Астма - 35

• 14 221
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Аз не съм дете, но ми е изписан за лека астма. Буквално ще се задуша като го ползвам. Почвам да кашлям до посиняване. Спряха ми го. И сега съм на Брио само.

# 16
Здравейте, детето ми е с ал.ринит и силна кашлица извадени са двете сливици но третата била малка и я оставиха дали да извадим третата сливица с стрептокок е постоянно

# 17
Здравейте, детето ми е на ефира от 3-ри месеца , наложи се днес да включим антибиотик, забравих да питам дали да давам ефирата, някой знае ли?

# 18
Здравейте, детето ми е на ефира от 3-ри месеца , наложи се днес да включим антибиотик, забравих да питам дали да давам ефирата, някой знае ли?

Всяко работи по свое направление, не си пречат. Ако спрете ефирата пък сте подложени на въздействие на алерген ще имате криза.  Все едно е да се спира лекарството за кръвно ако се пие антибиотик.

# 19
  • София
Здравейте. Реших да пиша в темата, тъй като сина ми ,на 8 г.  кашля от 2 м. Имам подозрение за астма,но за съжаление никой не ме взема на сериозно. Ходихме преди ден на пулмолог, на слушалка нищо се не чу..вечерта започна около 1 час кашлица и свирене на гърдите. Дори и детето си чуваше как свири,няма как да се обърка:( Днес все едно нищо му няма,ще си каже човек здраво дете!
В четвъртък сме на алергалог, но опасенията ми са,че пак ако не се чуе на слушалка..съм в задънена улица. Приемам всякакви съвети, то е ясно ,че ще разкажа,но характерно ли е за астма ту да свирят тия гърди, ту не..все едно е напълно здрав. Не диша тежко..имаше зелен сопол, но днес и той не се е появявал.

# 20
Алерголог прави замерване със специална машина. слушалка е несериозно. Ако има проблем алергологичен проблем - алергологът ще го дефинира Много често пулмолозите не вземат насериозно такива заболявания и не пращат при алерголози. Изписват си Аб дори при повтарящи бронхити, което е много ясен показател за възможни дихателни проблеми от друго естество.

# 21
  • София
_re_ge, много благодаря за мнението! Уж при препоръчана алерголожка ще ходим, в Александровска болница, д-р Крушева. Дано има резултат, ще пиша пак.

# 22
Здравейте,знаете ли кога ще има по аптеките солбутамол спрей?
Предлагат ми вентолин,но не ми действа по същия начин както солбутамол.
Ако някой има в срок на годност и да продава моля,да ми пише.
Благодаря!

# 23
Здравейте, искам да попитам нещо във връзка с бронховаксома. Моето дете прави често пневмонии. Започва с вирусен ларинготрахит които понякога преминава към пневмония. Пие ксизал през зимата, защото ако не го пие при разболяване прави алергична реакция породена от вируса и започва да кашля и свири в гърдите. Смятате ли, че е подходящ за него. Единия доктор казва че става за него, а другия при който ходим казва, че не е подходящ за него. И може ли да се пие едновременно с ксизал? Извинявам се за многото въпроси и благодаря.
Не сме диагностицирани с астма. Тези състояния не се проявяват когато пие ксизал.

# 24
  • Пловдив/София
Здравейте, искам да попитам нещо във връзка с бронховаксома. Моето дете прави често пневмонии. Започва с вирусен ларинготрахит които понякога преминава към пневмония. Пие ксизал през зимата, защото ако не го пие при разболяване прави алергична реакция породена от вируса и започва да кашля и свири в гърдите. Смятате ли, че е подходящ за него. Единия доктор казва че става за него, а другия при който ходим казва, че не е подходящ за него. И може ли да се пие едновременно с ксизал? Извинявам се за многото въпроси и благодаря.
Не сме диагностицирани с астма. Тези състояния не се проявяват когато пие ксизал.

Щом започва с вирусни ларингити, а ксизал помага, не ми звучи да е за бронховаксом.

Аз съм в същото чудене с дъщеря ми- не е правила спазъм от март месец, само един мисля за 2024та (бронхитен). Има ли смисъл да я тъпа 3-6 м с бронховаксом? Тя и миналата година го пи, може да е повлияло, защото по-миналата имаше 2 или 3 случая на спазми. Няма официална астма.

На 5 и половина е, как се разбира докога се пие бронховаксом?

# 25
Ами нали се прави курс, три пъти по 10 дни като почива 20. После знам че на пролет пак може пак. Ами аз се отказах да го давам.

# 26
  • София
Здравейте. Бях обещала да пиша развитие.. откриха астма на сина ми най-после. Сега лечението е 6 м ефира и пулмикорт на помпичка. Дано има резултат..наистина от лятото до сега се измъчихме без диагноза.

# 27
Здравейте. Бях обещала да пиша развитие.. откриха астма на сина ми най-после. Сега лечението е 6 м ефира и пулмикорт на помпичка. Дано има резултат..наистина от лятото до сега се измъчихме без диагноза.

Това не е лечение. Астмата се причинява от алерген в случая щом е астрма на лергична основа. Схемата ви е антихистамини за туширане симптомите и облекчаване на астмата. Лечение е десенсибилизация. Тя обаче не винаги е ефективна и успешна.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 03:09 от _re_ge

# 28
Здравейте, имам бърз въпрос за инхалатор фликсотид 50 - в дългосрочен план причинява ли напълняване?
Детето ми на 3г започва профилактика с него и се зачудих. Също освен локалните странични ефекти, наблюдавали ли сте нещо друго в дългосрочен план?

# 29
Здравейте, има ли смисъл да се подават документи за ТЕЛК, ако резултатът е под 50 %?Питам тъй като пулмоложката счита, че ще ни дадат под 50 %.
Другият ми въпрос е за класически хомеопат от личен опит, който да е помогнал на дете с астма? Търся за Пловдив, но и София е вариант (от Стара Загора сме).

Общи условия

Активация на акаунт