Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 571
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За масажа олио или мас /въобще загряващи/ се пропоръчват за зимните бебета, защото загряват. Ако ние ще ползваме такива препарати то ще бъде съвсем в началото и то в зависимост от времето. Затова не мисля да купувам предварително козметика. Ще поръчам на майка ми да купи докато съм в родилния дом и то от най-малките опаковки.

# 121
Моето кенгуро е анатомично и уж може да се ползва при много малки деца,но не съм сигурна колко малки трябва да са,просто гои купих сувсем в началото на бременността,а и беше в чужбина и не си спомням какво точно ми казаха.Купих си от тези вибриращите легълца,които пеят и се използват и за на вън,има 2 степени за гръбчето,но ми се струва че не можещш да го държиш дълго в него,нещо като при кошовете за кола.

# 122
Ая копирах от Мартенките линка за пози при кърменето - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0

Възстановяване след раждането:
1 -  http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=718583458
2-  http://www.biberonbg.com/info/vazstanoviavane_sled_rajdane.htm

ако прецениш че ще са ни полезни можеш да ги сложиш на мястото на някои от отпадналите линкове

# 123
Аз си взех Мустела, някакво малко флаконче е, ще видим.Не смятам да повтарям историята със зехтина Grinning
Категорично в началото повивайте някъде на високо-каквото удобно място имате, ако не сте си взели специялно масичка за повиване.Аз напримен място за такива неща нямам, та на скрина, както писах, правех това.Само след няколко месеца бебето става пшавливо и има опасност да падне, та минах на леглото/ то всъщност за малко да падне моята де-аз все си мислех, че има време до преобръщането, пък то се случи за секунда на една ръка разстояние/Но пък ако гърбината ви е здрава-давайте и на леглото. Hug
За спането заедно или отделно-аз с каката заедно си спях.И сега чакам този миг на удоволствие-да ми замирише на памперс.....на бебе....Нямах проблеми с отделянето после.Сега даже често пак спя с нея, защото мъж ми работи и нощем, става, тропа и ми пречи много-веднага се будя и после няма заспиване.Та се местя при детето/ то пък е завзело спалнята ни, защото бебата нали ще е на нейното легло уж/Та най-вероятно в началото ще сме женското царство на спалнята, пък по-натам имма идеята двете деца заедно да оставя-но пак зависи всичко от бебето как щее.Ако ми е като каката-първата година ще е песен. Party
Някой беше попитал за смрадликата в болницата-аз не смятам този път да юркам мъж ми да ми прави и да носи.Някак е много по-трудно с това поливане и подмиване там, а и трябва да е прясна запарката, не да е престояла.Няма и нужда да е топло, на стайна температура ако стои бутилката няма да е студена течността.Та аз ще си купя просто лекарство, а не да си нося отвара...Първият път един единствен път успях уж да се полея с нея и се отказах.

# 124
  • Пловдив
Ая, не се отказвай от кенгурата  Peace
Братовчед ми са с близначета и миналата година бяха много сладки - и мама и татко с по едно бебоче. Така си ходеха на разходки, а и когато ходеха на гости Simple Smile

За оставянето на бебчо след баня да си поритка с голо дупе - майка ми ми е разказвала, че за мен това е било голямо ъдоволствие  Embarassed а и имам спомени с брат ми, че и той така се забавляваше. Е, не знам от колко месечна възраст се практикува, но си мисля, че в добре отоплена стая няма да има проблем и по-рано да е.
Относно масажчето - ако не успея да посетя някоя лекция, няма как да се информирам. Та ако някой има инфо, може да сподели Simple Smile
За спалните комплекти - ние взехме един, но май се оказа, че е за по-голямо легло и може би за по голямо бебче. И сега като се замисля е странно, че няма торба за юрганчето, както и калъфка за възглавничката  newsm78 Аз уж толкова избирах - направих основен оглед на изложените по кошарките в магазина и тази ми се стори най-мекичка. Но предполагам няма да има проблем да си се пере често.
Иначе тук се вижда какво е се вижда какво е
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=92346&photo=13

Забравих да доложа Simple Smile
за повивалките на преносимите кошарки - една приятелка ми каза, че не и е удобна - на бебчо му потъвало дупето. Та мисля ако и не мен не ми е удобна да пробвам с един голям сгънат чаршаф да подложа за да стане по-твърдо. Ако не подейства ще си вземем от допълнителните твърди повивалници с мушамата.

# 125
Сиси, аз си избрах череша, повече ми хареса, надявам се да не е много дразнещо, ако са различни решетките, но ми казаха, че и те са с цвят череша  Peace Ти от София ли го купи твоето ?
Козметика - аз мисля да взема на Мустела, и както каза пенелопа, първо от най-малките разфасофки, за да пробваме как ще е...
За спането - бебка ще е при нас, не ми се вижда подходящо да я оставя в хола...  newsm78
За повивалника - или скрин където ще повивам - според мен, а и според всичките ми познати с бебчета е много удобно нещо.
Peace

# 126
Аз имах предвид точно тези плотове за повиване с мушама. За Габи имахме такъв, но се сцепи на един от шевовете. Аз слагах в студеното време памучна пелена или тензухено парче да не лежи гола на мушамата. Използвахме я почти докато стана на година и половина.

# 127
  • Стара Загора
За мазането мисля да ползвам преварен зехтин като начало, а след това да минем на бебешка козметика.
За повиването ще взема от тези плотове, които са си специално за повиване. Леглото е ниско и не е удобно да стоиш наведен докато мажеш и обличаш бебето.
Днес видях, че закръглям седмия месец и минавам в осмия  Laughing Laughing Laughing

# 128
  • София
За дрешките. Сега преглеждах списъка. Страшно много дрешки ми се виждат за 2-3 месеца само. Нали после няма да му стават вече. Например 4бр. ританки. Свеки /от скорошен опит с племенницата/ каза, не повече от 2броя.
Или 5бр. гащеризончета. Ами че то първо няма да излиза в началото, после ще ги облече по 2-3 пъти всяко и ще му станат малки, после ще се купят други.
Аз ли нещо нямам реална представа колко дрешки трябват или наистина списъкът е доста пресилен.

А с какво комплектът за изписване е по-различен от който и да е произволен комплект дрешки, направо нямам идея.

Тъкмо показвах списъка на половинката и той, милия, понеже искаше да се отърве от тая 'тежка задача' и да иде да вечеря, каза: "Предлагам да сложим един як климатик и да я държим голичка."  Joy

За каляването. Брат ми е роден в края на ноември и имам много ясни спомени как майка ми го къпеше на широко отворена балконска врата, докато навън кротко се сипе сняг! Факт, че не се е разболял нито веднъж. Обаче аз не бих се пробвала с бебка. Брат ми си е роден късметлия.

За повиването. Смятам да взема подложка за повиване (от тия с мушамата) и да повивам върху съвсем обикновен възрастно-човешки скрин.

За обръщането на бебето. Някой попита, но май никой не отговори - усеща ли се? Питам, защото от 2-3 дни бебка май се е обърнала с гръб към корема ми, но все още е нагоре с главата и когато ме рита е доста неприятно усещане. Преди бяха просто едни ритничета под формата на бабуни по корема ми, сега ги няма. Само едни плавни вълнички отвън, докато отвътре просто ще ме съсипе. Буквално боли. Кара ме да подскачам от време на време. Искам пак да си е с личице навън. Как да я накарам да се завърти пак? Е, ако иска може и вече да се обръща надолу, само да спре с тия ритничета по шийката на матката.

Ама как си личи, че времето е лошо и повечко от нас сме си у дома.  Simple Smile Кога друг път сме изписвали толкова събота и неделя? И ще става все по-'натоварено' с постепенното излизане в 45-те дни. Чудесно.  Party

# 129
Илит, аз нямам предишен опит, но според мен, твоята бебка се е обърнала. newsm78 Аз също усещам така ритниците и юмруците, които ми раздава,а вече сме с главата надолу. Просто започва да им става тесничко. Пък и те бебетата до колкото съм чела не са с лице към корема, а на една страна, ако добре си спомням, трябва да са с лице надясно.

# 130
Ето го и моя списък, засега:

-------------------------------------------------------------------
№   Артикул   бр.
      За Стаята и за спане      
1   Сгъваеми кошари   2
2   Матрак 60/120   2
3   Скрин   1
4   Гардероб   1
5   Спален комплект   4
6   Спално чувалче   2
7   Водонепромокаема подложка   4
8   Одеало - плътно   2
9   Одеало - тънко   2
10   Пелена за завиване   2
11   Тензухени пелени   24
12   Бархетни пелени   12

13   Музикална играчка за кошарките   1
14   Стаен термометър   1
15   Нощтна лампа   1
16   Бебефон   1
      Дрешки      
1   Боди с къс ръкав   8
2   Боди с дълъг ръкав   8
3   Камизолки   8
4   Ританки   8
5   Гащеризон   8
6   Блузки   4
7   Пижами   4
8   Чорапки   6
9   Терлички/буйки   4
10   Ръкавички   4
11   Шапка - тънка   2
12   Шапка - плътна   2
13   Жилетка   2
14   Космонафт   2
      За Къпане      
1   Вана за къпане   1
2   Стойка за вана   1
3   Кофа/леген   1
4   Канче   1
5   Термометър за вана   1
6   Сапунерка   1
7   Хавлийка   2
8   Хавлиена кърпа - голяма   2
9   Хавлиена кърпа - малка   4
      За Разходка      
1   Количка   1
2   Чанта за количка   1
3   Играчка за количката   2
4   Пелна за завиване за количката   2
5   Столче за кола   2
      За Хранене и кърмене      
1   Шишета 125мл   2
2   Шишета 260мл   4
3   Стерилизатор   1
4   Помпа за кърма   1
5   Силиконови зърна   1
6   Подплънки за гърди   30
7   Контейнери за съхранение на кърма   10
8   Четка за измиване на шише   1
9   Биберон-залъгалка   6
10   Лигавник   6
      Козметика, медикаменти, аксесоари      
1   Крем за овлажняване   1
2   Крем против подсичане   1
3   Олио   1
4   Клечки за уши с ограничител   1
5   Физиологичен разтвор   1
6   Спирт 90C   1
7   Спирт 70C   1
8   Антибиотична пудра   1
9   Антибактериален гел   1
10   Прах за пране   1
11   Омекотител   1
12   Мокри Кърпички   1
13   Памперси   80
14   Сапун   1
15   Шампоан   1
16   Термометър   1
17   Ножичка/Нокторезачка   1
      Други      
1   Кош за мръсни дрехи   1
-------------------------------------------------------------------

Ще търпи известна преработка, но ще видим. Надявам се да ви свърши работа  Peace. Мързи ме да го форматирам и тук, но мисля че се чете  Mr. Green

# 131
  • Попово
момичета случвало ли ви се е бебето да се обърне напречно и кожата да ви се опъне така се едно ще ви се пръсне корема... или това са тези подготвителни контракции...ох ама как говоря се едно не съм била бременна  Embarassed явно възрастта си казва думата... объркана съм Crazy

# 132
Илит, фразата на мъжа ти е култова просто  Mr. Green. За бройките, аз мисля, че по 4 са ок за бебе, защото не може да переш едното, докато другото се носи - все пак трябва да имаш резерва, а и да събереш за пералня  Peace. Но си мисля, че камизолка + ританки замества гащеризонче, та не знам дали няма да редуцирам на по 3бр. Пратила съм на по-опитни ивещи лица от мен да ревизират, та мога да те ъпдейтна после ако искаш  Wink.

За обръщането, определено усещам като си прави по-големи въртележки в корема, но дали е с главата нагоре и надолу усещам по големината на бабуните  Joy.

Комплектът за изписване, за мен специално е ненужен. Аз ще си сглобя сама само това, което ми трябва  Flutter.

Писането, и на мен ми допада да сме такива активни. Гответе се, че тепърва почвам с питанките  Mr. Green.

# 133
момичета влезте в албумчето на януарските мами, там където са снимките на бебоците на 14 страница има снимка на бебе в анатомична ваничка  Laughing

# 134
Ей това е въпросната ваничка на OK Baby за 95лв. дето много ме кефи  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт