Стани богат - тема 15

• 21 069
  • 792
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Вече двама не чели: влак. Аз като съм го чел преди 30+ г. се колебая дали тя не се хвърли под влак (не помня, разбира се - имаше влакове, май да)

# 376
Да, самоубива се.

# 377
  • София
Щикът (нож)
Ееее, той, отличникът много зле (ясно, че не е ходил в казарма, ама и нищо не е чел явно)

Снууп Доги Дог - само по метода на изключването на другите (които знам уж)

# 378
Това младите хич ги няма в някои области. Има и термин "байонетна връзка".

Е, това за Снуп дог вече ми иде извън моята компетентност Simple Smile

# 379
Въпросът с Ана Каренина беше лесен. Между другото много интересен роман и си заслужава да се прочете.

# 380
Тук не го знам, но не вярвам да е Марк Твен или Стинг.
Боно не му ли казаха наскоро името? И не беше това.

# 381
  • София
Отг. Ц или Д - другите имат. Не съм сигурен дали на Лихтенщайн отбор на играе из Фр 3-и/4-и лиги.
Но бих си ползвал жокер.
Ихааа, браво на мен!

Успех на ВасО (както го наричат). Всъщност, в Студ.дом Бълг муз. асоциация иска да направи сцена за поп/рок музика и групи да могат да свирят там с налична зала и уредба. И с Джон Милошев, трябва да изкарат прилична сума. Но да видим.

Абсолютно верни спомени за Мейзга - Гейза, Паула, ЕмЗеПерикс и т.н. Имам го ч/б целият!

Витоша или Рила. Не зн. Но и аз не съм чувал това име.
(Ето, честно, аз тука си бях заминал - и сл. жокера! По царско време са оценили Странджа, а не любимите на царя Рила/Витоша... Браво на ВасЕ!)

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 18:42 от EmBrother

# 382
И за некролога познаха според мен. Т.е. имаха знания и разсъдиха по метода на изключването.

# 383
Да, грешно разсъждаваха, но познаха.

# 384
  • София
Браво отново! Плахо си мислех същото (нямаше кое др. да е логично)

# 385
Да, грешно разсъждаваха, но всички други реални хора и автор на литературен герой знаеха, че са умрели доста преди 1975, така че отговорът беше верен.

# 386
Да, грешно разсъждаваха, но всички други реални хора и автор на литературен герой знаеха, че са умрели доста преди 1975, така че отговорът беше верен.

Доста, доста, колко да е доста? Де Гол е умрял 1970 година. И понеже не помня датата (естествено) за мен е умрял "някъде тогава". Тоест не можех да го изключа и ми беше в "шортлиста" заедно  с Поаро.

# 387
Завесата излиза точно през 75-та - сега погледнах. Това е романът, в който Поаро умира и в крайна сметка Агата Кристи е била нещо като жив класик - нормално е да се отбележи по някакъв начин.
За нея знаех, че умира някъде тогава (всъщност през 76-та) - имала е доста дълъг и продуктивен живот; в зряла възраст е била съвременница с Артър Конан Дойл, който е умрял петдесетина години преди нея.

# 388
  • София
За Ивет Горанова и аз не вдянах (не съм фен на тези спортове). По друг начин бях близо - е, в игра не зн. как щях да реагирам. Спорихме с жена ми - и аз твърдях, че нашата най-успешна двойка (Стависки-Денкова) бяха 1-и или 2-и на Световно. Фейгин също не е взимала от Олимпиада. Въобще - нямам спомен (а фигурно гледаме у дома) да имаме олимпийски медали там... Щях - вероятно - ако имам 50:50 да го мисля, заедно с каратето (което остане).
Браво за днес.

@Alucard - не е чак толкова лесен, мисля си. Първо, днес кой чете руска класика. 2-ро - колкото повече четеш в един момент "компютърът" ти взима сам да си решава как/кое да поразчисти от "склада" (т.е. едно помниш, друго не толкова, трето - хич). Погледнах набързо сега и аз в нета (нямам книгата) - ами той романът изобщо започва с влак... И да, хубав роман, за мен по-хубавият, срвн с Престъпление/наказание - който е мрачен и философията му друга).
За "убиването" на Поаро от авторката си (отдавна не съм чел/препрочитал нищо нейно) не знаех. Отново при 50:50 той ми беше единият логически (малко по-рисково от името на рапъра - там просто знаех, че другите трима не се казват тъй).

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 19:19 от EmBrother

# 389
Не бяха много трудни въпросите днес, макар че за два от тях, ще спомена отделно. Аз лично не знаех по един въпрос от двамата играчи. На първия, беше този за оръжието, което е малко срамно за мен, при положение, че даже съм чувал терминът байонет, но не бих го познал сам. Самият играч изгоря малко по-самонадеяно и можеше да ползва жокер, като не го знае (въпросът, на който отпадна).

Васето показва доста добри знания и разсъждения и дано стигне напред. От неговите въпроси, ме затрудни "Некрологът" на Ню Йорк Таймс. Изключих Сталин и дьо Гол, за които знам, че умират по-рано. Само че, по-скоро бях за Бонд, като си мислех, че уловката е, че става дума за орнитолога, "дал" името си на поредицата и бих ползвал жокер там.

Двата въпроса, които държа да отбележа, са спортните. Аз успях да ги отговоря, но за мен са си доста трудни, ако човек няма задълбочени познания в областта. За Лихтенщайн го знам ог години (феновете на Левски, най-вероятно също Laughing), че нямат първенство и играят в долните лиги на Швейцария. Отделно, шампионът на Фариорите беше много близо да играе плейоф за влизане в групите на ШЛ и ще играе в групите на ЛК (турнирът, в който е и Лудогорец). Но, ако не следиш, много трудно би се познал. Този на Васето, също е хлъзгав. Ивет е най-пресният ни медалист от 4-те дисциплини. За ски бягането знам за Иван Лебанов, но той е малко популярен и би заблудил доста хора. Реално, за тенисът ми трябваше най-много време да се замисля, но просто за фигурното пързаляне съм сигурен, че нямаме. Там Албена и Максим имат 2 световни титли, няколко медала от европейско, но максимумът им е 5-то място на ОИ. Така предположих, че Мануела Малеева има медал 1988 и така се оказа. Все пак, според мен не е за 3000 лв. този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт