АС и други романтични К-драми - тема 3

• 22 157
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • пак на Рив Гош
Кой сериал е ЛПВТ, че нещо не мога да го "наместя" като съкращение?

А сауните са и един вид социално занимание - в колко от сериалите аджумите ходят заедно на сауна в някой от епизодите и критикуват дружно някой от героите, че не ще да се жени Grinning
Аз, обаче, съм повече фен на денонощните магазини, които ги гледаме по драмите - не само, че можеш да си купиш много неща за ядене (включително и варени яйца, готови, обелени и индивидуално пакетирани Wink ), но можеш и да си ги приготвиш, затоплиш и изядеш на място.

# 46
  • Варненска клюкарка
Любовта се приземи върху теб (CLOY)  Наскоро го изгледахме три съфорумки, та на БГ го съкратихме по този начин. Впрочем и там имаше нощувки в сауна, чудех се, но не разбрах в какво се бяха заровили четирите момчета, приличаше ми на дървени опилки, но едва ли беше това.

# 47
В Принц на покрива ползваха сауната, като място за усамотение. Принца маскира срещата с девойката като криене от баба му. Цяла вечер я лъга, че бабчето варди на вратата на жилището им и си осигури време насаме с нея. Много го бива Ючон да играе влюбен, ама развали ефекта като нацелува брадичката на колежката.

Белл, ние заедно гледахме сериала на сем. Бин, ама в главата ми е записан като сериала на сем. Бин и аз също се чудих какво означават тези букви.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 18:32 от Рори72

# 48
Криси, не знам какво си изгледала, но ето няколко заглавия, които са по-комедийни, макар и не изцяло. Все пак са корейски сериали и знаем, че те никога не се придържат само към един определен жанр Grinning.
 Само 4 от тези. По име си харесах спешната двойка  https://youtu.be/V1v14t9XdQA Joy започна точно по мой вкус със свещенникът пред нервна криза. Бонус е баткото на КимТан. С това дай да си чупим нещата ми напомня за войната на семейство Роуз.
Роца ,  шоутайм беше за илюзионистът който виждаше призраци - и той беше много свеж.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 18:23 от Krissttinna

# 49
Днес ютуб захрани клюкарската ми душица с новина, че Пако и Минка щели да се женят през тази година. Вероятно сватбата е просто клюка, но уж имали предистория с 3 год. тайна връзка и се чудя момичетата които ни водят с няколко години в сериалите, дали са попадали на подобна новина.

А това момченце познахте ли го
https://youtube.com/shorts/-9UiiQfm0ec?feature=share

# 50
  • Варненска клюкарка
Рори, ами докато го изговорим семейството, когато обсъждахме развитието на историята за по-кратко с Марги възприехме да изписваме абревиатурата от заглавието и без това в мрежите е популярно така, но на английски. Ние нали по скорост се влачим след теб, може да си ни пропуснала.

ПП 8ми ли е, май неговото име видях в надписа.

# 51
Може наистина да сте въвели съкращението след мен и да не съм разбрала.
Сладура уж е 8и според надписа, ама там където е с повече окосмяване не мога да го позная.

# 52
  • пак на Рив Гош
Любовта се приземи върху теб (CLOY)  Наскоро го изгледахме три съфорумки, та на БГ го съкратихме по този начин.
Беллора, благодаря! Пропуснала съм съкращението (то аз и сериала не съм го гледала Joy)

Криси, да този с фокусника и призраците беше! Много свеж!

Рори, преди година-две бях мернала някаква статия, в която ги спрягаха за двойка след снимките на "Секретарката Ким". Той бил пуснал в Инстаграма си снимка от хотел до голф-игрище, тя пък на следващия ден пуснала снимка от място на 2-3 км от неговия хотел, пък ги били видели заедно в едно кафене преди месец... но официално няма нищо потвърдено от агенциите им. Миналата година пък излезе информация за нея, че била във връзка с някакъв бизнесмен, който май го съдиха за корупция, та набързо се разделиха (ги разделиха?) и потулиха нещата. Но, признавам, аз не се интересувам особено от личния живот на звездите и не търся специално информация. Най-много ако ми попадне някоя статия в МДЛ кой потвърдил връзка, кой ще се жени, кой се оженил... ми хубаво, да са щастливи и това е!
Е, това не ми пречи да следя 5-6 от любимите ми корейски актьори в Инстаграм (официалните им акаунти) Heart Eyes.

# 53
Да не са сменили актьорите дублиращи на БГ в Принц на покрива. До Чи Сан до вчера беше Чи Сан. Днес е До Чи. А т. н. Мими съм го виждала в някой сериал. Много позната физиономия има. Ама в Принца вече открих може би 7-8 познати лица, защо да не се окажат и повече.
Тази девойка хич не се справя когато трябва да изиграе, че е пияна. Лифтовете им са като автобуси. Не са като нашите мини кабинки.

Роца, тези двамата са ми баш любимци и сигурно заради търсенията ютуб ми пусна новината. Обаче ми прозвуча нереално на фона на информацията за връзката на Минка с данъчния измамник от 21г. до м. 09.22г. Иначе ще им се радваме на всички любомци ако им се случват хубави неща.  Ютуб напоследък и Минчо жени...

В ютуб се появи този близо 3ч. филм преразказ на АС. Може би е едната от 2те доп. серии заради които Уинона се включи в темата. Не съм го изгледала до края, но го нося, че ако ми падне паметта или батерията на телефона може повече да не попадна на него. През телефона има автопревод на английски и руски, но допускам, че през компютър може да има автопревод на БГ. При мен излиза като публикувано преди около 2м. от потребител ползващ йероглифица. Размечтах се, че може да са планирали да ни направят втори сезон и това припомняне на първи да не е фенско.
https://youtu.be/e7X-naj0lto.

Докато гледах обобщението на сериите се сетих, че в АС има сходства в сюжета и с Принц на покрива, и по 1-2 сцени от още два три сериала, които съм гледала. Вече в почти всеки сериал откривам по нещо от друг сериал. При първото ми сблъскване с нещо такова се подразних, гледах с предубеждение и не оцених това, което гледах. Сега свикнах и даже ми е приятно да откривам такива сходства. Харесва ми, че идеята за съдбата е вмъкната по един или друг начин в почти всеки сериал.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 14:39 от Рори72

# 54
Знам, че вече сме го обсъждали, но отново го виждам и се дразня. За всяка трагедия и смърт в АС, дори косвено и за смъртта на Су вината е на Ук. Ето и Ухи беше принудена да се жертва за народа си заради интригите на Ук и опита му да унищожи по косвен начин, без лично участие Пек А. Виновен е, много е виновен за всички, които умряха (без жена му и краля), но Су го защити пред Со. И Со пак се оказа виновен без вина. Пек А обвинява Со за Ухи, а истинския виновник е Ук. Ако Со беше убил Ук в битката след смъртта на Теджо всички други щяха да са живи. Су толкова искаше да предотврати убийствата, а молейки Со да пощади него обрече другите. Искаше да попречи Со да остане в историята като жесток крал, а го остави сам и наранен и така го тласна към това от което искаше да го предпази.

Тази вечер с тийна си говорехме за пътуване във времето, прераждане, съдба отразено във филмите и аз му дадох пример с историята на героите от Принц на покрива. Стана му интересно от това, което му разказах и сега прави точно това - гледа го. Казах му, че в понеделник сутринта ще повтарят 13 еп. пък той каза, че едва ли ще дочака сериите по телевизията. Явно с него сме еднакво любопитни и нетърпеливи. И изгледа на един дъх 4 епизода като се смя звучно и продължително на някои от сцените.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 09:07 от Рори72

# 55
  • Варненска клюкарка
Рори, честно казано не разбирам раздразнението ти. Ако ги нямаше всички тези схеми какво щеше да остане за гледане? Ясно е че такава история няма как да приключи с щастлив финал, смъртта и нещастието са предизвестени, щом главната е не просто измислен образ, ами и с фантастично случило се присъствие сред реално съществували в исторически план имена и събития, нали ти се хващаш най-много за реалната история. Су трябваше да бъде изведена по някакъв начин. Аз не съм очаквала друго развитие нито различен край, но поне на финала оставиха надежда и оптимезъм с "ще те намеря в друго време, където и да си" (перефразирам, не помня точните думи) Смятам че това е оптималното, което можеше да се направи при такъв сюжет, всеки си е на мястото, схемите на 8-ми също, той беше тактик, не действаше импулсивно, а подмолно и добре обмислено. За мен няма нищо излишно. Примерно в турските лакърдии колкото  повече приближава финала, което не е ясно кога ще е, но да кажем условно че приближава, толкова повече се добавят ненужни образи и събития, което буквално унищожава граденото до този момент,  в К драмите всичко е ясно, няма нови, точно обратното, образите намаляват един по един, има ясна кулминация. Колкото повече власт има някъде, толкова повече са апетитите, невинните жертви и схемите за нея.

Все още не съм видяла реклама за следващ уикенд сериил, дано не са се отказали от схемата.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 09:43 от Беллора

# 56
Не се дразня от това, че изкараха момичето от двореца и от това че умира и няма хепи енд за любовта, а от това че финално, макар че всички в т. ч. и Су знаят, че Ук е мозъкът, причината да се случи всяка една смърт тя лично записа на сметката на Со всяка капка кръв, пролята в сериала. А Су, видя всичко, което се случи от първия ред и доверието на Со към нея беше безгранично. Историята помни Со като кървавия монарх и трябва да се даде някакво обяснение за това, но сценаристите избират именно Су да го нарече убиец когато се сбогува с ПекА. Към онзи момент в който тя си тръгва, съгласно художествената измислица е убил лично Ън, но по негова молба да умре от неговата ръка и по негова заповед Че Рьон е наказана за престъпленията си, но не лично от него. И двата случая спрямо историческата епоха, разбиранията и законите на онова време са някак неизбежно завършили със смърт, но не са израз на жестокост и желание за власт. Со не е убивал безразборно и безпричинно до нейното заминаване, но именно тази, която го опитоми и успокои душата му си тръгна с думите, че не е успяла да му попречи да пролее много кръв. Даже прозвуча така сякаш е била с него за да му попречи да убива, а не защото го е обичала. Все пак разговаря с ПекА, не с кой да е друг. Знаем, че истинската причина да иска да си тръгне на всяка цена е детето, но нямаше нужда точно тя първа да го обвини за пролятата кръв. Не съм за това да има хепиенд в тази епоха, защото все пак това не отговаря на историческите факти. Но художествената измислица с която вадят Су от двореца ме дразни с жестокостта към Со. Въведоха Со като силно наранено, отхвърлено от майка си и лишено от любовта й момче, което хората смятат за жестоко. И на финал Су остави мъжа който уж обича да страда по същия начин както го намери, когато се запознаха. В началото страдаше отхвърлен от майка си, но обичащ я и ревнуващ я от Чон. Накрая Со пак страда отхвърлен от любимата жена, която е единствена за него и ревнуващ я от Чон. Су изрича тежки думи в лицето му.
И друго ме дразни във финала на тази серия при всяко гледане. Колкото и виновна да се чувства за личния си макар и косвен принос към постъпките на Ук думите на Су на благодарност към него някак заличават истинското значение на постъпката му. Той разказа всичко това на Со не за да помогне на Су да напусне двореца, защото знае, че тя го иска, а за да помогне на сестра си да разкара омразната жена, заради която мъжът й, в който от малка е влюбена не я отразява като съпруга, а само като кралица т. е. за него тя е като бизнес съдружник. На практика той за втори път предава Су, заради Йонка, но уверявайки я че я обича и даже получава благодарността й. Всички други герои са логични и реални в чувствата и действията си в този 19и епизод. Всички без Су. Ускорената от бременността и тъгата по любимия смърт на Су е логичен завършек на живота на Ха Джин в тялото на момичето от Корьо. Когато отказа брак на Со, защото Джи Монг й обясни че брак с нея ще го свали от трона тя му даде подкрепата си да бъде крал и му обеща че винаги ще бъде до него. И в онзи момент в който се случват тези събития тя  отдавна не е момичето от 21в., защото достатъчно дълго е живяла в Корьо като жена от 10в. Твърде егоистично демонстрира, че избира мъртвата Че Рьонг, която както и да се опитва да оправдае с любовта й към 9ия принц съвсем съзнателно е слагала живак в банята на Му и е шпионирала и предавала Су. Това в контраст с изборите, които Со направи прегазвайки себе си, за да защити нея също ме дразни. Наложи му се дори да убие Ън, защото тя не му се довери. После Су го увери, че чувствата й са достатъчно силни за да му вярва, но в ситуацията с Че Рьонг отново избира да не му се довери и му заявява, че вярва на тази, която е действала като предател зад маската на приятел, а не на него, който винаги я е поставял пред себе си. Няма такова нещо дори в 21в. някой да не носи отговорност за престъпленията си защото били извършени от любов. Но Су оневини Че Рьонг на това основание и превърна наказанието й в убийство, като сне от нея отговорността за действията й. Су ме дразни в този епизод. Схемите и действията на останалите герои, дори и подли са съвсем логични за времето в което живеят.

Забравих да споделя, че тандема на Пако и Нако много ми допадна. И отново се появи генерала от АС, учителя от Хуаранг и злодея от Легендите. Интересното е, че той през 2016г. е участвал в един сериал и с двамата с които участва във филма. На мен много ми харесва да гледам познати лица отново и отново, ако са ми харесали в първата роля в която съм ги гледала. По същия начин много харесвам актьора, който е наставник на прина и тримата глупаци в настоящия делничен сериал. И двамата не са млади, но пък като актьори много ги харесвам.
https://youtu.be/lATB076n_3o
https://youtu.be/Uy8i8dzKa-s
https://youtu.be/IXvBvVGTlHk
https://youtu.be/jicrJqGBsFI
https://youtu.be/BLygWXCn_eI

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 12:32 от Рори72

# 57
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, неделя е. Жега е. Сипи си нещо разхладително - айс кафе, студена кола, мохито, куба либре, обикновена биричка ... каквото ти е на душа. Охлади ги тези необосновани емоции от една художествена измислица, предназначена просто да забавлява зрителите. И си спомни, че всъщност в реала АйЮ и ДжГ са живи и здрави, и са много добри приятели. А това е по-важното. Peace
А нас от сряда ни чака Феята на щангите, с която просто ще се разтоварим по лятному. Grinning

# 58
А, Профи, забранени са ми всички изброени от теб удоволствия вече 4м. Само вода и айрян. От жегите не мога да спя, а и нямам други развлечения освен да се вълнувам за екранните истории и герои
Но до сряда Принцът няма да е свършил. От колко часа е феята? А за другия уикенд какво са ни приготвили?

# 59
  • Русе
Здравейте, Дами, любителки на АС и романтичните к-сериали!
Най-сетне се осмелявам да пиша в темата, да споделям свои впечатления и мнения, а не само да питам. Впрочем, аз пак ще си питам?! Simple Smile
Благодаря за новата тема! Благодаря и на Маргарита Н, че ме е включила в стиха си в началото! Аз нямам никаква заслуга за това. Ако сте търпеливи, ето моята история.
Тази 2023-а година ще я запомня - открих К-поп културата във всякакви аспекти - сериали, музика, лица, шоу програми, мода...от където и да погледнеш! Лично аз имам толкова слаби познания за Корея, че за мен е събитие.
Та...започнах с Хуаранг, хм...интересно, различно от турските сериали, с малко "пълнеж", хубави момчета (особено Пак ме грабна). И като свърши започнах да търся нещо подобно, с бг превод(английския ми е слаб, руската озвучка ме дразни и напряга). Случайно, ама съвсем случайно попаднах на АС. Ама паднах също като Хе Су?!! Simple Smile
Момичета, не знам какво сте писали миналата година, но....вие давате ли си сметка какъв шедьовър е АС? Гледам сериала за Н-и път упорито търсейки слабо звено - НЯМА. Ако беше американска продукция 100% щеше да вземе някакъв Оскар /награда за телесериали! Убедена съм в това!
За музиката-изумена съм от точната песен на точното място, дори кратките теми са свързани, а Българското изпълнение( дали са Мистериите или друг ансамбъл няма значение) ме кара да настръхвам!
В АС кастинга е невероятен - всеки си е на точното място, още една награда Оскар за режисьора!
Няма да сте изненадани, че моят любимец е И Джун Ги - той е събитие! Чела съм за методите на Станиславски и Ли Страсбърг, ама да ти заиграе лицев нерв...не знам чия школа е!( сцената от 3 или 4 еп. майка и син).
Не се сещам какво още да пиша относно заснемането на сериала, но съм сигурна, че ще ми хрумне някоя находка....Simple Smile
За съдържанието: Историята винаги е манипулирвана!!! Винаги! Винаги  е писана от различна гледна точка, и ,което оцелее, то остава. Така е и със Со. Според мен Су наистина промени съдбата на Со (според худож.прочит), но това, че беше кучето на брат си, не му спести прилагателното "кървав". Не беше виновен той, беше принуден или, както казват корейците "Защитих тези, които обичам и ще платя цената".
Мисля, че Су напусна Со, защото не можеше повече да понесе дворцовите интриги, стъпването като по лед и това, че остана сама, а трябваше да запази живота на детето си. Да си представим, че беше останала - или повтаря съдбата на Придворна О , или щяха да я отровят. Имате ли други идеи?
Някой забеляза ли, че приятелката/ артистката/ на Хе Су в началото и в края на 20 еп. беше една и съща? Разликата - само в косата(дълга и къса), което ме навежда на мисълта какво добро същество е Хе Су , като даване на прошка на Че Рьонг в миналото и приятелката й в 21-и век.
Ах, тези принцове, тези чичовци!!! 8-ми принц отглежда  детето на 13-ия, а 14-ия - на 4-ия!!! Убиха ме с прашка!!! Simple Smile Пак хрумка за Оскар.
Не знам дали е имало нещо между Джун и АйЮ, но така си я нацелува завалията...чак му завидях....колко ли повторения е имало без да влезе в Ми ту! Simple Smile
Накрая завършвам сериозно - финалът: тази убийствена самота на Со е последното, което ме разтърси! И постояно ме връща към думите на Джи Монк "Животът не се променя само ако искаш!". Аз го разбирам така: има съдба и всичко се плаща! Впрочем помните ли думите на Баба Ванга : "Не искайте много от този живот, не знаете дали може да го платите!" Не е ли същото?
Забравих нещо : толкова ме е яд на 2 души: На 8-ия принц - беше обичан от 2 жени (Господи)и не даде сърцето си на ни една от двете. А още 1-то му предателство  беше непростимо - и на Йон-а : много злоба, много нещо бе?! Прехвърли цялата вина, за всичко, на Хе Су. И пак не получи любовта на Со! Има справедливост , а? Wink

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 13:43 от winona

Общи условия

Активация на акаунт