Гордо пъчим ний кореми, че скоро АПРИЛчетата с имена ще назовеме.

• 14 593
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • Попово
Здравейте момичета,
завиждам Ви благородно за срещичките които си правите... кажете нещо за киселини, аз пия само сода но знам че е вредна и корема ми се подува излишно... благодаря за отговорите за гармастан-а Hug

# 196

Забравих да ви кажа за срещата.

Аз все още си ходя редовно на робота и то с доста плаващо работно време (в смисъл оставам и по-докъсно ако имам важна работа) така че няма да мога да дойда на срещата. Приятно изкарване.

Надявам се като спра да ходя на работа да започна и аз повечко и само за бебо да мисля и да се виждаме, че сега през деня са и нерви и ядове и т.н.  Praynig

Ако въобще излезна в болночни де.  Mr. Green То по документи ясно че ще съм в болнични но понеже работя в по-малка фирма и с първата ми бременност почети от офиса тръгнах към родилното и като гледам май и сега ако нямам някакви проблеми може би така ще стане, ама какво да се прави трябва да се работи.  Whistling

# 197

вчера също ми казаха да спирам magnetot и да почвам да пия желязо тъй като вече съм в напреднала бременност и не ми трябвали хапчета за контракции  Shocked ами ако получа такива в 8 месец не е ли опасно?

На мен лекарката ми каза да НЕ спирам Магнерича докато не вляза в 9 месец,и го намирам за логично,тъй като с влизането в 9 месец,раждането може да се очаква по всяко време.Съветвам те преди да го спреш,както са ти казали,да се консултираш с още един лекар.

Алина,и при мен често се появяват такива болезнени контракции и то предимно като се натоваря,така че.............ПОЧИВКА И СПОКОЙСТВИЕ.Не се притеснявай,нормално е ,но все пак се пази и си вземай веднага но-шпа,нищо че някои лекари смятат ,че вече не бива да го пием.Моята лекарка ми го препоръчва,дори и когато ме болят ребрата,аз и имам пълно доверие.

# 198
  • София ж.к. Надежда 1
Вчера си направих поредните изследвания и има нещо което не разбирам, а съм на лекар след няколко дни.Кръвта ми е добре,урината също, но с изключение на едно пише:"Седимент: масово плоски епителни клетки" -Какво означава това според вас?? Tired Rolling Eyes
Другото което искам да питам е нисък ли ми е хемоглобина-115 пише на изследването?
Привет от мен,
първо по въпросите, за хемоглобина не се тревожи не чак толкова нисък , моя сега е 116 и като цяло не усещам разлика в началото
на бременността ми беше 118 ..при норма 120 -140жени.
За седимента - това е така наречената утайка и е нормално да има епителни клетки те се излющват от пикочоводите , мехура и уретрата , и се изхвърлят с урината.
Ако само това имаш писано от изследването няма място за притеснение дори и при думичката масово.
Ако обаче има към всичко и бактерии или кръв( или еритроцити, или дриги формени елементи левкоцити и т.н )  вече може да се мисли за патологично нарушаване на епитела на пикочните пътища и да се търси причината.
Сама можеш да прецениш до колко урината ти е в нормата , като се загледаш не би трябвало да е мътна, или тъмно оцветена и с не типична миризмата .
Сега типични проблеми в отделителната система може да настъпят, затова се следи стриктно за белтък и ацетон.

bouquet Слава богу друго по урината нямам,всичко е отрицателно.Но доста ме притесняваше това "масово" Благодаря ти много за пояснението  bouquet  bouquet

# 199
Алинка, какви ти бяха контракциите?
от бракстон-х или същинските ?
Benitta, наистина не знам  newsm78 . Аз изобщо не съм веща по този въпрос... По какво се различават бракстон-х от същинските?
Larsen, и моят док ми каза, че няма проблем да си пия но-шпа до 9-тия месец. Нямам обяснение защо някои лекари препоръчват да се спре - все пак не е хубаво да раждаме в 7-ми или 8-ми, нали  Thinking
Здравейте момичета,
кажете нещо за киселини, аз пия само сода но знам че е вредна и корема ми се подува излишно...
Pepena, аз от два месеца (мен киселините отдавна ме измъчват) намирам спасение само с Талцид - док каза, че е безвреден. Пробвай ако искаш!

# 200
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз си нося Стопацид в чантата и дъвча от време на време

# 201
Здравейте момичета, от няколко дни ми е много трудно да влезна във форума. Много съм притеснена и се надявам някой да има поне малко информация дали е нормално. В събота бях на консултация и док. ми каза, че бебо е с две седмици по-малък отколкото трябва да е и че околоплодните ми води са малко. Толкова ми е притеснено, че сън не ме хваща от събота. Единственото, което ме посъветва е да лежа повече, защото можело да родя по-рано.
Моля ви и ако някой е чул нещо по този въпрос да пише.

целувки и прегръдки на всички!

# 202
  • Пловдив
Алинка, за контракциите може да прочетеш тук
http://www.fema-bg.com/index.php?m=1233&lang=1
Да си кажа и аз мнението за магнезия - аз го пих близо месец и нямаши никаква промяна. Сега от няма и 10 дни съм го спряла и мога да кажа, че се чувствам по добре. Може и да е съвпадение, но от тогава контракциите ми намаляха. Е, не са изчезнали, но някои дни дори изобщо нямам.
Тери, аз мога да те посъветвам само да си направиш още един преглед при някой друг лекар преди да се притесняваш излишно. Изобщо не съм попадала на инфо какви рисковев крие една такава ситуация, но може и да се окаже фалшива тревога и искрено ти го пожелавам  Praynig

Ето преди малко на какво попаднах:
Кои са симптомите, които ни показват, че скоро можем да очакваме родова дейност (близките 24-48 часа)?
- Смъкване на корема
-Падане на тапата (запушалка) от цервикална слуз
-Отслабване на килограми
-Придобиване на енергия
- Леки контракции (на Бракстон-Хикс), които създават тонус на матката и некомфортни усещания. Подобни контрации могат да се усещат през цялата бременност. Те са неефективни и не водят до разкритие.
-Изглаждане на шийката.

Кога до се явим с болницата?

-Когато има спукване на мамбраните и изтичане на околоплодни води. Каквото и да ви казват от CLSC или Инфо-санте, трябва да постъпите в болница поради риск от инфекции и изпадане на пъпната връв, която се оплита и стяга по време на раждането около главичката на бебето.
- Когато има ефективна родова дейност.

Тук няма да се спирам на различни видове усложнения,които налагат спешна помощ. За подобни симптоми със сигурност сте информирани от лекаря си.
До 42 седмица на бременността е нормално да изчакваме начало на естествена родова дейност. След този срок, такава ще бъде предизвикана.

Как да отличим ефективни от фалшиви контракции?

Ефективни (истинска род. дейност):

-Регулярни контракции, чиято интензивност и продължителност нараства
-Интервала намалява
-Ходенето увеличава болката
-Болка от гърба към корема
-Изглаждане и дилатация (разкриване) на шийката (най-верният симптом)

Фалшива (неефективна) дейност:

- Нерегулярни контракции (Бракстон-Хикс)
-Няма промяна в продължителността и интервала на контр.
-Ходенето намалява болката

Това е целия текст http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?t=16040

# 203
Здравейте момичета, от няколко дни ми е много трудно да влезна във форума. Много съм притеснена и се надявам някой да има поне малко информация дали е нормално. В събота бях на консултация и док. ми каза, че бебо е с две седмици по-малък отколкото трябва да е и че околоплодните ми води са малко. Толкова ми е притеснено, че сън не ме хваща от събота. Единственото, което ме посъветва е да лежа повече, защото можело да родя по-рано.
Моля ви и ако някой е чул нещо по този въпрос да пише.

целувки и прегръдки на всички!

първо редовна ли ти е менструацията защото моята не е и също водят бебето с 2 седмици по-малко а то си е точно колкото трябва, а ако ти е редовна и бебчо е по-малък можеш да родиш по-малко бебе не всички са по 3-4кг има и по 2.5кг и са си здравички така че за това не се притеснявай.

за малко околоплодни води знам, че е bолезнено. теб боли ли те? болката идва от това, че когато бебето се движи и има малко вода търкането в матката е болезнено.

ти си почивай и не мисли за лоши работи всичко ще е наред  Simple Smile

# 204

Момичета за "тапата" да ви кажа. Това че е паднала тапата не означава че непременноп до няколко дни ще родим.

Със сина ми например тапата ми падна около 16 Декември,
термина ми беше на 12 Януари

а аз родих предизвикано (от доктора защото каза че във всички болници ако преносиш до 6тия ден и ти предизвикват раждането) та аз родих предизвикано след три дена родилни мъки поради слаба родова деност на 18ти Януари.

И в крайна сметка излезна че термина ми не е точен иначе бебто нямаше никакви признаци за преносване а някои от тях са: много набръчкана кожа по пръстчетата например (като "гъбясване" от вода), дълги нокти или замърсени води.

така че за тези които са сигурни че термина не им е верен не давайте да ви го вадят по-рано детето, просто е необходимо да ви следят по изкъсо дали всичко с тоновете е наред.

макар че не знам и сега ли в болниците ако преносиш 6 дни след официалния термин и не рискували а го вадели?  newsm78Ако някой знае да каже.   Laughing

# 205
Вenittka, 10x за инфото  newsm51 . Мисля, или по-скоро се надявам, че снощните ми контракции са били бракстън-хикс... все пак утре ще питам на ЖК, а дотогава ще гледам да не се притеснявам  Peace
Момичета, ако сте по-наясно с болничните, опитайте се да ми помогнете за следния казус: аз в момента съм в болничен и искам да си го продължа утре (заради вчерашните притеснения и по ред други причини). Но предишния път лекарката ми каза, че може да ми даде още 20 дни, което означава, че трябва да се върна след това за 4-5 дни на работа и после да изляза по майчинство. Дотук добре, но една приятелка счетоводителка ме светна, че така много ще ми падне сумата, върху която ще ми пресмятат майчинството и е по-добре да слея болничните, защото така се взема предвид заплатата от преди болничния, когато съм си ходила на работа - доста е объркано, дано ме разбирате  Rolling Eyes . Та въпросът ми е как да си взема повече от 20 дни (в моя случай 25) болничен? Някой решавал ли е този казус?

# 206
За срещата в Пловдив и аз ще дойда. Нали става въпрос за тази сряда - 07/02/07.

# 207
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Alina - по отношение на болничния - не знам защо лекарката ти е казала че може само 20 дена да ти пусне. Моята ми обясни, че първият болнични е максимум 7 дена, а продължението може да е по един месец от там нататъка. При всички положения дори за 5-те дена нищо не ти пречи да си пуснеш пак болнични и приятелката ти е напълно права, че от финансова гледна точка е по добре да го направиш. Свързано е с базата върху която ще ти се изчислява болничния за майчинство.
Аз съм от 15 декември някъде в болнични и само ми го удължават - няма проблем.
лек ден

# 208
Здравейте, момичета...
Добре дошли на новите мами...  bouquet
Илит, преди време беше питала за спането наляво и притискането на сърцето...доколкото ми е известно сърцето се намира по-високо и матката и бебока не го достигат, за да го притиснат...А пък черният дроб и диафрагмата са по-ниско и затова е по-вероятно работата им да се затрудни от тежестта на бебето...Не съм лекар, но така ми обясниха
Бенита, при мен беше същото с контракциите и хаповете, но след като ги спрях за 2 седмици и ми беше добре, сега контракцииките пак започнаха, така че и аз пак започнах МагнеБ6 и Но-шпа! Може би организма се зарежда с магнезий и затова и контракциите спират и после пак има нужда...обяснение на лаик...дано никой лекар не чете брътвежите ми newsm78
А може ли да задам един тъпичък въпрос: бебето веднага ли започва да се къпе...има ли връзка с падането на пъпа и мокренето? Повече от ясно е, че ми е първо бебче и нищо не знам...Не ми се смейте много... Embarassed
Иначе и моите устни са напукани непркъснато, каквото и да правя и си мисля, че има връзка с бременността...
Стига толкова, че да ви остане време да се посмеете и да ми отговорите... Joy
Мамите с контракции - лежете повечко...
Хубав ден на всички Laughing

# 209
За срещата в Пловдив и аз ще дойда. Нали става въпрос за тази сряда - 07/02/07.

да за тази дата е ще се радваме да се запознаем с теб  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт