АВГУСТинче маха с ръчичка, хапва си пюренце с лъжичка!

• 10 482
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
ЗДравейте отново! ДОбре дошли на новите мами Hug
НИе преди малко се завърнахме от голямо скитосване. Бяхме в парка  от 12 и нещо- там дойде и една моя колежка.Днес било ден за заплати Wink, та се метнахме с Дария в колата и отидохме до работа. Взехме пари4ки , направихме си и малка разходка  в търсене на подаръци за племенниците ми newsm78( но нищо не открих, а няма време Rolling Eyes).На работа си хапна лекце на моето работно място. Вси4ки я нападнаха да я разнасят , а тя стеле усмивки наред Grinning.Ще я правили ТВ водеща Wink( ама аз казах 4е от сега искам вредни  Whistling).Та- сега ве4е сме си вкъщи , изяде си и следобедната доза плодово пюренце и сега се кефи нещо в стол4ето, а аз се възползвам от момента WinkХайде- стига толкова, 4е няма кой да ме 4ете Joy

# 166
Привет и от нас !!
Нелски Честит Рожден ден!!Пожелаваме ти много щастие и любовввввввв!!!
Ама ,я кажи нещо повече за тази въдица и шнур...........Да не практикувате с мъжът ти флайфишинг???
   welcome GJK,didoncho, serena bg  welcome
Ralka Balka-много тъп ден наистина....... ooooh! То с тия пишони май голям зор виждате,мъжките майки.За кашата -аз взех на Милупа и си я бъркам с кърма -никъде не пише за гореща вода.Аз пробвах и с вода-преварена,ама изстинала,но бебка не я ще  Sick
Дани 777 И аз бъркам кашата на око и ми се струва че слагам повече каша,защото я правя с кърма и тя все е рядка,но както ти е казала нашият експерт Пепърчето-най-много да ги запечем госпожиците........ Sick
Я вземи ни покажи чепиците,че на всички ни е много любопитно,ама повечето ги е срам да си кажат......... Embarassed

# 167
  • Бургас
Аз му давам каша на Слънчо- като я разредя според описанието става много течна, затова започнах да я правя на око- 2 дни я давям така и не се е запекъл!!!

# 168
  • София
А за пюрето на Хип тиквички+картоф ще ти кажа, че е едно от малкото неща, които и Дани като опита резултата беше Sick

Дидончо, това е защото пюрето е много гъсто. Аз, когато купих на Калоян го изсипах в 1 купичка и го разредих с малко преварена вода, може и АМ да сложиш или кърма и като стана с нормална консистенция Калоян си го изяде цялото. Същото важи и за пюрето с карфиол. Просто и двете са с оризово брашно и то сгъстява пюрето.

Анди - доколкото разбрах за солта, бъбреците на мъничетата са недоразвити и не могат да преработват солта, затова не се дава до годинка.

Джулиана - за захарта проблемът е, че свикват с нея и после отказват да ядат нещо, което не им е сладко. А и зъбките страдат от това.   bouquet

# 169
Здравейте мацки! Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НЕЛСКИ -МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ ТИ ПОЖЕЛАВАМ newsm51
 welcome на новите мами Peace,ама че голям отбор станахме hahaha
Момичета да Ви се оплача вече за трети път ми идва откакто родих,но този път ми е толкова зле,че едвам гледам,преди малко се обадих на една приятелка да дойде да погледа Даяна докато се върне мъжа ми,че много ми се вие свят и ме е страх да не я изпусна Cry,абе голям зор,ако всеки път ще е така направо не ми се мисли #Cussing out

Ставам,че вече и буквите не виждам. Лек ден Peace

# 170
Благодаря за посрещането! Hug
Честит Рожден Ден Нелски
Дани777 аз също правя кашата на око, защото ако спазваш това, което пише стават много редки. Тъй като Дани е дебеличък аз му слагах доста дълго време 5 равни с.л. каша и вода на око. Не мисля, че нещо може да й стане, не се притеснявай!
нана77 може и така да е, макар че съм му давала и други по-гъсти пюрета и си ги е ял, но другите мами да пробват Peace

# 171
А по въпроса за захарта и солта, аз никога не съм му добавяла, когато му правя нещо, но повечето пюрета /особено тези за след 6м./ ги съдържат. Тъй като ние сме по-големи от 1 седмица сме на кухня, а там слагат /но не много/ та щем не щем ядем.

# 172
За тези карфиолени и тикви4кови пюрета- май  малко деца ги харесват. Аз не съм  й ги давала 4исти. Имах си едно наум и ги прибавях в домашно катроф и ...каквото там правя. ИЗяде ги без проблеми PeaceОнзи ден взех карфиол на сънвал и определено ми се струва по-добро от хипското.Е - и него не съм давала 4исто- струва ми се гадно  Sick,колкото и аз саната да оби4ам карфиол. А тикви4ка мисля да й правя домашна.Поправе4те ме ако греша, но на хип  пюретата  май вси4ки са с оризово брашно Thinking.А и това зна4и ли 4е е пробвала ориз(макар и в  този му вид и от "органи4но култивиране Crazy каквото и да зна4и това) .За кашите - мисля  да взема ориз и рошкови на нестли или ориз и царевица на фризокрем( ама направо мле4на).

# 173
  • софия
Предложение за следващата тема :Августинчетата пак не спят,зъбки бързат да се появат!

Последна редакция: пт, 19 яну 2007, 22:14 от dani777k

# 174
  • София
Привет от мен!
Добре дошли на новите мами! Hug
Честито втро зъбче на Лора! Peace
Августинчетата пак не спят,зъбките усилено растът!, ОК, ама не е ли растАт? Wink
velmar, и аз се чудех дали като е ял оризова каша се води захранен с ориз newsm78, Пепър, помагай! Praynig А за кашите - защо млечна направо?
dani777k, аз правя кашата така - 60мл вода, 2л Аптамил и две-три л каша. Май и аз я правя гъста, но иначе тече и не може да се загребе с лъжичката.

# 175
  • Някъде там...
Добър ден мамчета!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН NELSKI!!! Бъди жива , здрава и много обичана мама!!!!  bouquet

Ние днес сме същото положение. Довечера в 20 часа като заведа Вики на инхалация ще видим какво става, има ли промяна или не. Дано да има, че нямам нерви вече. Сутринта много се изплаших, като почна да кашля , не спира Sad
Да ви кажа как измислих лесно д аму давам лекарствата, защото той нали им се мръщише и плюеше, взех му от онези мъничките шишенца с биберонките за лекарства и като му сложа там все едно пие нещо много сладичко. Даже снощи не искаше много да яде мляко и му сипвахме там млекцето и той си го пиеше Simple Smile Какво е това вълшебно шишенце незнам:)

Говорите все за каши , ние още не сме опитвали кашичка, но днес ако ми остане време вечерта ще мина през Била да му взема, та и ние да направим сефтето. То много не сме за каши, че сме 8 кг. ама той както не яде сега много ще го пробвам.

Pepper няма ти откажа на водката , точно сега ще ми дойде добре Simple Smile Честито ви зъбче!
Miss74 почивай си повечко. Много лошо , че е така. При мен като ми дойде за сефте на 31.12. въобще не разбрах , че съм имала. Нищо не ме болеше, а и си ми беше доста нормално -4-ри дни. То и преди ми е било така. Незнам при вас като преди ли е.  

Добре дошли на новите мами. Много взе да се пълни августовския отбор:)

Айде чао. Стискайте палци после лекарката да каже , че Вики е по-добре baby_neutral baby_neutral baby_neutral

И ВСИЧКИ БОЛНИ ДА ОЗДРАВЯВАТ!!!!

P.S. velmar4e не се скатавай, взе заплата, така нещо по така няма ли да има Mr. Green

# 176
MimSss , дано доки каже нещо положително  PraynigЩе чакаме да докладваш.А за по4ерпката- няма пробелми- нали е виртуална Mr. Green( Лелее- сега следва: азем, наем, сметки... Crazy ooooh!- що ли се подсетих , да ми се развали глътката)...
Теди - за кашата- ами - не ми се разправя да се цедя за да правя каши Naughty,и без друго ве4е яде и АМ и няма реакция- тяка 4е няа проблем направо мле4нби да са. А и има по-голям избор.И педито каза да давам смело.
Вие за цикли говорите, при мен - ни вест ни кост newsm78
( не 4е ми липсва де,но по4вам да се плАша от момента на изненадата SickНадявам се да не е толкова неприятна Praynig)

# 177
  • София
MimSss, стискам палци Вики да се оправи скоро, че ми е мъчно като чета за болни бебнца!
velmar, аз имах предвид да й го правиш с нейното АМ, ама не знам как е правилно. Аз нали все чета по етикетите и като видя мляко, бягам като попарена. Все едно до тийнейджърска възраст ще го захранвам Sick Crazy
А за цикъла - коя изненада те плаши - дали ще го има или дали ще те свари на неподходящо място? Wink

# 178
АМи ,Теди, де да знам newsm78Щом са направили мле4ни каши, зна4и има при4ина, Както и съм на принципа 4е безмле4ните не се правят без мялко за да им се добавя  Thinking. Аи нали пове4ето мле4ни ги правятс АМ( има и някои които са със сухо мляко, но то си пише).Та- за това мисля направо мле4ни да купувам.А за цикъла-притеснявам се и от момента на изненадата кто време и място, от усещането за него Sick и най-ве4е от промените( дано да няма такива, но 4увам 4е   първите няколко са ужасни Crazy- не ми се мисли ooooh!)
Сега ДАри най-накрая заспа. Тоя следобеден- преиве4ерен сън ни е ужасен- настръхвам само при мисълта за него- то е  пове4е време приспиването отколкото дрямката( след няма и 20 мин. ще се събуди).

# 179
Привет  Hug,

Съвсем изтървах края... Embarassed

Някой случайно да е гледал "Искрено и лично" днес? Говореха за работещите майки. Една психоложка размахваше някаква книга, която ми се стори интересна...Ама не разбрах как се казва. Ако някои се сеща, моля споделете  Hug

Леща вечер!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт