СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 558
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
Някой с наблюдения за 128 СОУ Алберт Айнщайн в Младост 2- профил Икономическо информационно осигуряване?

# 571
  • София
И по телевизията-БНТ- съобщиха невероятната новина - за първи път НПМГ била в първите 10 по най-висок минимален бал... 🤪 Не се ли научиха тези хора първо да помислят и проверят новината и после да дрънкат глупости в национален ефир?!? НПМГ винаги е била от първите десет, макар че приемът е в пъти по-труден в сравнение с другите гимназии.

# 572
  • София
И моето момиче е приета по първо желание в Испанската гимназия с френски. Утре отиваме да се записваме. Някой друг от тук приет в тази паралелка?

# 573

Внучката ми, но ще участва във второ класране.

И моето момиче е приета по първо желание в Испанската гимназия с френски. Утре отиваме да се записваме. Някой друг от тук приет в тази паралелка?

# 574

Това е нашето второ желание. Балът й стига, но не е приета. Причината, предполагам, е че е изместена от деца, които са го писали на първо място?

Децата, които са я изместили са имали по-висок бал от нейният. Няма друга причина!

# 575
Честито на щастливо приетите, които ще се запишат и ще приключат с тази сага!

Ние чакаме второ теглене, защото нашият човек категорично не харесва училището, в което е приет, въпреки че има прилични отзиви, както и доволни родители на деца, приети там. Утехата ми е, че и да остане в това училище, поне профилът му пасва идеално. Колко и как ще преподават вече е друг въпрос.

orchid, предай на твоето момиче, че има поне един човек в София, който би се сменил с нея за мястото в паралелката с арабски Blush Може малко да я успокои това, докато чакате да се придвижите на второ класиране. Познаването на език, който отваря вратите към цяла култура е голямо богатство. Но разбирам, че като не му е на сърце на детето, трудно някой ще го убеди да се зарадва на приема там.

# 576
И ние утре записваме нашия младеж в 73 СОУ, немски с руски.

# 577
......orchid, предай на твоето момиче, че има поне един човек в София, който би се сменил с нея за мястото в паралелката с арабски Blush Може малко да я успокои това, докато чакате да се придвижите на второ класиране. Познаването на език, който отваря вратите към цяла култура е голямо богатство. Но разбирам, че като не му е на сърце на детето, трудно някой ще го убеди да се зарадва на приема там.
Врабец, първо, желая на твоето врабче класиране на второто!
Второ, ще ти ползвам цитата, понеже ми изтриха одеве коментара -незнайно защо. Вместо модератор да изтрие този нелеп коментар - "Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура." и впоследствие хипотетичните сценарии. Изтриха моя коментар, в който казах - "милото ви дете". И пак го казвам.
Някой по-нагоре се беше опитал с две думи да каже нещо качествено, като за форума, за арабистиката и арабската култура. Ми, не, няма да Ви разберат, няма да стане, докато -" С баща й сме категорично против, а и тя реве неудържимо. Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура. "
Ама как, пък,  то,  изучаването на  "мюсюлманската култура" си е жива анатема!
Толкоз.
Ей, затова не ходя по родителски срещи вече. Не ми се срещат родители.
П.С. Към модераторите - отново може да ми изтриете мнението, но ограничеността на потребителката, която визирам, ще си остане.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 00:14 от Гретел

# 578
  • София
Гретел, много малко вероятно е, даже се  видя вече, че е изцяло невероятно с включвания за това какво се учи в специалност арабистика, с мнения за арабската култура или с примери  с какво се занимават хората, владеещи арабски, човек да промени възгледите на друг с бетонирана вече позиция, че в 18-то  дъщеря му ще изучава задълбочено Корана, а не езика..Та май е малко безпредметно да се правят опити за промяна на подобна нагласа, по-интересното е как толкова заинтересовани родители какво ще учи или няма детето им нямат идея какво е упоменало в заявлението. ОК, свобода на избора, няма лошо, ама на тази възраст е нужна и поне малка доза контрол, особено щом въпросният "избор'' определя къде ще си в идните 5 години....

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 00:34 от пенсионирана русалка

# 579
  • София

Ей, затова не ходя по родителски срещи вече. Не ми се срещат родители.

Мда... А как сте с бабите, имащи внуци от всички възрасти и активни във всички форуми, които изтъкват, че живят в синята зона на София и 11 пъти написаха словосъчетанието "баровски квартал" тази вечер? На мен те ми идват в повече Simple Smile

# 580
  • София
Жоа, а  Вие как сте с възпитанието... Как наричате някого баба, познавате го лично или? Сама по себе си думата не е обидна, напротив,  даже подозирам, че Динчо се надява от все сърце да стане в близко бъдеще точно баба в прекрасния смисъл ( на внуче),  но  общото приличие според мен не позволява да окачествявате някого с баба с негативния нюанс на одъртяла форумка, чудеща се какво да прави и мотаеща се по тази причина из темите( че и помагаща с обяснения на седмокласни майки). А що задачи е решила на добра воля на децата на същите тези седмокласни майки в мат темата тази година същата тази "бабиера", бедна Ви е фантазията..Laughing Бабката, ако се съди по факта, че синът й беше с голямата ми дъщеря в един клас, и ако е родила горе-долу на същата възраст като мен, трябва да е  около 48 годишна..Wink

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 00:44 от пенсионирана русалка

# 581
Гретел, много малко вероятно е, даже се  видя вече, че е изцяло невероятно с включвания за това какво се учи в специалност арабистика,........................по-интересното е как толкова заинтересовани родители какво ще учи или няма детето им нямат идея какво е упоменало в заявлението. ОК, свобода на избора, няма лошо, ама на тези възраст е нужна и поне малка доза контрол, особено щом въпросният "избор'' определя къде ще си в идните 5 години....
Пенсионирана русалка, това беше и основния ми въпрос в изтрития ми пост -свобода, свобода, ама до арабския, щото, там ще те забрадят!?!?! Нищо не разбрах. Да е живо, здраво и психически устойчиво детето! Искрено го желая!

# 582
Момичета, недейте с лошо! Арабистика, китаистика…. Това ще са редки умения и знания на фона на английски, немски, испански… френският май отлита. Всички искаме добра обща култура, среда и ниво на образование в средното, докато се ориентират децата професионално. Само да ви кажа, че една голяма китайска компания ще повери развитието си в Румъния на една девойка, чието предимство е владеенето на китайски език.  Толкоз. Времената се променят, професиите изчезват, развиват се, идват нови -програмиране на изкуствен интелект, примерно, роботика….. това, че детето ще учи 5 години предимно арабски език, по никакъв начин не спира развитието му. Щом е гласувано доверие само да си подава заявление със желанията, сега ще трябва да си понесе и “последствията”, така е в живота, нека стои зад преценката си, вярвам, че ще е за добро и с времето ще се докаже, че каквото и когато трябва-случва се.
Иначе, ние сме приети и в НПГПФ, графичен дизайн. Вероятно ще освободим МОН-ското място, изненада ни девойката с резултатите по рисуване, където сама пожела като на шега, да се яви…..успех на всички!

# 583
Здравейте, сигурна съм, че този въпрос е коментиран вече някъде по-назад, но не мога да открия тази информация, а е важно да си изясня този въпрос.
Възможно ли е да се участва в трето класиране (и съответно четвърто - доколкото разбирам, условията за тези две класирания са същите?),  при условие, че детето се запише на второ?
Разговарях с една учителка и тя ми обясни, че може - записвам детето на второ класиране и после, когато излязат свободните места за трето, ако смятаме, че детето има шанс и има свободно място в училище, което то иска (не е от най-елитните гимназии, които се пълнят на първите класирания), изтегляме документите и кандидатстваме на трето класиране?
Това така ли е?
Ще се радвам, ако някой обясни, благодаря.

# 584
В третия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием по чл. 142, ал. 3, т. 1 от ЗПУО.
Същото важи и за четвърти етап. 
С други думи, не е проблем да изтеглите документите и ученикът да се включи в трети и/или четвърти етап на класиране. Предполагам, че в системата ще се появи съответното съобщение, когато му дойде времето, ако вече не е налично. Аз нямам достъп и не мога да проверя.

Общи условия

Активация на акаунт