Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 313
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Края на юли бяхме в Лагуна Гардън, неочаквано за мен останахме много доволни. Може би защото не отидох с големи очаквания, тъй като предишния път там не ми хареса особено, но беше по ковид времето. Тогава храната беше много зле, само някакви манджи, малко салати и плодове. А сега учудващо всичко беше наред, храната ни хареса, скара има, телешко, свинско, пилешко, пуешко, риба. Салатите добри, розови домати. В ресторанта четири кафемашини от новите - с дисплей, двете за нес кафе, другите две - с моментното мелене на еспресо. В общите части също постоянно се чистеше. Тоалетната във фоайето личи че скоро е ремонтирана, както и диванчетата са подновени. Така че може би има значение периода на почивка. А преди години сме били м.септември.
Почистваха всеки ден, кърпи сменяха всеки ден. Първите два дни бяха три камериерки заедно... Не разбрах защо.
Общо взето този хотел ме изненада много приятно този път.
Края на юни в Нона - почистване и смяна на кърпи също всеки ден. Храната там беше посредствена, но като за 3-звезден хотел е така.
Като чета какви работи пишете за Фламинго гранд...в Лагуна определено беше по-чисто. Във Фламинго сме били но преди 7-8 год. и беше много добре, чисто, баня с вана и душ кабина, отделна тоалетна. С годините явно някои хотели доста ги занемаряват, напр. и Малибу беше по-зле от Лагуните. Сега може и да има някоя реновация там, не знам.
Снички от общите тоалетни в Лагуна гардън/ и на Л.бийч са така/

и от стаята

# 361

За втора година има и летен вирус - не толкова зловещ колкото предния сезон, но си го има. Предишните 10ина сезона нямаше или поне нашата компания не беше засегната и от персонала не са ни споделяли.
Ако някой го интересува нещо конкретно - да пита.
   Вируса с повръщане и разстройство ли е , минава ли за ден, предимно децата ли го хващат?

# 362
# 363
Вируса с повръщане и разстройство ли е , минава ли за ден, предимно децата ли го хващат?
Температура, повръщане, разстройство, две от екстрите или само една (имахме хора само с температура, без нищо друго), минава за няколко часа до половин ден, не само децата го хващат Simple Smile

# 364
  • София
И аз миналата година хванах този вирус.Аз бях само с температура -39 градуса. От цялата група само аз се разболях и според мен е,защото стоях най-много във водата. Нямах и желание за Албена тази година, а е толкова красива.

# 365
И ние пипнахме вирус, търкаляне се цял ден в стаята. Мисля, че е от поничките, които купихме от зайчарника, внимавайте с тях.

# 366
Температура, повръщане, разстройство, две от екстрите или само една (имахме хора само с температура, без нищо друго), минава за няколко часа до половин ден, не само децата го хващат Simple Smile
Ние бяхме в Ралица Акваклуб за периода от 21.07.-28.07.2023г. Всички се разболяхме на 26.07.23г. , бяхме с повръщане и стомашно-чревно разстройство. След 5 дни се преборихме с вируса, като 2 дни бяхме само на препечен хляб. Наложи се да купувам рекомфорт и ентерол от аптеката в кк. Албена, до хотел "Добруджа". Цените са двукратно увеличени.Помислихме, че е от тематичната средиземноморска вечеря-скариди и миди, но явно не е било така.

# 367
Не е нито от храната, нито от морската вода. Чист вирус си е, много хора накуп има. Аз си имам и теория защо точно последните две години се случва така, ама ще си я запазя за себе си.

# 368
Защо да е последните 2 години?
Синът ми повръща на втория ден от пристигането ни в Мура в годината преди пандемията.
След това никой нищо не е прихващал.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 20:11 от blueeyes

# 369
  • There I was on a July morning
Може при всеки да е различен случаят.
Ние не сме имали здравословни проблеми при тазгодишната ни почивка в Албена. Единственият случай, който датира отпреди няколко години е, когато невръстният ми тогава син се нагълта с морска вода, която видимо не беше чиста. Да не споменавам какво видях да плува в морската водата тогава...Worried За мен - това беше причината. Съответно детето имаше и разстройство и повръщане, но тъкмо си тръгвахме и вкъщи го доизлекувахме.
Тук изниква въпросът - дали капацитетът на пречиствателната станция в района е достатъчен, за да пречисти отпадните води през активния туристически сезон, но няма кой да отговори....

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 22:39 от Скубиду

# 370
Относно вируса - с малки деца ли сте?
Ние го карахме редовно, когато детето беше малко и ходеше по разни люлки, въртележки и т.н. Като порасна всичко приключи. Не сме го карали отдавна, да чукам на глава, а сме по над месец на морето.

П.П. Преди го хващахме и зимата, без да доближаваме море.

# 371
Моите наблюдения са на база на много голяма компания и хората от персонала, които познаваме. Наистина, предишни години никой никога не е имал проблем.
А точно от 7-8 деца малки деца (под 10) от компанията само едно го изкара. От големите деца и възрастните имаше повече потърпевши. Но все пак не колкото миналата година, а и не толкова "остро", ако мога така да се изразя.

# 372
3 от 4 беше при нас преди седмица.
На мен ми се размина.
Мина им точно за ден и половина без лекарства.

# 373
Моите наблюдения са на база на много голяма компания и хората от персонала, които познаваме. Наистина, предишни години никой никога не е имал проблем.
А точно от 7-8 деца малки деца (под 10) от компанията само едно го изкара. От големите деца и възрастните имаше повече потърпевши. Но все пак не колкото миналата година, а и не толкова "остро", ако мога така да се изразя.

Ние също не  бяхме малко- 27 човека, от които 14 деца. Изкараха го 2 възрастни, нито едно дете. За 9г. в комплекса нито веднъж не сме го карали нашето семейство.

# 374
За да се повиши имунитета на стомашно -чревния тракт се препоръчва прием на пробиотици -започват се 7 до 10 дни преди престоя на морето и по време на престоя .Това наистина помага.

Общи условия

Активация на акаунт