За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, колко лъж.нишесте да сложа за 1л мляко? Искам да направя крем за бискв.торта Simple Smile
Яйца ще има ли? Защото и те сгъстяват, масло също, от това зависи.

# 571
Мистик,може би е късно,но аз съм слагала 5 пълни суп. лъжици с връх
нишесте на 1л мляко. (По рецепта за малеби на Мария Митева Христоу ).
Подслаждах с 6сл захар и също ползвах за бисквитена торта

# 572
  • UK
Благодаря за съветите за доматения сос!

# 573
  • Sofia
Аз бих ползвала по-гъст крем, а бисквитите бих напоила в течност, ако искам да имам хубави парчета. Simple Smile

# 574
В кулинарната тема се споменава замразяване на смокини. Моля за разяснения как да ги замразя и за какво мога да ги ползвам.

# 575
  • In transit
В кулинарната тема се споменава замразяване на смокини. Моля за разяснения как да ги замразя и за какво мога да ги ползвам.
Измиваш ги, подсушваш добре и ги нареждаш на пластмасова дъска (ако имаш някоя по-тънка) или чиния с плоско дъно. Остави по 2-5мм между тях разстояние, за да не залепнат една за друга. Слагаш ги във фризера да замръзнат за няколко часа. След това ги вадиш и прибираш в торбички или вакумираш. Аз направих и по двата начина.
След като се размразят може да си ги хапваш директно, почти на 100% са като пресни, може би една идея по-воднисти стават, което е нормално. Така, че може да ги ползваш за всичко.
Тук писаха, че ги ползват за смути. Според мен стават за бърз сос, сладко, директна консумация, сладкиши и всичко за каквото се сетиш.
Хубаво е да са здрави плодовете, да нямат наченки на загнило или да са презрели. Тогава при размраязяване ще са доста по-меки.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 10:58 от Mikkey

# 576
Имам няколко различни пакета отворени бисквити от всякакъв вид.Детето отваря,яде по няколко и иска други.Имам и пакет отворени овесени ядки,както и пресни,но поомекнали плодове - грозде,банан,сини сливи,нектарини. А,и фурми Grinning

Търся идеи за оползотворяване.
Може и да не е всичко наведнъж,а в отделни произведения.Някакви сладкиши,барчета..

# 577
  • София
Имам няколко различни пакета отворени бисквити от всякакъв вид.Детето отваря,яде по няколко и иска други.Имам и пакет отворени овесени ядки,както и пресни,но поомекнали плодове - грозде,банан,сини сливи,нектарини. А,и фурми Grinning

Може и да не е всичко наведнъж,а в отделни произведения.Някакви сладкиши,барчета..

Кисело мляко с плодове и корнфлейкс - вместо корнфлейкс можеш да използваш овесени ядки, но трябва да ги насипеш в по-долната част на чашата.

Кейк с грозде

Бананови мъфини

Бананови мини палачинки за 5 минути

Бисквитена торта с банан и киви

Сладкиш с праскови и сини сливи

# 578
С бисквити и плодове първото, което ми идва наум са чийзкейк и бисквитена торта. Вместо торта, може и в чашки и да направите различни комбинации.
С овесените ядки може бисквити, щом се търсят. Объркват се с плод(аз съм ги правила с морков), яйце и поправки (ванилия, канела..). Може да добавите и малко вода/мляко, за да са по-мекички.

# 579
Домашни бонбони или пък торта с натрошени бисквити? Скалички?

# 580
  • In transit

Долчето ме подсети за тези бисквити, много са лесни и мързеливи. Търпят импровизации.

Както и това мързеливо брауни с бисквити. Може да добавиш и част от овесените ядки. Отделно за овесените ядки, може да ги смелиш в машинка за мелене на кафе, стават на брашно и да го ползваш за палачинки или какъвто сладкиш ти хрумне.

Бананови мъфини

А, и за плодовете, може да се направи вкусен галет с тях (в тестото може да се сложи овесеното брашно), ето две рецепти.
Галет с горски плодове, боровинки и галет със сливи и праскови

# 581
Layla•°, с плодовете и овесените ядки можеш да спретнеш един крамбъл.
А с бисквитките вече са ти дали достатъчно идеи.

# 582
Мики, това мързеливо брауни изглежда убиец! Имам бая лимонови чаени бисквити, предполагам ще стане с тях.

# 583
Супер сте,благодаря!

# 584
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_4.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_16.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_23.html

Общи условия

Активация на акаунт