Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 253
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
То пък щото Самсунг перат с повече вода ...

# 451
А, не бе, не перат.Привижда ми се .
За новите модели не знам всъщност как е, но това е нещото, което бих гледала най- напред при избор на пералня.

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 12:59 от Mateah

# 452
  • SF
А какво значи клас А, клас D? Тези D  с колко вода перат и колко ток хабят?

# 453
Погледнах 5 перални за по 9 кг. Самсунг, Уърпуул и АЕГ харчат по 50л на основна програма. Бош и Миле по 48.
Вие по колко литра доливате?

# 454
  • София
А защо трябва непременно да перат с много вода пералните? Нали слагаме препарат и се случва триене - и на ръка не перем като просто накиснем и извадим прането от легена. Ако има опция за допълнително изплакване, какво значение има дали пере с 40 или 50 или 60 литра? Ако всичко е изпрано и няма остатъци от препарат, какво още липсва?

# 455
Колебая се между пералня Беко и Индезит. Индезит е с по-висок енергиен клас и програмите са по-къси като време. Обаче симпатиите ми са за Беко, там сякаш има повече опции за конфигурация на програмите. Това, което ме трревожи, че са много дълги - по 3 часа. Докато подобните в Индезит са 59 минути. Разумът ми казва,ч е тярбва да избера по-икономичната. Обаче няма опция за експресно изпиране, както при Беко. Мнения?

# 456
Благодаря, Петя!
Сега открих, че Steam Plus не може да се използва на всички програми. Искаше ми се на OKOPower да я използвам. Оборотите са 1600 по подразбиране и дрехите са доста намачкани,но уви.
Голяма борба пада. Колко лесно ми беше с баба Канди с механичния програматор. Кеф ти изплакване, кеф ти центрофуга Stuck Out Tongue Winking Eye
Моля!
Спокойно можеш да си намалиш оборотите. Имаш хубава регулация.
Ако пък не искаш да ги намаляваш, си пусни в края на програмата  вместо пара, фаза против намачкване. Пералнята ти е доста адаптивна и се възползвай. Не сравнявай с баба Канди Simple Smile

Колебая се между пералня Беко и Индезит. Индезит е с по-висок енергиен клас и програмите са по-къси като време. Обаче симпатиите ми са за Беко, там сякаш има повече опции за конфигурация на програмите. Това, което ме трревожи, че са много дълги - по 3 часа. Докато подобните в Индезит са 59 минути. Разумът ми казва,ч е тярбва да избера по-икономичната. Обаче няма опция за експресно изпиране, както при Беко. Мнения?
Колебанията са между два куци коня. За икономии не мислете. При толкова лоши перални, икономиите са за сметка на качественото изпиране.

# 457
  • Пловдив
Моля!
Спокойно можеш да си намалиш оборотите. Имаш хубава регулация.
Ако пък не искаш да ги намаляваш, си пусни в края на програмата  вместо пара, фаза против намачкване. Пералнята ти е доста адаптивна и се възползвай. Не сравнявай с баба Канди Simple Smile

Сега отново прах /новото ми хоби Joy/. Освен допълнително изплакване, нищо друго не успях да добавя. След краят на програмата, пуснах програма Steam, но извадих от прането, че трябва да са малко килограми и намалих времето на 15 мин. Експериментите продължават.

# 458
Няколко дни съм на гости на майка ми с комбинирано LG 10/7 кг и понеже говорите за количество вода при пране и плакнене забелязах, че доста добре ги изпира за 59 мин.
Постоянно пръска дрехите с 4 дюзи вода и доста интензивно се мокрят и въртят.

Та от по-простите марки като Samsung, Beko, Gorenje, Whirlpool, мисля че LG са по-добри поне откъм технология на пране.

Ето един клип от Youtube
https://youtu.be/JLE8a3H0Gyw?si=xAXHgRFU5Qy8MHm-

# 459
Няколко дни съм на гости на майка ми с комбинирано LG 10/7 кг и понеже говорите за количество вода при пране и плакнене забелязах, че доста добре ги изпира за 59 мин.
Постоянно пръска дрехите с 4 дюзи вода и доста интензивно се мокрят и въртят.

Та от по-простите марки като Samsung, Beko, Gorenje, Whirlpool, мисля че LG са по-добри поне откъм технология на пране.

Ето един клип от Youtube
https://youtu.be/JLE8a3H0Gyw?si=xAXHgRFU5Qy8MHm-
Преди месец се оплаках от едно Беко в жилището, където почивах. Няма такова "чудо на техниката" нито на "изпирането"- просто отврат! И язък за многото вода, която пуска.

Rusalka, снощи ти написах коя е комбинацията за фазата против намачкване. Просто положи пръсти едновременно върху двата сензорни бутона, без да натискаш, докато на дисплея се появи иконката на фазата против намачкване.

# 460
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … b=characteristics
Тази на Беко е с къса програма 28 мин.
Аз съм с пералня на Беко ,но моята е към 8 годишна.
Доволна съм.
Моята обаче е с кратка програма от 14 Мин. за потни дрехи или обличани веднъж и другата кратка програма е от 1 час ,която използвам най-често.
Не е била до сега на ремонт ,не ми е правила проблеми и до сега не е сменяно нищо по нея.
Аз лично съм доволна ,че избрах тази марка. Бюджетна е и върши същата работа като всяка една друга марка ,макар че някои съфорумки не са на моето мнение.
Единственото ,което може да прави пералнята е да пере ,независимо дали ,ще е от 500 или 5000 лв.

# 461
  • Пловдив
Petiaivanov, записала съм си съветите и ги пробвам Flowers Hibiscus
Ето така настроих, но докато не махнах иконата, която е изобразена и под комбинацията, не искаше да тръгне Disappointed
Странното е, че в упътванията на AEG пише, че това е индикатор за защитно заключване за деца.

# 462
И аз съм имала пералня Беко . Купена 2005 г. 10 години работи , но не мога да кажа , че беше много качествена . Поне 4 пъти беше на ремонти , всичките за поне 50лв .
След нея имах 2 ро Беко . На първата година му изгоря електрониката и намерих начин да ми върнат парите .
Подобна случка имах и с миялна на марката . Единственото което имам на марката в момента е хладилник,  който също ще сменя  скоро .
Мнението ми е , че марката и ужасна и супер некачествена.
Имам 3 евтини Индезита. Едната на 20 , другата на 15 , а последната на под 1 година. 
И от трите нямам оплаквания . За мен от евтините марки , тази е най-добрата .
Ей така изглежда последната :

# 463
Petiaivanov, записала съм си съветите и ги пробвам Flowers Hibiscus
Ето така настроих, но докато не махнах иконата, която е изобразена и под комбинацията, не искаше да тръгне Disappointed
Странното е, че в упътванията на AEG пише, че това е индикатор за защитно заключване за деца.
Да, извинявай! Права си. Снощи не съм видяла хубаво иконата. Точно за заключване е. Ще се върна д аредактирам, да не подведа и някой друг.

# 464
Ориентирах се и аз към Индезит, обаче е оказа, че в магазина ги няма, но може да се поръча онлайн с удължена доставка. Старата ни пералня е Зануси, произведена е в Италия и е точно 30 годишна, то ест по-стара от повечето съфорумки. Simple Smile)) Един път е сменян ремък и може би два пъти чупих заключването на вратичката. Мисля си, че дори тези по-стари перални, без електроника, са по-трайни от новите с дисплей.
Междувременно направих няколко снимки на други модели, които ще проуча.

Общи условия

Активация на акаунт