СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 105 151
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Добре, кой и как е успял да нареди 312 желания за 30 минути???

# 421
Здравейте, може ли да се изтегли от някъде заявлението за участие във второ класиране или се предоставя на място? И ако детето няма 14 г., ученическа карта ли се носи? На сайта на училището няма информация.

# 422
Имате ли идея кога ще пуснат минимали и максимални балове?

# 423
  • София
Моята девойка е приета в 73 НЕ/РЕ, бал 459. Ще участваме на 2ро класиране за паралелката НЕ/ФЕ, която ѝ е горното желание, а я дели 1т от нея.

# 424
Моят синковец е приет на 10-то желание, удовлетворявайки мечтата му да пишем паралелки, за които нямаше шанс. Аз съм доволна обаче. Simple Smile
Имам въпрос:
При 4 от паралелките от нашите по-предни желания срещу мин.бал момчета пише 0.00 точки.
Това означава ли, че не е предвиден прием на момчета?
/Ако знаех, нямаше да ги включвам в списъка, но никъде не бе упоменато това./

Не. Това значи, че паралелката няма квоти и на нито едно момче не му е стигнало бала за прием в тази паралелка - няма прието нито едно момче, защото момичетата са имали по високи балове.

Не е нужно да е било за 30 мин - може да са наредили 100 желания, да са пратили заявлението, после да са отворили заявлението за редактиране и да са допълнили следващите 100 желания и т.н. Не забравяйте, че тази година можеше да се прави редактиране и през системата.

# 425
Моят синковец е приет на 10-то желание, удовлетворявайки мечтата му да пишем паралелки, за които нямаше шанс. Аз съм доволна обаче. Simple Smile
Имам въпрос:
При 4 от паралелките от нашите по-предни желания срещу мин.бал момчета пише 0.00 точки.
Това означава ли, че не е предвиден прием на момчета?
/Ако знаех, нямаше да ги включвам в списъка, но никъде не бе упоменато това./

Може би е без квоти.

# 426
Моят син е приет по 2 желание в 73 НЕ/АЕ с 458,50 т. Отиваме на второ класиране за 1 желание 91 НЕГ, където не са му стигнали 0,5 т. Надявам се да се класира тогава.

# 427
  • София
За НПМГ всяка година се ядосвам като слушам как ги сравняват с другите гимназии по минимален бал. Абсурдни неща са това. Но дори и с три изпита вместо два пак се класират в първите десет гимназии! 😁

# 428
  • София
Здравейте, може ли да се изтегли от някъде заявлението за участие във второ класиране или се предоставя на място? И ако детето няма 14 г., ученическа карта ли се носи? На сайта на училището няма информация.

https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/07/3zaiavleni … _2_etap_2023.docx

# 429
Младеж, приет в 23-то с италиански,бал-387.Утре се записваме.Има ли и други приети там?

Девойката е приета в 23 с италиански,бал-384.25.И ние утре се записваме!Беше много мечтана паралелка! Дано да са щастливи децата!

# 430
По-скоро са 312 заявления.

# 431
Девойката е приета в Испанската гимназия и е супер щастлива! Половин точка над минималния бал е.
За наградата, получи я преди да знам дали е заслужена 😁 Беше на екскурзия из Европа за 10 дни, която приключи в Дисниленд в Париж.

# 432
Скрит текст:
Здравейте, имам въпрос, Класирането за втори етап на същия принцип, както при първи ли се осъществява? Имам предвид, започва се от първото желание и се върви надолу, докъдето стигне бала? Дъщеря ми е приета на 9-о желание, но се надявам на второ класиране да бъде приета по 2-ро желание, където в момента имаме 9 точки разлика между нейния бал и минимално достигнатия бал за паралелката

Да. Системата започва да проверява, започвайки от първото ви желание надолу, за къде ще ви стигне балът.

Имам въпрос, ако при второ класиране е дръпнал с желанията по нагоре, (въпреки че бала не му достига) но не в толкова желана (вече😫) паралелка губим ли си мястото от първо класиране. Т.е имаме ли право да избираме между първо и второ класиране ?

Губите го, да.
На второ класиране детето се класира или на някое по-предно желание, или в краен случай остава класирано в същата паралелка, но то се класира в ЕДНА паралелка. Нямате възможност да изберете измежду паралелката, в която е класирано на първо и след това на второ. С други думи, ако се придвижи напред, няма връщане назад.

Затова изборът на паралелки и реденето на желания се прави много внимателно и обмислено.

# 433
  • Пловдив
По-скоро са 312 заявления.
"•   заявление с най-голям брой желания – 312"

# 434
  • София
Аз пак да си попитам - има ли шанс балът на момичетата във Френската да падне с 3-4 точки, или да не се подлагам на тоя стрес още една седмица?

Погледнете какво е било движенеито на бала предишните години между двете класирания и преценете. Шанс винаги има, но вижте и дали между желаната паралка в ФЕГ нямате други желания, където да се класирате на второ класиране, ако не стигне за ФЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт