Всякакви въпроси за хладилниците-тема 4

• 46 309
  • 855
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, че попита. Heart  Все още имам съмнения. Усилен е почти до край - фризерът е на 7 от 8, хладилната част - на 5 от 6. Имам час за посещение. Чакам с нетърпение развитието на казуса.

# 616
Благодаря, че попита. Heart  Все още имам съмнения. Усилен е почти до край - фризерът е на 7 от 8, хладилната част - на 5 от 6. Имам час за посещение. Чакам с нетърпение развитието на казуса.
Тук няма казус.Купуваш си един такъв термометър с външна сонда. Линкът е първия срещнат.
http://iskambg.com/instrumenti/2977-%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1% … %D0%B4%D0%B0.html

След което измерваш температурата във фризера и тя трябва да бъде поне - 20*С, и то още на степен 2/3.
Сладоледа се съхранява при температура по ниска от - 24*С.

# 617
  • София
Здравейте
придстои ми подмяна на хладилника и имам следния въпрос:

Как подреждате продуктите в хладилник с долен фризер, висок поне 170см?

Аз съм 164см. и ако си купя такъв хладилник/вместо досегашния с горна камера/
най-горния рафт на хладилника за мен ще е напълно неизползваем, както и високо поставената поставка за яйца на вратичката
А ако разместя и най-горния рафт е по-широк и там слагам обемни тенджери, например- няма да са ми удобни за изваждане,защото ще тежат....
Иска ми се такъв хладилник,но .....май не е за ниски хора Rolling Eyes

# 618
  • Бу-у-урга-а-ас
Здравейте
придстои ми подмяна на хладилника и имам следния въпрос:

Как подреждате продуктите в хладилник с долен фризер, висок поне 170см?

Аз съм 164см. и ако си купя такъв хладилник/вместо досегашния с горна камера/
най-горния рафт на хладилника за мен ще е напълно неизползваем, както и високо поставената поставка за яйца на вратичката
А ако разместя и най-горния рафт е по-широк и там слагам обемни тенджери, например- няма да са ми удобни за изваждане,защото ще тежат....
Иска ми се такъв хладилник,но .....май не е за ниски хора Rolling Eyes

Аз съм 158 см, хладилникът и 185 см. Никакъв проблем - протягам ръце и готово. Най-високо слагам нещата, които са дълги и мога да хвана отпред и издърпам - опаковки яйца, хляб, шишета, кутии, които например не са със супа 😁.

Тенджери слагам само при огромно изключение - заемат място и тежат - моите са с двойно дъно. Използвам правоъгълни кутии от бруселиново стъкло, които после директно пъхам във фурната или слагам на Студен котлон и топля.

# 619
Здравейте, изгоря ни (буквално) старият хладилник Liebherr CNeF 4005 и сега търся нов, достоен заместител. Голямо избиране е тоя път, аз по-бързо колата си избрах.
Liebherr-ите тоя път ги прескачам и май се насочвам към LG и ... колкото и да е странно, силно препоръчван от един "консултант" в техно****с - Haier. LG-то е LG-GBP62PZNCN1
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 62PZNCN1/p/652991 , а haier-a e: HAIER HDW 3620 DNPK https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 620-DNPK/p/660142
no-frost, 200+ cm, инверторни компресори. haier-a идва с 6 години пълна гаранция и 12 години на компресора, докато lg e 5 години пълна гаранция. Някак не ми се вярва то китайски да е толкова добър, колкото го изкара човека в магазина (то все пак това му е работата), но знам ли...
Някакви препоръки бихте ли дали?

# 620
Здравейте, спрели сме се на този хладилник, с ограничен бюджет сме, търсим голяма хладилна част и приличен енергиен клас. Удобно разположение изглежда, No Frost. С два компресора едва ли има за такива пари. До 60см ширина. Samsung NRK6182PW4
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … enje%20NRK6182PW4

Имаме друг Самсунг на 2 години и съм доволна, тогава много ми помогнахте за избора и сега също разчитам на помощ! Благодаря предварително! 🤍

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 16:06 от Saudadе

# 621
  • Варна
Здравейте, преди месец ни се повреди хладилника и след четене в темата попаднах на съфорумка, която бе похвалила Gorenie. Купихме го и си работи, но от известно време изведнъж започва да издава едни такива грозни звуци, че ме е страх, че ще изгори. Имали ли сте такъв проблем и дали може нещо да се направи, за да се предпази?

# 622
Здравейте, преди месец ни се повреди хладилника и след четене в темата попаднах на съфорумка, която бе похвалила Gorenie. Купихме го и си работи, но от известно време изведнъж започва да издава едни такива грозни звуци, че ме е страх, че ще изгори. Имали ли сте такъв проблем и дали може нещо да се направи, за да се предпази?
Според мен звънни на сервиза, той е гаранционен. Може и от горещините да се товари, но е добре да се провери.

# 623
Да не би да съм аз с Горението🤔 ние купихме преди....два месеца някъде. Нямаме проблеми работи си нормално (Пу-пу) обадете се в сервиз той е гаранционен да видят за какво става дума. Нашият почти не се чува, само като се отвори за по-дълго време после издава малко по-силен звук за около 10-20 секунди предполагам за да охлади на влезлият топъл въздух...

# 624
Здравейте, изгоря ни (буквално) старият хладилник Liebherr CNeF 4005 и сега търся нов, достоен заместител. Голямо избиране е тоя път, аз по-бързо колата си избрах.
Liebherr-ите тоя път ги прескачам и май се насочвам към LG и ... колкото и да е странно, силно препоръчван от един "консултант" в техно****с - Haier. LG-то е LG-GBP62PZNCN1
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 62PZNCN1/p/652991 , а haier-a e: HAIER HDW 3620 DNPK https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 620-DNPK/p/660142
no-frost, 200+ cm, инверторни компресори. haier-a идва с 6 години пълна гаранция и 12 години на компресора, докато lg e 5 години пълна гаранция. Някак не ми се вярва то китайски да е толкова добър, колкото го изкара човека в магазина (то все пак това му е работата), но знам ли...
Някакви препоръки бихте ли дали?
И двата хладилника са добри. Хайер правят много прилични хладилници. Единственото, което не ми харесва в Хайер-а са тези смешни рафтчета на вратата. От по-предишните модели имаше с по-хубави рафтове на вратите.
Показвам и още два модела с близък бюджет, които също са добри хладилници:
https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-bosch-kgn39vleb
https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-bosch-kgn397leq
Изберете този, който най ви пасва като разпределение, дизайн. Технически са ОК.

# 625
Накрая в магазина се спрях на GBV7280DPY. https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … V7280DPY/p/653022.
Той отговаря на повечето изисквания и най-важното - беше наличен. Предпочетох го пред другото LG поради:
По-добро цялостно впечатление от външен вид, изработка, усещане и най-вече - сгъваем първи рафт над фреш зоните. Назад в темата прочетох отлично мнение за необходимостта от такъв и съжалението от авторката, че е пренебрегнала важността и удобството от това допълнение. Все пак, не всичко са само компресори и no frost, важно е уредът да е удобен и функционален.
Относно haier-а: както и Петя е споменала,  вратата му е е с ужасно разпределение! Никаква логика не виждам в трите (!?) полу-рафтчета и цялото такова нааай-отгоре. Има много умна сгъваема стойка за бутилки, която ползваш само когато ти трябва. Ама как скърца при сгъване..а и не знам как тия пластмаски ще държат 4 бутилки вино. LG-то има постоянна стойка за бутилки, което не ми харесва много-много. Установих, обаче, че ако я обърна наобратно, то тя се вмества идеално под горния рафт, така че няма да пречи значително, когато не се ползва.
Честно казано, спрямо старият ни либхер, всичко ми изглежда по-малко функционално от гледна точка на организация и персонализиране на вътрешното пространство. Е, подозирам, че освен по-евтиното изпълнение,  до голяма степен, причина за това е и no frost . Предполагам, че раположението на рафтовете следва отворите за въздух в задната страна. Няма как да имаш всичко, едното е за сметка на друго. Чисто на хартия харесах повече някои други модели, но като няма наличност, то няма смисъл да се коментират.
Чакам доставката в четвъртък. Ще видим дали съм направил наистина добър избор или цялото това четене и сравняване е било напразно. Благодаря за отговора и за всичките коментари и съвети назад в темите. Много ми беше полезна информацията, която сте натрупали през всичките години и мнения.

# 626
Дали има вече някакво развитие?

# 627
Здравейте, спрели сме се на този хладилник, ... Samsung NRK6182PW4
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … enje%20NRK6182PW4
През цялото време мисля за Gorenje, а упорито пиша друго. Simple Smile Нашият се оказа почти същия модел, 1 цифра разлика NRK6181PW4 и сме не от 2, а от 4г с него... нямаме забележки досега, та мисля и сега няма да сгрешим, то с такъв бюджет изборът е доста ограничен. Но днес, най-късно утре, ще поръчваме и наистина ще съм благодарна да ударите едно рамо.

# 628
  • оттам, откъдето започва България
Моля за предложение за хладилник с горна камера за възрастен човек до 400-450 лв. За размери нямам претенции, място има, а ако гаранцията е по-голяма, ще е по-добре.
Знам, че е писано по-назад в темата, но не не помня точно къде. Не ми е било нужно и не съм го харесала, за да го съхраня.
Предварително благодаря на отзовалите се. Simple Smile

# 629
Дойде ни днес хладилника LG GBV7280DPY. И ествствено не работи като света. Изчаках си 4 ча̀са преди да го включа. Побуча силно 2-3 ча̀са, ужким започна да охлажда. Във фризера студено. Като го позадържа отворен и започва от отворите да духа студено. Нооо в хладилнат част нищо подобно. Да, хладничко е, но от никой от отворите не усещам да духа студен въздух. Настроен на 3 градуса, очаквам да е студ, а то пролетна прохлада - не по-малко от 10 градуса. Ще се ходи по гаранционни мъки май 😩

Общи условия

Активация на акаунт