Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 590
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Момичета кои ще ходят утре на лекцията ?

# 166
Здравейте,
Регистрирах се във форума още през Август'06, когато разбрах, че съм бременна, но едва от 2 седмици следя темите. Макар че не съм писала до сега, съм изчела всичко във форумите на Априлките и имам чувството, че познавам всички ви отдавна.
Аз съм от Пловдив, втора бременност (имам син почти на 6 години) и термина ми е на 5 Април 2007 (все още не се знае момиче или момче).
Лека вечер на всички.

# 167
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Саня добре дошла
И аз четох някъде че не трябва да се прави нищо на гърдите.
Аз смятам да дойда на лекцията в четвъртък.

# 168
Честита ти рожденничка dari stz newsm59 Да ти е много здрава и обична  bouquet

San_ya добре дошла в отбора Grinning

За утрешната лекция аз съм на линия!

# 169
  • София
Да се похваля и аз. Днес бях на консултация. Миналия път изоставахме с размерите 3-4 седмици, а сега само с 1. Направо сме си в норма и аз съм супер доволна. Иначе вече се е обърнала дамата и е с главата надолу.
За училището бройте ме - там съм.
А за зърната лекарката ми предписа Гармастан да се мажа за да подготвам зърната.

# 170
Честита рожденичка, дари стз  smile3525

И здравейте, момичета!

Шашнах се от списъци и покупки  Crazy аз нищо не съм купувала.

А за подготвянето на гърдите за кърмене има един крем на Авент. Какво ще кажете за него? Вчера го видях в един магазин. Струваше 22 лв.

# 171
Момичета аз забравих да се запиша днес за лекцията утре, сега се сетих  ooooh! Дали ще има проблем ?  newsm78

# 172
  • Чехия
Вчера си направих поредните изследвания и има нещо което не разбирам, а съм на лекар след няколко дни.Кръвта ми е добре,урината също, но с изключение на едно пише:"Седимент: масово плоски епителни клетки" -Какво означава това според вас?? Tired Rolling Eyes
Другото което искам да питам е нисък ли ми е хемоглобина-115 пише на изследването?
Привет от мен,
първо по въпросите, за хемоглобина не се тревожи не чак толкова нисък , моя сега е 116 и като цяло не усещам разлика в началото
на бременността ми беше 118 ..при норма 120 -140жени.
За седимента - това е така наречената утайка и е нормално да има епителни клетки те се излющват от пикочоводите , мехура и уретрата , и се изхвърлят с урината.
Ако само това имаш писано от изследването няма място за притеснение дори и при думичката масово.
Ако обаче има към всичко и бактерии или кръв( или еритроцити, или дриги формени елементи левкоцити и т.н )  вече може да се мисли за патологично нарушаване на епитела на пикочните пътища и да се търси причината.
Сама можеш да прецениш до колко урината ти е в нормата , като се загледаш не би трябвало да е мътна, или тъмно оцветена и с не типична миризмата .
Сега типични проблеми в отделителната система може да настъпят, затова се следи стриктно за белтък и ацетон.

dari stz,  Честит 5-ти Рожден Ден на сладуранката ти   bouquet

Привет на новите мамчета. Hug Hug

Специални благодарности на Мелодия и съпруга и за филма и субд. ..аз дори си мислех че www.kolibka.com не ми се отваря от чужбина.Та сега мъжо има още една страница за разглеждане и теглене .  Embarassed Rolling Eyes

Сега малко общи приказки:  Laughing в сряда 07.02 съм на преглед и се надявам най-накрая чешките гинеколози да видят пола.  Mr. Green
За ваничката сме решили обикновена да е , за по дълго време издържа, а и по-разумна цена.
За матрака, вероятно дунапренен. Ама докато не спретнем поне две стай от жилището е излишно да купувам големите неща и после да ги пренасям от тука на там.
За пеленките искам да попитам всички ли ще си гледате бебочетата  на памперси.Аз търся алтернатива, и мисля да опитам с едни тукашни памучни абсорбиращи гащички...Ето линкче към сайта за да ги разгледате.. http://www.latkovky.cz/index.php/cPath/21_27
И памперси ще имаме, но като цяло мисля да не сме нон стоп в тях. Варианта Bambino Mio  не ми допада защото има мушама във всеки чифт гащи ...тези са само и памук , а и може да се добави още една абсорбираща памучна пеленка при нужда.
От там обаче се появява проблема с повече то дрешки и то долни така, че май ще имаме нужда от поне 10 броя ританици, и бодита от размер.
За обръщането на бебчо, мисля че го усещам по това къде ритка, доста се върти и ден ми дразни мехура, друг направо в ребрата.
От два дни сме наблегнали на ритничета ниско , ниско и съм дежурна на WC-то  Mr. Green Blush
Колкото до официалното обръщане за раждането има време , може и седмица преди това да стене, въпреки малкото място.
Още да попитам , как сте с апетита, аз имам постоянното желание да ям люто,ама много люто   chef..и ако не гризна пиперливо чушле не мога да мина.Да не говорим , че сега посред зима ми се дояли марули, салати и т.н зелено..та е едно обикаляне за да ми се издирят. #CrazyИначе кисели никак не ме и мъчат, то допреди 15 дни още имах ранно  Sick Sick та ..може и за това.
За днес стига фермани, бъдете здрави и погалете търбухчетата.  bouquet

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 21:09 от ivalex

# 173
  • Пловдив
dari stz, да ти е жива и здрава дъщеричката и много да те радва   bouquet

Евин въпрос към полвидчанки, особено ходещите на лекции Simple Smile
Майка ми е взела от някъде брошура за училище за бъдещи родители и преди малко ми издиктува какво пише. Продължителност5 седмици, провежда се във времето 17-19h в понеделник и четрвъртък. Пишело, че са безплатни и са изброени темите, които ще се разглеждат, но не са писали кога започва и кога каква ще е темата. ул"Неофит Бозвели" 38 ; тел. 633911
Та, ако някой ходи там да каже къде се намира, защото аз уж гледах какво покзава виртуалната карта, но не можах да се ориентирам. Първо си помислих, че е так, където ходи Веси, но това е безплатно, така че не е  newsm78
Иначе за среща.... мисля, че можем да се организираме през седмицата. Аз ходя на лекции в различни дни от седмицата, но гледам до обяд да си тръгна, че много ме хваща саклета. Ако измислите нещо към 13-13.30 ще ми е удобно да се предвижа към центъра Simple Smile

И да не забравя - Добре дошла на  San_ya  Hug

ох,... още нещо имах да пиша, но забравих Embarassed

# 174
Привет отново от нас!!!
Тази вечер бяхме на "среща "с бебчето ни-здрава е момата ни,расте и всичко е в норми.Може би ще се роди по-дребничка ,но това не ме притеснява особено.Вече съм ви писала,че и синът ми се роди дребничък.Най-много ме успокои това,че миоматозният възел,открит в 5 месец вече се е сплескал и го няма.  newsm44
Добре дошла сред нас,Саня!!!
Лека и спокойна вечер и    Hug

# 175
здравейте коремчета,

честито за рожденичката

добре дошла на новата мама

аз днес съм много щастлива  Laughing успях да се преборя за още 10 дена отсрочка за болничния (трябваше да са 15, но аз и на това съм доволна)

днес за първи път ми направиха запис на тоновете на бебето всичко е в норма.

за срещата в Пловдив предлагам сряда 15 ДНА ако някои не може сменям веднага часа или деня  Laughing това е само предложение защото никой друг не прави

# 176
  • В реалността
и аз трябва да раждам през април
чак в четвъртък ще ходим да видим бебо колко е пораснал, но ако съдя по удърите по мехура и яйчника ми определено доста е "заякнал"
аз също пия много мин. вода и не вярвам това да навреди - дори започнах да си вземам от тази за кърмачета Party
вече все повече се замислям за самото раждане и ме обхваща невероятен страх
[b]и още - ако някой има идея откъде мога да намеря списък с всичко необходимо за родилното и след това, моля да ми съдействате Laughing

благодаря  newsm03 [/b]

# 177
Stra4iatela ма големи сме заплеси - и аз забравих да се запиша на училището утре Embarassed!!! Но мисля, че няма проблем. Нали още на вратата си даваме имената Simple Smile

jane_sk
добре дошла! Виж в началото на темата трябва да има линк към такива списъци Simple Smile

# 178
  • В реалността
много се радвам че ви има всички вас и че споделяте толкова много неща
аз до сега нямах възможност да се ровя и чак сега се регистрирам
но трябва да ходя на работа до последно - все пак се радвам, че до тук бременността ми протича сравнително добре като изключа невероятното главоболие първите месеци
но дори не ми е ставало лошо newsm44

чао от мен и лека...

# 179
  • Попово
Добре дошли на новите мамчета  Hug Hug
 имам един въпрос... Гармастан-а сега ли започва да се ползва и за какво точно се ползва Rolling Eyes че майка ми ми го е купила и каза че мога да започна с мазането от сега, чета листовката , но по-добре ако някой е ползвал да каже мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт