Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 40 702
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, в най-скритите части на маншета на барабана, в гуменото уплътнение, открих някаква полепнала и засъхнала мърсотия - сиво-черна, не е много като количество. Не мога да определя какво е- мухъл ли, котлен камък ли или бог знае каква мърсотия. Пробвах да изчистя с памучно тампонче - не се маха, пуснах празен цикъл на 60 градуса с перилен препарат, но явно няма да мине без специален препарат за почистване на перални. Искам да ползвам специални таблетки, които се справят със скрита мърсотия в най-забутаните кътчета на пералнята като скритите части на маншета. Бихте ли ми препоръчали такива таблетки? Не желая да ползвам народни методи от сорта на сода и оцет, лимонтузу, а продукт, което е създаден специално за почистване на перални.Препоръчайте ми нещо изпробвано и ефикасно. Благодаря!

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 00:28 от mariamp28

# 91
Здравейте, в най-скритите части на маншета на барабана, в гуменото уплътнение, открих някаква полепнала и засъхнала мърсотия - сиво-черна, не е много като количество. Не мога да определя какво е- мухъл ли, котлен камък ли или бог знае каква мърсотия. Пробвах да изчистя с памучно тампонче - не се маха, пуснах празен цикъл на 60 градуса с перилен препарат, но явно няма да мине без специален препарат за почистване на перални. Искам да ползвам специални таблетки, които се справят със скрита мърсотия в най-забутаните кътчета на пералнята като скритите части на маншета. Бихте ли ми препоръчали такива таблетки? Не желая да ползвам народни методи от сорта на сода и оцет, лимонтузу, а продукт, което е създаден специално за почистване на перални.Препоръчайте ми нещо изпробвано и ефикасно. Благодаря!
Аз лично съм много доволна от готовия препарат за почистване на перални на Heitman. Чак такива налепи не виждам по уплътнението, но определено светва след него и мирише много приятно пералнята. Ако не се лъжа, съставката му беше основно лимонена киселина, но може и да се бъркам. Така че да пробвате с бабините методи - лимонена киселина или оцет, може пък и да не е лоша идея…

# 92
Никакви соди , оцети , пипери и други подобни глупости .
Иди до магазина и вземи някакъв препарат за почистване на пералня . Всичките са горе-долу еднакви.

# 93
Това е мръсотия, която остава от самата вода, мръсотия от дрехите и остатъци от  перилни препарати-течни и омекотители. По "опаката" страна на барабана има още повече.
Не си купувай течни почистващи прапарати, защото файда от тях няма-ще видиш един блестящ от вътре барабан, но, но другата му страна ще си е все мръсна. Ако успееш да вкараш пръст между маншона и барабана, ще видиш каква "красота" има.
Купи си прахообразен препарат. Например този ( в кутията са 2 дози), който се продава на много места:
https://shop.lillydrogerie.bg/k2r-preparat-za-pochistvane-na-per … mashini-2br-35052
https://remedium.bg/k2r-cleaner-preparat-za-pochistvane-na-peral … x75-grama-79431/p
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/k2r-pochistvasht-preparat-za-per … 000101016550.html

# 94
Много ви благодаря! Пише, че в опаковката са 2 сашета, да разбирам, че се слага по едно саше за един цикъл пране? Ще пробвам. Simple Smile

# 95
Да, едно. Пуснете най-дългата програма на поне 60 градуса.

# 96
Но да е без предпране .

# 97
Проблем ли ще е според вас да се сложи 9 кг сушилня върху 8 кг пералня?Пералнята е с дълбочина 58 см, а сушулнята 63.8 см.Ще бъдат свързани с кит, който е специален за марката.

# 98
Не, няма да е пробем.
Единственото важно нещо е сушилнята да стои стабилно върху пералнята и пералнята да бъде нивелирана добре.

# 99
  • Варна
Както винаги упътването ме обърка. Защо пише за перални с предно зареждане да се пусне на 60 градуса, а не поне на 60? Може ли да се пусне на специалната програма drum clean? И защо в барабана, а не в чекмеджето?
п.п. имам един течен почистващ от ДМ, да разбирам, че е по-добре да го мятам и да взема прахообразния, така ли? Съвсем никаква полза ли няма от течните, защо ги продават тогава?

# 100
  • София
Аз имам Drum clean на моя Самсунг, в упътването пише, че се ползва без препарат тази програма и аз така я ползвам. Но гледам през няколко месеца (зависи от употребата, може при Вас да се налага по-често) да пусна един празен цикъл Памук на 60 градуса, с почистващ препарат за перални (купих прахообразен без да знам, че има някакви преимущества).

# 101
  • Варна
Как без препарат, с половин доза препарат за бяло пише на моето упътване, доколкото помня.

# 102
Както винаги упътването ме обърка. Защо пише за перални с предно зареждане да се пусне на 60 градуса, а не поне на 60? Може ли да се пусне на специалната програма drum clean? И защо в барабана, а не в чекмеджето?
п.п. имам един течен почистващ от ДМ, да разбирам, че е по-добре да го мятам и да взема прахообразния, така ли? Съвсем никаква полза ли няма от течните, защо ги продават тогава?
Тази програма само преплакава.
Казвам на поне 60 градуса, защото колкото по-висока температура и колкото по-дълга програма, се увеличава времето за действие на препарата, преди пералнята да го изхвърли в канала.
Сипи препарата където искаш.
Течните са за текуща поддръжка, когато няма видими замърсявания и наслоявания.

За много мръсни перални има и още по-тежка артилерия (прахообразен, 2 дози):
https://hg-bulgaria.com/bg/product/magazin/55-1/5587115770192971

# 103
  • Варна
Казвам на поне 60 градуса, защото колкото по-висока температура и колкото по-дълга програма, се увеличава времето за действие на препарата, преди пералнята да го изхвърли в канала.
Да, ти се изрази добре, аз прегледах самото упътване в интернет и то ме замота, защото пише точно 60.

# 104
Здравейте:))!
С риск да бъда смъмрена, ама ще си задам въпроса, дано получа отговор:)). Към тези с пералня Миеле, с Twindos, може ли да напълня контейнерите 1 и 2 с друг течен препарат, а не с техния?🤔 Някой пробвал ли е и какво да очаквам като резултат или пък проблем:))?
Благодаря предварително:))!

Общи условия

Активация на акаунт