Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 573
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Сиси, не ме шашкай, ако се е обърнала вече, такова ли ръчкане ще е до края?  Confused Не мисля, че е обаче. Напипвам й главичката малко над пъпа. Пък и нали ако се обърне трябва да усещам ритничета под ребрата. И най-важното, да почна най-после да дишам по-леко и да не ме болят така ребрата. Поне така пише в книжките де.

Ауа, страшно ти се радвам на двойния списък. Как звучи само - 24 тензухени пелени!!!  twin_neutral  Hug

Веси, благодаря за показното. Сега вече се вижда удобството на ваничката. Лелеееее, 15 страници снимки на бебета, а! Истински бебета!  Heart Eyes Ей в такива моменти нямам никакво търпение да гушна мъничето.

# 136
  • София
Ауа, веднага ще ти помогна с ъпдейтването на списъка.  Peace Ако вземеш ваничката на ОК, тя си има вграден термометър и не ти трябва такъв отделно.
Виж тук.

Много е полезно да се наднича при 'какичките'.  Mr. Green В случая при януарките http://www.snimka.bg/album.php?album_id=53724&photo=9 Има и още снимки с обяснения.

# 137
Мерси, Илит  Hug. Но я знам тая ваничка отвсякъде  Crazy, знам и че има термометър - просто още не съм претръпнала с мисълта да дам 100лв за вана и затова за всеки случай ми седи и термометъра  Grinning.

А относно шпионстването - аз съм първа шпионка  Whistling. Ще ви кажа например клюка за мокрите кърпички, която прочетох преди малко пак при януарките - бая бебенца им се изринали дупетата от мокрите кърпички на Памперс. Така че, решението ми да мия предимно, а не да бърша дупарите на бебоците май се оказва удачно - помислете и вие  Wink.

# 138
Да, още по времето на дъщеря ми много се оплакваха от Памперс, но аз проблеми не съм имала и си продължавам с тях.То по принцип малко преди нея започна и вълната на обриви и всякакви там "алергични" реакции-кое от мляко, кое от памперс, кое от кърпички.Приятно се изненадах обаче, че има мокри кърпи-разграждащи се във вода-ще взема да пробвам GrinningАко не се лъжа са на Нивея.
Ая, а за какво са ти толкова бархетни пеленки?Аз например си направих на времето две-да завивам на вън каката на по-топличко време просто-като одеялце да е.Също-какво имаш предвид под блузки?Пижамки за какво са ти?Значи един съвет-малките бебета са шавливи, принципно като ги вдигнеш-все се разгащтват някак.За това е най-удобно да са с нещо цяло-например-гащеризонче някакво или боди с ританки.Всякакви блузки и жилетки само затормозяват и при обличане и при вдигане на бебето и гушкане.Просто се вдигат на горе и даже не мисля че за самото бебе е особено приятно все да му е набръчкана дрехата така.
Пък аз казах-по-добре е дупе да се мие при смяна на памперс, отколкото да се бърше-тези кърпички златни излизат иначе-няма нужда.Подходящи са при разходките разбира се.
Гледам ви и одеялата-пак много ми се виждат, незнам.Аз с две съм минала-едно дебело и едно плюшено такова...с цип....бях го взела за изписването него, че катата ми е февруари в най-големите студуве уж, пък аз с тънкото я изписвах.И двете бархетни парчета, които си направих за пролетта и лятото на практика-като чаршафчета, колкото да му пази сянка даже на детето, не винаги съм завивала като спи.
За музикалната играчка-дано вашите деца и се радват-моята грам не я забеляза, сега не смятам нова да взимам.Смятам да съм постоянно на вън така или иначе, та до легло моето може и да не стигне.Аз така бях и пътвият път-заспи ми детето в количката-аз се кача до нас за храната само, но не я и вадя-доспива си там, в самата количка.Леглото само нощем съм го ползвала и чак като поотрасна-за следобедният сън.Да не говорим, че около година си откара на нашата спалня и си ми беше рай така.
После-някой пита за торба за юрганче-ама за какво ти е?То нали е от тези, олекотените юрганчета, или не е?

Сетих се нещо много полезно, ако не ползвате за ваши дребни неща за пране, то за бебето ще е поне удобно.Става въпрос за торба за пране.Продава се в магазините за левче, представлява мрежа с цип.Малките чорапчета и лигавници могат да направят беля-да се мушнат и да запушат пералнята и да се развали.На моя приятелка техник два пъти и два заради детско чорапче, накара и се едно хубаво, че не ползва такава торба и така.Пък и така са събрани на едно, не търсиш чорапче по чорапче, а всичко е в торбата и е някак по-лесно.

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 09:34 от пенелопа

# 139
  • гр.Варна
Добро утро момичета!
Моя позната съвсем наскоро ми сподели,че си е купила ваничка за бебо,която се отича!Каза,че можела наводнение да направи.В началто била добре и не изпускала вода,но с течение на времето,положението станало трагично!!
На мен ми хареса жълтата ваничка от Данет.Може би ще се ориентираме към нещо такова:)

Много целувки от нас с бебо
Успешна седмичка
П.с.Останаха ни 3 седмици на работа официално,а после ще идвам да помагам по малко:) Joy

# 140
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
И за мен ританките и камизолките не са практични. Пижамки в началото не сме ползвали, спеше с гащеризоните.

# 141
Добро утро и от мен!
Въпрос към мамите, купили олекотени легълца-ще купувате ли обиколник или той е необходим само при дървените легла?

# 142
Аз обиколник си уших по-натам.Когато бебето започна да се върти в креватчето и да си завира крачетата между решетките.До този момент не е необходим.В началото даже за да го виждам директно бебето-не слагах умишлено.За кошарките-легла-не мисля че е необходимо това нещо...

# 143
               Пенелопа е напълно права за пелените.Не трябват толкова много или поне ние не сме ползвали толкова.Имаме 2-3 бархетни,които се използват когато кърми бебето да е не върху дрехата в ръцете и ,а върху пелена.Същото е и за на вън когато е топло да се покрие.Тензухени изобщо не сме имали и нямаме.
               За пижамките - има такива като гащиризончета,но някои са без чорапки.Ние и сега с неда ползваме и такива още от първите дни,като и обуваме чорапогащник,когато са без чорапчето.Даже една приятелка се учуди,че има чорапогащници за толкова малки бебета.
               За обривите - и при мокрите кърпички е така както при маслата.Колкото по-ароматизирани са толкова риска от алергия и обрив е по-голам.Бебето реагира на ароматизаторите .Те са алергените в състава на маслата и кремовете.Това ни го казаха още с първото бебе и така си излезе при другите.Сега Неда се обрина и установихме,че сме сменили маслото и този път причината е "Чико".Много силно мирише,много хубаво,но....явно не ни устройва.До момента ползвахме "Мустела" и пак ще се върнем към нея.Търсим винаги тоалетни млека,шампоани и т.н. без силни миризми.
               Обиколника е необходим не само да предпазва бебето от дървените решетки,а и пази от течение.Когато сложим Неда в кошарата /без обиколник/ обикновено установяваме,че и ръчичките и нослето са студени.Сега слагаме и обиколник.
               Лек ден на всички и приятно очакване.  bouquet

# 144
  • Стара Загора
Здравейте момичета!
Днес моята щерка става на цели пет години, така че приемете една виртуална почерпка от мен!  party023

# 145
ейй, има юбилей!Да ви е жива и здрава Ани и да ви радва всеки миг!

# 146
dari stz, да ти е жива и здрава, много да слушка и да ви радва   bouquet

# 147
dari stz, честит юбилей на Ани ura
Да ви е здрава и щастлива!

За леглата и матраците - тук ми бяха писали, че на второто ниво на сгъваемите кошари може да се сложи малко матраче, не като големите за дървените легла. Само че такова матраче не видях по магазините, какво трябва да търся и ще ми трябва ли изобщо?  Embarassed
Второто ниво малко виси, дали на бебче ще й е удобно така и дали е добре за гръбчето?

# 148
Здравейте и от мен Simple Smile
Много ме мързи нещо да пиша ама все пак да се отчета Simple Smile
Пролет, Ая аз съм налице за разходки, мога да се освободя по всяко време по принцип, ако няма нещо мнoгoоо наложително в работата де, но това са рядкости Simple Smile ... За лекциите, честно казано мързи ме, ходи ми се на упражнения за дишане или гръб, кръст ала бала, но на лекции едва ли ще си надделея мързела ...
За пола значи още не знам каквъв ще е, но според циганката на баба ми е мъжко, така че сега и аз съм на зор за мъжко име хаха
За креватчетата - много се чудя с тези кокосови матраци ... Кой писа че се получавали разни неща от тях? Една продавачка ми каза че кокоса бил анти-алергичен, ама тя за да го продаде какво ли не би ми казала ... Та кой ще си купува кокосче? Кой е за и против? А на вас не ви ли изглеждат много тънки тези матрачета?
dari_stz да ти е здрава и щастлива щерката и много игрива ...   bouquet

Хайде до по късно че да хапна Simple Smile

# 149
dari stz, честит юбилей на Ани ura
Да ви е здрава и щастлива!

За леглата и матраците - тук ми бяха писали, че на второто ниво на сгъваемите кошари може да се сложи малко матраче, не като големите за дървените легла. Само че такова матраче не видях по магазините, какво трябва да търся и ще ми трябва ли изобщо?  Embarassed
Второто ниво малко виси, дали на бебче ще й е удобно така и дали е добре за гръбчето?
и аз се чудя как ще е с това второ ниво,ние купихме цял матрак 60/120 и предполагам,че няма да виси.А обиколник засега няма да купувам.

Общи условия

Активация на акаунт