пък приятели отседнали във Вита Парк поне имаха що-годе приличен обяд.
Минибара го зареждаха само с липсващите от него неща (вода най-вече). Стана ми смешно как оставих един чаршаф на земята, взеха го, но така и не получих друга бройка. Беше последната вечер и не ми се разправяше. Налагаше ми се, да крада на камериерките мопа за под, че ставаше локва в банята, когато се къпеше детето, а няма как постоянно да ги викам за това…..Обаче най-дразнещи бяха асансьорите, по-бавни не знам дали има някъде …..

# 272
Моля за отиви от хотел Мура - стаите същите ли са или са реновирани (била съм там преди 6 г.), храната как е, има ли тълпи в ресторанта, чисто ли е  морето?

# 273
В "Рай" се излагат с тази храна. По-добре да оставят само напитки и сладолед и да се знае изначално, че няма нищо. Пицата толкова смешно я режат на едни тънки ивички ...

Различни гледни точки....
В "Рай"се изсипват хора от няколко хотела.

Има шопска салата, зелени салати, отделно има зеленчуци, сладолед (хубав) на корем, бира и сокове/газирани. Плодове. Кафе.

Има кебапчета, някакво месо, някаква риба. Нещо готвено.

Пицата е ок, но нали се сещате , че няма как на човек да дават по повече от парче ?

Това са две парчета:

2 пъти го посетихме за хранене, единия път беше всичко перфектно, втория имаше 2 видимо стари ястия.
През останалото време основно за напитки.

# 274
В "Рай" се излагат с тази храна. По-добре да оставят само напитки и сладолед и да се знае изначално, че няма нищо. Пицата толкова смешно я режат на едни тънки ивички ...

Различни гледни точки....
В "Рай"се изсипват хора от няколко хотела.

Има шопска салата, зелени салати, отделно има зеленчуци, сладолед (хубав) на корем, бира и сокове/газирани. Плодове. Кафе.

Има кебапчета, някакво месо, някаква риба. Нещо готвено.

Пицата е ок, но нали се сещате , че няма как на човек да дават по повече от парче ?

Това са две парчета:

2 пъти го посетихме за хранене, единия път беше всичко перфектно, втория имаше 2 видимо стари ястия.
През останалото време основно за напитки.

Бирата е ужасна на Рай, нещо като газирана вода с есенция, незнам Славена ли е  или нещо по зле. Сладоледа си е като навсякъде в Ралица, но да става главно за напитки.

Относно асансьорите бавни са защото са хидравлични, сигурно такова друго изпълнение няма посвета.
Щом комплексния управител мете пред лоби бара значи положението с персонала е много зле. Дано с тая липсва на хигиена да не изгонят белгийците, немците и французите, че ще се напълни само с мамалига. А всички знаете какво се получава когато са в превес в хотела... Цените са наистина фрапиращо по високи от миналата година с оправданието, че са се вдигнали заплатите на персонала, но такъв очевидно няма или е крайно немотивиран. Догодина най вероятно ще е с още 1000 лева отгоре, някой ще дойдат пак други не но по евтино няма да стане. Главно цената определя и очакванията, колкото е по високите толкова са по високи изискванията. Щом в Рейна Дел Мар и в Wave има и крайно негативни коментари, явно, че там нивото трябва да е още по високо.
Аквапарка ако продължават така да го занемаряват няма за с вече екстра към акваклуб хотелите. Минала година рафтинг реката не работеше, сега и другата част от реката, няма течение никакво. За децата е главно този аквапарк, но си трябва и поддръжка.
Снощи направиха страхотно шоу с децата за 3 репетиции по 30 минути постигнаха толкова много с тях.
Почивката ни днес приключва като цяло сме доволни но и ще имаме едно наум за догодина. Но със сигурност ще сме пак в Албена, дали в Ралица не знам.

# 275
Може ли някой да сподели мнение за морската тематична вечер в Гергана или Ралица супериор?

# 276
Може ли някой да сподели мнение за морската тематична вечер в Гергана или Ралица супериор?

В Ралица супериор трябваше да е вчера но я отмениха под предтекст, че заради бурното море не извадили миди... Е в Мура са имали и вечер и миди. Днес ще е в Ралица уж.

# 277
  • у нас
В Гергана имаше един път скариди и един път пастърва на барбекю за 7нощувки. Не го наричам морска вечер

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 16:22 от Tommelise

# 278
Искам да попитам, във всички ли хотели на закуска/ вечеря (или ол ин) се наблюдава явлението "пуснати деца да мажат сополи по храната", да пипат храната, да бутат щипките на земята и после да ги мятат в храната и тн..!? Ние по принцип не почиваме по този начин, но тази година реших да пробваме с изхранване, заради детето (на 2 годинки). Ами нито ние може да се храним нормално, нито детето се чувства добре в ресторанта и съответно не яде нищо. Непоносима лудница е всеки път (с изключение на една вечеря, когато мениджмънта на ресторанта реши да настанява хората индивидуално на маси). Аз ли нещо не разбирам, явно не съм в час, щом не бих пуснала детето ми да обикаля около храната и да пълзи по пода..

Във Фламинго гранд сме.

Именно поради тази причина, вече няколко дни подред ходим в Челебрита и живеем предимно на пица и кисело мляко от магазина. Използвам поста да похваля Челебрита, има един пицар, който прави страхотни пици, и всеки път ни пита дали са ни харесали. Днес мисля да опитам и тирамисуто им и направо да си спестим ходенето на вечеря в ресторанта на Фламинго Г. (и да взимам от десертите, които са опипвани и мачкани от всевъзможни детски ръчички..)

(не критикувам децата, разбира се, но съм в пълно недоумение от поведението на родителите)

# 279
Извинявайте, но навсякъде има прости родители, това е истината.Ние бяхме с три деца на ОИ и нито едно не е пипало с ръце храната която не е в собствената му чиния.Голямата вече знае и чинно обикаля, взима само това което ще яде и оглежда от далече и високо.Малките ги свалям в ресторанта, чак когато е сервирано, просто с тях не мога да си позволя да избирам храна.
Това е до възпитание.

# 280
Извинявайте, но навсякъде има прости родители, това е истината.Ние бяхме с три деца на ОИ и нито едно не е пипало с ръце храната която не е в собствената му чиния.Голямата вече знае и чинно обикаля, взима само това което ще яде и оглежда от далече и високо.Малките ги свалям в ресторанта, чак когато е сервирано, просто с тях не мога да си позволя да избирам храна.
Това е до възпитание.

Да, съгласна съм с вас, но тука е масово явление, това, което описах..

# 281
Емилова...въпрос на възпитание...за съжаление този свободен подход никога не ми е бил присърце и сблъсъка с него не е приятен.

# 282
Емилова...въпрос на възпитание...за съжаление този свободен подход никога не ми е бил присърце и сблъсъка с него не е приятен.

Да, изключително неприятно и натоварващо преживяване, ще се замисля следващия път как и къде ще почиваме лятото..

# 283
  • БГ
Искам да попитам, във всички ли хотели на закуска/ вечеря (или ол ин) се наблюдава явлението ...
Във Фламинго гранд сме...
...но съм в пълно недоумение от поведението на родителите.
Бяхме във ФГ 2019г., преди К-19!
Посетихме ресторанта и през лято 2020г, по време на К-19! Навсякъде имаше плексигласи,  чинии и помощни лъжици/щипки бяха в ръцете на персонала, който беше с ръкавици, и сипваше, по желание на почиващия, вид/количество храна! Явно мерките/ограниченията са вече отживелица.
Недопустимо е в 5* хотел да позволяват сервиране на храна с ръце!
Ако Ви е възможно, бъдете от първите влизащи в ресторанта!

# 284
Коментарите на западните туристи са, че ако не е България, най-вероятно не биха ходили никъде(немци, скандинавци).Представям и друга гледна точка, не се заяждам. Има много чехи, поляци, които са първи път в страната и им харесва.
Относно персонала, Ковидът нанесе щети, които не зная дали някога ще бъдат възстановени.  Сезонът е пряко сили 2 месеца. Естествено, че хората се ориентират в други сектори.

Общи условия

Активация на акаунт