Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 569
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,за леглата-люлки-не мисля че е хубаво да учиш бебето да заспива в люлка,защото не винаги можеш да я ползваш.Какво ще стане когато го занесеш при някоя баба и му се доспи,трябва да го люлееш на ръце...Това е лично моето мнение и може да е доста грешно.Някой има ли идея от каква възраст може да се използва кенгурото?

# 91
Здравейте слънчевки Simple Smile

Тези комбинирани шкафове, тип скрин с ваничка и плот за преповиване Thinking нещо хич не ми допадат. Да оставим на страна пръскането. Първо: плота, който е над ваничката е закрепен към шкафа и когато се ползва ваничката, плота се отмята на зад като завивка - т.е. не можеш да си сложиш въпросния шкаф по ширина до стената, защото няма къде да отметнеш плота за повиване - доста място заема тази мебел. Второ: не съм се заглеждала как се демонтират тези ванички, но много ги хвалят с това, че имат маркуче, чрез което да си източиш водата. Да ама тая ваничка трябва да я измиеш, а не само да я пълниш и празниш. Та дори и лесно да се маха от шкафа си представям колко време отнема целият процес -> отмяташ плота за повиване -> пълниш ваничката и къпеш бебето -> вадиш бебето от ваничката и ако си сам тежко ти, защото трябва хем него да държиш, хем да поставиш обратно плота за повиване на място за да сложиш на него бебето, а пък върху плота трябва да има и попиваща кърпа (е може да си вземеш бебето от ваничката и в движение да го увиеш в хавлия и после да го оставиш някъде докато си оправиш плота за повиване, но пак ми се вижда неудобно) -> когато си готова с тоалета на бебето го отместваш от плота и следва източване на ваничката и носенето й в банята за миене. После предполагам трябва да се подсуши и върне на място. И дано монтирането и демонтирането са лесни операции. А има и друг момент - тези ванички до каква възраст се ползат - доста мънички ми изглеждат? Та всичко това ми се вижда доста губене на време. Една нормална ваничка, дори и със стойка (а те са и сгъваеми) е много по-лесна за поддържане и употреба, и с ваденето на бебето от водата имаш подготвен плот за по-нататъшно действие. Пък, ако си имаш и помощник докато правиш тоалета на бебето помощника ще измие и прибере ваничката. Малеееее колко съм многословна Joy Извинете, ако съм ви отегчила Rolling Eyes Аз за друго щях да пиша пък как съм се отплеснала Laughing

# 92
deizytoo ,четох,че кенгуруто може да са ползва след 3 месечна възраст Peace Въпреки,че моето мнение,че ти сама ще си прецениш кога можеш да го сложиш-когато ти се струва достатъчно укрепнало не би трябвало да има проблем Peace

# 93
Някой има ли идея от каква възраст може да се използва кенгурото?
Зависи от кенгуруто - има такива от новородени - аз такова подарих нна приятелката ми, която роди преди 2 месеца  Peace. Нещо такова е, но мисля, че беше с 3 позиции, а не с 4 и пак е от новородено - има си специална приставка с подпиране на главичката  Heart Eyes.

# 94
И аз съм в чуденка за кегуро, т.е. не да купуваме, а да поръчам на някой от гостите...  Blush Мамите с второ да кажат, че аз нямам наблюдения върху това...  newsm78
За ваничките - аз реших - ще е нормална и ще вземем поставка Peace
Ая, това с готвенето току що го усетих, така ме заболя кръста и корема, та готвя поетапно
Tired

# 95
  • Пловдив
Ах, как ме накарахте да се размисля за къпането ....
До сега бях убедена, че ще ползваме анатомична ваничка на стойка, а сега се чудя дали да не е обикновена ваничката с подложка вътре  newsm78
То по принцип идеята ми беше за начало да вземем някоя от по-евтините анатомични, а като я израстем да си вземем обикновена. Май още ще мисля по въпроса.
А що се отнася до самото къпане - Първите 3-4 месеца (може и за повече) смятам да изпълняваме този ритуал в стаята - хем ще е топличко, хем всичко ще ми е под ръка. След това като започне да си има собствено мнение и да прави осъзнати движения, да се радва на водичката ... ще трябва да се пренесем в банята за да не наводним всичко (макар, че сме с теракот) А самото пълнене и нсене на ваничката ще оставя като задължение на таткото Simple Smile

# 96
За ваничките, само да спомена, че на лекцията ни посъветваха да си търсим вана с клапа за оттичане  Peace. Идеята е ако къпем в стаята да сложим под клапата съд за мръсната вода и до него съд с чиста за изплакване. като мине обливането със сапунената вода (като ни съветват да използваме миещо средство, което не е сапун), отваряме клапата и просто обливаме с чистата  Wink. Също така нивото на водата не трябва да е по-високо от 1/2 нивото на подложката.

# 97
                     За кенгурото  и при трите бебета не се използва.Още първия път се възпротивиха дъщерите ми,че им тежи.Започнаха да ги ползват към 4 месец и бебоците бяха тежички. Mr. Green И двете казаха,че кръстовете ги болят от навеждане,къпане и т.н. и когато ги носят "хем бебето ти смачкано,хем центъра на тежеста изместен и тежи, и кръста боли".  Това не са мои впечатления аз само предавам оплакванията им,може на някого да е удобно.Те предпочитаха по-лека количка с кош за пазар.
                     За ваничката   за първото купихме последния писък на модата с анатомично дъно и се измъчихме.Купихме си и още едно с равно дъно като обиколихме София за него.Няма и няма.С анатомичното дъно ни беше удобно когато бебето вече седеше.Къпали сме ги в трапезарията /ако мога така да се изразя,защото кухня,трапезария и хол са едно огромно помещение с камина и е топло/ Април времето е топло и мисля,че няма да има проблеми с Т-рите,дори да застудее бързо минава.Ран се роди на 30 март и не сме топлили,беше чудесно време и на 20 градуса сме го къпали,само му сушахме косичката със сушоар.
                      За леглата-люлки  нашето е такова и заблудата ни беше пълна като си мислехме,че ще го люлеем и то ще мълчи.И 3-те дивачета се съдираха от рев и хич не им пукаше,че ги люлеем.Така,че при нас люшкането беше на ръце.В момента пиша и Неда /3 м/ ми е в ръцете и сладко ,сладко спи.Оставя ли я рев.Спасението при нас беше една люлка,която става и за малки и за до 3 години,/ако детенцето не е много голямо на килограмчета./ Тя е на специална стойка и си я носим и в кухнята  и ,в който щем край на стаята.
                      Пропуснах да ви кажа за разливането на водата.Където и да го къпете вода се разлива,а при нас като стана по-голяма първата отвори клапата на дъното и познайте как се наводнихме.  bouquet         

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 14:30 от Didia

# 98
За темп и къпането в началото, моя съвет е да си отопляте добре помещението. Племенника ми така се разболя на 10дни като беше, щото щяха да го каляват и не знам си какво още. Ама то като няма имунитет никакъв още какво да му каляваш  Tired.

# 99
  • Пловдив
Сега гледах албумчето
Специално искам да поздравя Ивалекс   bouquet - шашка свалям, че се справя сама с шев и кройки
Така ми се ще и аз да можех дама да си измайсторя нещо за бебчо, но нито имам умения, нито машина
Сетих се да ви питам какви размери ще взимате за бодита и дрешки
аз за сега съм взимала много малко 22 и повечето 24

# 100
Доста сериозна дискусия стана за ваничките и къпането, но благодарение на нея нещата ми се изибистриха: купуваме обикновена ваничка с клапа за източване на водата, метална стойка и шезлонга, който предложи 450 (450, благодаря ти от сърце; къде съм бляла? Та той е същия като на ОК Бабу, само дето е 4 пъти по - евтин!!!!!). Поне в началото ще къпем бебето в стаята (тя нашата баня може да спечели нобелова награда за най - голяма функционалност върху най - малка площ: баня с душ-кабина, WC, мивка с вграден шкаф и пералня с горен капак сме побрали на 4,5 кв.м!!!!!! и е абсурдно да влезе в нея корито в хоризонтално положение с придружител).
Относно кенгуруто: голямото дете го разнасяхме доста често още от 40 - дневна възраст по гости и разходки с кенгуруто (е, почти винаги мъжът ми го е носил). Сега си купихме това кенгуру, което дават, че може да се ползва още от 1-вия месец:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_78&products_id=2388
Присъединявам се към мнението на Didia за люлеенето на бебетата в креватчетата.

# 101
Явно на много от вас баните не са отоплени, сега загрявам... ThinkingТо у нас лирата е доста голояма и много топли, само тя работи вкъщи-принципно парно не пускам и живеем на около 20-22 градуса.
Пък най-обикновени ванички има по пазарите в магазинчетата за домашни потреби.Струваха около 7-8 лв.Един съвет тогава за тези, които по стаите ще мият-наистина не е толкова хамалогия, а и не се изисква бебето да се насапунисва толкова педантично.Аз даже в началото само с вода  го карах.Взимате си легенче/ къде по-лесно е да пренесеш легенче с вода, отколкото вана.../ и с ръка над легенчето, след като са ви студени баните.За всяка смяна на памперс се мие само дупе, не се мие цяло тяло.Ако на някой не му се занимава-има измислени мокрите кърпички/УРА!/Ваничките с отцеждане не са добра идея, защото там се задържа/в маркучето/ доста пяна и вода и жабурнясва, меко казано, а трудно се мие.Та аз бих се въздържала от подобна.А вода да се разлее в банята е едно, в стаята на теракота или върху килима-друго.Аз например така хубаво щях да се пребия веднъж, забравила да забърша едно мокро от една подобна баня....беля голяма...
Ая-бебетата си имат имунитет прекрасен, просто не могат да си регулират така добре телесната температура като голям човек.Не случайно бебета шарки например не ги ловят-имат си доста добър имунитет даже.
А за времетраенето на къпането-ми под мивката и 3 минутки няма даже-пъхаш го, замиваш го и е в кърпата -увитичко, после си го слагаш на подложката или там, където сте решили да повивате/ аз си имам един скрин на каката за тази цел, постлан с кърпа просто/ и си го попивате и мажете и обличате.
Кенгуру-на мен ми беше полезно, но само по една -единствена причина-обикаляхме на огледи за квартира с бебе на 2 месеца, та това ми беше спасението.Иначе в други случаи аз лично не съм го ползвала...а, евентуално на по-дълъг пазар ако съм с мъжа ми с колата-в Била например.Иначе ми беше по-удобно с количка, защото после тя носи багажите все пак.

# 102
  • София
На нас пък ваничката със стойка и прикрепена отгоре повивалка ни беше най-хубавата покупка и ни вършеше страхотна работа. Обаче нашата баня се отоплява с лира, а е достатъчно голяма , за да стои повивалката (респективно ваничката) без да я махаме (само когато се къпем ние с татито, я извлачваме навън и после пак я връщаме). Разсъжденията на Мелодия са правилни, но всъщност хамалогията въобще не е такава - повивалката просто се вдига настрани и стои много стабилно (нашата беше италианска), така или иначе не съм къпала сама бебето и когато го изкарваме от ваничката другият за секунда смъква повивалката и я застила с кърпа. След къпане, просто пускаме водата да се източи на пода през маркуча, а след това естествено си мия ваничката (вади се абсолютно лесно, просто е на стойка).
А за смяната на пармерса през деня беше незаменима - разсъбличаш си бебето на 30 см от чешмата, миеш, ако се налага и хоп пак на повивалката да го избършеш - няма разнасяне по стаите. Разбира се всичко това важи само ако имаш достатъчно място в банята. Ние ще купуваме нова такава вана, защото старият повивалник и стойка от много ползване ги захабихме.

Кенгуруто е полезно, ако трябва да отидеш някъде по-далеч с бебето и си без кола (т.е. не можеш да вземеш количката в багажника). На мен ми се е налагало да вземам такси с бебето и когато вече столчето за кола натежи твърде много, за да го нося в него, хоп в кенгуруто и щъкаме на места, докъдето не мога да стигна пеша с количката. 

За легло-люлка, нашето не е било такова, но този път мисля да си купим от вибриращите люлки на Фишер Прайс или подобна фирма - казват, че бебетата много ги обичали - те са нещо като шезлонг с играчки отгоре , пеят песнички и вибрират леко.

# 103
  • София
Още нещо се сетих - преди две години купихме анатомична ваничка на Чиполино (защото тази от комплекта с повивалката умалява по някое време към година  иполовина) - абсолютна имитация на ОК Бейби, а струваше 21 лв. и още 21 лв. стойката.  Стела още се къпе в нея и може да си играе с часове - искам да кажа, че е доста голяма на размери. Имаше я преди в малечко, сега не знам.

# 104
А тия анатомични гънки не пречат ли на детето да седне или легне спокойно?  newsm78

Относно мръсотията по отичането на ваничката - не смятам, че такава ще има, защото веднага след пяната плакнеш с чиста вода, която също се изтича, а не се събира във ваничката.  Peace

Разгледах ви покупките - направо ме досрамя, аз уж първа ще зараждам, пък даже списък нямам още, камо ли да съм пазарувала дрешки  Blush. Много сладки неща сте купили  Simple Smile. Иначе напредвам и скоро и моя ще е готов (като се излюпя от кревата може би  Crazy) и ще почне чуденето с бройките. Н еми се иска да се зариваме с големи количества, защото предполагам само след месец ще трябват по-големи рамери  newsm78. В същото време, не могат и голи или мръсни да стоят бебоците, та да видим  Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт