Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 694
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  на бъдещата кака-да ви е жива и здрава и много да ви радва!!!
                                                                      newsm59

Трескава подготовка кипи около вас-браво smile3501,а аз още не съм пазарувала,само съм приготвила и поосвежила нещата,останали ни от баткото,а на скоро и от бебчето на кръстниците ни.Ние все още не сме приключили ремонта на стаята,в която ще се местим с бебето.Започвам да се притеснявам,че времето напредва,а работа има още доста.Тати сам се справя с всичко в малкото му свободно време,но аз и да искам не мога да му помагам с нищо за момента.
Някой беше питал дали се усеща кога бебето се обръща-аз лично не съм усетила,ритничета получавам и отгоре и отдолу и притискане в ребрата,а бебка вече е главично.
Довечера съм на преглед и ще докладвам по-късно,ако има нещо ново при нас.
  Hug Hug Hug от нас и се пазете!!!

# 151
Здравейте preggo,
dari stz,  честит рожден ден на каката newsm67  happy bd. Да ти е жива и здрава и много да те радва!   bouquet
Момичета, да ви питам имате ли проблеми с устните. Моите са непрекъснато напукани, въпреки че ги мажа с какви ли не балсами. Чудя се дали не е от недостиг на нещо в организма, но честно казано не ми хрумва какво може да е то...  newsm78. Следващия път на ЖК ще питам. И в този ред на мисли, знаете ли дали консултациите са възстановени. Спомням си, че миналата седмица някой писа, че ходил, пък още били забранени заради грипа...
Чао!  babydust7

# 152
  • на североизток
Здравейте и от мен!
Честита рожденичка на dari stz!Да ти е жива и здрава и да ти помага при отглеждането на бебо!
Видях, че говорите за ванички - ние сина ми го къпехме в обикновена ваничка и не съм имала проблеми.Къпехме го заедно с таткото - единият държеше бебето, а другият го къпеше.Когато ми се е налагало да го къпя сама ползвах шезлонгче.След това се научи да стои седнал и така го къпехме, докато порасна и започна да стои прав под душа.
За кенгурата - ползвах такова в първите месеци и съм доволна.
За дрехите и пелените - прави са мамите, които са написали че няма смисъл от много дрешки.Пък и първите месеци бебоците растат толкова бързо Laughing
И аз се чудя дали беба се е обърнала, но ще видим другата седмица!
Прегръщам ви всички и ви желая лека и слънчева седмица, момичета!

# 153
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте мамчета  bouquet  bouquet
Аз имам едно питане към вас:
Вчера си направих поредните изследвания и има нещо което не разбирам, а съм на лекар след няколко дни.Кръвта ми е добре,урината също, но с изклучение на едно пише:"Седимент: масово плоски епителни клетки" -Какво означава това според вас?? Tired Rolling Eyes newsm78
Другото което искам да питам е нисък ли ми е хемоглобина-115 пише на изледването? newsm78

Благодаря ви предварително за отговоритв  bouquet  bouquet  bouquet

# 154
Ехоо,колко много сте изписали... smile3501! Аз все още не съм оформила окончателен списък, но мисля да се ръководя от този,публикуван в сайта на Пакостник - http://www.pakostnik.com/bg/motherbabylist.php. Но мисля да редуцирам бройката на някои дрешки.

За матрака - спряла съм се на Магнифлекс (мисля,че е същия, като на Ая  и Страчи),но като размери ще бъде 140/70 - цена 129лв. Мисля,че важното е да е антиалергичен и антиакарен. Бръмбар, за кокосовите ме притеснява да не почнат да излизат някакви си частици кокос,които да дразнят бебето.

За ваничка съм решила да е със стойка, а отделно да го повивам на плота на ракличката към леглото. Само че и аз незнам дали да е анатомична или обикновена Thinking

Вече си купих и сутиен за кърмачки - много е удобен и най-важното е, че отдолу под гърдите не ми пристяга. Коремчето ми се е качило чак до там и ми опира ooooh! А вече ще започнем с покупките за бебо като приключим ремонта в къщи. Просто няма къде да ги трупаме покупките.

# 155
Здравейте мамчета  bouquet  bouquet
Аз имам едно питане към вас:
Вчера си направих поредните изследвания и има нещо което не разбирам, а съм на лекар след няколко дни.Кръвта ми е добре,урината също, но с изклучение на едно пише:"Седимент: масово плоски епителни клетки" -Какво означава това според вас?? Tired Rolling Eyes newsm78
Другото което искам да питам е нисък ли ми е хемоглобина-115 пише на изледването? newsm78

Благодаря ви предварително за отговоритв  bouquet  bouquet  bouquet
115 хемоглобин в много добре за бременни,особено в седмия месец.

# 156
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За Габи купихме кокосов матрак и до сега спи на него и не е мръднал, но имайте предвид че тя спа до 3 месец в количката, а и сега прескача да спи при нас.
А къде продават матраците Магнифлекс?
smooth ако сте със сгъваема кошара обиколник не ви трябва. Той се ползва да не се удря детето в дървените части на леглото.

# 157
Здравейте и от мен  bouquet
Относно консултациите - от днес в София са възобновени. Аз бях днес. Всичко е наред Praynig, отново обаче не са сигурни за пола, уж беше момиче, после момче, сега пак момиче, ще видим като се роди, само да е живо и здраво.
Вчера си купихме и креватчето. Съжалявам, че не мога да го снимам. Иначе доста ни харесва, а и ни се струва доста практично. То е дървено на фирма Арбор. Има си и колелца, става и на люлка, доста е практично, а и като цена е 175лв. Ако още не сте се ориентирали за креватче може да видите в този магазин на Арбор има доста интересни.
За матраче, май и ние ще купуваме на Магнифлекс. Най добри са отзивите за тях. Нещо обаче и на мен ми се струват доста тънички, може би, защото го сравнявам с нашия.
А някой купувал ли е отделно само шкаф за повиване, че нещо цените ми се струват доста високи - около 200лв., то излиза, че е по скъп от леглото Money. Дали не може да си купя обикновено скринче и да си повивам на него - как мислите?
А, забравих, преди време някой питаше за еднократни гащи за нас за болницата. Вчера си купих такива и изглеждат доста практични - пакета е 10бр. и струва 6.50лв. Crazy

# 158
Честита рожденичка на dari stz!
Да расте добро и лъчезарно дете!

И мойте устни са постоянно напукани, но не мисля, че е от бременността.
И преди са си били така. От мазане полза не виждам.

# 159
А някой купувал ли е отделно само шкаф за повиване, че нещо цените ми се струват доста високи - около 200лв., то излиза, че е по скъп от леглото Money. Дали не може да си купя обикновено скринче и да си повивам на него - как мислите?

Защо да не може Simple Smile Ако отгоре е с равен и удобен плот, всеки шкаф или висока ракла ще свърши работа.

# 160

Защо да не може Simple Smile Ако отгоре е с равен и удобен плот, всеки шкаф или висока ракла ще свърши работа.

И аз така си мислех, а и ще излезе доста по-евтино Peace

# 161
За Габи купихме кокосов матрак и до сега спи на него и не е мръднал, но имайте предвид че тя спа до 3 месец в количката, а и сега прескача да спи при нас.
А къде продават матраците Магнифлекс?
smooth ако сте със сгъваема кошара обиколник не ви трябва. Той се ползва да не се удря детето в дървените части на леглото.
Дейзи, матраци Магнифлекс знам, че продават в Пакостник, но ако искаш, можеш и он-лайн да си поръчаш - www.pakostnik.com. Mисля, че 3лв е доставката.

# 162
Bobi_ko, къде е магазина на Арбор? Заинтригува ме с това креватче-люлка Wink А може ли някъде в интернет да се види?

# 163
  • София
И ние купихме вчера такова креватче- от 178 лв.- по-светлото 140/70 дървено от Арбор. Иначе има реклама в списание "9 месеца". Фирамта май е асеновградска. А адресът тук е в Дианабад ул. "Крум Кюляков", но не помня номера. Ако някой държи, мога да потърся. Има и мобилен телефон. Те в неделя не работят, но човекът като му се обадихме направи изключение и дойде. Мисля, че може и в неделя с предварителна уговорка.
Иначе и мен ме притесняват цените на тези шкафчета- скринове. Най-евтините, които видях са 130 лв. от ПДЧ с 3 или 4 чекмеджета (не особено големи)- дървени почти няма. Не знам къде да търся. Видях един за 100 лв от ПДЧ в един Оказион, ама за втора ръка ми се струва много. Ако някой има идея къде могат да се намерят на по-приемлива цена. 130 лв. просто си е много за 3-4-чекмеджета.  newsm78

# 164
  • Пловдив
 newsm59 на рожденничката на dari stz! Да е здрава и много щастлива!
За гнезденето - добре е, че има тъкъв синдром, защото вече си бях помислила, че изперквам. Crazy Постоянно бърша, подреждам и пренареждам, а не са ми присъщи тези дейности по принцип. Embarassed
За масажирането на зърната преди кърмене - в последния брой на списание Бременност има притурка, посветена на кърменето, в която пише: "Не е необходимо да подготвяте по специален начин зърната и гърдите си за кърмене. Установено е, че при разтриване на зърната с груби материи се нарушава финия защитен слой от субстанции, произвеждани от гърдите по време на бремеността."
За обръщането на бебето - на предпоследния преглед беше седалищно, на последния - с главата надолу. Изобщо не съм разбрала кога се е обърнало.
За хемоглобина - при бременните кръвта се разрежда и най-ниската нормална стойност е 110 - това ми го каза гинекологът.
За срещата в Пловдив - аз предпочитам да е през седмицата и нямам никакви претенции за ден, час и място. Давайте предложения... Wink
Лека вечер на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт