Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 151
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
393 евро за двама ли? За колко нощувки?

Не, на човек е, разбира се, не е за двама. За 7 нощувки.  Случайно ми попадна миналата есен сайта на Дертур България, с тях резервирах. Но явно това е било нещо инцидентно, сега въобще не предлагат България, само чужбина. Явно наистина има разлика в цените през български и през немски туроператори. Както беше писал Ronald, вероятно Дер туристик купуват целия хотел и ако не го продадат в Германия, го пускат за българите.  Дертур България е тукашното им представителство.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 16:57 от Lady B

# 511
На мен ми хареса цената за Парадайс-а, 8 нощувки със закуски и вечери излиза около 2500, двама възрастни и дете (това с приорити карта), чудя се дали да не резервирам, но още не съм сигурна за датите. Nerd

# 512
  • София
2500 общо? За двама възрастни и дете? В Парадайс? Със закуска и вечеря? Коя година и кой месец?

За юли, в Гергана, двойна стая море (с две деца) 3 100…..седем нощувки, това с приорити и ранни записвания

Тва за Парадайс виц ли беше?

Ето на мен какво ми излиза Парадайс, 6-13 юли, двойна стая парк, само със закуска

# 513
2500 общо? За двама възрастни и дете? В Парадайс? Със закуска и вечеря? Коя година и кой месец?

За юли, в Гергана, двойна стая море (с две деца) 3 100…..седем нощувки, това с приорити и ранни записвания

Тва за Парадайс виц ли беше?

Ето на мен какво ми излиза Парадайс, 6-13 юли, двойна стая парк, само със закуска

2580 с приорити отстъпката.. но съм пропуснала да напиша, че гледах за юни месец Laughing

# 514
  • у нас
Аз пак да питам има ли в Маритим или
Амелия стаи/апартаменти от 2 помещения и 4легла (не диван)

# 515
  • Белгия
В Амелия има апартамент с две отделни стаи. Наши приятели винаги вземат такъв, когато ходшм. За Парадайз не съм сигурна, но мисля че и там имаше.

# 516
Да, аз бях много против да се помага на най мушенгииския бизнес в България за последиците от Ковид. Страшни надценки стигащи до 500% на всичко, отделно лошо качество на храната и малко количество на порциите, това предимно масово с дребни изключения. Персонала предимно на 2 часа тук там някой на 4 и 8 часа но винаги на минимална заплата. Карат на бакшиши ако има такива, понеже вече масово се плаща с карта. В същото време дерибея реве на тия асоциации защото има членски внос и иска да бъде защитен. То не беше 60/40, помощ на база оборота предходна година и всякакви възможности бизнеса да работи при пандемична обстановка. Сега доят народа както си искат а в същото време са тотално в сивия сектор, даже се чудя за някой ресторанти на база какъв оборот са им дали помощ за Ковид...
Да цените скачат всяка година и то по някаква инерция без покритие особено, и без някаква причина. Да кажем повишаване на дохода на българина, повишаване на цените на тока и храните ( който от началото на годината са нормализирани, тока дори е 80-100 лева за мегават за фирми ). Та на база какво цената на една стая е 500 лева и една почивка 7 дена 3500...? Все едно купуваш акции от хотела или от Албена АД.

Сега малко за цените понеже бяхме в Калимера а сега запазих за началото на септември в Парадайс Бийч Свети Влас. И исках да си направя една съпоставка, заложих датите в сайта на Албена отново за Калимера, като за тези дати свободен е само делукса. Та там за делукс стая ми дава 342 лева на нощ, а за апартамент 410 лева, това с намалението и картата. В Парадайс Бийч ще сме на 330 лева на апартамент, първа линия 5 звезден хотел с безплатен асфалтиран паркинг с разчертано парно място. Е няма аква парк и толкова широк плаж но и хотелите нямат база за сравнение. Как идва тая разлика от 80 лева на апартамент, дори с паркинга отива на 90 лева. Сега ще направя и съпоставка с храната и чистотата, въпреки че няма как да е лошо качество предвид много добрите отзиви и това, че през 2020 е награден с награда за най добър 5 звезден хотел. Та догодина може и да не е Албена, хем се бях заканил това да е мястото, но освен хубаво и широк плаж друго няма. Аква парка не го смятам за екстра вече, страшно занемарен е догодина ще е още по зле. И тая политика със заплащането на паркирането не ми харесва, няма никаква зелена идея там. Да го направят с безплатен паркинг на автогарата както е било а определение хотели 4-5 звезди с безплатен включен в цената паркинг. Смешно е да даваш по 500 лева за стая и да те таксуват за паркинг. Всички коли вън от комплекса като искат зелен курорт.
Заради ранното настаняване и късното освобождаване ме таксуваха за 8 пълни дни а пресрочих с няколко часа и си платих 80 лева а колата беше в оня хендек срещу аква парка, там постоянно се оплакваха, че има ударени коли или запушени от мамалиги.

# 517
Е нямаше как да знам при така написано Wink
Съдейки по този пост и вие сте от заможните.

Вярвате или не, браншът наистина се бори за оцеляване. Да благодарим на световната политика. България все още е евтина и в момента има наплив на немци, търсещи постоянни жилища у нас. Стандартът изкуствено се качва. Първо бяха англичани, после руснаци, сега немци.
Тази година силно пролича и нова тенденция. Мургави сънародници-гастарбайтери заляха Златни пясъци и Албена. Това са хората с пари.

# 518
  • Русе
Те и "немските" туристи в Албена бяха от мургавите ни сънародници. Няма ги вече чужденците, които водеха Тамас кук примерно. Според мен тази година румънците спасиха сезона в Албена за голямо съжалеление.

# 519

Съдейки по този пост и вие сте от заможните.

Ако бях, нямаше да почивам в западащата Албена, точно че по-назад се оплаквах от инфраструктурата.

# 520
  • There I was on a July morning
То, че е западаща Албена - не е лъжа. Или поне така изглежда в очите на човек като мен, който не е посещавал курорта от няколко години. Няма да описвам признаците подробно, но те са налице. Въпросът е - кой заради какво посещава курорта? Ние - заради  големия плаж, морето, рядкото застрояване, спокойствието и природата. И от тази гледна точка получихме това, за което бяхме отишли. Добре е, че има хотели за всеки вкус и джоб.
Тази година резервирах почивката ни в последния момент. Първоначално букнах за Дюни - 5 нощувки по 500+ лв. за 3-ма възрастни /само за толкова имаше свободни стаи за търсения от нас период/ в 4-звездните хотели. После се отказах и резервирах в Албена за повече нощувки, пак в 4-звезден хотел, на цена 400+ лв./вечер. Разликата е, че за Дюни в пакета е включен безплатен паркинг, Аквапарк, добра анимация и куп спортни активности, които в нашия хотел в Албена не бяха налични или не бяха включени в цената. Отделно храната отстъпваше като разнообразие на тази в Дюни, както и състоянието на хотелските стаи. В случай, че бяхме ползвали всекидневно Аквапарка и някои други спортни активности, то цените на Албена и на Дюни щяха да се изравнят, въпреки привидно по-ниската цена в Албена.

# 521
Наистина ли има "хотели за всеки вкус и джоб"?! Има ли хотелски стаи за 80лв.,например?

# 522
  • There I was on a July morning
80 лв. за какво? Предвид пакетите, които предлагат - нощувка, изхранване, чадър и шезлонги на плажа, едва ли ще се намери на тази цена.

# 523
  • София
Наистина ли има "хотели за всеки вкус и джоб"?! Има ли хотелски стаи за 80лв.,например?

Здравейте, да има стаи и за по-малко на вечер, зависи дали е в пика на сезона или не. Аз разполагам с малък бюджет и през май месец резервирах за най-евтиния хотел в комплекса за началото на септември. Нямам претенции за лукс, просто исках ОИ и да посетя курорта, тъй като никога не съм летувала там.Smile

# 524
80 лв. за какво? Предвид пакетите, които предлагат - нощувка, изхранване, чадър и шезлонги на плажа, едва ли ще се намери на тази цена.
80лв. за стая. Защото има хора като мен,които слагат една дебела пачка в джоба и пътуват свободно,без да ползват пакети и тем подобни.

Здравейте, да има стаи и за по-малко на вечер, зависи дали е в пика на сезона или не. Аз разполагам с малък бюджет и през май месец резервирах за най-евтиния хотел в комплекса за началото на септември. Нямам претенции за лукс, просто исках ОИ и да посетя курорта, тъй като никога не съм летувала там.Smile
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт