АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 173
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Варненска клюкарка
Охх, от тела ми хвръкна написаното та се пробва пак!

Хората се нараняват най-много от любов. Су искаше да се махне и отново друг налагаше своята воля над нея. Тя му каза че чувства че ще го намрази, че се е променил и не и харесва това което вижда - перефразирам от няколко сцени. Има поговорка че омразата е на крачка от любовта. Ние имаме предимството да видим цялостната картинка докато си седим на дивана, а тя видя някои неща, за други чу, за трети трябваше да повярва на него, но как да му повярва, като знаеше че в последната писмена воля на 3-ти не пишеше да го наследява 4-ти, разбра и че любимият и крал е убил сокола на 8-ми за да се отърве от него.  Когато тя го помоли да остави Че Рьовн на работа в двореца, той отново не беше откровен с нея, а после я попари след дъж качулка. Можеше примерно да и каже че отстраняването на прислужницата ще и спаси живота и ...Наред с бързането на Су  да се махне от двореца, тя щеше да е благодарна, дори 8-ми да беше казал много повече от това което каза. А той го направи и за себе си, не само за сестричка царичка. Нешо като да се присмее в очите на краля - Су няма да е моя, но и твоя няма да е. За мен дейсствията на героите са логични - Су има приччина да иска да се махне и по-лошо би направила за да успее, 4ти я иска до себе си и ако беше реална случка от историята, Су сигурно щяха да я изнесат на парчета от доверца,такава реакция щеше да понесе от влюбен и наранен пълновластен господар, 8ми и сестричка краличка, всеки от тях си е прав от негова си гледна точка и си движеше своите си схеми.

Уинона, отивам да те чета.

# 61
  • Русе
Човек, когато иска да каже много, все нещо изтърва! Та и аз така....
Както пише Беллора "Гледайки от диванчето"...Принц 3/ или крал/ искаше Хе Су да избере наследника му, помните, нали? Е, кой избра краля? Хе су, разбира се!!! Знаейки какво иска Со.
Страшно ми хареса последното признание на 8-и принц.
Пак допълвам, но за мен е важно : гласът на Джун. Изумителен бас-баритон, с цялата гама от спокойни и яростни емоции, с които Джун просто си играе.
Момичета, преди време споделих с една наша съфорумка нещо лично : мисля се за доста уравновесена, не ме разплака нито "Титаник", нито "Армагедон" (дъщеря ми ме нарича Желязната лейди), а този сериал ме разплаква не веднъж. Май има защо?!

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 13:48 от winona

# 62
Всъщност Су знаеше, че Со ще става крал превземайки двореца. Знаеше и, че 3ия принц/крал не е избрал никой даже питаше нея, защото я обвиняваше. И точно Су обяви Со за крал, докато той се озова в неочаквана ситуация - намери брат си мъртъв. Че Рьонг първо получи разрешението да остане и после кралицата занесе откраднатата от Че Рьонг тетратка с йероглифи на съвременен корейски, непознати през 10в. И тогава и 9и призна кой какво участие има в събитията. Со тръгна да наказва, когато му извиха ръцете да се жени за Йонка. Кралицата директно му даде да разбере, че ако не направи Йонка кралица Су ще бъде обвинена в шпионаж. Аз така разбрах думите й, че само мъртъв може да напусне трона. Ако реши да се откаже от трона заради Су с тази тетрадка тя ще бъде обвинена в шпионаж и предателство и  понеже Со винаги е зад нея той също ще отнесе такова обвинение, а за предателство наказанието е смърт. Въпреки това той й предложи, но тя отказа с обяснението че не би понесла дворцовите правила както го и показа с реакциите си в 19 еп. Затова и Со наказа Че Рьонг. Защото след като й разреши да остане в двореца тя шпионира и предаде Су. Останалите й престъпления щяха да потънат в забрава ако се беше кротнала, но тя не се спря и навреди и на Су като открадна тетрадката й и я предаде на майката на Ук и Йонка. Така че когато разрешава на Че Рьонг да остане не е имало какво да каже на Су, защото Че Рьонг след това си заработи наказанието предавайки Су, докато й се прави на приятелка. А Со не се е променял. Обеща на Су, че няма да нарани братята си. Но да осъди и накаже някой който е извършил престъпление не е нараняването без причина за което той даде обещание. Ук измисли заговора на семейството на Ън и умряха много хора, но когато на него му направиха същия номер тогава вече стана неприемливо. Освен това Су знаеше от историята, че Со ще е крал и вече беше видяла, че кралете взимат и изпълняват тежки решения. Така че когато реши да остане до него и да го подкрепи като крал няма как да си е представяла, че мъжът който обича ще цитира стихове и ще се прехласва по бродирани кърпички във време в което борбата за власт между фамилиите може да доведе до разпадането на още младата държава. и Су като борец за справедливост никак не отрази усилията на краля да освободи робите, да помогне на бедните, да премахне неравенството в правата на хората от различни класи, а се хвана за това което лично нея я вълнува - наказанията на престъпниците Че Рьонг и Ук.

# 63
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз лях сълзи миналата година, при това поне при всичките поне 7-8 пъти, в които изгледах сериала. Едно след друго ги карах. Сега го гледам спокойно, като желязна лейди Laughing.
Но когато попаднах на него, действително ме стисна за гърлото. А и нямаше с кого да споделям вълненията, защото момичетата тук още не бяха приели горещите ми препоръки към сериала. Добре, че Марги на някакъв етап обърна внимание на промоционалната ми дейност и активно се включи в нея. Ей ни сега всички тук. Grinning Бих казала на едно от най-хубавите места във форума. Purple Heart
И се сещате защо сърцето (ми) е лилаво, нали? Wink

Не съм ви носила най-новото от моите момчета. А то за моя голяма радост е точно от моя баяс Джунгкук. И типично за него винаги готов да се закача с нас, взе та ни го поднесе в цензурен и в не толкова цензурен (за текста става въпрос) вариант. Пускам ви втория, а който иска и сам може да си намери първия, който впрочем си е цяла добре заснета филмова история. Купонясвайтеееее!

# 64
  • Русе
Да, Рори72, права си в анализа си!
Мисля, че противоречието е в гледната точка - на Хе Су  личностно, на Со е държавническо мислене. Абсурд е предателството да се омаловажава. Просто всеки човек си има предел и Хе Су стигна своя, не можеше повече. Така мисля, може и да греша.

# 65
Точно това е проблема с поведението на Су. Съди краля за управленските му решения (тогава личността на краля е имала и съдебни правомощия) през призмата на нейния личен интерес. Затова в съдебен процес най-близките на престъпника може да откажат да свидетелстват, но това не отменя съдебния процес, съдебното решение и наказанието. Наказанията и в 10в. и в 21в. имат и възпитателна, превантивна функция. Со направи каквото е нужно. Су искаше да се меси в държавните дела, когато случващото се засяга някой с който има лични отношения. Точно това и засегна най-много Со след признанието на Ук. Знаейки за неговите чувства към нея Су ги използва, за да защитава Ук, въпреки че направи много лоши неща. А Со заради нея неведнъж престъпи своите собствени разбирания и поемаше и унижение и заповеди, които не му бяха по сърце.

Въпрос - какво точно е броманс? Мислех, че така означават еднополовата романтика. Но докато търсих клипчета от филма на Пако и Нако видях, че клип от филма включва в описанието си думата броманс, а героите им са свързани с нормално мъжко приятелство. Така че сега не съм наясно за значението на това понятие.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 15:51 от Рори72

# 66
Moonlight Drawn by Clouds ще е следващата съботно-неделна драма по Лейдито.

Това беше опонента на АС в битката за рейтинги по време на излъчването им в ЮК Mr. Green.

Еднополовата романтика е BL (boys love).
А бромансът е, когато двата основни мъжки образа си химичат повече помежду си, независимо дали са приятели или противници, от колкото с главната Joy. Не става въпрос за сексуални отношения.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 17:20 от 2в1

# 67
  • Варненска клюкарка
Moonlight Drawn by Clouds ще е следващата съботно-неделна драма по Лейдито.

Това беше опонента на АС в битката за рейтинги по време на излъчването им в ЮК Mr. Green.
А, най-после да го видим и този! Премиера ли е за БГ или вече е излъчван?

Проф, аз за 2 месеца не знам колко пъти го гледах АС и няколко пъти си изплаках очите, но след толкова време вече съм почти равнодушна. Гледам  и да не тръгвам много-много по видеа зад кадър и по итервюта, за да не ми развалят други сериали, само колкото да понауча нещо, или това с което ме залива Шортс. Лилави сърца използвам, защото от известно време разбрах че червените от телефона, на ковмпа се визуализират в черно.

Рори, за мен питането на 3ти към Су не беше сериозно, а от бръмбарите които преследват лудите хора. Така или иначе Со не беше чист като сълза, а с натрупването, това умори любовта на Су. За финал поизсмукаха власт у семейство което е било в конфликт с първата кралица, говоря за това на кралица Бо, не случайно 4ти каза че и той е кръвен внук на ...вероятно бащата на кралица Ю или главата на могъщата и фамилия т.е. фамилията би подкрепила своя кръвен роднина на престола, но филм да става не тръгнаха да си ги мерят...Чак толкова не задълбавам аз, защото това на първо място не е документален филм и самите корейци имат спорове по историята си, особено толкова отдалечената в миналото, а и както се разбра от един друг сериал, много от тази история лежат в земите на Северна Корея и не е ясно другата държава проучва ли  я, грижи ли се за тази история или липси се попълват с кой както си ги вижда нещата т.е. както Уинона каза което надделее, то се запомня и остава...

Уинона, покрай Профа която ни каза че главния (ДжГ) сам си е химия, подхлъзна и нас, но ако загледаш и други сеприали ще видиш много красиви и химични актьори. Ние с Марга присвоихме определението и нарекохме и друг по този начин, но съм сигурна че и други момчета заслужават това определение, а в нета има сума и видеа с целувки и в сериали и зад кадър, голями сладури, страшна забава пада на тези сетове. Въобще попаднахме в един друг свят, невероятни са тези корейци!. Ние тука бяхме диспансеризирани към друг сериал за който имаше изписани само от нас 520 теми, но в последно време видимо се събирахме заради компанията и по навик, та АС вкупом ни изтръгна от апатията ни Heart
Аз пък така да се каже зарибих фризьорката ми с АС, но тя след него  пък не тръгна след ДжГ или АйЮ, а да си търси други исторически сериали и така попадна на Империатирица Ки и както често цитирам израза и, каза че не попаднала, а направо пропаднала Joy Сега като се виждаме все ме пита няма ли да го загледам най-после и да видя на кое се казвало история, но аз още се дърпам заради количеството серии. Там пък участва друг любимец и актриса която харесах в друг сериал, та все някой ден би трябвало да стигтна и до него.

# 68
Малко смях или 55 неща, които можем да научим от к-драмите.
Скрит текст:
1. Красивият и богат мъж почти винаги се влюбва в бедна, неугледна и невъзпитана жена. Нищо, че някоя богата красавица е влюбена в него.
2. Ако главната има момче за най-добър приятел, той винаги е тайно влюбен в нея още от детските им години.
3. Братя/най-добри приятели/съученици/врагове винаги се влюбват в едно и също момиче.
4. Имате право да правите обратни завои, където пожелаете в Корея. И на отсрещната страна никога няма трафик.
5. Ако сте болни, всичко, от което се нуждаете, е да ви пуснат една система, за да се почувствате веднага по-добре. Ако имате сериозно заболяване, криете и отказвате да се лекувате, докато не припаднете. За сметка на това, ако леко се порежете веднага ви водят в Спешното.
6. Всички винаги отиват в една и съща болница, независимо къде се намират.
7. Ако ти потече кръв от носа, вероятно имаш смъртоносна болест. Ти нямаш пари да платиш за операцията, която ще спаси живота ти, а болестта задължително прогресира бързо.
8. Ако си ученик/студент и не ти тече кръв от носа значи не учиш достатъчно усърдно
9. Ако си богат, ти си гадняр.
10. Ако си беден, ти си ангел.
11. Соджуто вероятно струва 10 цента. Всички го пият всеки ден, през цялото време, и най-вече бедните хора.
12. Ако стоите под дъжда повече от пет минути, ще получите треска и световъртеж и хората ще ви отведат бързо в болницата, за да ви пуснат „магическата“ система. И вместо да повикат линейка, такси или да те закарат със собствен автомобил, те ще тичат към болницата носейки ви на гърба си.
13. Ако спасявате някого от удар с кола/камион, ще го избутате от пътя и ще изчакате да ударят вас.
14. Ако слизате от самолет, ВИНАГИ носите слънчеви очила. ВИНАГИ.
15. Когато момичето се ядоса и тръгне да бяга, момчето го хваща в последния момент за ръката и рязко го завърта назад, и като по чудо не му вади рамото.
16. Винаги се качвате в асансьор с някой, който ви кара да се чувствате неудобно. Дори и да има шест различни асансьора, винаги ще останете в един и същи с този човек, когото мразите (или просто сте се карали с него).
17. Освен ако не сте приказно богати, вашите свекъри винаги ще ви мразят. Както и етърва ви. За сметка на това деверът ви може да е влюбен във вас. Всъщност повечето свекъри ви мразят - независимо дали сте богати или не.
18. Има само 2 начина да се целуваш. Или притискаш устните си към другия с напълно затворена уста, и просто натискате за много дълго и неудобно време. Или захапвате устната на другия и изсмуквате душата му. И в двата случая светът около вас се върти.
19. Едно момче винаги ще купи правилния размер пръстен, дори ако никога не е хващал ръката ви.
20. Ще забременееш, когато правите секс за пръв път. Или, ако той те целуне по челото. По дяволите... може да забременееш дори и само да се държите за ръце.
21. Главният може да натупа задниците на 10 гангстера. А те всички стоят в кръг и атакуват един по един. След това се осеферват и атакуват едновременно, а героят ще бъде повален и ще кърви върху прашния бетонен под на празния склад, в който се бият. Задължително някъде там има огън във варел или кофа за боклук. А момичето ще е гледа през цялото време, крещейки от ужас вместо да се обади на 112. Просто ще стои, ще гледа и ще плаче. Но всичко е наред. Защото на следващия ден човекът вече се е оправил, има някоя драскотина и лепенка на лицето. Но никога насинено око.
22. Ако учите в Америка (най-вероятно в Харвард), вие сте един от най-добрите студенти и можете да говорите перфектен английски (както се предполага от реакциите на хората около вас). Защо обаче останалият свят ИЗВЪН телевизора не може да разбере нито една дума, изречена от вашите уста, е мистерия.
23. Отивате в Америка и се връщате супер успешен. Отивате в Англия и се връщате супер модерен. Ако останете в Корея, единственото нещо, което се променя, е прическата ви. А, ако се връщате в Корея, то е защото имате рак.
24. Главните ВИНАГИ са се познавали още като деца
25. Една драма не е пълноценна, ако главният поне веднъж не стои мрачен и умислен под душа, а водата се стича по перфектното му тяло (не че имаме нищо против Stuck Out Tongue Winking Eye)
26. В старите драми всички умираха от рак. Сега всички просто са убити на случаен принцип (за предпочитане от сериен убиец)
27. Всички ядат сандвичи в Subwaу. Или корейско барбекю, или поръчват пържено пиле и чаджангмьон. В краен случай ще си купят кимбап или рамьон.
28. Ако правите кафе на кафемашина, ползвате козметика или предлагате на колегите си незаменимите им билкови отвари, камерата задължително ще се фокусира на марката.
29. Бъдещата ви свекърва ще хвърли вода в лицето ви и ще ви предложи пари, за да оставите синчето ѝ.
30. Ако съпругът/приятелят ти изневерява, ще хвърлиш вода в лицето на любовницата. Или ще й удариш шамар. Или ще я дърпаш за косата. Във всеки случай той няма да се намеси. Просто ще стои там, гледайки и двете ви.
31. Ако не пиете соджу, пиете студено американо
32. Ще сърбате рамьон в почти всеки епизод. И ще правите комплименти колко е добър.
33. Ще извадите цигара, но никога няма да я запалите
34. Когато шофирате, не е нужно да гледате пътя. Говорите с човека на пътническата седалка и му хвърляте дълги погледи, докато колата просто се кара сама като по чудо. И никога не е необходимо да проверявате страничните огледала или огледалото за задно виждане, защото вие сте най-добрият шофьор в света
35. Ако сте в асансьора, той е най-бавният в света. Можете да проведете 3 минути дискусия в него, въпреки че сградата е само на 4 етажа. Това дали е нормалната скорост на асансьорите в Корея?
36. Някой винаги е таен чебол.
37. Ако пътувате в чужбина, винаги е Франция, Италия, Швейцария, Германия или Испания. Ако случайно говорите немски, френски, италиански или испански, зрителите няма да разберат и дума от него.
38. Ако си престъпник и искаш да се скриеш, винаги носиш черни дрехи и черна бейзболна шапка. Защото, неееее, изобщо няма да изглеждате подозрителни.
39. Ако играете "грозен/на" герой/героиня, свалянето на очилата и оправянето на косата ще ви превърне в бог/богиня и всички ще си падат по вас след това
40. Ако работите в ресторант или на пазар за риба/плодове/зеленчуци, ще бъдете „аджума“(лелка) с накъдрена коса и облечена с подобаващите гащи на цветенца.
41. Ако сте полицай или детектив, не притежавате здрав разум и всички престъпници са по-умни от вас. Новакът в отдела ви ще повърне на местопрестъплението. Ще бъдеш добър в битките, но престъпникът така или иначе винаги ще се измъкне. Така че няма да го хванете до последния епизод, когато историята ще е станала толкова сложна и объркана, че зрителят просто ще клати глава невярващо.
42. Ако играеш бедно дете, винаги имаш мръсотия по лицето си и косата ти винаги е в безпорядък.
43. Ако сте втория главен мъж в сериала, никога няма да получите момичето.
44. Ако пиете кафе/сок или сте си поръчали нещо за ядене, никога няма да ги довършите. Дори няма да ги опитате, но за сметка на това ще зарежете другия сам на масата, защото винаги се случва нещо спешно.
45. Може да си беден и да няма какво да ядеш, но винаги ще имаш най-новия телефон Samsung и няма да облечеш една и съща дреха два пъти. Ще живееш в мизерна стая на покрива, но ще имаш най-хубавата гледка в Сеул.
46. Всички в драмата имат един и същи телефон, само различен цвят.
47. Всеки има отдавна изгубена сестра/брат/близнак.
48. Ако не искате да отговорите на обаждане, не можете просто да изключите телефона. Трябва да извадите батерията.
49. Ако ударите главата си при пътен инцидент, може да загубите паметта си. Но не се притеснявайте, ще си я върнете, когато ударите главата си втори път.
50. Задължително в един момент от връзката ви трябва да напуснете страната. Любимият/любимата ви ще дойде разплакан/а ТОЧНО преди да стане време да се качите на самолета. 50 на 50 е вероятността да се срещнете или да тичате насам-натам като се разминавате поне 6 пъти без да се видите. В крайна сметка ще се срещнете отново след няколко години и любовта ви ще е неугаснала.
51.Ако двама души говорят нещо поверително, вратата на стаята винаги е открехната, така че трета страна да подслуша разговора.
52. В богатите семейства винаги има борба за пари и власт.
53. Когато хората се изнасят, винаги си тръгват само с един куфар. И той винаги изглежда празен.
54. Паркирането никога не е проблем. Можеш да го направиш пред болницата, пред магазина, пред ресторанта... и никой няма да те глоби.
55. Тоалетната - мястото, на което можещ да научиш какво мислят колегите ти за теб
Joy
Събрано е от нета. Аз само го преведох Hands V.
😂😂😂
Не съм изгледала достатъчно сериали щом някои от точките не са ми направили впечатление все още, но сред изброените има едно, което истински ме дразни - като сърбат рамьон. Не се трае направо. 😆 Сред клишетата има и такива, които истински ме забавляват.

Рори, давам ти пример за броманс - бившия ни патрон и един от колегите му. Ще се сетиш 😉

Криси, какъв сериал каза, че гледаш? С баткото от Наследниците ли? Ако може да споделиш впечатления.

Потвърждавам, АС ни изтръгна от апатията и разкри пред нас един непознат свят👍 Всичко започна с определението "сам си е химия"... Сигурна съм, че ако не беше то трудно щях да се навия да загледам нещо независимо кой какво казва или показва. Азиатци ли са до неотдавна ми бяха еднакви до един и за да ги харесам трябваше не просто да си отворя очите, ами и сърцето. 🤪

# 69
  • пак на Рив Гош
Марги, сърбането на рамьона си го приеми като културна особеност. Grinning
Рамьона (и рамена в японския вариант), както и другите ястия, ги сервират изключително горещи, направо парещи. Та като ги всмукваш, сърбайки, така всмукваш и студен въздух, който ги охлажда малко до по-поносима температура. И аз го правя, признавам Joy

Лунната светлина, която ще започне е също с един хубав Пак - Пак Бо Гъм (Park Bo Geum) Heart Eyes (пък и не само той)

winona, ти хубава година си избрала да пропаднеш в К-света Grinning
В момента в корейските туристически сайтове, които следя, тече промоционална кампания, призоваваща да пътуваме в Корея през 2023-2024та година Joy Пък и Пусан е кандидат за Международното изложение през 2030та година, та и в това отношение тече доста информация.

Аз пък пропаднах в К-драма света чрез щерката, която ме нави да изгледаме заедно един младежко-студенстски романс, My First First Love. После минахме на Хуаранг... и аз окончателно се предадох Joy.

# 70
Добре, ами ако химичат и помежду си главните мъжки герои, но и 3 с главната пак ли е броманс? А когато става въпрос за такава химия при жени как се нарича?

За мен Минка, Пако и Ючон са носители на ефекта "И сам/а си е химия"

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 19:20 от Рори72

# 71
  • пак на Рив Гош
Рори, бромансът си е изцяло мъжко химично приятелство, без сексуален или романтичен подтекст. Намеси ли се Тя, не е броманс.
Примерно, Гоблинът и Жътварят от "Гоблин", "Катерицата" и "Бесния" от "Скандала в Сонгкюнкуан" имат отношения тип броманс.
При женските образи подобен тип отношение е "сисманс" - много близки приятелки, но без да има романтичен интерес. За съжаление, в сериалите се срещат доста по-рядко Grinning

# 72
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Оп, първи зарибител  Mr. Green , тук съм.  bowuu  Joy
Мен корейските сериали и ост-овете им ме отвяха в друг свят, от който не искам да излизам. А и като цяло намирам с какво целодневно да си начеша любопитството. Откриването на една много далечна държава, с много различна култура и манталитет, и в същото време много интересна без да е неприятно странна, си е чудесно емоционално преживяване. Имахме нужда от такова, че ми беше омръзнало от празнословието и глупотевините, с които някой ни заливаше.
Както и да е.
Белл, знам че си пределно наясно, но все пак да си кажа. Лилавото сърце е част от връзката между BTS и тяхната ARMY, заедно с израза "borahae" (I Purple You), което според автора на израза - ВИ, означава „ще те обичам до края на дните“, или ако щете до края или до безкрая, тъй като лилаво (bora) е последният цвят на дъгата.
Така че аз слагам лилави сърчица само когато пусна нещо свързано с групата. За други случаи ползвам червените сърчица от менюто на Маммата, но пиша само от компютър. Не знам ти през телефона какви и от къде емотикони ползваш.

Приятно гледане на последната серия от сериалчето ни.

# 73
Ами в повечето сериали, които са ми любими има и тя, но приятелството на момчетата 2,3 или повече е много красиво и завладяващо. В BOF приятелството на момичетата брои ли се за сисманс при положение, че са във връзка с двама приятели, а не в един и същ мъж. Мъча се да се сетя за друго женско приятелство в кдрамите, които съм гледала и се сещам предимно за мъжките приятелски групи.

Уинона 8и не отглежда дъщерята на ПекА, а бъдещата му жена според историческите данни, но в сериала показаха само, че тя му напомня за У Хи. Може би намек за прераждане, но няма как да му е дъщеря. А 14и пък отглежда дъщерята на 4и защото Су го помоли тя да не стъпва в двореца, а и като израз на несподелената му любов към нея.

От вчера тийна не спира да се хили с принца на покрива. Толкова е заразен смеха му, че се изкушавам да се присъединя към него и да гледаме заедно, въпреки че вече съм гледала тези серии и със субтитри и с дублаж по лейдито до 13та. Направо не мога да повярвам, че така се прехласна по сериала.

# 74
  • Варненска клюкарка
Профче, знам за теб, само обяснявам защо понякога и моите са лилави, но да, като цяло използвам червените на Мамата.
Ох да, сърбането на рамьон😂 Роца, това пшенични, или оризови макарони са? Мисля че са от пшеница, някои ми  изглеждат като ръжени, но да попитам. Това поведение при ядене е от нормално изглеждащо по нашите стандарти, до онова нормалното за корейците. Преди време 2в1 беше коментирала за някои главни девойки, които са неугледни, крещят като продавачки на пазара и се тъпчат като невидели. Наскоро видях една такава, не спря да крещи, тъпчеше се като прасе, от устата и хвърчеше, поглъщаше невероятни количества храна, пиеше като смок, а за финал се оригна в лицето на главния пич, който гледайки тази гледка направо се беше разтопил от кеф докато и подаваше следваща порция за сърбане и мляскане 😂
Клишетата от к-тип не ме дразнят, даже започвам да се оглеждам ако ми залипсва някое, а не съм го видяла до момента😂

Нашия колега от университета в момента е в родината си, но семейно пътуване до там си е сериозен финансов удар. Билетите от летище Истанбул са между 1200/1700 € други летят от София с прекачване в Доха и май беше и по-скъпо и времето се удължава. А Х4 си е скъпо преживяване...Отивал за пръв път от началото на пандемията...
Впрочем днес хванах края на обедните новини, показваха наводнения в ЮК говореха и за жертви, още не знаеха колко...

Общи условия

Активация на акаунт