НАБОР 2004 - университетски класирания - втора тема

• 61 381
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз само 21 и 22.07. съм тук.Simple Smile

# 196
  • столицата
Държа да посоча, че от моята група в специалност право, завършили преди 20-тина години в СУ, половината работят и живеят в чужбина. Само един човек от тях не работи по специалността. Така,че и с право реализация има и в чужбина. Е, малко се подоучва или стажува в началото, но при желание се получава.

Galimar, много ми е любопитно с какво се занимават. Моите състуденти са масово в България, малкото изключения се преквалифицираха / повечето завършиха финанси и икономика.
Двама в Съда в Страсбург, двама адвокати в Ню Йорк, един в Германия, един адвокат на ИТ фирма в Канада, един съдия в Швеция. Останалите в Бг работим по специалността си като някои са много напред с материала Simple Smile

# 197
  • София
И от пишещите тук във форума в последните  години има такива с деца с  карани паралелно две висши - едно тук и едно навън. В единия случай след двете висши (в БГ и в една западноевропейска страна) работата е в трета страна от ЕС Heart. Желание и воля да има... Другият случай е настоящ. Някои специалности обаче не позволяват това, колкото и желание да има човек..Най-вече заради непосилно натоварване.

Поздравления за  децата  на всички ви, много поводи за празнуване и напиване има..На оставащите на второ класиране - успешно придвижване нагоре до най-желаното!

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 22:42 от пенсионирана русалка

# 198
  • СОФИЯ
Приет първо желание Психология в СУ - момче. Освобождаваме 1 място, няма да са се записва. Приет и Маркетинг в УНСС.
Чакаме класирането в НХА другата седмица, ама да мине и последния изпит по живопис в сряда.

# 199
Здравейте! Някой запознат ли е дали е проблем, ако при внасянето на семестриалната такса по банков път името и ЕГН-то не са вписани като "Основание на плащането", а в "Задължено лице". Благодаря предварително!

# 200
  • София
Ако занесете платежното при записването, не би следвало да бъде проблем.

# 201
Здравейте, синът ми е на опашката на СУ на 6 позиция за право (платено редовно). Мислите ли че има шанс за второ или трето класиране?

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 00:12 от eli3613

# 202
Здравейте, синът ми е на опашката на СУ на 6 позиция за право (платено редовно). Мислите ли че има шанса за второ или трето класиране?

Пробвайте, нищо не губите.
Някои специалности са предвидими, че ще има разместване (медицина и фармация напр. предвид множеството университети).
Право също има на много места. Предполагам и там ще има разместване.

# 203
Много съблазнително предложения  за среща.НО - аз не мога да мръдна.Случиха се някакви неща,дето ...си е брало лайката.Но когато имам път ще се обадя,живот и здраве!

# 204
Здравейте, синът ми е на опашката на СУ на 6 позиция за право (платено редовно). Мислите ли че има шанс за второ или трето класиране?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/13eokjGegpgDmAp2kV-Dygm1Q … BZSgJJvcP2f8RM8_k

# 205
Много ми се идва на среща, но  от посочените дни мога само на 22.  Дано да е тогава

# 206
  • София
Скиорче, какво стана с онази географска специалност, някъде по-назад ли я написа в крайна сметка? Стискам палци и на малката фурия да си завоюва полагаемото място в колектива Kissing Heart 
Беше подредил след правото и Международни отношения, Бизнес администрация с АЕ и Геопространствени системи и технологии. За всичко му стига балът. За последното приемат 10 момчета, а той е с 5 точки над минималния бал. Интересна специалност, но очевидно се избира от кандитатите “просто ей така” или за по-лесно. Иначе завършилите тези по-шантави и редки специалности, според мен ще имат добра релизация, ако учат сериозно и задълбочено.
Големите размишления започнаха. Хич не му се иска да “изпусне шанса”, особено след като прочете, че Правото води класациите на най-желаната специалност в СУ. Вече спрях да му говоря. Просто му казах да си напише плюсовете и минусите за двата университета и да си вземе окончателното решение сам.
Скрит текст:
Днес гласчето на лагерничката звучеше по друг начин. Разказва по-ентусиазирано и ведро. Съквартирантките са започнали да комуникират нормално и “украинското чудо” се е укротило за сега. Доста деца я мислели за испанка и й беше забавно;)

# 207
  • 1st floor
Непокорна,
 Второ .- лопатата  е за сина на Ицо, не за Ицо.

Е, аз това казах. На сина давам лопатата с предимство! 😂
Моля, кажете какви документи са необходими за записване в СУ. Оставила съм синковеца сам да се оправя, аз съм си зародила крачетата в пясъка на брега на морето,  но ми се ще да надзиравам процеса. Все пак само три дни има, ..😂 твърде кратък срок за него.

# 208
# 209
Някой има ли нформация какъв е ми имали бал за жени за психология  право и журналистика за жени за СУ?

Общи условия

Активация на акаунт