Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 570
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Ая, малко дете не бива да оставяш да ляга във ваната...опасно е.Моята дъщеря-4годишна вече-седи вътре без никакъв проблем, но няма да я оставя да легне вътре.Подложките са именно за това-детето де не е легнало а леко изправено.Когато бебето започне да седи-даже седнало е по-добре и ти поливаш с каничка например, ако сте в стаята/ аз използвах подвижен душ за удобство/Та-анатомичното дъно/ или подложката/ държи дупето на детето да не се плъзга и да стане беля-личицето му да се покрие с вода.И пак-новородените са си малки дори за тази екстра, та се слага мнооого малко вода във ваничката.На мен лично ми беше удобно много, когато каката беше вече на 3-4-5-6 месеца, после-седнала съм я къпала.Казвам ти-до ден днешен си сяда вътре-вече я пълня до горе почти- и си играе, но да легне няма да и разреша в никакъв случай.
За замърсяването-ми аз се водя чистница, мия, бърша, ама не винаги имаш възможност да стане вяеднага след баня това упражнение и като засъхне-разглобяваш и търкаш....А ти ще си с две все пак, на куп....та не знам как смяташ хем да повиваш две бебета, хем да миеш и плакнеш ванички после...

# 106
Здравейте  preggo ,
Имам такъв въпрос: могат ли стойките за ванички да се ползват в банята? Не се ли плъзгат по плочките?  newsm78 Аз искам беби в банята да я къпя, че определено ще ми е по-лесно, а на нея по-топло...но от друга страна там май няма къде да сложа ваничката, а ако стойките се плъзгат може да стане голяма беля  #Crazy

# 107
  • Попово
Здравейте бременушки   bouquet
гледам и чета много сте изписали за това къпане Simple Smile та се сетих за един стар лаф- колко му е на малко бебе къпането  #Crazy ами колко му е две шепи вода и готово, памперс гащеризонче папа-лапа и хайде в кревата ... ваничката се ползва само вечер за банята а иначе при смяната на памперса само ръчичките и дупето се мие Wink не е кой знае каква хамалогия искам да кажа  Rolling Eyesоще повече, че май месец каквото и да е времето ще може да се ползва и чешмата в банята за този тоалет  Crazy

# 108
Здравейте,
deizitoo недей толкова да съжаляваш за пола на бебо пък следващия път ще е момиче Simple Smile
За кенгуру и аз съм си харесала на Chicco мисля да кажа на някой от роднините да го купи.
Списък съм си направила и вече почнахме с първите покупки. Вчера купихме количка и ракла, за креватче мисля да изчакам другия месец, защото навсякъде ми казват че края на февруари излизат новите модели на кушарките.

# 109
  • София
За ваничките - то докато се включа и май се изчерпа темата Wink
Каката имаше анатомична с релси за поставяне върху вана. В началото беше ужасно с нея - "анатомичните" извивки са доста по-широки от телцето на бебето и само пречат да го държиш. А наистина - оставяне полегнало само в коритото не бива да има! Винаги върху ръката на мама!!! А е супер неудобно върху ваната - все наведена.... без кръст останах.
После взехме стойка на крачета - е родих се! Няма навеждане, няма бутане от едната страна на поливащ и къпещ... А и се оказа стабилна - аз за това доста се притеснявах.
Като се научи да става - вместо като човече да си седне и да играе от другата страна на коритото все права седеше. Тогава взехме по-малко корито (неанатомично) и сега с душа си играе в него седнала, но вече във ваната, не на стойка.
Това за оттичане на водата - ползвах го редовно, но наистина "зеленясва" и трябва редовно да се чисти. Остава влага там и се завъждат "водорасли" явно.

Кенгуро използвах много в един ревлив период, когато не искаше да лежи в количката. Около 3-4 месец някъде. После позабрави и пак се върнахме на разходка с количка. Но в Метро или други обиколки по магазини или сред природа много работа ми вършеше.
А, и в къщи също сме се носили в него и в слинга - доста трудно заспива(ше) и аз така успявах да се оправя и с къщната работа.

Целувки на коремчетата!!! А аз отивам да гледам покупките ви!

# 110
 newsm78 Ами значи все пак варианта с анатомична ваничка е удачен - поне за мен ще е по-удачния избор  Peace.
Пенелопа, за обличането и повиването мисля да си имам неотменна помощ в лицето на нашия татко  Heart Eyes. Той е супер внимателен, грижовен и чистофайник, та някой неща ще ги прави по-добре от мен със сигурност  Blush.

Стойките, по спомен, мисля че са с гумени накрайници  на краката долу и не би трябвало да се пързалят  Wink

Кенгуру, на мен по обясними причини няма да ми е удобно  Mr. Green.

# 111
Ей още не мога да смогна с четенето на старата темичка smile3529,а тази скоро ще се приполови. Crazy
Да се включа и аз в дискусията за ваничките  bath1. На нас това ни беше първата покупка, взехме я от Продавалника, ако питате мен не е използвана изобщо,защото още има етикет отстрани...взехме я за 10 лв, анатомична е. На мен също ми беше чудно няма ли да е неудобно на бебето с тези гънки newsm78, но като я видях разбрах, че от едната страна се слага бебочето, когато е мъничко, а после от другата и има достатъчно място, има и дупка за оттичане на водата, но за целта ще трябва да взема и стойка, та ще го мисля още newsm78.
Страчи, ние също чакахме за креватчето около седмица, взехме го с цвят бук, защото решетката е по-светла и ако е череша, разликата е голяма и само ще ме дразни.Един съвет,ако ходите сами да си го вземете, кашоните не са малки,единият е дълъг 170см и в обикновена кола не се побира,другият е по-малък.
Нашето креватче си има люлка,но може да се застопори. В началото и аз мислех,че е глезотийка,но....ще видим дали ще функционира, все пак всяко дете е различно.
Относно комплекта за спане, нашият е заедно с креватчето,т.е. влизаше в цената,само десена си избрахме newsm08,а това беше мъчение за таткото smile3532. Има всичко- обиколник, чаршафче, олекотено одеалце, възглавничка(въпреки, че май в началото няма да трябва).  smile3521
Аз доста изоставам с покупките, списък нямам, но и идея нямам какво точно ще ми трябва doh.Май е време да се замисля, а все го отлагам за времето като изляза в болничен newsm12.
Туни, в Плевен има и друг магазин за колички, по-скоро търговия, пада се зад гарата. little^cuttie, ти реши ли се за количката? Ако имаш желание и възможност да дойдеш до Плевен, можем да направим един babyshoping Joy baby_neutral
Приятна вечер на всички! Една успешна седмица и много усмивки! Hug smile3525
P.S. Мммм,14ти февруари наближава txtloves, какви изненади готвите за любимия? Two Hearts

# 112
Привет априлски мами.
Относно ваничката да ви споделя, че ние имаме анатомична на CAM - супер удобна е, Любо с кеф се къпе вътре, придържам го с ръка под главичката, а телцето му е подпряно от анатомичните издатини на ваничката. От едната страна ваната е за новородено, а от другата се слага бебето след като започне да сяда.

ето я
Стойката е с подходяща височина и не товари кръста на къпещия Grinning Крачетата са с гумени накрайници, има дупка за оттичане на водата
С две ръце гласувам за нея!

Желая ви леко бременеене и леко раждане  Grinning

# 113
Ха, замислих се за времето, което са споменали на лекцийката ви - 7-8 минути за къпане,мазане и обличане. #Crazy...това ми звучи като в някой бокс на Ферари. rotfImbo
Ауа, относно кенгуруто, защо? Ще е много забавно - едното отпред,другото отзад, като костенурчица с две черупки newsm62. Надявам се да не се засегнеш  bouquet, но просто си те представих. Сещам се за една сценка от Приятели, където Фиби трябваше да се грижи за тризнаците, с близнаци няма да май много по-различно. Баба ми е била с едно малко дете(1 годинка) и две близначета, още се чудя как е смогвала #Crazy

# 114
Само минавам да кажа, че за мен кенгурото беше страхотна придобивка. Първото,което ни подариха беше за новородени и започнах най-активно да го ползавм от 40-тия ден(още на 20-тия почнах да го слагам за по 2-3 мин).
Когато ми се еналагало да притичам до мгазин ми е било много по-удобно с него,отколкото да изкарвам количката.С него го качавахме на планина,с кенгуро го качих на автобус за първи път.
Не,че не можеш да минеш без него,но за мен беше много полезна вещ!

# 115
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Габриела е родена на 9 декември и само масажа след баня ни отнемаше 5-6 минути. Ако стаята или мястото където се къпе бебето е с определената температура повечето специалисти препоръчват да се остави и повече време голо да поритка. При нея имаше моменти в които не искаше да се облича. Още повече, че сега времето ще е по-топло. Азо съм привърженик на закаляването на децата. Габи спеше през нощна с боди с дълъг ръкав, гащеризон, торба без ръкави и лека пелена. Досега не е боледувала сериозно /да чукна на дърво/ като изключа 2-3 дигането на температура покрай избиването на зъбите и малко сополки и кашлица.

# 116
момичета големи съчинения пишете. Човек направо се затрупва с информация.

# 117
Здравейте сладкишки,
Май не само на мен ми е трудно да се ориентирам в избора на бебешорски покупки, доста съм объркана, най-смешното беше, когато с таткото разглеждахме кошарки и почти насериозно предположихме, че долното ниво е да затваряш там детенцето да си играе Joy Joy Joy Сега дилемата ми е дали задължително трябва да имам скрин , на който да преобличам бебо? Или може и на легло примерно.Имам предвид на нашата спалня.А и още нещо с бебенцата в една стая ли ще сте или веднага ще ги отделите newsm78

# 118
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ние сложихме плота за повиване върху леглото на Габи. Сега трябва да го слагаме върху сгъваемата кошара, зада не пречи на каката и незнам дали ще е стабилно. Имайте предвид особено тези, които ще раждат секцио, че първите дни няма да можете да се навеждате много и плота за повиване е много удобен. Още повече, че ако имате нощно кърмене е добре да си приготвите всички неща преди лягане, а не да разчиствате място на спалнята за преобуване на детето.
Кенгуро ползвахме към 4-5 месец, когато Габи не искаше да се вози дълго в количката. Возех си кенгурото в коша и като заплаче бутах празна количка.

# 119
За каляването, това което писах е за новородени, т.е. първите месец-два. Не си представям това `чевръсто` упражнение да продължи по-дълго от този период, защото и на мен ми се струва кеф да поритка бебока с голо дупе  Heart Eyes.

За масажа, на училището ни препоръчаха масажа да се прави сутрин с гимнастиката за раздвижване, а не след къпане. В тази връзка и за мазилата ни говориха, че за след къпане е добре да НЕ е олио или мас, а да е лосион, тоалетно мляко или крем - не да са задължително медицинска козметика - за марки не споменаха. А сутрешния масаж да бъде направен с мазнина - т.е. олио или мас. Аз от маста почти 100% се отказах вече  newsm78.

Неци, можеш и на спалнята да повиваш, но ще останеш без кръст  Wink. Предимството на по-високата поставка с  повивалник е, че си в изправено положение и не ти се натоварва кръста  Peace.

За спането с бебетата, аз и преди казах - нашите ще са в отделна стая от самото начало, но там ще има легло и за възрастен - надявам се да не се наложи интензивно да го ползваме  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт