Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 40 730
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте:))!
С риск да бъда смъмрена, ама ще си задам въпроса, дано получа отговор:)). Към тези с пералня Миеле, с Twindos, може ли да напълня контейнерите 1 и 2 с друг течен препарат, а не с техния?🤔 Някой пробвал ли е и какво да очаквам като резултат или пък проблем:))?
Благодаря предварително:))!

Само да не е Ариел и подобни гъсти тип гелове.

# 106
С риск да бъда смъмрена, ама ще си задам въпроса, дано получа отговор:)). Към тези с пералня Миеле, с Twindos, може ли да напълня контейнерите 1 и 2 с друг течен препарат, а не с техния?🤔 Някой пробвал ли е и какво да очаквам като резултат или пък проблем:))?

Благодаря много! Но кой е подходящ тогава? Сега погледнах няколко, които имам, ами те всички ми изглеждат като Ариел на гъстота… или пък да разредя с вода Ариела и да задам повече мл да си дърпа в настройките?🤔

# 107
Трябват контейнери, които са за тази цел. Доколкото си спомням от темата, не е добре да се разрежда, защото не се знае дали това ще стане достатъчно равномерно. Също, като гъстота Персил е бил ок. Иначе, ако препаратът е по-стар се сгъстявал.

Контейнер за презареждане 1
Контейнер за презареждане 2

# 108

Благодаря много! Но кой е подходящ тогава? Сега погледнах няколко, които имам, ами те всички ми изглеждат като Ариел на гъстота… или пък да разредя с вода Ариела и да задам повече мл да си дърпа в настройките?🤔
Има един Персил. Мисля, че беше в зелена опаковка и той е по-рядък. Питайте и в темата за перилни препарати.
Никога не разреждайте с вода, защото тогава перилните качества на препарата ще са неясни. Препаратите не се произвеждат с чешмяна вода и това не е случайно.

# 109
Здравейте!
Предстои ми купуване на пералня. Прочетох последните теми, и моля за вашия съвет за следните перални:
Miele wwd 660 wcs
Miele 035
Aeg серия 8
Aeg серия 7
И като цяло, има ли смисъл да купувам серия 8, като разликата със 7 е че оборотите са 1600, а не 1400 и функцията okomix., и към 500 лв разлика в цената.
Благодаря!

# 110
От всичките тези бих взела първото Миле-има и автоматино дозиране за разлика от второто. На добра цена е. (https://shop.miele.bg/peralni-sushilni-gladachni-sistemi/1219334 … fMH4aAhybEALw_wcB)
АЕГ 7 серия са добри и здрави. Харесвам моделите за 9 и 10 кг.
При положение, че АЕГ държи доволно висока цена на пазара, а е  с неотваряем, пластнмасов казан, за ралика от Миле, които са с отваряеми и иноксови казани и сега на добра цена, въпросът за избор между двете марки, изобщо не е на дневен ред.
Ако ставаше въпрос за други бюджети, нещата стоят по друг начин.

# 111
След 4 г. ще трябва пак нова пералня. На края на втората година сменях кръстачка, тропаше при центрофуга. Днес пуснах олекотена завивка, 1,9кг тежеше. По някое време гледам спряла, след малко тръгна със силно стържене, спря. Сигурно пак кръстачката. Никога не претоварвам, слагам около 2-2,5 кг, пералнята е за 7кг. И каква да купя? Гледам само милета, бош основно препоръчвате. Не мога в момента да си позволя много пари. Има ли пералня, която да е за 7-8 кг, 1200-1400об, да пера олекотени завивки в нея, т.е. по- голям барабан и да издържи 7-8 години? Предишната беше самсунг, никога вече.

# 112
Има добри и по-бюджетни модели на Бош. Разгледайте ги. petiaivanov препоръчва моделите от серията WAN, защото са с отваряеми казани.

# 113
  • София
Някой може ли да ми каже на тази пералня как и дали се вади чекмеджето? Остава вода в него и не знам как да я махна. Взехме я втора употреба.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 08:10 от РРР

# 114
  • Варна
Тази пластмасова част по средата не може ли да се натисне леко надолу?

# 115
На моя самсунг има подобно на черното копче, по средата, вдясно, при натискането му се изважда чекмеджето.

# 116
  • София
Благодаря ви, намерих бутончето. Извадих чекмеджето, но после, докато го вкарам, голям зор видях. 🙂 То не е една беля! Simple Smile

# 117
Лесно влиза, но си има същия чалъм като при ваденето Simple Smile Трябва да улучиш едно "улейче" отстрани.

# 118
Лесно влиза, но си има същия чалъм като при ваденето Simple Smile Трябва да улучиш едно "улейче" отстрани.

Я се засрамете малко Wink В темата за реклами сума ти съфорумки се оплакаха какъв сексуален контекст имало в "Друго не близвам", а тук направо сте го ударили през просото - трудно влиза, лесно влиза, ама с чалъм... Simple Smile

# 119
Ам..тъй де  Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт