Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 587
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Гармастан се използва за зърната - да не се разраняват при кърмене, а ако вече са разранени, да ги облекчи и успокои.
Във форума съм чела, че някои мами започват да се мажат още в 8 месец, а други когато започнат да кърмят.

# 181
Здравеите,бременелки!!! Simple SmileНадявам се че всички сте добре!

ДОБРЕ ДОШЛИ на новите мами,майничките се увеличаваме..браво:hug:

DARI stz..да ти е здрава и щастлива рожденичката!!!

за Пловдивската среща-аз също съм свободна през деня и предложението на Веси, ме устройва,ако искате в 13.30ч. в сряда пред ДНА ??Да заповядат и новите мами Hug

ЛЕКА НЕПРОБУДНА НОЩ на всички коремчета baby_neutralмоя малчуган по цяла нощ е буден,през деня също..чудя се кога вобще спи  как си намира място,нали уж вече им е тясно и трябва да са по кротки??newsm78,дано като се роди да не е толкова палав че.... #Crazy #Crazy #Crazy

# 182
Здравейте на всички,
 срещата в Пловдив за колко часа остава?

# 183
ok нека да е 13.30 сряда ДНА ако някои не може тогава пак ще сменяме часа важното е да се съберем колкото се може повече  Laughing

# 184
  • Пловдив
Аз също съм ОК за 13.30 пред ДНА В СРЯДА.

# 185
  • София
 hbday на рожденичката ви, dari stz. Голяма късметлийка да е и само радости да ви носи!
 welcome на новите мами за април!

Днес на разходката направих и аз дребни покупки - биберони, залъгалки, сапун... То от почти нищо нямаме нужда, само такива консумативи... Но все пак беше приятно! Sunglasses

За подготовка на гърдите първия път само мазах с мострите на авентския крем (от училището на 9 месеца). Беше напълно достатъчно и не съм имала проблеми като се роди Ида. После си купих Лансинох (защото не е нужно да се измива преди кърмене) и мажех около месец за всеки случай.
Сега и това няма да правя - със сучещата кака не мисля, че има нужда Mr. Green

ivalex, гледах снощи в албума с покупките, че си взела непромокаеми гащички... и доста се зачудих. Сега ми се изясни защо! Сподели, моля те, какво те накара да избереш гледане с пелени вместо памперси? И как ще процедираш - пране, гладене и т,н. в къщи или някъде по чужбински сайтове бях чела, че има фирми, които правят това (за пелените специално)? Аз честно казано се изнервям от гладенето на тези дребосъчести дрешки и т.н. и споменавам с добро измислилия памперсите! Hug Глезена работа Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А и още нещо - това има ли връзка и с ранното приучаване към хигиенни навици?
А за по-големия брой дрешки - със сигурност, и то не само долни! Пропуснал памперс на лежащо бебче мокри всичко - боди, гащеризон, чаршаф....

Матрака на каката е кокос. Нищо не излиза отвътре, наистина се води антиалергичен.
Само и да искаше да си спи в леглото...

За пелените - бархетни слагам върху повивалката, а тензухените ползвах при къпане - в хавлиената кърпа. Попиват много добре влагата и са много по-нежни за кожата на бебовците. Каката вече е с хавлия и не слагам, но пък ги ползваме за попиване при миене на дупето през деня.
И в този ред на мисли - мокрите кърпи са ни само за краен случай (При разходка или на гости)! В къщи - винаги се мием!

# 186
  • София
И като чета за това накъде са обърнати бебетата и къде ви ритат - ето една снимка на Ида (това пред челото е крачето, нали се вижда?). По същото време я има и на касета с крачетата горе (не при главата),
С главата надолу си беше и риташе с всички сили и ниско долу и в ребрата.

А утре сме на преглед при Мазнейкова и за бебка - ще кача снимки в албумчето при първа възможност!

# 187
Здравейте коремчета,
Добре дошли на новите мамчета.
Аз минавам само да потвърдя за срещичката.

# 188
  • Стара Загора
Здравейте момичета!

Благодаря ви за хубавите пожелания! След вчерашния маратон аз съм изтощена, но моята щерка е много щастлива и доволна от купоните, и най - вече от подаръците

# 189
  • Пловдив
  Nature Sunny
И аз съм свободна утре в 13.30  Peace

# 190
Добро утро  preggo ,
 welcome на новите априлки  smile3525 ! Larsen и 450, радвам се за добрите новини  smile3521
Ara 75, понеже още се чудя дали да ида на 3D при Мазнейкова, моля те да споделиш впечатления като мине прегледа  Praynig . Според съпруга ми и док нямало смисъл, но на мен ми е супер любопитно да видя малката принцеса  Blush . Ти преди колко време се записа?
Момичета, да ви се оплача, снощи имах пристъп на контракции  Cry .Слава Богу, днес съм добре, но здравата се изплаших. Първо през деня зверски ме заболя корем докато се качвах по стълбите и не знам вечерта с кой ум тръгнах на кино... по едно време имах чувството, че ще родя в салона - така на често бяха контракциите. Две но-шпа оправиха нещата и спах спокойно, но утре съм на ЖК и мисля да си призная, пък да видим лекарката какво ще каже. Засега гледам да не се паникьосвам  Rolling Eyes .
Хубав ден от мен! babydust7

# 191
  • Пловдив
Алинка, какви ти бяха контракциите?
от бракстон-х или същинските ?

# 192
  • Far away from here...
Здравейте,мили мами!
След прегледа миналата седмица веднага ме приеха в болница и 5 дни хубаво си полежах на системи. Crazy Вчера ме изписаха и бях много,много щастлива да се прибера вкъщи Laughing Определиха бременността ми като рискова и препоръката е да се следи с повишено внимание, да лежа колкото се може повече и да не се натоварвам по никакъв начин.Иначе бебчо е добре и много е пораснал за последните няколко седмици, дори изчилсиха термина около 10 април, а не както смятаха досега-за 20 Wink
Искам да пожелая на всички вас слъчев и усмихнат ден,да се грижите за себе си и малките слънчица, които носите, защото това е най-важната ни задача в момента Hug
Успешна седмица и целувки от мен!  bouquet

# 193
здравейте коремчета,

вчера забравих да ви пиша, че ми казаха, че имам тесен таз. някoи от вас имали такъв проблем? аз все още не усещам болките който повечето от вас описват в тази област и вече ги чакам с нетърпение.

вчера също ми казаха да спирам magnetot и да почвам да пия желязо тъй като вече съм в напреднала бременност и не ми трябвали хапчета за контракции  Shocked ами ако получа такива в 8 месец не е ли опасно?

за срещата за сега сме: аз, Maraya75, top4o80, filka, kena, benitta

остават: Emi_ka mimi81 pepa_k radost_21_bg

някои от изброените още не са идвали на срещите така че ви чакаме  Laughing

ако съм изпуснала някои да ме извини включих всички които видях в списъка от първата страница

# 194
А за подготвянето на гърдите за кърмене има един крем на Авент. Какво ще кажете за него? Вчера го видях в един магазин. Струваше 22 лв.

Здравейте,

точно този крем на АВЕНТ си купих в събота. Не мога да кажа още каквото и да е за него но знам, от форума на Януарките че е по-добрия, е и по-скъпия вариант на Гармастана. Засега мога само да кажа че е доста мазен и не попива лесно - сигурно така трябва да бъде  newsm78

Сигурно ще си помислете че е рано ама ако знаете аз какъв го ядох с кърменето на сина ми  ooooh! не питайте. Така че се учудвам даже че до сега не съм започнала да правя нещо по въпроса.

Значи на опаковката пише че се използва един или два пъти дневно през бременността (от други майки съм чувала от 8мия месец - но на опаковката пише че може от началото) и между кърменията като се роди бебо.

Дори и сега да ползвате Гармастан ви препоръчвам този на АВЕНТ след като родите защото не е необходимо да го миете преди кърмене, докато Гармастана като трябва да го измиете със сапун и ви изсушава кожата.

Ако забележа промяна в зърната ще свиркам.

За къпането: За сина ми си бях купила стойка с рафтчета, с анатомично корито и поставка за повиване. Първите месеци го къпех в стаята и сега мисля така да правя. Значи тази стойка н=беше адски удобна с рафтчетата под нея (за памперси, масажно олио и какво ли не неща които трябва да са ви под ръка) и отгоре за повиването - незаменимо е за обличане, смяна на пелени, масажи и т.н. Само че анатомичната ваничка не можех да я ползвам като беше съвсем малък, купихме си обикновенно корито и една голяма гъба изрязана под формата на жаба, с възглавничка, слагах ги на дъното на коритото за да не се пързаля телцето на бебо и въпреки възглавничката таткото му държеше главичката (ушички, брадичка) за да не му се пълнят с вода. Та извивките в анатомичната ваничка пречеха на бебо да легне и обиваха и се пързаляше телцето му около извивките.

дано не ви оттегчих че много се разписах.

Приятен ден.  Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт