Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 213
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
Посредствена работа-като изпълнение и като качество на вложеното. Лъжат хората с 20 години гаранция на мотора, но на практика той може и повече да изкара, но за платката, което го управлява, няма и думичка....
Ако е за някой имот под наем-стават.

# 406
И аз съм на Вашето мнение и имам същите впечатления като споделените- от Самсунга дрехите излизат много по- ароматизирани и ненамачкани при еднакви условия на пране. Имам чувството, че центрофугата на Боша е много агресивна, не пускам над 800, че излизат тениски и калъфки с криви шевове.
Отделно малкото вода , с която перат и плакнат…

Преди година ме научиха на една тънкост. Да слагам по около 2, 3 литра вода допълнително в новите перални, защото те перат с много малко вода и реално ми се е случвало да пусна дрехи на един час и да ги извадя част от тях сухи. То се вижда, че не са се накиснали. И оттогава слагам по една бутилка вода през мястото за прах и нямам никакви проблеми.
Посредствена работа-като изпълнение и като качество на вложеното. Лъжат хората с 20 години гаранция на мотора, но на практика той може и повече да изкара, но за платката, което го управлява, няма и думичка....

Какво може да ми предложите за този бюджет?
Искам да има опции и за вълна и за деликатно и за памук и кратка програма и да не икономисва много вода, да мога сама да контролирам оборотите и температурата на водата.
Имам самсунг от 2015 година, която още продължава да работи, но ми трябва за друго жилище.

# 407
  • София

За тези пари по-добре си вземете Бош - по-здрава и надеждна е и в момента е с 5 г. гаранция:

https://techmart.bg/Перална машина Bosch WAN28267BY

# 408
И аз съм на Вашето мнение и имам същите впечатления като споделените- от Самсунга дрехите излизат много по- ароматизирани и ненамачкани при еднакви условия на пране. Имам чувството, че центрофугата на Боша е много агресивна, не пускам над 800, че излизат тениски и калъфки с криви шевове.
Отделно малкото вода , с която перат и плакнат…

Преди година ме научиха на една тънкост. Да слагам по около 2, 3 литра вода допълнително в новите перални, защото те перат с много малко вода и реално ми се е случвало да пусна дрехи на един час и да ги извадя част от тях сухи. То се вижда, че не са се накиснали. И оттогава слагам по една бутилка вода през мястото за прах и нямам никакви проблеми.
Скрит текст:

Какво може да ми предложите за този бюджет?
Искам да има опции и за вълна и за деликатно и за памук и кратка програма и да не икономисва много вода, да мога сама да контролирам оборотите и температурата на водата.
Имам самсунг от 2015 година, която още продължава да работи, но ми трябва за друго жилище.
Тази "тънкост" важи за пералните ..как да кажа - боклуци.
Нормалните перални омокрят добре прането и перат чудесно.
За този бюджет и изисквания гледайте АЕГ или Бош.
https://zora.bg/product/wan28264by?click_code_ps=de2682bbad90acc55a03bbf1f3c2e434
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … L6FNG48S/p/687576
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28163BY/p/650993
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28060BY/p/652154
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R61944BE/p/651300

# 409
Здравейте, моля за мнение за този модел пералня: BOSCH WAN28060BY 8.0 kg, 1400 об/min

# 410
Здравейте, моля за мнение за този модел пералня: BOSCH WAN28060BY 8.0 kg, 1400 об/min
По-нагоре и на последните страници на темата са дискутирани подобни модели. Няма по какво толкова да се различават, освен по дизайн и някоя програма.

# 411
По-нагоре и на последните страници на темата са дискутирани подобни модели. Няма по какво толкова да се различават, освен по дизайн и някоя програма.
Изчетох няколко теми, но в последните коментари леко се обърках. Т. к. този модел се води "нов", това означава ли, че не е с отваряем казан, което се оказва плюс на марката и серията?

# 412
  • Велико Търново
Влизам да дам отчет. Докато дойде майстор забелязах, че водата не се затопля. Оказа се, че е изгорял нагревателя и така съм прала ... 1 месец. Та, след като майсторът смени нагревателя продължителността на прането според програмите се оправи. 
Здравейте! От известно време пералнята ми удължава почти двойно процеса на работа. Стига до изплакване и започва отначало. То, че ще викам майстор е ясно, но дали някой може да каже какъв може да бъде проблема?

# 413
Изчетох няколко теми, но в последните коментари леко се обърках. Т. к. този модел се води "нов", това означава ли, че не е с отваряем казан, което се оказва плюс на марката и серията?
Да. с неотваряем казан е и както написах преди няколко дни, за разлика от старите модели на серията, има 3 амортисьора и по-голям барабан-65 литра. Няма как да се каже дали имат някакъв скрит дефект новите-от сравнително скоро са на пазара.
Това, че е неотваряем, не означава, че е по-чуплив. Напротив, скъпите модели-тези над 1000 лв, също неотваряеми и то на почти всички марки, но пък се влагат здрави лагери.
Тази е с отваряем и е 55-литров:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan28163by

# 414
  • Stara Zagora, Bulgaria
Здравейте! Имам един такъв въпрос: Намалява ли се функционалността и качеството на изпиране или там каквото и да е на пералнята, ако уреда е комбиниран със сушилня. Допълвам, че сушилнята ще се ползва в изключително редки случаи, понеже имаме отделно такава.

# 415
По принцип не, но силно си зависи от модел и марка.

# 416
Здравейте! Имам един такъв въпрос: Намалява ли се функционалността и качеството на изпиране или там каквото и да е на пералнята, ако уреда е комбиниран със сушилня. Допълвам, че сушилнята ще се ползва в изключително редки случаи, понеже имаме отделно такава.
На пералнята не, по-скоро сушилнята е с по-ограничени възможности според мен. Аз ползвам комбинирана Neff и такива са ми наблюденията.

# 417
Здравейте! От седмица съм с нова пералня AEG LFR61944BE и когато започва се чува едно прещракване и завъртане около 30 секунди. Това нормално ли е. Второ на една от програмите с малко дрехи при плакнене няма центрофугиране след всяко източване на водата. Предишната имаше кратка центрофуга преди да налее отново вода за да изплакне.

# 418
Не знам какво значи прещракване. Транспортните болтове свалихте ли?
На коя програма няма центрофуга?

# 419
Мисля ,че се включва помпа и изпомпва вода в началото.

Общи условия

Активация на акаунт