Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 208
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Beko или Candy?

# 436
# 437
  • Пловдив
Много ви моля да ми помогнете! Новата ми пералня AEG l8fqs968e2 Okomix Autodose е без упътване на език, който разбирам. Пера, но не успявам да добавя допълнително изплакване, допълнителна пара,  само изплакване и центрофуга...
Четох упътванията на други подобни перални,
гледах клипове, но точно това не открих. Различни са им дисплеите от моя. Cold Sweat

# 438
Какъв език разбирате ?
Допълнително изплакване се добавя със задържането на Spin /центрофуга/ + Intenisve/Prewash (интензивно/предпране ) .
Time Save - съкращаване на времето
Cottons - Памук
Synthetics - Синтетика
Wool/Silk - Вълна/Коприна
Delicates -Деликатни
Steam - Пара
Anti-Allergy - Против алергии
20min3kg - кратка програма , 20 минути , 30 градуса за 3кг дрехи
Outdoor - за якета
 Eco 40-60 е програмата Еко Памук .
Delay Start е Отложен Старт
Онези бутони горе са за Auto Dose - съответно за автоматично дозиране на гел за пране и отделно за омекотител .
Това са основните неща.  Ако не разбирате още нещо , пишете в темата .

# 439
  • Пловдив
Какъв език разбирате ?
Допълнително изплакване се добавя със задържането на Spin /центрофуга/ + Intenisve/Prewash (интензивно/предпране ) .
Time Save - съкращаване на времето
Cottons - Памук
Synthetics - Синтетика
Wool/Silk - Вълна/Коприна
Delicates -Деликатни
Steam - Пара
Anti-Allergy - Против алергии
20min3kg - кратка програма , 20 минути , 30 градуса за 3кг дрехи
Outdoor - за якета
 Eco 40-60 е програмата Еко Памук .
Delay Start е Отложен Старт
Онези бутони горе са за Auto Dose - съответно за автоматично дозиране на гел за пране и отделно за омекотител .
Това са основните неща.  Ако не разбирате още нещо , пишете в темата .
Много, много благодаря! Успях да добавя допълнително изплакване! С английският се справям и основните програми ми са ясни. Променям температура, обороти, време... явно комбинациите с клавиши трябва да открия /разбера.
Не успявам да добавя пара на края на някоя програма /а не само програма "steam"/, само изплакване, само центрофуга ...
Мога ли да го прочета/видя някъде, за да не ви тормозя да пишете?
Сега, когато свърши програмата, установих, че има още пяна. Искам да пусна само допълнително изплакване. Как се процедира?

# 440
https://manuall.no/aeg-l8fqs968e2-vaskemaskin/
Май няма отделна програма само за изплакване.  За само центрофуга мисля , че трябва да се задържи върху Spin бутона .
Там пише Only Spin и Only Drain  - Само Цантрофуга и Само Изплакване .
Обаче за само изплакване и центрофуга нещо не се сещам . Ще потърся.
При по-старите модели имаше и Only Rinse , но тук не виждам да има .

# 441
  • Пловдив
Сърдечно благодаря, отново! Да, моята пералня е за скандинавските страни и с тези езици няма как да се справя.
Не се получава, а сходни модели, 8-ма серия, но не са auto dose, имат различни бутони. Явно са комбинации с бутони. Пробвам, но не успявам Disappointed Relieved

# 442
парата се добавя от бутон Steam Plus. Натискаш го още в началото.
Допълнителната пара се включва след последната центрофуга и продължава 30 мин. Ако по някаква причина искаш да я прекратиш, преди да е свършила, натискаш който и да е бутон, след секунда-две ще чуеш щрак-щрак и вратата се отключва.

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 18:45 от petiaivanov

# 443
  • Пловдив
Благодаря, Петя!
Сега открих, че Steam Plus не може да се използва на всички програми. Искаше ми се на OKOPower да я използвам. Оборотите са 1600 по подразбиране и дрехите са доста намачкани,но уви.
Голяма борба пада. Колко лесно ми беше с баба Канди с механичния програматор. Кеф ти изплакване, кеф ти центрофуга Stuck Out Tongue Winking Eye

# 444
Благодаря, Петя!
Сега открих, че Steam Plus не може да се използва на всички програми. Искаше ми се на OKOPower да я използвам. Оборотите са 1600 по подразбиране и дрехите са доста намачкани,но уви.
Голяма борба пада. Колко лесно ми беше с баба Канди с механичния програматор. Кеф ти изплакване, кеф ти центрофуга Stuck Out Tongue Winking Eye
Не може ли само оборотите да се намаляват под 1600?

# 445
  • SF
Аз затова смятам да купя пералня до 1200-1400 оборота.
Rusalka:), след Канди каква пералня избра? Аз много се чудя. Няма да е LG, и сега се колебая между bosh, Samsung, AEG или едно красиво иноксово Candy.

# 446
  • Велики Преслав
Красивото иноксово канди на практика е нисък клас Хаиер. Гледайте АЕГ, Бош, Електролукс

# 447
Много ви моля да ми помогнете! Новата ми пералня AEG l8fqs968e2 Okomix Autodose е без упътване на език, който разбирам. Пера, но не успявам да добавя допълнително изплакване, допълнителна пара,  само изплакване и центрофуга...
Четох упътванията на други подобни перални,
гледах клипове, но точно това не открих. Различни са им дисплеите от моя. Cold Sweat
Rusalka:),
Изтеглете си ръководство на англ.език тук:
https://www.aegaustralia.com.au/laundry/washing-machines/lf9c1612aq/
Скрит текст:
Освен килограмите всичко   им е едно към едно.Различно предлагане по географска ширина.
Успех.

# 448
  • Пловдив
niljaniljo,
Благодаря! Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 15:32 от Rusalka:)

# 449
Esmee, гледай с колко вода перат.
Всеки път доливам вода на Боша, за да може поне прахът да се разтвори и все по- рядко го ползвам.
Аз лично не бих се колебала в полза на Самсунг.

Общи условия

Активация на акаунт