Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 40 903
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, купих въпросния препарат за почистване на перални K2r washing machine cleaner. На упътването пише да НЕ се прилага при емайлирани барабани на перални. Какво ще рече емайлиран барабан? Това е моят : моделът пералня е Ayco WM 4z

# 121
  • Велики Преслав
Емайлиран казан са казаните например като на Перла 05. Те бяха емайлирана тенекия, който емайл падаше където има точкови заварки и протичаше от там. Вашата на 99,99% е пластмасов.
Самият барабан е от неръждаема стомана. Иначе на практика пералнята ви е произведена от Вестел.

# 122
Да не греша нещо, но не става ли дума за покритие като на емайлираните съдове? На твоята не виждам такова, а неръждаема стомана.

# 123
Mariamp28 , пускай на 2ра програма с препарата на 90С , нищо няма да му стане на барабана .

# 124
Емайлиран казан са казаните например като на Перла 05. Те бяха емайлирана тенекия, който емайл падаше където има точкови заварки и протичаше от там. Вашата на 99,99% е пластмасов.
Самият барабан е от неръждаема стомана. Иначе на практика пералнята ви е произведена от Вестел.
Не мога да видя този модел Перла, за който говорите. На 100% ли моя е от неръждаема стомана? Ако е емайлиран как трябваше да изглежда? Иначе тази марка Ayco не виждам да е и в асортимента на Вестел, много странно. Не разполагам с упътване на пералнята, купувана е на старо. Трябва да съм сигурна, че моята е от неръждаема стомана, за да не я прецакам нещо. А казана няма как и да го видя дали е пластмаса, но щом казвате.

# 125
Не мога да видя този модел Перла, за който говорите. На 100% ли моя е от неръждаема стомана? Ако е емайлиран как трябваше да изглежда? Иначе тази марка Ayco не виждам да е и в асортимента на Вестел, много странно. Не разполагам с упътване на пералнята, купувана е на старо. Трябва да съм сигурна, че моята е от неръждаема стомана, за да не я прецакам нещо. А казана няма как и да го видя дали е пластмаса, но щом казвате.
Стига паника! Не е емайлиран твоят. Нали виждаме. БАрабанът ти е от неръждаема стомана(инокс), а казанът пластмасов. Пускай като ти каза blueberry.
Перла се предлагаше, когато сигурно още не си била родена. Няма как да го видиш, защото сигурно единични бройки гният някъде из мазетата. Соц-пералня беше това.
Твоята няма как да я видиш в асортимента на  Вестел, защото е отделна марка, която те произвеждат или са произвеждали. А може и да беше марка за някоя верига магазини, така като се размисля по въпроса и си върна спомените....

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 18:43 от petiaivanov

# 126
Здравейте всички,
Да питам някой има ли идея защо новите Miele масово се правят в Чехия и има ли вносител който внася от старите?

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 10:00 от T q

# 127
И какво като се правят там (хипотетично, че не съм се инресувала напоследък къде са им производствата)?-едни и същи компоненти влагат
Да не мислиш, че в Германия Ханс ги сглобява? Знаеш ли колко много "чарколяци" за Миле се правят в Румъния?!

Погледнах: в Чехия се правят само тези с горно зареждане.

Май някой ти е наприказвал "сладки приказки за лека нощ".

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 23:26 от petiaivanov

# 128
И какво като се правят там (хипотетично, че не съм се инресувала напоследък къде са им производствата)?-едни и същи компоненти влагат
Да не мислиш, че в Германия Ханс ги сглобява?
Не мисля че Ханс ги сглобява, но имам идея как се следи качеството.
Да не говорим колко по-кофти изглеждат и на външен вид.
Бях се замислила пак за Миле, но определено се разколебах след това което видях в Техномаркет.

# 129
Допълних си горния пост.
Мисли си каквото искаш и си купувай каквото ти е на сърце Simple Smile
Сигурно си видяла най-евтините 2-3 модела, които са с пластмасови казани и са за 7 кг...

# 130
На външен вид всички са много хубави от всички марки. И в техномаркет и в другите магазини. Но нали друго трябва на пералнята за да е хубава?

# 131
Ами нито са с горно зареждане, нито изглеждат добре на външен вид. Имаше няколко модела и за 7 и 8 кг и сушилни и перални, всички правени в Чехия.
Ще мина и през шоурум на Миле, да видя там какво има.🤔
Ползвам година наред техни уреди, и в Германия купувани, докато живеех там и тук, но произведени в Германия и разликата е много голяма и като материали и като вид. Ползвала съм и съвсем обикновени немски марки, които изглеждат по-добре от това миле в момента.
Та затова съм разочарована и се чудех някой внася ли от Германия изобщо в момента? 🤔

# 132
  • Варна
В какъв смисъл не изглеждат добре на външен вид? Изглеждат като сглобени в час по трудово или просто визията на моделите не ви харесва? Защото едва ли тези специално ги проектират в завода в Чехия, а германският му брат си няма идея за това, нали така?

# 133
В какъв смисъл не изглеждат добре на външен вид? Изглеждат като сглобени в час по трудово или просто визията на моделите не ви харесва? Защото едва ли тези специално ги проектират в завода в Чехия, а германският му брат си няма идея за това, нали така?
Като в час по трудово е добро определение 😄 и пластмасата няма общо с другата.

# 134
Интересно ми е. Сравняваш едни и същи актуални модели или стара "германска" пералня с нова "чешка" ? Иначе, ако искаш по-хубав модел, то трябва да гледаш небазовите им. Важните разликите са предимно отвътре. Преди време за 9кг се твърдеше, че са сглобявани в Германия, но сега не знам. На вратата или някъде отзад на уреда трябва да пише. Дори и да са сглобявани извън Германия, пералните са им добри. Аз не знам да има сегментиране при Miele ( поне в Европа ). Иначе, може да видиш някоя фирма, която внася върнати или такива с транспортни дефекти. Ако и при тях няма "гемански", то надали ще намериш другаде.

Общи условия

Активация на акаунт