АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 186
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Роца, ако наистина решиш да изгледаш Илджиме и го намериш с добро качество в превод на БГ те моля да донесеш линка, защото страницата от която си пусках сериите с добро качество вече не съществува, а наличните серии във вбокс са с лошо качество - картината е на пиксели.

Оказва се, че във филма на Пако и Айю участва още един наш познайник - нашия 8и принц. Филмът им вече има ли го някъде с бг превод?

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 11:12 от Рори72

# 91
Ох, Уинона, за другите не знам коя в университет или училище, но аз съм още в началното 🤣 Чувствам, че напредвам съвсем бавно, но ми е достатъчно, че макар мислите ни да хвърчат в различни посоки винаги успяваме да се разберем 😂 Щом се разписа повече от веднъж ще свикнеш с нас и скоро въобще няма да ти прави впечатление как бързо превключваме.

Криси, и аз съм се върнала в 2011-та - ще си догледам Усещане за жена.
Нямам много за коментиране. ГГерой вече знае, че дните на любимата му са преброени, но иска да остане с нея независимо от всичко. Противопостави се на баща си, раздели се с годеницата си. Главната се опита да го отблъсне, не иска да я вижда как агонизира, но той ѝ спаси живота, с което рискува своя. Осъзнаха, че много по-лошо би било да съжаляват за недоизказани думи и пропилени мигове, затова са решени да продължат заедно до края.

# 92
Потвърждавам, Марги, от личен опит. Човек много повече съжалява за това което е пропуснал да каже или направи, отколкото за последствията от това, което е казал или направил погрешно.

Някой знае ли от кой сериал е тази красива песен
https://youtu.be/mN2LEKQ3LGA

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 11:50 от Рори72

# 93
Рори, за теб

Филма с АйЮ и Пако не го намирам преведен.

# 94
  • пак на Рив Гош
Роца, ако наистина решиш да изгледаш Илджиме и го намериш с добро качество в превод на БГ те моля да донесеш линка, защото страницата от която си пусках сериите с добро качество вече не съществува, а наличните серии във вбокс са с лошо качество - картината е на пиксели.
Рори, за съжаление, не мога да съм от помощ с линкове, понеже аз гледам основно в платформите (Нетфликс, Viki Rakuten), от тук нямам достъп до сайтовете и торентите, където гледате вие.
За Нетфликс не знам, но във Вики има доста сериали, които са достъпни без абонамент и имат субтитри на български. Може да е полезно за някого.
Сега погледнах специално за Илджиме - около 1/4 от епизодите имат български субтитри (но всички имат руски... и македонски Grinning).

# 95
Викито не е ли руски сайт? Ще се пробвам там да намеря нещо с бг субт.

Марги, благодаря! Много красиви думи. И напълно покриват разказаната в сериала приказка за любовта на Су и Со отвъд времето и пространството.

# 96
  • пак на Рив Гош
Не, те (Вики) са американска стрийминг платформа,  насочена към азиатските сериали и филми.
Имат и приложение за телефон/таблет, от което може да се гледа.

# 97
Рори, песента е от Гневът на Краля/The Fatal Encounter, а изпълнителката Baek Ji Young вече я знаете от ТГ и от песента с Тек.

Филмът на Пако и АйЮ - Dream, е обявен от Спирита за превод, но все още не са го качили.

Вики (Viki Rakuten) не е руски сайт. VK (вконтакте) е руският.

# 98
2 в 1, Роца, благодаря. Много ми харесват преводите на Стюпид дриймс.
Тийна не ми каза, че 11 еп. на принца го няма в плейтубето, където го гледа с дублаж, за да му кажа да го гледа във вбокса онлайн и си го е търсил и намерил и сега ме уведоми, че го тегли от Замунда. Понеже му бях казала, че единия от сериалите, които исках да гледаме заедно с него (т. е. Илджиме) е изчезнал от там където го гледах преди месеци ми каза, че и него е изтеглил от Замундата. Даже каза, че субтитрите си тръгват без да се налага да ги тегли. Т. е. който иска да гледа Илджиме с добро качество и е от компютър може да ползва Замунда. Аз през телефона не мога, но когато гледаме заедно с детето сме от компютъра. Той е във възторг от Принц на покрива и каза, че веднъж да изгледа 11 епизод със субтитри ще се върне на дублажа и няма намерение да чака излъчването на сериите по лейдито една по една още седмица. Това със щангите предполагам ще почне другата сряда, но ако е смешно като принца вероятно младежа ще предпочете да го гледа на компютъра. Уж щяхме да гледаме анимациите които ни препоръчахте, но се хвана за моя реплика и се втурна да гледа Принца. Смее се почти непрекъснато когато го гледа и като чувам смеха му сериала ми става още по-любим. А когато казахте че ще излъчват именно този сериал бях много разочарована и настроена скептично. Не е за вярване че покрай тийна някои моменти ги гледам за трети път, а което му хареса особено го връща по няколко пъти. Струва ми се, че това лято ще си имам компания в гледането. Е, ще ми се обърка личния списък със сериали, но е много по-забавно да гледаме двамата заедно, да се смеем и да си правим шеги с героите и историята и пак да се смеем. Много съм доволна от този неочакван обрат.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 15:51 от Рори72

# 99
Рори72, мисля, че на тийна ще му хареса и Феята на щангите. Младежки, забавен, романтичен, комичен, свежарски и разпускащ. Няма нищо негативно.

И Илджиме мисля ще му допадне, защото си е историята на единя корейски Робин Худ. Другият е Хонг Гил Донг, който също е много добър, особено за любителите на подобен род приключенски истории.

И на Мечтателите, и на Спирита, и на Вещичките преводите са добри.

# 100
И аз отдавна мисля, че ще му хареса Илджиме. Освен историята, хумора и героите ще се изкефи много и на дуелите с мечове. Преди, когато ходеше на училище тренираше фектовка. Много си пада по "кръстосване" на всякакъв вид мечове в т. ч. и джедайски. Още като гледах първия път Илджиме бях убедена, че ще му хареса, но чакахме ваканцията. Сега като го слушам как се смее с Принца и тримата глупаци предполагам, че ще му допаднат много всякакви други к-комедии, така че ще разширяваме общия ни списък.
Феята се подразбира.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 18:50 от Рори72

# 101
  • Варненска клюкарка
Марги, посмях се за пореден път за деленето на мозък😂🤣 Ама си е вярно, с теб се разбираме хем без думи, хем   забелязвам, че и вкусовете ни за сериали и музика често съвпадат, та и  аз не бих отказала Бинчо за трети път, 😜 Мога даже да го закръгля като ДжГ и Пако и за пети път hahaha Смениха ми вентилатор на компа  и днес започнах нещо, още не знам дали няма да ми е нужен и друг проект, съвременен, така да се каже за разреждане на исторически. Ако има за споделяне, тогава ще кажа кой е.
Тези дни в Шортс  много ми излиза Сонг Хье Кьо, нищо не съм търсила с нея, но тя от известно време ме намира, особено с кадри от  Наследници на слънцето, кадри от сватбата и със Сонг Джунг Ки, не знам годишнина ли има сериала, от сватбата ли, тя ли е рожденичка... И с Бинчо ми излязоха техни сцени, стига му до рамото и е нежна красавица... Явно има някакъв повод от 2 седмици да ми я вади Шортс (тези дни примерно през видео ми е и Патрик Суейзи и великолепната музика от Мръсни танци и Призрак с  хаштаг Меморис, вероятно годишнина от смъртта му) Често ми излизат кадри тези дни и с друг красавец, който ни съм чувала ни виждала преди - Ли Джунг Хо,  прилича ми някак на Пако. Другото обичайното - най красивия Ча,  последно от някаква фотосесия край един роял, дадоха му малко почивка, а той седна и засвири Шопен Heart

# 102
.....................
Често ми излизат кадри тези дни и с друг красавец, който ни съм чувала ни виждала преди - Ли Джунг Хо,  ..................

Ако става въпрос за Джуно, то в момента в ЮК с него върви King the Land.

Споменахме скоро за него покрай музиката, 2РМ и Текьон.

# 103
  • Варненска клюкарка
Да, точно този. От 2РМ ли е, прочетох назад, но тогава не свързах инфото с този момък.

# 104
2 в 1, за песента, която питах по-рано днес.... и ти ми отговори с името на филма и се зачудих това не е ли единия от двата исторически филма с Бини. Този който изгледах наскоро макар и много трудно... Самият филм беше много мрачен и като картина, и като сюжет. И дори не съм забелязала песента докато го  гледах, а днес ютуб ми пусна песента с видео от сериал, който харесвам. И понеже песента ми хареса, но знаех че не е от този сериал реших да разбера откъде е. Отговорът ти много ме изненада. Положих усилия да гледам филма, което означава, че някои моменти ги гледах 2-3 пъти, но на финала нямах спомен или отпечатък в съзнанието от музика или песен. Днес без да знам от къде е много харесах песента, даже я слушах няколко пъти. Сега се замислих колко е странно, че възприемането на музиката като такава се влиае и от визуални възприятия за нея. За пръв път ми се случва. Покрай АС си говорехме, че музиката допълва историята, че и тя е като герой в тази история. Оказа се и че е в сила обратната връзка. Музиката се възприема не само със слуха, но и със зрението.

Това (Принц на покрива) е втория сериал, в който тази високо технологична нация си пере чаршафите мачкайки ги с крака в леген на двора/покрива. Да, има го в списъка на 2 в 1, но няма как да е романтичен похват, защото в другия сериал братя тъпчат с крака чаршафите в помощ на майка си. Тогава каква е причината в 21в. в ЮК някой да не ползва пералня и то за пране на чаршафи, а да тъпче с крака в леген с вода при това без признаци да има перилен препарат във водата? Явно си е част от техния бит това ритуално тъпчене на чаршафите, но трябва да има някаква причина, обяснение.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 11:15 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт