Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 132
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Нямах намерние да препоръчвам никоя от трите марки Simple Smile
От линковете, които сте дала, единствено Хайер става. Това, което не му е хубаво, за мен поне, е това че дайрект-драйв моторът изяжда от мястото за барабана и съответно барабанът е по-плитък.

# 511
  • София
Нямах намерние да препоръчвам никоя от трите марки Simple Smile
От линковете, които сте дала, единствено Хайер става. Това, което не му е хубаво, за мен поне, е това че дайрект-драйв моторът изяжда от мястото за барабана и съответно барабанът е по-плитък.

Благодаря!

# 512
Не ме разбрахте, писах, че няма опция за съкращаване на дългите 3 часови програми. Все пак са първи впечатления. Оказа се, че бързата програма може да пере на 40 градуса и си затопля водата. Изпира за 30 минути. Така че всичко е ОК. Доволна съм. Simple Smile Пералнята е Gorenje WNHPI84A
Така че, няма нужда от сарказъм. Останете си със здраве!
Дългите програми не са дълги колкото показва в началото. Адаптивни са : след като омокри дрехите, преценява какво количество са и колко да ги пере, според зададената температура.
Много ти благодаря за адекватните коментари! Ама кога е виждала баба ви толкова умна машина! Wink Чудех се защо няма за всички програми времетраене. А то било защото пералнята си измерва прането и определя времето за пране. Днес пуснах няколко блузи на програма за спортно облекло и тя показа 58 минути. Когато програмата започна, се чудех защо мига странно и тъкмо да гледам книжката за errors ми показа 45 минути. Тогава вдянах. Ти беше права, когато писа, че пералните за 8 килограма могат да перат и много и малко дрехи.

# 513
Благодаря ти, Morphea!-съвременните "баби" трябва да се "ъпгрейдваме" от време на време. А колко леснички и простички бяха едновремешните уреди, но техниката се развива и е базирана на доста различна логика.

# 514
Само да вмъкна, че майка ми е била на 55 години, когато са купили старата(която подмених) през 1993 с парите от нейното пенсиониране. Като се замисля, че до тогава е прала на онези с перката отдолу, даже доскоро я съхранявахме. Трябва наистина да сме благодарни за ежедневните улеснения за живота. (и най-вече за машините за експресо, хехе) Simple Smile

# 515
  • София
Как се "зазимява" пералня? Питам за една, която купихме лятото за къща в Балкана. Намира се в неотопляемо помещение и ме е страх да не замръзне нещо.

# 516
  • София
Здравейте,
Моля ви да препоръчате (за майка) пералня Беко, цени клас 450-600 лв, ако има такава. Ако нещо си струва някой лев отгоре - може. Но иначе не, живее сама и не ползва чааааак толкова често пералнята.
Благодаря ви!

# 517
Как се "зазимява" пералня? Питам за една, която купихме лятото за къща в Балкана. Намира се в неотопляемо помещение и ме е страх да не замръзне нещо.
Лесно:
1. Изключваш от тока
2. Спираш ѝ водата и отвиваш маркуча към студената вода (в него ще има малко вода-наклони го в някакъв съд към пода да изтече)
3. Отваряш капачето и отвиваш филтъра при помпата и оставяш водата да изтече. Оставяш отворено, като не връщаш филтъра. Нека се проветрява.
4. Оставяш люкa отворен
Така ще ти е суха вътре и няма да има какво да замръзне.

Здравейте,
Моля ви да препоръчате (за майка) пералня Беко, цени клас 450-600 лв, ако има такава. Ако нещо си струва някой лев отгоре - може. Но иначе не, живее сама и не ползва чааааак толкова често пералнята.
Благодаря ви!
По-скоро са над 500 лв Simple Smile
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … -7712-XW/p/650037

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 21:34 от petiaivanov

# 518
Здравейте,
Благодаря ви!
Аз Беко не бих купила,  особено за пералня .
Ето тази ми се струва по-наджедна , пък и е с 5години гаранция .
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … BWMR-1-S/p/651346

# 519
  • SF
Далече е от стилен италиански дизайн (даже е доста грозна), но аз също бих избрала Канди.

# 520
Това Канди -с барабан "в небесата" и тегло 65 кг. ще се лашка юнашката ако му се сложи 10 килограмов товар и не балансира добре. Не е само до дизайн. Беко-то поне е 67 килограма и е за 7 кг. и няма толкова изместен център на тежестта.
Като надеждност и двете са една и съща "китка".

# 521
Аз като по- евтина пералня мога да похваля vox. При майка. Ползва се над 1 година, много, по 5-6 пранета всяка седмица, и то завивки, чаршафи, одеяла, олекотени завивки, това са по 4 перални на седмица, дрехи отделно. Пералнята е върху старо дюшеме, не трепка на 1400об центрофуга. Добре са организирани циклите, програми има разнообразни. Като за болен, сам човек е идеална, всякакви петна изпира и на кратки програми. Не знам какъв е произходът на пералнята, от България е купена, около 500лв беше. Колко ще е здрава не знам. Налага се врататичката да е затворена постоянно, не се е вмирисала. Петя ако знае нещо може да каже за марката.

# 522
Това Канди -с барабан "в небесата" и тегло 65 кг. ще се лашка юнашката ако му се сложи 10 килограмов товар и не балансира добре. Не е само до дизайн. Беко-то поне е 67 килограма и е за 7 кг. и няма толкова изместен център на тежестта.
Честно да си призная - не съм я гледала на живо . Просто в сайта ми изглеждаше по-надеждна от Беко .
Особено от тази евтината серия . Преди имаше едни Бекота - същите като тази , ама без дисплей . Ужасни машини.
Перат с малко вода , програмите не бяха хубави , температурата не можеше да се регулира . Лично съм ги пробвала.
Candy Bianco също съм пробвала и не беше лошо . Grando също , но доста старо - още от GO сериите .

В бюджета влиза и този Уърпул . Имам подобен / с повече екстри и по-разнообразни програми от този , но горе- долу сходни характеристика - моят също е 1200 оборота , 7кг/ - за 3.5 години още нямам проблеми , надявам се и да нямам / въпреки че не смятам да я ползвам още дълго , тъй като ще ходи в друго жилище / .

# 523
Честно да си призная - не съм я гледала на живо . Просто в сайта ми изглеждаше по-надеждна от Беко .
Особено от тази евтината серия . Преди имаше едни Бекота - същите като тази , ама без дисплей . Ужасни машини.
Перат с малко вода , програмите не бяха хубави , температурата не можеше да се регулира . Лично съм ги пробвала.
Candy Bianco също съм пробвала и не беше лошо . Grando също , но доста старо - още от GO сериите .

Скрит текст:
В бюджета влиза и този Уърпул . Имам подобен / с повече екстри и по-разнообразни програми от този , но горе- долу сходни характеристика - моят също е 1200 оборота , 7кг/ - за 3.5 години още нямам проблеми , надявам се и да нямам / въпреки че не смятам да я ползвам още дълго , тъй като ще ходи в друго жилище /
.
Аз лятото/есента жива се ожалих в темата (https://bg-mam.ma/p/1573536/46931431 ) от едно Беко в апартамента, в който бях на почивка. Бях му сложила модела и снимка в темата. Няма дисплей, ама тресе, разхожда се, не се знае докъде е стигнало с програмата, но пък толкова вода пускаше, че имах чувство, че ще избие през чекмеджето. За качеството на изпиране не мога кажа нищо, защото само кърпите от плажа и банските перях. На програма синтетика имах нервите час и половина да го чакам за 2 бански. Накрая го отворих и ги сложих на простора течащи. Мъка...

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 18:33 от petiaivanov

# 524

Скрит текст:
В бюджета влиза и този Уърпул . Имам подобен / с повече екстри и по-разнообразни програми от този , но горе- долу сходни характеристика - моят също е 1200 оборота , 7кг/ - за 3.5 години още нямам проблеми , надявам се и да нямам / въпреки че не смятам да я ползвам още дълго , тъй като ще ходи в друго жилище /
.
Аз лятото/есента жива се ожалих в темата (https://bg-mam.ma/p/1573536/46931431 ) от едно Беко в апартамента, в който бях на почивка. Бях му сложила модела и снимка в темата. Няма дисплей, ама тресе, разхожда се, не се знае докъде е стигнало с програмата, но пък толкова вода пускаше, че имах чувство, че ще избие през чекмеджето. За качеството на изпиране не мога кажа нищо, защото само кърпите от плажа и банските перях. На програма синтетика имах нервите час и половина да го чакам за 2 бански. Накрая го отворих и ги сложих на простора течащи. Мъка...

То това е доооста старо Беко . Иначе за тези нямам лоши впечатления . И тях съм ползвала у познати . Наистина перат с доста вода . Имам спомен , че с някакво копче Синтетиката на 40С ставаше 50-60 минути .
Памукът също беше под 2 часа на 60С .
Ето това беше първото ми Беко /собствено / - https://cdn.bg-mamma.com/mAJl/4ca2d5ea.jpg . Само цвета на моята беше различен /сиво/.
Колко Памуци на 60с и Синтетики на 40С е извъртяло , само то си знае ...
И хем кратко переше с копчето Експрес , хем с много вода ...

Общи условия

Активация на акаунт