АВГУСТинче маха с ръчичка, хапва си пюренце с лъжичка!

• 10 482
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте! Simple Smile
Ох, ще полудея Crazy.От половин час само църка нещо и усещам как  търпението ми се из4ерпа..НЕ иска да яде, не иска да спи......не иска да лежи, не иска да играе..Ами ю това е - не издържам- оставих я да мрънка и се опитвам да не я слушам. За първи път ми се слу4ва, но - това дете наистина е много капризно и иска вси4ко да стане на мига по нейно желание. Да- ама не!  Crossing ArmsКОлкото и да ми е трудно , ще се опитам поне да й покажа 4е не става така винаги.
Няма ли кой да сипе по едно за успокоение на нервите Blush
това ви е много познато, дали всички лъвчета са такива? Rolling Eyes
miss_74 , Ивчо се изнервя се че става по-бавно с лъжичката и му давам на бързи обороти. Но аз поне не мисля да му давам с шише, колкото и да се недоволства - трябва да свиква  с лъжичка. Първите дни беше по-трудно - избутваше всичко и пак отначало Crazy, сега е по-добре и дори преглъща нормално.
Кайли, можеш да пиеш осцилококцинум. Дано те подмине! Praynig Нашия татко също е настинал, писва ми вече, искам и аз студ!
 Karim , някой скоро пита за бисквити, Снежко май, но не помня какво й казаха Embarassed
mmilena, не ми се мисли за после! То и сега са ни най-големия разход вкъщи, но да са ни живи и здрави! Момичета, само аз ли съм куку - способна съм и последните си пари да дам за нещо за Ивчо, ако ми хареса.
didika , завиждам ти за поспаланката!  Wink

# 106
  • Някъде там...
Добър вечер мами и бебчета!

Заведох бебчо в една частна детска поликлиника, записах го и за сега ще сме на домашно лечение, но ще видим до кога. Биха му една  голяяма инжекция. Дано Вики се повлияе тези дни baby_neutral baby_neutral baby_neutral Утре вечер ще го водим на инхалация .
Преди малко Вики си изяде и 150 гр. мляко Hug , много се радвам за което. Както ви бях писала не беше пил мляко от вчера и направо ....

Айде лека вечер!
После ако ми остане време ще чета какво сте писали.

P.S.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!

# 107
Mимсс дано малкия сладур се оправи,толкова е гадно като са болни Sad Praynig.Ние бяхме на инхалация едим пат,правиха му на 20 минутна по4ивка три пати.Парвия пат сабрахме болницата,но после си стое6е иска6е сда си хапне пу6ека  Crazy,а после разбра 4е не се хапва и си стое6е.Дано д асе размине болницата мили4ка Peace.Ние см добре дадоха ни в4ера един балон и цял ден си играем с него,и с дранкаките.Останах ве4е без крака,болят ме устата от говорене и песни4ки стра6на работа.4ЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА НАСКО  bouquet  bouquetДа си но си името сас здраве,много 6тасливо детство .На лято 6те се по4ерпим  Party,както трябва.Целувки и  Лека но6т  bouquet

# 108
  • София
MimSss, дано бебчо да се оправи по-скоро!
Дани, как си?
miss_74 , продължавай опитите с лъжичка.
Гледахте ли Стани богат с тризначките  ooooh! По-прости същества не съм виждала, направо не мога да повярвам!  Joy
Още нещо щях да пиша, но забравих.
Хайде лека нощ  Hug
vessy78, как сте?

# 109
За жалост чак сега сядам на компютъра.
Искам само да честитя имения ден на всички , които празнуват   Party Time. Бъдете живи и здрави. smile3525 Наздраве  cheers

# 110
Бубче , как е Али?
 Много ми е тъжно smile3518. Моля се да се оправи детенцето. newsm17

# 111
Добър вечер и честито на всички Насета!
Набързо ще ви видя как сте и лягам, че днес ми беше натоварен ден Close
blanc, много мерси за съвета. Права си, не бях го помислила Peace dani777k, да оздравяваш бързо, че на Мама Шефката няма да те търпи дълго така Wink MimSss, стискам палци да се оправяте бързо. Мами, пазете се много, че вируса е гаден и упорит. Велмар, днес смятах да те питам пак за надуваемия център, ма не ми остана време. Сега гледам, че си дала линк за него.... супер си, мерси Grinning Сега кажи и от къде мога да си го закупя. Блу, дано имаш по-добри новини от днешния преглед и дано утре се събудиш по-свежа, с повече сили. Бубе, дано Али се стабилизира  Praynig
Спокойна нощ Heart Eyes

# 112
Добър вечер на всички!
Честит имен ден на Наско на мама ели 78. Да е жив и здрав и да носи само радост на мама и тате!
Mимсс, желая на малкия Вики скорошно оздравяване. Не се притеснявай, че се храни по-малко, нормално е като е болничък да папка малко. dani777k, дано не си хванала другия вирус , който е с повръщане и разстройство. Желая и на теб да се оправиш по-скоро, както и на всички бебенца, мами и татковци, които не се чувстват добре. Разбрах, че се разхождаш с Ная в градинката при църквата цв. Никола. Аз също ходя там понякога, така че ще ми е приятно да се запознаем. velmar, косопада ми отмина благодарение на една маска, която намерих на линка, която една от вас беше посочила, тази с тривитаминола. Точно с три маски и вече нямам проблем. Като чета какво прави Дари, все едно говориш за Злати.  Това го прави днес за първи път, защото той по принцип е много кротичък, но днес ми събра очите. Добре, че дядото беше у дома, та го взе малко, защото много се изнервих. Karim, аз сам виждала бисквити на Hipp и на Блевит (не знам точно как се пише ), но ако имат глутен трябва да се дават след 8 месец, поне така съм чела. Отивам да гледам секса и градът (за кой ли път) и после пак съм на линия.

# 113
  • варна/виена
             Здравеите мами и бебовци!!
      ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ И МЕСЕЧИНКИТЕ   smile3525 smile3525
  Ние сме добре,но утре идва майка ми от БГ и се надявам да не ни донесе този гаден грип тука.
Моля се и да може да кацне ,защтото тук се чака много силна буря,от три дена предопреждават по радио и телевизия за нея.
Имам няколко вапроса към мамите,който си готвят пюретата в къщи;       Зеленчуците на водна баня ли ги варите?
            Как успявате да ги пасирате толкова финно? Каква мазнина използвате?

И ощте нещто ме претиснява.Ники хващта с ръчички,но не посяга кам нищто,мятаги насам-натам,като му подам нещто го хващта и се заиграва с него или го лапа,но не посяга сам да си го вземи.Дали това е повод за безпокойство? newsm78
  Аз всяка вечер си наливам таино/признавам си/,обаче никои не черпи тази ве4ер. Каде е купонатnewsm12

# 114
  • София
Крайно време е болничките да оздравяват, че май една след друга всички ще се изредим...дано само децата са по-силни от нас.

стискам палци всички да оздравявате  Heart Eyes

Честити месечинки на сладурчетата и честит имен ден на празнуващите!!!

аз не слагам подправки в пюренцата  Embarassed не помня коя мама питаше, но в рецептите пише че може да се слага по малко сол, захар,магданоз...

# 115
  • у нас
Здравейте всички
Честито на празнуващите днес  bouquetЖиви и здрави да са.
Хайде и ние сме в групата на болните.Алиса ми е с 39,5 температура.Ужасна кашлица,от която не може да заспи #2gunfireБабата също прихвана,така че от утре няма да е тук и не знам как ще опазя Кари да не се зарази от кака си Cry.Аз ходя с маска,но на бебче няма как да му сложа и направо изтръпвам като си помисля,че може да ми вдигне и тя такава температура ooooh!.
Пазете се всички,че много се мъчат дечицата.Хайде много здраве ви желая и дано отбора на болните намалява Praynig

# 116
Ха добър вечер,то май е нощ вече,ама чак сега се класирах за компа!
Като гледам май няма незасегнати от проклетия грип Twisted Evil
Много е гаден наистина!
Пожелавам на всички болни скорошно оздравяване!
За пюренцата ,аз ги правех с малко масълце.Може и малко захар и сол, но съвсем малко.Децата свикват с различните вкусове още в коремите ни, когато вкуса на околоплодната течност се променя спрямо храненето ни,после и вкуса на кърмата също се влияе от храната която приемаме,така че те вкусово са вече запознати,не се тревожете няма да им се види странно.
miss_74 когато отказва да яде с лъжичка и не може да преглътне значи рефлекса за сучене е още много силен и просто и е рано да се захранва.Няма защо да се бърза толкова,детето само показва кога е готово,така с настояване най много да стане злоядо!А и млякото си остава основна храна до 1-та година,другото е само за запознаване.Ако яде мляко няма за какво да се тревожиш.
Бубче дано скоро има и добри новони около вас! Praynig

# 117
Честит рожден ден Nelski!Да си жива и здрава и само хубави неща да съпътстват живота ти !  bouquet

# 118
ЧРД, Nelski   bouquet. Желая ти много щастие и любов!
Здравейте муцки. Днес прекарах 4 часа в тичане по етажите на поликлиниката и не ми останаха сили. Отидох при педито с един дълъг списък с въпроси и тревоги, а той се държа като луд.
Първо го помолих да погледне пишката на детето, която 2 мес. настояваше да не пипаме, защото ми прилича на фимоза, а той ми казва да така е, но да се надяваме че ще се оправи от самосебе си. В този момент влезе хирурга и това ако не е съдба и  аз я помолих да погледне, много се притесни жената /хирург/ и веднага ни покани в кабинета си. Повика и уролог и двете дълго цъкаха и се опитваха да оправят положението безболезнено, но накрая ни дадоха направление за Пирогов.
Второ се оплаках от влошаващия се себореен дерматит, а той "Ами това е, защото ядеш много мляко." Да ама аз мляко не ям и нарочно цял месец не съм яла и млечни произведения и като му казах той отговори "Тогава сигурно е от месото, колбасите, шоколада, храните с консерванти или силно калорийните храни". Тиквеник! Много ясно, че ям нещо от изброените, иначе какво да ям? Според него /тиквеника педиатър/ ще мине от самосебе си някога, но аз съм решила да отида на кожен лекар. Ако някой познава добър такъв нека сподели.
Трето, помолих го да ми обясни как да започна захранването. Схемата му е следната: 1-ви ден няколко лъжички оризова каша+АМ в 18 ч./за сведение аз кърмя/, следващите дни на обяд пюрета, плодови и зеленчукови смесено и кашата през ден. Като каза пюретата да се ядат по повече: 1-ви ден - 4 ч.л., втори 8 ч.л. и т.н.
И така прибирайки се към къщи изпаднала в отчаяние, реших да си купя някаква каша за захранване. В магазина имаше десетина вида и това ми дойде в повече. Звъннах на Дримс за съвет, събудих Токи и той нададе голям вой и докато се обяснявахме затвориха магазина и така приключи този ужасно объркан ден.
И сега имам въпрос: Как приготвяте ориз. каша с кърма? На опаковката пише, че се прави с вряла вода, а кърмата не бива да завира.

MimSss, миличка за съжаление не мога да помогна с нищо друго освен да се надявам Вики да оздравее бързо. Моля те дръж ни в течение, когато имаш възможност.
Nelski, къде намери ветеринарна аптека? Отдавна се каня да си направя тази маска, но не мога да намеря Тривитаминол.

Съжалявам, че стана толкова дълго, ама за сметка на това е много объркано  Simple Smile. Айде чао до утре, когато ме чака тежък ден в Пирогов.

# 119
Здравейте,мами!Увеличавате се с още едно августинче.Дъщеря ми е родена на 15.08.2006г. с планово секцио.Ще се радвам да обменяме мнения,съвети,опит.Започнах да захранвам от няколко дена,но въпреки многото прочетено от сайта ,не се чувствам сигурна.5 пъти ядем,на обяд давам зеленчуково пюре+АМ/общо 150-160гр./,сега яде 60гр.пюре само и то трудно.В 5ч. яде АМ+плодово пюре/ към 40гр/.Педито каза да яде вече кисел,а аз мисля да започвам и оризовата каша.ДАЙТЕ СЪВЕТ-ДА ДАВАМ САМО ПЮРЕ НА ОБЯД/1 бурканче-125гр.ХИП/,СЛЕД ОБЯД ДА ВЪВЕЖДАМ ЛИ РЕДУВАНЕ КИСЕЛ И КАША+КОЛКО АМ?ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ СХЕМАТА! Peace

Общи условия

Активация на акаунт