Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 18

• 63 764
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Дано се включат момичета с конкретни препоръки за специалисти. От така описаните неща, за мен причината е в поднорменото тегло.

# 376
Но се храни редовно съвсем балансирано, има апетит, и не гладува, за да е такова теглото. Или са някакви хормонални скрити проблеми /инсулинова резистентност примерно/ или кисти, които с ехото ще се видят предполагам. Исках да знам какво да очаквам като лечение.

# 377
Няма как да гадаем какво и как би решил гинеколога. Хормони и коремен ехограф вероятно ще направи при всички случаи, ПКК също. Някои неща се виждат само с вагинален ехограф, който можете да откажете, ако прецените а лекарят настоява. Мен също би ме притеснил вагинален ехограф без належаща нужда при детето ни. Но може и да не се наложи. Успех при намирането на специалист с добър подход към детето. Вижте няколко поста нагоре, обсъждат се конкретни имена и подробности.

# 378
Какво спортува?

# 379
  • София
Моля за препоръка за спрей, който поддържа косата права след като е изправена с преса. Дъщеря ми изправя косата си всеки ден. Купила съм кератинов шампоан, спрей за термозащита висок клас, спрей за връхчета Innocent. С това всекидневно изправяне ми е ясно, че ще я изгори, затова търся спрей/лак, който да я поддържа права поне два дни.

# 380
Твърде активен спорт и твърде ниски проценти телесни мазнини са причина за спиране на цикъла дори при жени. На мен ми се е случвало.
Пуснете полови хормони и за щитовидна жлеза може би. За този ръст теглото е много ниско.
Имаме близко момиче със сходна структура, последните месеци качи 3-4 кг и цикълът дойде 3 пъти точно.

# 381
Според таблиците е с ниско тегло. Според мен изглежда прекрасно, просто е много грацилна, с тънки кости.
Благодаря на всички!

# 382
И все пак се надявам да не поощрявате поддържането на толкова ниско тегло.

# 383
.skip.id,
Вие посетете гинеколог, питайте там, но имайте предвид, че наистина първите 1-2 години цикълът на девойката може да е нередовен, като част от причините може да е ниското тегло. На колко е момичето?

# 384
Да, ще посетим скоро. Надявам се бърдо се установи има ли проблем и какъв. След разговора с педиатъра - според него няма, а трябва време.
На 15 е, поощрявам здравословно хранене 3 пъти дневно, това е и до ген с ръста и теглото. Яде от всички хранителни макронутриенти съвсем балансирано и не спазва почти никакви ограничения /не обича торти, шоколади, вафли и кексове/, но наваксва със сладолед, за което съм доволна. Не смятам, че има проблем с количествата и качеството на приеманата храна.
Скрит текст:

# 385
Прекрасно момиче! Вижте какво ще каже лекарят, може да си се регулират сами нещата, ако всичко с  изслвдванията е ок. Ако и родителите сте а такива структури може и да не може са качи в ранна възраст. Приятелка на моята яде буквално за двама и е много висока и много много слаба, но тя и майката си е такава

# 386
  • София
Чудесно дете, изглежда идеално.

# 387
Прекрасно е детето!

# 388
Моля за препоръка за спрей, който поддържа косата права след като е изправена с преса. Дъщеря ми изправя косата си всеки ден. Купила съм кератинов шампоан, спрей за термозащита висок клас, спрей за връхчета Innocent. С това всекидневно изправяне ми е ясно, че ще я изгори, затова търся спрей/лак, който да я поддържа права поне два дни.
А може ли ти да споделиш каква ви е термозащитата и спрея за връхчета?

# 389
  • София
Това използва в момента:
Скрит текст:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт