СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 699
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 225
  • София
При нас май няма да има възможност за избор между МГ и ЕГ.
С голяма изненада установих, че математическите паралелки в София са изключително малко. Излиза, че ако нямаш максимални резултати е много трудно да се докопаш до такава.
Освен СМГ и НПМГ реално има само още 1 паралелка в 31во.
Явно математиката е само за перфектните Sad

# 226
Дамасцена, между МГ и ЕГ.
И нашия избор беше такъв, така че ви разбирам напълно…

# 227
  • София
Ние сме 50% приключили- записахме днес младежа в НГПИ, сега тръпнем за утрешното класиране на девойката.

# 228
Няма тръпка у дома, чакаме формално първо класиране, за да се запише. И за да не е без хич, треперя и се вълнувам за детето на приятелка.
Отново във връзка с класиранията - срещнах еднорог, а смятах че е митично създание, родено из форумските дебри. Съвсем реален си беше, от онези които кандидатстват в училища, в които не смятат да записват /други градове/. Просто ей така, "за сверка ". Шарен свят..
Стигнали палци на всички утре! 😊

# 229
Определено беше тежка година и откъм учене, и от финансова гледна точка. Радвам се, че приключи, също се радвам, че и си заслужаваше. Съспенс и при нас няма Wink  За добро или за лошо обаче този филм ще го играя отново след 5 години Sweat Smile

# 230
  • София
Определено беше тежка година и откъм учене, и от финансова гледна точка. Радвам се, че приключи, също се радвам, че и си заслужаваше. Съспенс и при нас няма Wink  За добро или за лошо обаче този филм ще го играя отново след 5 години Sweat Smile
Radina, ще имаме време да си поемем малко дъх. Кой 5, кой 6 години Simple Smile

# 231
Аз след 8 и предполагам, че ще е много променено НВО-то. Сега предстоят други етапи.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 07:36 от malinkap

# 232
При нас май няма да има възможност за избор между МГ и ЕГ.
С голяма изненада установих, че математическите паралелки в София са изключително малко. Излиза, че ако нямаш максимални резултати е много трудно да се докопаш до такава.
Освен СМГ и НПМГ реално има само още 1 паралелка в 31во.
Явно математиката е само за перфектните Sad

Ох, хем се смея, хем сте права, хем е за рев. Аз със същата сила установих, че ако ти върви нещо различно от математика, най-много да има 1-2 училища и "аре, чал" Simple Smile Освен рисуването, де, там са десетина. Сбъркана е системата за гимназиалното образование в София и проблемът тръгва още от първи клас. Ако не се вредиш в музикалното от предучилища - нямаш шанс; ако не запишеш предучилища в Питагор - почти отпиши СМГ. И това още в прогимназия, а после.... леле, после. Ако не си в някое от избраните, които имат прогимназиален етап, просто забравяш, а, пък, и ако не си на ниво национални олимпиади - това химия, биология, история и т.н, изчезваш. С две думи - или си топ, или оправяй се с кварталните наличности.

# 233
  • гр.Добрич
Аз повече се вълнувам от моите момчета. Така или иначе изборът от училища в малкия град  е крайно ограничен. Да не говорим, че най-престижните гимназии вече нямат нищо общо с нашето време. Толкова е паднало нивото. Изборихме всички паралелки  на една гимназия и стискаме палци.

# 234
  • Някъде на край света
Аз не съм учила нито в математическа гимназия, нито в езикова, просто квартално училище си беше. Излязох с C1 английски и Математика до ниво без уроци да изкарам 5.80 на изпита за Техническия университет. Не са ми мерило НВО, ДЗИ или каквото там има модерно сега.
За сметка на това всички имахме респект към учителите, а те ни преподава ха все едно сме техни деца. Blush
Не помня да съм имала "къса клечка" или някой, който само да е идвал в клас. И общата култура я има, и човещинката.
Сега даже в т.нар елитни училища не знам има ли го това....

# 235
Мими, толкова апокалиптично го описа, че се чудя как трето дете ще записвам на желано място, а са били в която детска градина може, в което квартално/провинциално училище може Joy Драма направо! Да взема да ги отписвам от тоя живот, бъдеще нямат Sunglasses

# 236
  • Видин
Блазе ви. Аз другата година ще го играя тоя мач пак... Ама така е с породени 😂😂

# 237
Аз след 7 и предполагам, че ще е много променено НВО-то. Сега предстоят други етапи.

Ние след 8 с дребния, но преди това ще минем и през университетско кандидатстване.

# 238
А ние след девет. Аз си имам студент, утре ще се запише. Чакам го това утре, разболях се, кашлям ей всичко ми се сри покрай кандидатите и желанията им. И, ако за големия е лесно "вишото" при зацикляне или се преместваш, или друго, то малкия няма как ...

# 239
Аз не съм учила нито в математическа гимназия, нито в езикова, просто квартално училище си беше. Излязох с C1 английски и Математика до ниво без уроци да изкарам 5.80 на изпита за Техническия университет. Не са ми мерило НВО, ДЗИ или каквото там има модерно сега.
За сметка на това всички имахме респект към учителите, а те ни преподава ха все едно сме техни деца. Blush
Не помня да съм имала "къса клечка" или някой, който само да е идвал в клас. И общата култура я има, и човещинката.
Сега даже в т.нар елитни училища не знам има ли го това....
Buzzy, почти изцяло те подкрепям, с едно изключение. През кои години си учила в гимназия, ако ти се отговаря, разбира се?  /прегръдка, бъгнаха ми се емотиконите/

Общи условия

Активация на акаунт