АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 181
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
Момичета, аз пак да питам:
- какво беше значението на толкова преписи поемата от Со?
-пликовете писма до Со от Су са ми странни - да, Чон надписа новите пликове, но вътре писмо нямаше. Чак в 3-то писмо имаше текст. Не е ли странно?

# 76
  • пак на Рив Гош
Роца, това пшенични, или оризови макарони са? Мисля че са от пшеница, някои ми  изглеждат като ръжени, но да попитам.
Беллора, нудълите (събирателно "гуксу" или "мьон" в зависиомст от вида и района) са основно от пшеница или елда, но има и някои видове от оризово брашно или от нишесте от сладък картоф (последните се използват за направата на "japchae", което сме виждали да го бъркат по сериалите - купа с едни прозрачни нудъли, зеленчуци, може да се сложи и месо, или нарязан омлет и се сервира без бульон, повече като гарнитура, или banchan, както се наричат
 всички тези ястие в допълнителни чинийки, които виждаме по масите в сериалите).
А ти в кой сериал я гледа тази тъпчеща се девойка?

Аз също гледах тези дни за наводненията, видях и снимки на придошлите води. В Сеул река Хан е излязла от коритото си, та са затворили паркове и крайбрежни улици.

Иначе пътуването до там си е доста скъпо удоволствие, между билети, хотели, транспорт на място... и то за цялото семейство.

# 77
Уинона, той погледна няколко плика, за да се убеди, че са от Су и извади писмото от поредния. Не че в другите не е имало писмо. За 11 месеца след първото гледане и много, много повторения моите емоции свързани с АС са като първия път. Не можах да претръпна, въпреки че след него гледах и други драми и обикнах други истории и герои.
Сега, на големия екран кадрите на затъмнението с препускащите коне изглеждаха  като намек, че и Со ще премине през времето, търсейки своята Су.

Ако някой планира да гледа късното повторение на АС - от вчера е с нов час на излъчване. От 00.30ч.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 21:23 от Рори72

# 78
  • Русе
Изгледах последния 20 епизод на АС  по Лейди и честно мога да кажа, че не съм доволна от превода. Тук "Малките вещици"  са се справили по-добре!
Рори72, да обясня защо мисля, че Ук отглежда детето на ПекА. Ухи и ПекА, търсейки Престолонаследника, изкараха една нощ по пътя и той "много искаше да направи"...нещо си, целуваше Ухи. Мисля, че не е било само целувка. После тя изчезна за 1 година. Името Боксун беше нейното, с което му се представи отначало, а и слончето-талисманче беше на нейното семейство. Предполагам, че след като се оженят, тя би му признала, но събитията протекоха различно.  Аз останах с това убеждение, а и намирам прилика в жестовете между детето и ПекА.
Относно преминаването в наше време на Со....Джи Монк е много интересен всеки път, но тук беше голям сладур! Как гледаше Ко Ха Джин, очаквайки тя да го познае....?! Той разбра, че тя си припомня нещо.... Защо той помни всичко? Нали след прераждане душата идва с "чист чип"?!

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 21:35 от winona

# 79
  • Варненска клюкарка
Роца, описанието е за главната викла от Убий ме, излекувай ме.

Рори, аз последните 2 серии най-малко съм ги гледала,  защото винаги ме разплакват, особено последната и пак така стана... Разчувствах се и заради  споменаването на България и БГ розовото масло и вървящия за фон в този момент български народен многоглас... Не ми пука че за преди 11 века информацията им за маслото не е вярна🙃 За каква ли екзотика ни смятат🤪
Препускащия ездач на фона на очертаващия се слънчевв диск го намирам за много ефектна картина💙

# 80
Уинона, момиченцето е по-малко от дъщерята на Со, а тя е родена след смъртта на Ухи. Но аз видях прилики с Ухи, затова предполагам че по-скоро е намек за преродената Ухи. Украшението го показаха на пода в банята в нощта преди тя да полети в името на своя народ. По-скоро е съдбовен знак за ПекА това украшение, а не е намек, че тя го е оставила на детето си. И тъй като в историческите данни 13ия принц се е оженил за дъщерята на 8ия няма как в сериала да я показват като намек, че му е дъщеря. По съвсем друг начин показват осъзнаването на Со, че е срещнал дъщеря си.
19 серия винаги ме дразни, но други серии в т. ч. и 20 винаги ми предизвикват сълзи. Ето сега вече ми липсва очакването за следващия уикенд и ми се иска отново да изгледам АС. Направо е като магия за мен този сериал.

# 81
И на мен ми беше направило впечатление това за розовото масло, но карай, дребна подробност.😂 Зарадвах се много, че споменават България, нищо че първите сведения за розови насаждения са от 18 век, а действието в сериала се развива през 10-ти...

Момичета, аз пак да питам:
- какво беше значението на толкова преписи поемата от Со?
Уинона, доколкото съм запомнила, Су след толкова преписи постигна целта си и придоби умението да пише като любимия си.

Роца, за ЛПВТ (Любовта се приземи върху теб) щях да ти кажа щом не си го гледала да поправиш грешката, но после се замислих дали да го препоръчвам заради аджумите (лели беше това, нали). Колко време са им отделили само 🙄 Иначе сериалчето е много хубаво според мен, приказка за любовта.

Бел, нали си делим общ мозък на моменти 🤣 CLOY го съкращават, но на мен не ми се занимава да сменям езика всеки път и ти много добро решение намери - ЛПВТ.

Още някъде ми се иска да го видя...

# 82
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, благодаря за часа на повторението, че смятам да се възползвам.
Един вид, не ми беше достатъчно реването тази вечер, искам още. Успях да остана желязна лейди само до сцената с умиращата на балкона Су и спомените ѝ. То и да не гледаш, оперният музикален съпровод в този момент е достатъчен да те разчувства.
Като се замисля, трудно бих могла да посоча друг толкова силен сериал, който да съм изгледала през последните години. Любопитна съм какво представлява конкурентният и се радвам, че Лейдито точно това са приготвили за следващите съботи и недели.

Тия дни много от айдълите във включванията си на живо все обръщат внимание хората да се пазят в дъжда. Има жертви за съжаление и то много. Има и изчезнали.

# 83
  • Варненска клюкарка
Уинона, до къде стигна с Цвете на злото, харесва ли ти?

# 84
Натъкнах се на нещо странно. Аз гледах Принца със субтитри и с дублаж по лейдито сега като го излъчват. А тийна гледа в плейтуб сериите излъчени преди по лейдито. Само че във версията на лейдито, която аз гледам по ТВ до 12 серия единия герой го наричат Чи Сан, а в 12 или 13та започват да го наричат До Чи (името му е До Чи Сан). А това което тийна гледа е сериите излъчвани преди по лейдито и в тях До Чи Сан е До Чи отпреди 12 епизод. Във версията по ТВ принца казва, че на 5г. за малко да умре от раци в соев сос, а във версията в плейтуб казва, че преди 5г. е щял да умре от раци. Как е възможно това. Не записват ли дублажа и всеки път като излъчват сериала да пускат същия дублаж? Много странно.....
Преди месеци опитах да загледам конкурентния сериал. Не ме заинтригува. Но ще опитам пак

# 85
Марги, щом ти се гледа Бини и, ако не си ги гледала вече, защо не пробваш филма A Millionaire's First Love и сериалите The Snow QueenWorlds Within или пък My Name Is Kim Sam Soon. За първите две заглавия ще трябва да си приготвиш кутия с кърпички. Много романтични, много хубави, но и много драма и сълзи има в тях. Третият е само романтичен и е с една от бившите жени в живота му - Сонг Хье Кьо. А последният е романтична комедия и е класика за старите фенове.

# 86
Moonlight Drawn by Clouds ще е следващата съботно-неделна драма по Лейдито.
 Joy това беше добро, на главната и се наложи да се прави на евнух и имаше момент в който ГГ имаше леки притеснения за емоциите които изпитва към предполагаемият мъжки обект . Новият главен  https://youtu.be/MTG5-Nivpgk
Криси, какъв сериал каза, че гледаш? С баткото от Наследниците ли? Ако може да споделиш впечатления.
 Emergency couple https://youtu.be/V1v14t9XdQA - ожениха се и се разведоха още в първи епизод Joy След 6 години се засякоха на една сватба, поговориха си малко в резултат ГГня се натряска до интоксикация и се озова в спешното. Там шеф-докторът, който ще стане вторият ГГ я спаси и тя за благодарност му зашлеви един в просъница. Оказа се че ГГ1 е на стаж там, а на сутринта докато ГГ2 изброяваше по списък стажантите се оказа, че и тя е стажантка там. Баткото на КимТан / трудно е когато все още си нямат никове Joy/ много му се отдават комедийните моменти. Първо я тормозеше, после се разревнува и реши, че ще си я връща. Баща му си я харесваше и и беше помагал за да стане лекар, а майката /официалната на КимТан/ предизвикваше пориви в мен да приложа жеста с пляскането по челото в/у екрана, но прецених, че ще ми трябва за следващ сериал.
https://youtube.com/shorts/o2R3SVGDv5U?feature=share  Joy по същият начин си гледаше аквариума, когато ТЯ му умрали рибките.
И това беше добро, моят тежкодиагнозен сериал https://youtube.com/shorts/hzqc5hU5dWA?feature=share
В момента съм в далееечната 2011 https://youtu.be/I8jODjsWCwg  и главният от "убий ме, излекувай ме" в детските му години Joy

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 00:44 от Krissttinna

# 87
  • Русе
Уинона, до къде стигна с Цвете на злото, харесва ли ти?
"Цвете"-то само го започнах. Сега съм на "Илжиме". Simple Smile Бавна съм, знам, но толкова време имам.
Всички вие в темата сте Университет, аз - едва влизам в Детската градина.

# 88
Уинона, част от нас сме започнали кдрамите преди 11 месеца, а други преди години. Аз специално имам повече възможности да гледам, защото личната ми ситуация го позволява. Постоянно съм в къщи и съответно всичкото свободно от домашни задължения време го посвещавам на сериалите. Но всички вие излизате и ходите на работа и други ангажименти. Така че не сравнявай кой колко е напреднал с "материала" и не се чувствай изостанала, защото не си. След АС всеки си избира нещо, което да хареса на него и не са много сериалите, които всички сме гледали и имаме еднакво усещане за тях. Включвай се по теми, които те вълнуват без значение, дали в момента някой от нас е на същата вълна. Ако искаш да коментираш нещо за Илджиме давай смело. Отдавна чакам още някой да го гледа и да сподели впечатленията си. Има един момент, за който много се чудя как стана така и ще се радвам когато стигнеш до края да го обсъдим. Хуаранг мисля, че всички пишещи в темата сме го гледали и го харесваме, така че можеш да споделиш вълненията си и по тази история. И Цвете на злото повечето или поне половината сме го гледали. После като загледаш нещо пак споделяш това, което искаш независимо дали някой от нас е гледал. Дори и да не гледаме едно и също споделяме и някак успяваме да се разберем. Така че нямаш основание да се чувстваш назад с материала и това да те спира да изразиш мнение и емоции. Вълнуваме се не само от сериалите, но и от музиката, реалити шоу програми, актьорите, рекламите с тях, певци и групи, живота и историята на ЮК. Въобще споделяй смело и питай ако имаш въпроси. Със сигурност поне една от нас ще знае отговора, който търсиш. Старите теми също са пълни и с информация и с материали за гледане и слушане. Когато нещо ти хареса носи го тук. Ще се радваме на всичко, което споделяш.

# 89
  • пак на Рив Гош
Роца, описанието е за главната викла от Убий ме, излекувай ме.
А, да вярно, че го имаше този момент в сериала, бях го забравила Joy
А децибелите на главната в "Убий ме, излекувай ме" са просто ужасни. Актрисата си я харесвам и засега е единствената, на която не отнемам точки за преиграване, но в този сериал надминава себе си.

Роца, за ЛПВТ (Любовта се приземи върху теб) щях да ти кажа щом не си го гледала да поправиш грешката, но после се замислих дали да го препоръчвам заради аджумите (лели беше това, нали). Колко време са им отделили само 🙄 Иначе сериалчето е много хубаво според мен, приказка за любовта.
Марги, аджума е леля (в смисъл на жена над определена възраст, не на роднинската връзка), да. ЛПВТ съм решила да го пропусна, понеже съм опъка Joy
Бини не ме привлича достатъчно, че да ме стимулира да го гледам Grinning, а Сон Йе Джин съм я гледала в два сериала, но и в двата нещо не се разбрах с героините й. Но си знам, че повредата е в моя телевизор, де Joy

Илджиме го започнах преди време, изгледах половината на първия епизод и се отплеснах. Ще трябва да го продължа някой ден.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 12:11 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт